Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Padres - Rockies 1:3 W

2009.07.20. 19:32 - Tomi_Tanguay

A néhány napos MLB All-Star szünet után a múlt hét második felében a Colorado Rockies négy mérközéses szériát bonyolított le a divízió ellenfél San Diego Padres vendégeként a baseball bajnokságban, melyből három meccset megnyertünk.

A párharc első meccsén csütörtökön rögtön alaposan kiütöttük a SDt, mivel végig magabiztosan játszva 10-1re mostuk le őket.
A denveri csapatban különösen Clint Barmes volt fergeteges formában, beütötte szezonbeli 11. hazafutását és három RBIt is vágott, amivel már 47nél jár a bajnokságban. Seth Smith a nyolcadik inningben jegyzett egy HRt (idei 8.), ezenkívül még két-két RBIt, ütést és futást ért el. Az egy menet alatt két RBIt ütő Dexter Fowler szintén remekül játszott, három ütési lehetőségből két séta és három bázison hagyott ember lett a mérlege. Chris Ianetta és Aaron Cook ugyancsak jegyzett még egy-egy RBIt. Todd Helton .327es átlagot könyvelt el, miután 5 AB-pozícióból négyszer ütött, de a fiatal Carlos Gonzalez is két-két ütéssel és futással zárta a meccset.
Aaron Cook volt a kezdő dobó, a hatodik inninget követően cserélték le biztos 7-1es állásnál, addig kiválóan tette a dolgát és végül 3.85ös ERA statisztikát ért el, szezonbeli győzelem-vereség statisztikáját pedig már 9-3asra javította.

Másnap egy nagyon szoros meccset játszottunk a Padressel de végül is az első és a harmadik inningbeli egy-egy pontos rész sikerünk jóvoltából 5-3as győzelmet arattunk a második felvonáson.
Ismételten Clint Barmes bizonyult az együttes húzó emberének, újabb HRjével és RBIjével vétette észre magát öt ütési pozíciója közben, kiváló formában játszik mostanában. A catcher Chris Ianetta és a négy bázison hagyást regisztráló Ian Stewart egyaránt két RBIvel gazdagodott ezen a mérkőzésen, igy elöbbi 34nél, utóbbi 46nál tart már az egész évet tekintve. Az All-Star meccsen résztvevő Brad Hawpe .323as átlaggal jeleskedett, miközben két ütése is akadt. Todd Helton még őt is felül múlta .326os AVGvel. Érdekesség még, hogy Seth Smithnek 7 darab bázison hagyása volt a találkozó során.
Ubaldo Jimenez nagyszerűen dobott, és hét inningje alatt 10 embert ejtett ki összesen, míg ERA-mutatója 3.82es lett, ez a siker neki az idei hetedik volt 9 vereség mellé. A vége felé beszálló Franklin Morales 2.19es, Huston Street 2.68as ERAig jutott.

A következő alkalommal viszont a hetedik inningben beszedett két ponttal 3-1-es vereséget szenvedtünk, támadásban kissé akadozott a csapat, a dobójátékot tekintve pedig ez az egy megingás eredményezte a fiaskót.
Az egész csapat egyetlen RBIjét Brad Hawpe jegyezte, akinek ez már kereken a hatvanadik volt az idényben, valamint egyszer ütött és sétált, illetve három embert hagyott bázison. Todd Helton ezalatt .327es átlagteljesítményt ért el két séta mellett. A négyszer ütő pozícióba kerülő shortstop Troy Tulowitzki 2 SOig és 4 LOBig jutott el. A többiek nem igazán alkottak maradandót, ahogyan említettem az ütőink nem fogtak ki túl jó napot a szombati mérkőzésen.
Jason Hammel kezdett dobóként, sokáig magabiztosan teljesített, de a hetedik inningbeli kaotikus produkciójával elvesztettük a mérkőzést, amikor is számtalan ütést és egy HRt is beszedett. Napi ERAja végül 4.26os lett. A vereséget a jegyzőkönyv szerint Joel Peraltanak írták be, aki így már 0-3as W-L mutatóval szerénykedik.


















A vasárnap délutáni negyedik találkozó tétje nem kevesebb volt, mint hogy megnyeri a Rockies a szériát vagy be kell érnünk egy szerény döntetlennel. Nos, megnyertük! Fiaink ellenállhatatlanul játszottak mindkét játéknemben, esélyt sem adtunk az ellenfélnek, és a negyedik inningbeli négy pont közreműködésével magabiztosan 6-1re hoztuk ezt a mérkőzést, így 3-1el miénk lett a series. Ez a győzelem pedig szezonbeli 50. nyertes meccsünk volt.
Brad Hawpe újabb csodálatos mérkőzést zárt, bevágta idei 15. homerunját, volt egy RBIje és összesen két futása is, mellyel .325ös átlagot jegyzett. A házi hazafutás király Ian Stewart újabb HRt pakolt be, a szezonbeli 17.t, egy RBI mellett, míg két-két ütést és futást is elérhetett. Todd Helton .324es AVGje is mindenképpen dicséretre méltó teljesítmény még. Jason Marquis pedig egyenesen kettő RBIt vállalt be. Seth Smith még két ütést, Troy Tulowitzki pedig két ellenfél kiejtését tudta le.
Az All-Star gálán is részt vevő Jason Marquis ismét bizonyította hihetetlen klasszisát, nyolc inning alatt három strikeoutot és 3.49es ERAt regisztrált. Egész éves győzelem-vereség mutatója pedig egészen fantasztikus: 12-6. Tucatnyi sikerével listavezető az egész MLB mezőnyben!

