Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Változások az Avalanche-nél

2009.07.07. 10:43 - Filip89

Július 1-jén nyílt meg a szabadügynök igazolási piac az NHL-ben, és a Colorado Avalanche csapata is akcióba lendült, számtalan játékos távozott, néhányan érkeztek, egyesek szerződést hosszabbítottak, és még csere is történt. Következő írásomban igyekszem áttekinteni, hogy mi is történt az elmúlt napokban a Lavinások háza táján.

Múlt szerdán két új játékossal kötöttünk szerződést, így került a csapathoz a kapus Craig Anderson (3 év, 3.625 millió) és a szélső David Koci (1 év, 575 ezer). Anderson a kapusgondjaink enyhítésére érkezett Budaj mellé, s várhatóan elsőszámú hálóőrünk lesz, míg Koci személyében egy igazi profi verőemberrel erősödtünk, szintén szükségünk volt egy hozzá hasonló kaliberű játékosra.

Anderson két drafton is részt vett annak idején, ugyanis miután 1999-ben a harmadik körben kiválasztotta a Calgary, később nem kínált neki szerződést, így két év múlva újra draftolhatták, ekkor pedig ugyancsak a harmadik fordulóban a kelt el, méghozzá a 73. pozícióban a Chicago által. A 2002/03-as idényben mutatkozhatott be az NHL-ben, majd éveken át beugró volt a Blackhawks-nál, miközben a farmcsapatban védett jobbára. Ezt követően 2006-ban átkerült a Florida Panthers-hez, ahol az első idényében még ugyancsak epizódszereplő volt, ám a 2007/08-as szezonban már bemutatta, hogy igenis lehet rá számítani, és a tavalyi évada szintén meggyőzően sikerült számára; s egyébként utóbbi három szezonjában egyaránt 92-93 % körüli hatékonyságot ért el. Pályafutása során ezidáig összesen 109 mérkőzésen védte egy NHL-csapat kapuját, ezalatt aktuális csapata 36-szor győzött, 43-szor veszített, további 11 alkalommal pedig egy pontot szerzett. Anderson eközben 91,1 %-os védési hatékonyságot és 2.87-es kapott gól átlagot postázott, mialatt 7 shutoutot is regisztrált.
Koci játékjogát a 2000-es draft ötödik körében a Pittsburgh Penguins foglalta le, ahol éveken át az AHL-es Wilkes-Barre/Scranton Penguins együttesét erősítette, s két szezonban is 300 PIM körül tevékenykedett. 2006-tól kezdve két idényt húzott le a Chicago Blackhawks-nál, ahol összesen 27 meccsen szerepelt, egyetlen pont nélkül, jobbára inkább az AHL-ben számítottak rá. Tavaly került a Tampa Bay-hez, majd a szabadlistáról a St. Louis húzta be. A prágai fenegyerek 64 NHL-mérkőzésen 1 gólt, 1 asszisztot és 297 perc kiállítást szorgoskodott eddig össze. A közel két méter magas, 107 kilós Koci bizonyára a mieinknél is kiegészítő szerephez juthat, tartalékként, illetőleg "korcsolyázó bokszolóként".

Eközben közel tucatnyi játékosunk lépett az UFA-piacra, közülük Ian Laperriere a Philadelphiához, Lawrence Nycholat és Andrew Raycroft a Vancouverhez, Tyler Arnason a New York Rangers-hez írt alá, Per LedinDaniel Tjarnqvist és Darcy Campbell pedig már korábban Európába távozott. Ben Guite továbbra is kint van a piacon, mint ahogyan a korlátozott szabadügynökeink közül Mike Vernace, Jason Bacashihua és Cody McCormick is, mivel nem kapták meg a minimális szerződésajánlatot, így ők is szabadon igazolhatóvá válták. Szintén szerződés nélkül áll a 40. születésnapját éppen a mai napon ünneplő Joe Sakic is, aki várhatóan a napokban dönthet jövőjéről, hogy folytatja vagy befejezi a sportolást.

Ezalatt meghosszabbítottuk az alábbi játékosok lejáró szerződését: Peter Budaj, Cody McLeod, David Jones, Brian Willsie, Chris Durno, Matt Hendricks, Tyler Weiman, közülük részben az idei RFA-inkról van szó, részben pedig AHL-játékosokról. Továbbá aláírt még egy igazi AHL-csillag is Darren Haydar személyében, aki vélhetően farmcsapatunk húzóembere, és vésztartalék lehet a következő idényben.

