Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Giants 2:1 W

2009.07.27. 12:22 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt hétvégén a Colorado Rockies a nagy rivális San Francisco Giants ellen játszott három mérkőzést Denverben, és egy vereség után kétszer nyertünk, így megerősítettük helyünk a Wild Card-pozicióban.

A pénteki első találkozó nem sikerült túl fényesre és az ütőink szerény teljesítményének, na meg a negyedik inningben benyelt két pontnak köszönhetően 3-1el elbuktuk a mérkőzést.
Nem tudtunk mit kezdeni a Giants All-Star dobójával Cain-nel, a Rockiesosok csak négy ütést tudtak egyáltalán elkönyvelni. A csapat egyetlen pontját egy RBI formájában a mostanában sokat mellőzött, ám a SF ellen hagyományosan jól szereplő Garrett Atkins jegyezte. A 3B ezzel szezonbeli 30. RBIjét érte el. Chris Ianetta és Troy Tulowitzki szerzett még némi rész sikert három-három bázison hagyás formájában, egyébként elég gyenge napot fogott ki az ütő szekció: Atkins mellett csak Ryan Spilborghs, Brad Hawpe és Ian Stewart tudott egyáltalán ütni, míg az egyetlen futásunk Spilborghs nevéhez fűződött.
Jason Hammel tulajdonképpen az egy hazafutást a második menetben leszámítva megbízhatóan teljesített, éves ERA-statja jelenleg 4.28as, míg győzelem-vereség mutatója ezzel 5-5ös egál. A végén beállt még Rafael Betancourt is, akit az elmúlt napokban szereztünk meg egy cserében.

Aztán viszont alaposan revansot vettünk a San Franciscon! A második találkozón végig magabiztosan játszva, szárnyalva 8-2re ütöttük ki a vetélytársat a Coors Fielden.
Az est hőse egyértelműen a karrierje talán legjobb mérkőzését játszó Troy Tulowitzki volt, miután a shortstop egy meccs alatti egyéni rekordot jegyzett 5 RBIvel, és még egy HRt is szerzett, mig négy kísérletből három alkalommal ütött. Az utóbbi hetekben kisebb hullámvölgyben lévő játékos így 45 RBInél és 15 HRnél jár a szezonban. Az elkapó Chris Ianetta is remekelt: két RBI és három ember bázison hagyás volt az ő teljesítménye. Seth Smithnek még ugyan csak volt egy RBIje. Brad Hawpe két ütést és két futást is jegyzett, ütő átlagát pedig .322esre javította, amivel az ezen a mérkőzésen csak egyszer találó Todd Heltont (.321) is megelőzte a csapaton belüli ranglistán.
Jorge De La Rosa a kegyetlen pocsék 0-6os idény kezdés után a legutóbbi 9 mérkőzésén már a nyolcadik győzelmét aratta, zsinórban a hatodikat, hihetetlen hogy a gyenge láncszemből mostanra húzóember vált! Hétszer tudtak ütni ellene, és 7 embert ejtett ki, egészéves ERAja ezzel 4.78as, míg W-Lje már 8-7es. A meccs végén bemutkozott még az újonc Jhoulys Chacin is.

Vasárnap délután igazi ki-ki meccset játszott egymással a két csapat a párharc megnyerésért, amit végül a mieink értek el egy 4-2es győzelemmel, ezzel megerősítettük rájátszás pozícióinkat is.
Végig a feszült csata dominált a mérkőzésen, a 3. menetbeli két pontunkkal 3-1es vezetésre tettünk szert, és ez elég is volt már a sikerhez. Egyedül Yorvit Torrealba tudott két ütést elérni nálunk, akinek egy RBIje is akadt, így 10nél tart a szezonban. Brad Hawpe már idénybeli 62. RBIjét termelte, a négy bázison hagyást is jegyző Ian Stewart a 48.t, az előző meccs legjobbja Troy Tulowitzki pedig önmaga 46. RBIjét könyvelhette el. Ennyi kellett a diadalhoz, a többiek hiába fogtak ki valamivel gyengébb napot, a lényeg a győzelem.
Ezen a meccsen Aaron Cook volt a kezdő dobó, és a 9 ütés ellenére mindössze két RBIt tudtak elérni ellene, így jelenleg 3.87es ERAval és 10-3as győzelem-vereség aránnyal bír. Franklin Morales, aki a 8. inningben kapott lehetőséget még mindig 1.76os ERAt jegyez az idényben.

A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:

1. Los Angeles Dodgers 62 győzelem - 36 vereség
2. Colorado Rockies 54 győzelem - 44 vereség
3. San Francisco Giants 52 győzelem - 46 vereség
4. Arizona Diamondbacks 43 győzelem - 56 vereség
5. San Diego Padres 38 győzelem - 61 vereség

A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 62-36
2. Philadelphia Phillies (East) 56-40
3. Chicago Cubs (Central) 51-45
4. Colorado Rockies (West) 54-44
5. San Francisco Giants (West) 52-46
6. St. Louis Cardinals (Central) 53-48
7. Atlanta Braves (East) 51-48
8. Florida Marlins (East) 51-48

Az első számú riválissal szemben megerősítettük a Wild Card helyet, mostmár két győzelem a különbség a Rockies és a Giants közt a javunkra. Egyre átláthatatlanabb az állás viszont a többi divben, central ugyan olyan szoros, mint eddig, csak a Cubs közben megelőzte a Cards-t. Viszont az East is kezd egyre komolyabban állni, bejelentkezett a playoff-csatába a Braves és a Marlins is. Durván 60-65 meccs van még hátra valamennyi csapat számára az alapszakaszból, sok minden történhet még addig.

Következő párharcunkat a New York Mets otthonában vívjuk négy meccset: kedd, 01:10; szerda, 01:10; csütörtök, 01:10; csütörtök, 18:10. Az ellenfél NL-East negyedik helyezettje 46-51el, idegenben nehéz dolgunk lesz, de azt hiszem legalább egy döntetlenre jónak kéne lennünk ebben a szériában, hogy megtarthassuk a PO-helyet. GO ROCKIES!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr391270773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.07.27. 12:39:52

kell a jó szereplés mert a SF az elég gyenge Pittsburghel fog játszani három meccset otthon...:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.27. 15:23:44

Faszomat ezekbe a 01:10-es kezdési időpontokba... Mait lehet kihagyom, a Marquisost viszont mindenképpen nézni fogom élőben.
Lehet még ma írok egy "rövid híres" írást, fasz tudja hogy lesz-e még kedvem hozzá. :)

Tomi_Tanguay 2009.07.27. 18:04:51

@Filip89: most nincs is semmi plusz hír, nem kell már megint:P


süti beállítások módosítása