Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos at Ravens: baltimore-i vendégjáték, amit szívesen elfelejtenénk

2010.10.14. 21:03 - StormST

A Denver Broncos (2-2) az AFC North-ot vezető Baltimore Ravens (3-1) otthonába látogatott a hétvégén. A denveri csapat azzal a reménnyel érkezett, hogy a kiváló játékot nyújtó Kyle Orton vezetésével előző heti győzelmük után sikerül egy győzelmi sorozatot nyitni. Sajnos a kezdő futó, Knowshon Moreno ezen a héten se tudott Josh McDaniels rendelkezésére állni, ahogy a kezdő FB Spencer Larsen se. Hiányzott még a támadók közül, hivatalos indok nélkül, az eddig kezdő LG-t játszó Stanley Daniels is, az ő pótlására Russ Hochstein került a kezdőbe. A védelembe visszatért Andre Goodman, így ismét ő lett Champ Bailey párja a CB poszton és úgy tűnt, hogy a ST ász Wesley Woodyard is egészséges volt végre.


A pénzfeldobást a vendégek nyerték, de JMD úgy döntött, hogy inkább a második félidőt szeretné kezdeni, jöhettek tehát a Joe Flacco által vezetett hazai támadók, akik ellen a Broncos védelem így állt fel:

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers, Jason Hunter
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


A futó, Ray Rice 1st down-t érő elkapása nyitotta a visszahordás közben történt szabálytalanság miatt a 11-ről induló Ravens drive-ot, majd meglepő módon JMD a második play előtt időt kért, mivel valami problémát látott a védelem felállásában. Két play-el később tényleg jött is a gond, Flacco szorongatott helyzetből előrevágott labdáját a Dawkins által fogott rookie TE, Dixon kapta el 58 yard-os gain-el, hamar a Broncos térfél mélyén, a redzone-ban jártak a hazaiak. Egy rossz passz után futások jöttek, az 5 yard-on volt 1st down-ja a Ravens-nek és egy pillanatra úgy tűnt, hogy Flacco be tudott futni vele, de már leért a térde, mielőtt benyújtotta a labdát az endzone-ba. A 2&1 és a 3&1 se sikerült, utóbbinál DJ mutatott be egy gyönyörű védekezést. 4&1-nek is nekimentek, Flacco azonban nem talált célpontot, a védők jól megkergették, majd Jason Hunter a 15-ön egy 14 yard-os sack-el végül földre vitte, megszerezve ezzel csapatának a labdát. Sajnos a play közben a backup S Darcel McBath lent maradt az endzone-ban a bokáját fájlalva, és csak hordágyon tudta elhagyni a pályát, egyből az öltözőbe vitték és ezen a meccsen már nem tudott pályára lépni.

Jöhettek Orton-ék támadni, mégpedig az alábbi felállásban:

QB: Kyle Orton
RB: Laurence Maroney
FB: Dan Gronkowski
WR: Demaryius Thomas, Eddie Royal
LT: Ryan Clady
LG: Russ Hochstein
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris


Az már korán látszott, hogy a futások még most sem mennek, de Thomas szép elkapása hozta a first down-t 3&5-nél. A következő play-nél a bírók az ő (állítólagos) holding-ja miatt fújták vissza Royal 33 yard-os futását, visszanézve én személy szerint annyit láttam, hogy egy pillanattal később engedte el a CB-t, aki egyébként a futótól kb. 5 méterre volt. 1&10 helyett 1&20 jött 43 yard-al hátrébbról, nem is sikerült megoldani, s három sikertelen próbálkozás után Colquitt jött az első punt-ra. Goodman erre a támadásra már nem tudott kijönni, sajnos a kezdő CB lába még mindig nem gyógyult meg és ez sajnos meg is határozta a drive-ot. Először Nate Jones hibázott hatalmasat egy 3&6-nál, majd sajnos a Goodman-hez képest fizikailag kevesebb rookie Perrish Cox nem tudta megfogni a TE Todd Heap-et, így akadálytalanul haladt előre a Ravens akciója. Újra eljutottak a Broncos 1 yard-os vonalára, és ezúttal a második próbálkozás sikeres lett, Flacco bevetődött egy 1 yard-os TD-ért -> 0-7. A negyed vége előtt még két play fért bele a Broncos-tól, ami után 3&5 nyitotta a következő negyedet. Az első negyed után az eredmény -> 0-7.




