A legnagyobb horderejű hír pedig kétségtelenül Ryan Smyth elcserelése volt, akit a Los Angeles Kings-hez küldtünk két hátvédért, Kyle Quincey-ért és Tom Preissing-ért, valamint egy 2010-es ötödik körös draftolási lehetőségért cserébe.

"Nagyon szerettem Denverben élni. Az egész családom imádta a várost, nagyszerű hely ott lakni, és nagyszerű hely ott játszani. Úgy gondolom, ha a csapatban nem lett volna annyi sérülés az elmúlt két évben, sokkal jobb eredményekre lehettünk volna képesek. Nyáron teljesen megújult a vezetőség és az edzői stáb is, volt róla szó, hogy a fiatalításra és a fizetési sapka csökkentésére helyezik a hangsúlyt, így tulajdonképpen nem lepődtem meg a cserén" - mondta a távozó Smyth.
Az érkezők közül Quincey a 2008/09-es évad során a Kings legeredményesebb hátvédje volt 38 ponttal (4+34) 72 meccsen játszva, mely alatt 27 emberelőnyös pontot is szerzett. A 23 esztendős hátvédet a Detroit Red Wings draftolta 2004-ben az akkori draft negyedik fordulójában, ám nem igazán tudta beverekedni magát a Vörösök csapatába, így tavaly októberben szabadlistára került, így csapott le rá a Los Angeles.
Preissing, a 30 éves amerikai bekk, annak idején a Colorado College-ban a legjobb egyetemi játékosnak járó Hobey Baker-díjra is jelölt volt. 2003-ban mutatkozott be a San Jose-ban, két idény után tovább állt az Ottawa-hoz, az elmúlt két szezont pedig már a kaliforniaiaknál töltötte. Preissing az elmúlt évben csupán 22 mérkőzést játszott, ezalatt 3 gólt és 4 asszisztot postázott, gyakran pedig az AHL-csapatban kapott csak szerepet, miután sérülésekkel bajlódott, és összerúgta a port a Kings trénereivel.

















Smyth továbbadása azt mutatja, amit utána a klub is megerősített, mely szerint a jövőévi drasztikusan csökkenő fizetési sapkához, illetőleg a fiatalításhoz kezdődik a tisztogatás a csapatnál, így már áruljuk Scott Hannan-t, Ruslan Salei-t, Brett Clark-ot és Marek Svatos-t is többek között.

A 2009/10-es szezonban pedig jobbára a fiatalok kaphatnak lehetőséget, így például minden bizonnyal számíthatunk majd a frissen 1/3-asként draftolt Matt Duchene-re, a tavasszal már szárnyait bontogató T.J. Galiardi-ra, az egyetemről érkező Ryan Stoa-ra, netán Justin Mercier-re és Brandon Yip-re, illetőleg a 2008-as top pickre, Cameron Gaunce-ra, esetleg az elmúlt évben farmban szereplő Nigel Williams-re is. Rajtuk kívül pedig olyan eddigi játékosaink előtt nyílhat az eddiginél nagyobb tér, mint Chris Stewart, David Jones, T.J. Hensick, Cody McLeod, Kyle Cumiskey vagy Ray Macias.

A következő szezonban is leginkább a fiatalok zökkenőmentes fejlődésében és a minél előkelőbb draft-lehetőségben bízhatunk, de az azt követő szezon a tervek szerint már jóval több kellemes percet hozhat számunkra, akkor ugyanis elvileg jöhet a nagycsapathoz az idén szédületes junior VB-t záró Kevin Shattenkirk, az NCAA négyesdöntőjét szinte egymaga eldöntő Colby Cohen, vagy az idén draftolt hatalmas munkabírású Ryan O'Reilly is, a 2010-ben draftolandó tehetségek, valamint még több lehetőséget kaphatnak az esetleges idei újoncaink.

Ugyan a jelen tehát kissé borús az Avalanche-nél, kétségtelenül ezen fiatal játékosok nevei garanciát jelentenek arra, hogy rövid időn belül új alapokra helyezzük a franchise-t, és hamarosan ismét eljöhet az újabb denveri aranykorszak is! :)

További folyamatos híreket, információkat, érdekességeket a http://www.coloradoavalanche.gportal.hu oldalon olvashattok.

