Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos előidény, 4. meccs

2009.09.05. 16:16 - Filip89

Péntek hajnalban befejezte az előidényt a Denver Broncos, és az Arizona Cardinals ellen 19-0-s győzelmet aratott az ezúttal jobbára csak a cseréket játszató hazai csapat. Rendhagyó módon ezúttal jómagam kevésbé szakértő elemzésével kell beérnetek... :P

- QB: Orton az ujjával, Simms a bokájával bajlódik, így várhatóan a szezonnyitón is Tom Brandstater-nek kell játszania. Az újonc harmadik számú irányító, így sok lehetőséget kapott JMD-től az utolsó PS-meccsen. Brandy meghálálta a bizalmat, hiszen bebizonyította, hogy képes "lemenedzselni" egy rövidpasszos, sokfutásos játékkal egy meccset, s ami még fontosabb, partiban tudja tartani a csapatot. Egyetlen klasszikus hosszú passzra vállalkozott erőből, olyan Cutleresen, az is interception lett, de a rövid- és középtávoli átadásokat bő ötvenszázalékkal abszolválta, és eljutott 187 yardig. Ráadásul egész mobilisan mozgott, ellentétben mondjuk az első szerepvállalásakor látott kaotikus mozgásával, most bátran hagyta el a zsebet, párszor még futni is próbált, és csak kétszer lett sack a jutalma. De szerintem nincs vele probléma, hasonlóra az openeren is képes lehet, az pedig már jó lenne. A hajrára beállt a tartalék Inge Martin is, neki is akadt pár átadása még, de ő nem lényeges.

- RB: A pár nappal ezelőtt edzésbe állt Moreno-t nem erőltettük, és szinte végig pihent Hillis is. Correll Buckhalter az elején végrehajtott néhány tetszetős futást, az előidény második felére kifejezetten jó formába lendült. LaMont Jordan csak néhány playre szállt be, szintén nem százszázalékos még. Darius Walker a két középső negyedben tökéletesen uralta a pályát, 21 futás-próbálkozása volt, és az egyetlen TD-unk is az ő nevéhez fűződött, sőt, ezúttal még elkapásai is akadtak. Marcus B. Thomas is kapott pár carry-t a végefelé, de őt azóta már ki is tettük.

- WR: Royal, Stokley, a sérült Gaffney és a felfüggesztett Marshall hiányában a top4 WR nélkül játszottunk. Kenny McKinley-re hegyeztük ki a legtöbb pass play-t, az idén draftolt aprótermetű elkapó pedig hozta a formáját, több remek elkapást mutatott be, volt egy "majdnem TD"-je is, amikor az elkapás már megvolt a levegőben, de kiütötték a kezéből, kár érte, mert nagyszerű megmozdulás volt mind tőle, mind Brandstatertől. De panaszkodnia nem kell, robbanékonysága mellett egyre érettebben játszik, és hihetetlenül atletikus is, a hisztis Marshall hiányát simán feledtette az egész PS-ben. Brandon Lloyd újra nagyot alakított, én remélem, hogy bent lehet a csapatban, mert egy-egy szükségszerű szituban simán be lehet majd küldeni, hogy csináljon egy-egy bravúr catch-t, amit eddig az összes meccsén hozott, most pl az 1 yardos vonalon fogott meg egy hosszú átadást közvetlenül a Walker-TD előtt. Chad Jackson egyetlen passzt kapott, de az 43 yard lett, miután az elkapást követően nagyszerűen haladt még előre. Játszott még pl Matt Willis és Nate Swift is, de játékban nem sokat voltak.

- TE: Itt is pihentek a kezdők, Graham-et az elején láthattuk párszor, Schefflerre én egyáltalán nem emlékszem. A két játszó tartalék közül jobbára Marquez Bransont foglalkoztattuk, és ígéretes elkapásokat mutatott be. Nekem Richard Quinn játéka is egyre jobban tetszik, a kezdeti megilletődöttség után szépen összeszedte magát, tehetséges fiatal, idén harmadik számú TE lehet a csapatban.

- OL: Ahhoz képest, hogy mennyire tartalékos volt a fal, ismét a csapat legbiztosabb pontját alkották. Kuper nem játszott, és pl Hamilton sem volt sokat fent kisebb hátfájása miatt, és inkább a tartalékok jutottak több szerephez, de ilyen összeállításban is csupán két sack-et kaptunk, a futást és a passzjátékot egyaránt hagyományosan jól támogatta az O-line.

Opponent
- DL: Meglepően agresszívan játszott a védelem első sora, pedig a kezdők itt is csak a legelején kaptak lehetőséget, és nem is róluk szólt ez a meccs. Annál inkább a cseréinkről, hiszen három DE, Robert Ayers, Jarvis Moss és Tim Crowder is elért egy-egy sack-et fejenként. Moss még egy fumble-t is kiharcolt közülük, jót tehet az önbizalmának ez a teljesítmény, hiszen az edzőtábor idején komoly mentális gondokkal is küzdött. A DT Nic Clemmons agilis játékát tudnám még kiemelni, szintén FF-lel zárt és tackle-jei is voltak szép számmal. Darrell Reid pedig INT-et jegyzett, Warner csúnya hibáját szépen használta ki.