Eddie Royal szép elkapása nyitotta a második játékrészt, meg is lett a 1st down, de érdekes módon Ray Lewis ordítóan nagy facemask cibálását a bírók nem vették észre. A futás megint nem ment, egy passz pedig sikertelen lett, jöhetett újra a Ravens. Zavartalanul haladt előre Flacco egysége, hosszú elkapásokkal és egy Rice-futással eljutottak a Broncos 26-ig, amikor is a hazai QB passzánál Perrish Cox-ot látták szabálytalannak a bírók és így az 1-ről futhatott Rice, talált is egy lyukat -> 0-14. Thomas próbálta a -5-ről visszahordani a kick-et, el is jutott a 16-ig, ahol egy Ravens ütközött vele és így a feje egy teljes gőzzel robogó másik védő elé került. Elvesztette a labdát és percekig kellett ápolni az újoncot, aki, mint kiderült, agyrázkódást szenvedett az esetnél és nem is tudott visszatérni ezen az összecsapáson. A védelem végre be tudott mutatni egy hibátlan szériát, csak 2 yard-ot tudtak előre jönni a baltimore-i támadók, meg kellett elégedniük egy 37 yard-os Cundiff FG-al -> 0-17.

Thomas sérülése miatt ezután Royal lett volna a visszahordó, de ő inkább megelégedett a touchback-el. Egy 23 yard-os Gaffney-elkapás nyitotta a drive-ot, amiben viszont később rá fújtak két szabálytalanságot (amiből az egyik biztos nem ő volt), végül Orton-nak 3&13-at kellett volna megoldania, ami azonban egy 7 yard-os sack miatt nem jött össze, visszakapták tehát a hazaiak a labdát. Nem tartották meg sokáig, két rossz passz és egy rövid futás után jött az első Ravens-punt. Egész jól haladt a drive, a futásokkal is sikerült kezdeni valamit, eljutottunk egészen a Broncos 44-ig, ahonnan egy 3&13-nál Royal kapott egy szép passzot és a Ravens 39-nél lépett csak ki, viszont a bírók ismét holding-ot láttak, 3&23-nál pedig inkább csak egy rövid futást próbáltunk, majd visszaadtuk a labdát. A védelemnek hála a hazaiak újra hamar vissza is adták a játékszert, 3&out, punt és bünti után a 41-ről indulhatott az utolsó 2 percen belüli drive. Lloyd 10 yard-os elkapása után 3&7-nél először lépte át a Broncos a félpályát, majd egy Gaffney elkapással a 27-en voltunk 1:01-nél, de két büntetés miatt a 42-ről jött 1&25. (7 büntetéssel 70 yard-ot osztottak ki a zebrák a Broncos-nak az első félidőben.) Orton összekapta magát és egy szép hosszú passzot dobott az endzone-be Brandon Lloyd-nak, ez a 42 yard-os play volt a leghosszabb eddig a szezonban a Ravens védelme ellen -> 7-17. A Ravens-nek 43 másodperce maradt a félidőből, de csak egy rossz passzra és egy rövid futásra álltak fel, majd hagyták lepörögni az órát, így tehát a félidő végén az eredmény -> 7-17.




















A Broncos kezdhette a második félidőt, amit Royal 33 yard-os return-je és egy 25 yard-os elkapás nyitott, de a Ravens 40-ről csak 3 yard-ot sikerült tovább haladni, a jól induló támadás tehát hamar megfeneklett és Colquitt punt-ja se lett valami jó, 15 yard után a 22-nél elhagyta a pályát visszafelé pattanva. A Ravens is átlépte saját drive-jában a félpályát, de csak a 46-ig jutottak, ahol egy jónak tűnő elkapás után a bírók az elkapót látták szabálytalannak, de valahol (állítólag) egy védő is szabálytalankodott, szerencsére a megismételt 3&7 nem lett jó, jöhetett újra a Broncos. Rövid drive lett, amiben az első play hozott egy 1st down-t, de két -1 yard-os futás és egy false start Orton-on megfogta az előrehaladást és következhetett a hazai csapat a támadással. 6:46-nál kapták meg a labdát Flacco-ék és elindult egy hosszú akció, aminek nem is lett vége a negyed vége előtt, főleg futásokkal és rövid passzokkal haladtak, már az idővel is játszva és a Broncos védelem nem találta az ellenszert. A harmadik negyed után az eredmény -> 7-17.