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr441231458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://www.youtube.com/watch?v=Z-v-hMaW5yk 2019.06.11. 13:43:24

So entsteht Miami Weiss, Teil I. - Nur ein alter Stern ist ein guter Stern

Trackback: https://www.youtube.com/watch?v=Z-v-hMaW5yk 2019.05.23. 16:07:06

Cerro Torre: Schrei aus Stein (1991) aka: Scream of Stone - Celebvids

Trackback: https://www.youtube.com/watch?v=Z-v-hMaW5yk 2019.05.22. 13:29:22

Mennyit fogyaszt a számítógép? - Gépember naplója

Trackback: https://www.youtube.com/watch?v=Z-v-hMaW5yk 2019.05.14. 07:38:03

A legfrissebb és legfontosabb hírek kora délután - de csak az igazság! (április 1., 14 óra) - Hírek - csak az igazság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.07. 11:11:33

na bocs hogy ennyit kellett erre várni, én is megvártam hogy történjen annyi dolog a csapatnál, amiből már lehet következtetni bizonyos dolgokra :)
így talán érthető minden, de ha vannak kérdések, várom azokat is :P

Tomi_Tanguay 2009.07.07. 14:48:57

érdekes, annyira nem ismerem ezeket a fiatalokat, de ha jók akkor böven megéri 1-2 évig szopni hogy aztán évtizedikig ütősek legyünk:)

foppa21 2009.07.07. 18:14:50

shatty miért csak jövőre jöN? elég nagy spíler már, ö a legnagyob tehetség nem? stoa-mercier-yip nem is ismerem. sakic és Duchene sorsa mikor dől el? pressing és quincy mire lesz jó, játszani fognak vagy mennek tovább? hirtelen 'csak' ennyi ami nem tiszta :D

Foresz 2009.07.08. 08:44:21

Pedig nem ártott volna Sakic jelenléte legalább még egy évig a fiatalok mellett...Így nagyon rutintalannak tűnik a csapat,és főleg a támadó-szekció.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.08. 08:53:57

@foppa21:

Shatty csapatkapitány lehet a Boston University-n, miután a Hobe Baker-es Gilroy az NHL-be igazolt, tehát még több lehetőséget kaphat, még tapasztalatot szerezhet, jól fog jönni neki még ez a plusz egy év az NCAA-ben, és még jobb lesz amikor jöhet. ;)

Stoa nagyon nagy király, súlyos sérülés után állt fel tavaly, meg is kapta tavasszal a profi szerződést, nagyon jó kis powerforward lesz, Smyth-nél ráadásul technikásabb is lesz.

Yipet és Merciert majd megismered, ha eljön az idejük, mindkettőn nagy hard-working player, remélem megkapják a szerződést aug. 15-ig.

Duchene sztem a training camp és a preseason után válhat el, hogy elég erős-e már az NHL-hez, semmi gond, ha lehúz még egy évet az OHL-ben.

Szerintem fognak játszani, mivel az idősebb védőinket eladjuk, és amíg Shatty-ék nem jönnek, erre az átmeneti időre bőven jók lesznek, Quincey ráadásul fiatal és tehetséges, abszolút beleillik a számításainkba; Preissingnek javulnia kell hogy hosszabb időre itt maradhasson, de jó játékos volt régebben, ráadásul Colorado College-i. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.08. 08:56:32

@Foresz: igen :( gyakorlatilag Hejduk és Foote (+ Liles?) kivételével nem is marad igazi rutinos vezérünk, de sztem vkit hozni fogunk még, Clark-Salei-Hannan-Svatos árulva van, köcsög Heatley neve is felmerült már, ő mondjuk nagyon nem illene a képbe, tőle nem sok jót tanulhatnának a fiatalok.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.08. 09:05:05

@Foresz: és egyik nap küldtem e-mailt, nem tudom megkaptad-e.

Foresz 2009.07.08. 09:13:01

@Filip89: Megkaptam,de egyenlőre még elég langyos a mozgolódás a Nuggets-nél,semmi kézzelfogható sincs,csak találgatások.Majd ha lesz valami konkrétum,kicsit beindulnak a dolgok,akkor szívesen írok.

Tomi_Tanguay 2009.07.08. 14:06:22

@Filip89: hát akkor igazán visszahozhatnánk Tangst :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.09. 12:13:36

@Foresz: most már van miről írni: Andersen hosszabbított!!! :)


süti beállítások módosítása