Davis- LB: Fantasztikusan állta a sarat a LB-sor, futás ellen szinte esélyt sem adtak, ezt az egységet Nolanéknek alaposan sikerült gatyába rázniuk az offszezonban, legalábbis az előidényben a run D remekül működött, csak tartsák meg a jó szokásukat.

- secondary: A Broncos secondary-től is rég láttam már ilyen jó teljesítményt. A starterek közül Champék csak az elején tették tiszteletüket a pályán, míg például Dawkins egyáltalán nem játszott, és még a nagy vezér nélkül is ennyire összeszedetten tudott működni a leghátsó alakzat. A safety David Bruton nagyon hajtott, és ő is lekapott egy interceptiont, emellett végig nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem teljesítményét. Vernon Fox ugyancsak nem a csütörtöki játékáról volt ismert a tavalyi szezonban, szintén masszívan teljesített, és INT. A cornerbackek közül Jack Williams tűnt fel néhány sziklakemény tackle-lel. A kisebb hibák ellenére azért remekül védekeztünk a passzjáték ellen is, az eddigieknél legalábbis mindenképpen sokkal jobban.

- ST: A rúgó Matt Prater talán élete egyik legnagyobb meccsét játszotta, az előző idényben tőle látott fejetlen rugdosódás után ezalkalommal négyből négy FG-t bevarrt - sorrendben 26, 37, 35 és 46 yard távolságokról. Dícséretes teljesítmény, kiegyensúlyozottnak, higgadtnak tűnik, reméljük kitart a tiszta feje és a jó célzókája az idényre is. Brett Kern meghálálta a bizalmat, amiért a rookie Colquitt-tet cutoltuk a punterek közül vele szemben, és szépen teljesített, többször is nagyon kiszorított helyzetből indíthatott akciót a Cards. Jól dolgoztunk mezőnyben is, Alphonso Smith-nek volt egy szép visszahordása, és mind a saját, mind az ellenfél returnjeinél jól mozogtunk. Hiba nélkül teljesített a special team, ami szintén kellemes meglepetés volt.

+ Annak ellenére, hogy mindkét oldalon a cserék játszottak túlnyomórészt, a csapat minden játékelemben mutatott kíváló összeszedettsége mindenképpen dícséretre méltó, és ez a meccs azt hiszem önbizalmat is adhat a játékosok és a szurkolók számára egyaránt a közelgő idénykezdet előtt. Én legalábbis a péntek hajnali feelinges mérkőzés hatására nagyon komoly NFL-szezon váró hangulatba kerültem. :)

Az előidény ezzel lezárult, jöhet a SZEZON, melyet a Broncos szeptember 13-án, vasárnap 19:00-től a Cincinnati Bengals otthonában nyithat meg.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr341362136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.05. 16:25:22

No ez lenne. :P Azért mondom, ne vegyetek mindent 100 %-ig reálisnak... :)

Tomi_Tanguay 2009.09.05. 16:55:07

alsó csávó mit rohangál wc papirral?:DDD

foppa21 2009.09.05. 19:10:11

@Filip89: Jó irás lett szerintem.

Jónak tünik ez a csapat is a sok változástól fügetlenül. ha nem lesz sok sérülés és a SD idén is szar lesz be juthatunk a playoffba esetleg. jó lenne már:-)

Tomi_Tanguay 2009.09.05. 20:55:56

ennyit azért nem tudtam volna irni:D életemben elöször láttam egy negyednél többet amfoci meccsböl, és ez is csak elöidény volt és azt is cask utána tudtam meg hogy cserék játszottak végig:D de tetszett,majd nézik ilyet máskor is:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.06. 10:44:55

Hát, a Walker cutot nagyon sajnálom, mind a négy PS-recapban leírtuk, hogy mennyire jó... Úgy látszik, szart se ért... :(

milo_hedgie#23 2009.09.06. 14:31:13

szerintem is egész jól lett,képbe lehet kerülni,hogy mi történt:))
és akkor mához 1 hétre kezdünk!

Tomi_Tanguay 2009.09.06. 16:51:03

ma éjjel kell egyetemi meccset nézni?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.06. 17:41:44

Hát, nekem elment a kedvem az egész college footballtól, miután most a fantasy első hetében iszonyatosan kiszopok...
60 pontos hátrányban vagyok, úgy hogy már minden emberem játszott, és 5 kezdőm még pontot sem tudott szerezni. De nem értem ezt a pontozást, pl Griffin százvalahány yard + TD passz, erre 0 pont.
Részemről erről ennyit, csak felesleges időelbaszás az egész. :D

Tomi_Tanguay 2009.09.06. 18:26:15

lehet nem a játék a hülye:D

haromt · http://90es.blog.hu 2009.09.06. 19:31:29

A CBS szar. Csak hétfőre lesz rendesen kiszámolva a pontszám.


süti beállítások módosítása