1&2-vel indult az utolsó negyed és másodikra sikerült is bejutni a Ravens-nek, Rice futott be az endzone-be -> 7-24. A 20-ról kezdhetett támadni a Broncos, a Titans elleni meccshez hasonlóan úgy tűnt, hogy JMD a futójáték feladása mellett döntött. Orton csak shotgun-ból passzolt és sokáig úgy is tűnt, hogy ez a taktika be is jön, egészen addig, míg 1&10-nél Gaffney csinált egy 7 yard-os elkapást a Ravens 19-en, mivel ez után se a 2&3 (talán egy challenge-et megért volna, ha már a zebra nem látta jól az elkapást) se a 3&3 nem lett jó, meg kellett tehát elégedni egy 38 yard-os Matt Prater FG-al -> 10-24. Ismét futásokkal jött előre a Baltimore a következő támadása során, amely közben Rice lett az első futó, aki 100 yard fölé tudott jutni a Broncos védelme ellen. Sajnos a drive közben egy futás után Dawkins lent maradt és csak bicegve tudta elhagyni a pályát, később se jöhetett már vissza, a térde sérült meg. Robogott tovább a Ravens-drive, amivel ismét nem tudott mit kezdeni Wink Martindale alakulata. 5:19-nél 1&10 következett a Broncos 30-ról, McGahee kapta a labdát egy futásra, és meg se állt az endzone-ig -> 10-31.


















Újra csak passzok jöttek a denveri támadásban, de egy intentional grounding miatt 3&15 jött egy 1st down után és a nagy hátrány miatt JMD a 4&15-nél inkább a punt-ot választotta a saját 27-es vonalán 4:11-nél. A hazai támadók futásokkal próbálták pörgetni az órát és ez egész jól is ment nekik, be is jutottak egészen az utolsó 2 percen belülre, 1:51-nél kezdhetett a denveri csapat támadni a saját 10-es vonalán. Egy 31 yard-os pass interference segítette az előrehaladásunkat, és ismét csak shotgun-on passzok jöttek. 0:43-nál a Ravens 44-ről jött egy újabb hosszú passz, a célpont ezúttal is Brandon Lloyd volt két védő között, az eredmény egy 44 yard-os TD lett -> 17-31.

Megpróbált még egy onside kick-et a Broncos, de nem sikerült megszerezni és Flacco egy térdeléssel lezárta a meccset, aminek a végeredménye -> 17-31.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 23/38 sikeres/összes passz, 314 passzolt yard, 2 passzolt TD
Maroney: 6 próbálkozás, 27 futott yard
Buckhalter: 5 próbálkozás, 13 futott yard, 1 elkapás, 12 elkapott yard
Lloyd: 5 elkapás, 135 elkapott yard, 2 elkapott TD
Gaffney: 9 elkapás, 87 elkapott yard
Royal: 4 elkapás, 31 elkapott yard, 1 kickoff return, 33 visszahordott yard
Thomas: 2 elkapás, 12 elkapott yard, 1 kickoff return, 21 visszahordott yard, 1 elvesztett fumble
Prater: 1/1 FG (38 yard), 2/2 XP
Colquitt: 7 punt, 35.7 yard AVG
D.J. Williams: 10 tackle
Hunter: 6 tackle, 1 sack
Bannan: 5 tackle
Cox: 5 tackle
Dawkins: 5 tackle