A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:

1. Los Angeles Dodgers 58 győzelem - 34 vereség
2. San Francisco Giants 50 győzelem - 41 vereség
3. Colorado Rockies 50 győzelem - 42 vereség
4. Arizona Diamondbacks 39 győzelem - 53 vereség
5. San Diego Padres 37 győzelem - 55 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):


1. Los Angeles Dodgers (West) 58-34
2. Philadelphia Phillies (East) 51-38
3. St. Louis Cardinals (Central) 51-43
4. San Francisco Giants (West) 50-41
5. Colorado Rockies (West) 50-42
6. Chicago Cubs (Central) 47-43
7. Millwaukee Brewers (Central) 47-45
8. Houston Astros (Central) 46-46


A divben egyre inkább beállni látszanak az erőviszonyok, de még közelebb zárkóztunk a Wild Card helyen álló Giantshez. Már csupán egyetlen vereséggel van nekünk több a San Francisconál, hajszálnyi különbség választ el minket a rájátszástól jelenleg. A central divízió hihetetlenül érdekesen alakul, a Cards egyre inkább kezdi bebiztosítani a csoport gyözelmet, de amint látható további három klub is harcban áll velünk és a SFvel a WildCardért. Nem akármekkora küzdelem várható a továbbiakban, nagyságrendileg még minden csapat 70 meccset fog játszani az alapszakaszban, de egyre érdekesebb kezd lenni a harc.

A folytatásban NL-West negyedik helyezettjével az Arizona Diamondbacks ellen játszunk három meccset hazai környezetben: kedd, 02:40; szerda, 02:40; szerda, 21:10. Valamennyi mérkőzésünket a http://atdhe.net oldalon lehet élőben nézni!
Nagyon fontos lenne, hogy hozzuk ezt a párharcot is, lehetőleg söpréssel, de azért maradjunk óvatosak, mert a D'Backs könnyen képes lehet kellemetlen meglepetést okozni. GO ROCKIES!!!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr881257258

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cleaning supplies caddy 2017.10.07. 13:03:49

Acai Berry Natrol Diet Side Effects - obdroshide on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2009.07.20. 20:22:51

@Tomi_Tanguay: Karaj!Látom hogy erősen kúszunk felfelé,lesz ebből még valami!Főleg ha összejön az általad fontosnak ítélt kövi meccsek.Szerintem,ilyen kiélezett helyzetben,mikor csak karnyújtásnyira van a továbbjutás,a srácok is komolyabban veszik.Ott leszünk,tuti!

Tomi_Tanguay 2009.07.20. 20:37:03

@Foresz: Sőt, az Arizona után az utolsó PO-helyen álló San Franciscoval fogunk játszani!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.20. 20:56:50

@Tomi_Tanguay: Ez a már csak 70 meccs van hátra olyan, mintha két meccs után írnál olyat, hogy már csak 160 van a végéig, most kezd izgalmas lenni a verseny. :D

Ne felejtsük el azért, hogy ennek a csapatnak nagyon komolyan erőn felül kell teljesítenie, hogy playoffoljon... most is sztem a maximumot hozzuk ki magunkból hetek óta, nem biztos, hogy ez mindig így lesz. Azért nem vagyunk mi túl nagy esélyesek. De ha tudnánk hozni még egy Marquis-szintű pitchert, akkor nagyon erősek lehetnénk. Majd meglátjuk őszre milyen formánk lesz, ha olyan, mint két éve, megint sokáig juthatunk. :)

Tomi_Tanguay 2009.07.20. 22:11:35

@Filip89: eltelt 90 és 70 van hátra:P
jók vagyunk, mostantól kiszurkoljuk a sikerünket!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.21. 09:02:40

Hoztuk a D'Backs elleni első meccset. :P

Úgy tervezem, hogy a series 3. meccsét, a szerda estit megnézem, aztán a SF ellen vmelyik másikat is meg a 3. estit. :)

Tomi_Tanguay 2009.07.21. 09:18:52

@Filip89: 10-6 lett, de öt pontot a végén szereztek az utsó két inningben...

WILD CARD HELYEN VAGYUNK!!!!! A Giants nagyon durván kinyalt a Bravestöl, úgy hogy jeleneleg előttük vagyunk!:)

Oké, az esti meccseket nézem tuti majd megbeszélünk valmit;)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.21. 18:20:37

@Tomi_Tanguay: Azt az észrevételt kaptam hozzáértőktől, hogy az ERA és AVG az egészéves adat, nem meccsenként nézik, szóval ezentúl úgy írd. ;)

Egyébként ha az alapszakasz hajrájában versenyben leszünk, netán playoffolunk, akkora hypeot fogok csinálni a csapatnak, mint tavaly a Nuggets-nak a PO-ban. :D

Tomi_Tanguay 2009.07.21. 20:33:30

@Filip89: ok köszi!:) mondtam hogy bármi van szóljatok mert nem vágom annyira az egészet:)

huh az király lenne akkora felhajtás:DDD

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.22. 07:30:50

buktuk a másodikat, de a SF vereségével megtartottuk a Wild Card spotot ;)

Ma este 21:05-től akkor az atdhe.net-en élőben lehet nézni a széria harmadik meccsét!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.22. 19:01:27

A mait viszont már nem írják atdhe-re, szóval nyeljenek faszt a büdös gecik, hogy 5 napig voltak képesek baseballt adni... :@


süti beállítások módosítása