Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Diamondbacks 2:1 W

2009.07.23. 11:23 - Tomi_Tanguay

Hétfőtől szerdáig egy három meccses szériával folytatta szereplését a Colorado Rockies baseball csapata az Arizona Diamondbacks ellen az MLB alapszakaszában, melyet végül 2-1es összesitéssel megnyertünk, így rájátszást érő helyen áll a denveri csapat!

A párharc első találkozóján valóságos ütőparádét rendeztek a denveriek, sima győzelmünket ugyan az utolsó két inningben elszenvedett öt ponttal elszúrtuk, de 10-1röl igy is tudtunk 10-6 arányban nyerni abszolút fölényesen.
A fiatal Dexter Fowler évadbeli negyedik hazafutását jegyezte fel két RBI mellett, amivel negyedszáz darabnál tart. Ezen túl volt még két ellenfél kiejtése is, míg összesített ütő átlaga jelenleg .254es. Az elkapó Chris Ianetta szerezte a csapat második HRjét a mérkőzésen (az idei 11. számára), ugyancsak volt egy RBIje és két ütése. Troy Tulowitzki és Seth Smith is jegyzett két-két RBIt, előbbi ezzel 39el, utóbbi 27el bír az egész évet tekintve. Clint Barmes öt ütési lehetőségből kétszer talált, míg változatlanul Todd Heltoné a legjobb átlag csapaton belül: .324es, őt követi .322al az ezen a meccsen két futást és négy bázison hagyást elkönyvelő Brad Hawpe.
Jorge De La Rosa volt a Rockies kezdő dobója a mérkőzésen, négy ütést, egy futást és egy HRt kapott hét inning során, szezonbeli ERA statisztikája 4.95ös és W-L mutatója 7-7es ezután. A hajrában Manuel Corpas is elszenvedett egy hazafutást, és ő igy csupán 5.88as ERAval bír.

Másnap sajnos visszavágott az Arizona, pedig a második menet után 3-0ra és a negyedik után pedig már 4-1re is vezettünk, de a D'Backs fordított, és végül 6-5re ők győztek egy kiélezett mérkőzésen.
Egyetlen hazafutást ért el csapatunk, ez pedig a shortshop Troy Tulowitzki nevéhez fűződött a második inning során, aki 17 HRnél tart a szezonban és még egy RBIje is akadt. Dexter Fowler ismét egy nagyon jó mérkőzést zárt, öt ütési pozíciójában két ütést és két RBIt ért el. Továbbá a gyermeke megszületése után frissen visszatérő Ryan Spilborghs termelt még egy RBIt. Todd Helton öt AB-pozícióból egyetlen egyszer sem talált, így .319esre olvadt szezonbeli ütő statisztikája. A többiek közül még a két futást és két bázison hagyást elérő Chris Ianetta nevét érdemes megemlíteni, más nem igazán alkotott nagyot.
Ezúttal Aaron Cook dobott, az első bő hat inningben 8 ütést és 4 futást értek el vele szemben, míg ERAja ezzel jelenleg 3.94es. A fiaskót a végén a meccset alaposan elszúró és egy HRt is beszedő Juan Rincon számlájára írták a statisztikusok, aki így 2-1es győzelem-vereség arányt és 5.75ös ERAt tudhat magáénak.


















A párharc mindent eldöntő meccsén óriási küzdelmet láthatott a denveri publikum magyar idő szerint szerda este, és végül hatalmas hajránkkal 1-3ról fordítottunk 4-3ra és arattunk rendkivül fontos győzelmet a D'Backs elleni széria záró felvonásán.
Az előző nap kicsit mérsékeltebben játszó Todd Helton parádézott, és a meccs hőse lett! A rutinos 1B nagy részt vállalt a fordításból, vágott egy HRt ami már az idei 11.je volt, és két RBIt is (60nál tart a szezonban) és elérte karrierje ötszázadik dupláját is, míg ütő átlagát .324esre fejlesztette. Az elkapó Yorvit Torrealba és Garret Atkins szintén jegyzett még egy-egy RBIt. A fiatal Carlos Gonzalez volt még elemében, hiszen két futást és két ütést ért el. Valamint a .318-as éves átlagnál tartó Brad Hawpe bázison hagyásból és kiejtésből zárt két-két darabbal.
Ubaldo Jimenez kezdett dobóként, a harmadik inningbeli bakiját, amikor három pontot szereztek ellene leszámítva egész jó produkciót nyujtott, öt ütés és három futás megkapása mellett öt embert ejtett ki, szezonbeli összesített ERAja így 3.85ös. A győzelmet Juan Rincon-hoz írták be, aki ezzel 3-1es W-L stattal bír.
 

A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:

1. Los Angeles Dodgers 61 győzelem - 34 vereség
2. Colorado Rockies 52 győzelem - 43 vereség
3. San Francisco Giants 50 győzelem - 44 vereség
4. Arizona Diamondbacks
40 győzelem - 55 vereség
5. San Diego Padres 37 győzelem - 5
8 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 61-34
2. Philadelphia Phillies (East) 5
3-39
3. St. Louis Cardinals (Central) 51-4
6
4. Colorado Rockies (West) 52-43
5. San Francisco Giants (West) 50-44
6. Chicago Cubs (Central) 4
8-45
7. Atlanta Braves (East) 49-46

8. Houston Astros (Central) 4
9-46

Változatlanul elképesztően szoros a NL állása ahogyan látható. De a lényeg, hogy jelenleg a mieink állnak a Wild Card helyen. Nagyon nehéz lesz azonban bebiztosítanunk ezt a pozíciót, mostantól szinte minden egyes mérkőzésen sok múlhat, így kiemelt fontossággal bír a soron következő párharc is, amikor éppen a közvetlen rivális Giantssel találkozunk a Coors Fielden. Hihetetlen hogy mi folyik mögöttünk, gyakorlatilag a 10. helyig mindenkinek egyenlö esélyei vannak még a playoffra. a central divbeli kavarodás alapból elképesztő: az első 51-46, a negyedik 48-47.

Tehát legközelebb a San Francisco Giants ellen játszunk hazai környezetben:
szombat, 03:10; vasárnap, 02:10; vasárnap 21:10. Nincs túl nagy formában a rivális, ellentétben a mieinkkel így talán sikerülthet olyan eredményeket elérnünk amivel megtartjuk, és talán meg is erősítjük jelenlegi poziciónkat. Nagyon nagy párharcra van kilátás, szóval szurkoljon mindenki a csapatnak. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr831262637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.07.23. 11:44:44

na ilyen lett:) szurkoljatok tényleg!jöhet akkr a rövid híres cikk:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.23. 12:18:11

Azzal holnap jövök, addig várom még az új híreket. :)

Tomi_Tanguay 2009.07.23. 18:20:12

@Filip89: ok várom én is kiváncsian:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.23. 19:25:21

Pl a kurva jó prospect pitchert, a fiatal Chacint fel is hoztuk már :P Corpas vlszeg season-ending sérülés.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.23. 19:39:46

Most megy egyébként az ATL-SF game4, szurkoljunk a Braves-nek hátha elcsapják őket megint. ;)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.23. 22:10:32

Volt egy kisebb trade is, jött egy depth pitcher... a SF pedig győzött, sajnos. :(


süti beállítások módosítása