Josh McDaniels vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Érzésem szerint nem volt ennyire sima a mérkőzés, mint ahogyan azt az eredmény mutatja, lett volna esélyünk közelebb zárkózni, de sajnos tíz büntetéssel, és ilyen sok futás elszenvedésével nem lehetett lehetőségünk ma a győzelemre. Tisztában voltunk vele, hogy nagyon jó csapat az ellenfelünk, és tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, így készültünk az egész héten, mégis komoly fejtörést okoztak nekünk, jobbak voltak nálunk, és nem tudtunk mit kezdeni velük. Túl sok hibát vétettünk ahhoz, hogy nyerhessünk ezen az összecsapáson, ugyan a végsőkig próbálkoztunk közelebb kerülni, ma ennyit tudtunk kihozni magunkból. Nem fogjuk feladni ezután sem, le kell szűrni a szükséges tapasztalatokat, és már a következő mérkőzés jár a fejemben. Sajnos, több súlyos sérülést is elszenvedtünk, ami benne van ebben a sportágban, nyilván nem fogja könnyíteni a dolgunkat, de biztos vagyok benne, hogy a kikerülő játékosok helyett játszók át fogják érezni a tét súlyát. További fontos mérkőzések előtt állunk, ki kell használni az erényeinket, és valamilyen szinten javítani kell az eddigi hibáinkat, hogy átvészelhessük a következő hetek várható nehéz időszakát."


















A riválisok közül a Chiefs elvesztette veretlenségét, miután a negyedik negyedbeli tízpontos különbség miatt 19-9-es vereséget könyvelhettek el Indianapolis-ban; míg egy viszonylag meglepőnek tekinthető eredmény született a Raiders-Chargers összecsapáson, ugyanis a házigazda oakland-iek 35-27-re győztek Rivers-ék ellen. Ezzel a KC mögött mindhárom csapat 2-3-as mutatóval áll. A hatodik játékhéten a Broncos kivételével mindenki idegenben fog játszani: a SD St. Louis-ban szeretne javítani, az Oakland ugyancsak komoly esélyekkel látogat San Francisco-ba, a Kansas City következő ellenfele pedig a Houston lesz.

Az AFC West divízió állása a 5. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 3-1
2. Oakland Raiders 2-3
3. San Diego Chargers 2-3
4. Denver Broncos 2-3

Sajnos, mintha a három meccs közbeni sérülés (Dawkins, Bay-Bay, McBath) nem lett volna elég, a találkozó után kiderült, hogy Robert Ayers is kidőlt, a lábfejében tört el egy csont és körülbelül 6 hétig nem számíthat rá a csapat. Brian Dawkins sérülését 2-3 hetesre tippelik, Darcel McBath-ről és Demariyus Thomas-ról csak annyit lehet tudni, hogy a Jets elleni következő meccsen nem fognak játszani. Kiesett még Andre Goodman és Wesley Woodyard is, így elég nehéz lesz a következő hazai meccs.

A sérülések mellett sajnos talán még komolyabb gond a teljesen impotens futójátékunk, és bár úgy tűnik, hogy Larsen visszatérése közel van, de Moreno-ról még nem tudni semmit. Az OL egyelőre még nem teljesít az elvárt szinten és Daniels kiválásának okáról se tudni semmit. Az NFL történetének 3. legtöbb passzolt yard-os első öt meccsét bemutató Orton-nal a passzjáték szárnyal, de ez sajnos nem mindig elég, nagyon kéne egy stabil futójáték. A Jets egy kiváló formában lévő csapat, mi pedig ezer sebből vérzünk, de talán annyit pozitívum van, hogy ha ezen a meccsen túl leszünk, akkor három könnyebb hét jön, a Raiders és a londoni 49ers elleni meccsekkel, valamint a BYE week-el, de azért ilyen körülmények szerint se szabad (és szerintem a csapat se fog) feltett kézzel kimenni a pályára.
Nyerni kell, nincs mese…

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr62372606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.10.14. 22:48:48

szerintem sajnos a jets ellen sem lesz sok sikerélmény. de utána talán megindulunk:)

StormST 2010.10.15. 07:45:45

Moreno már edzett, de Bay-Bay még nem, viszont őt még nem 100%, hogy nem láthatjuk vasárnap. Valamiért Beadles kapott pár snap-et RT-ben Harris helyén, de nem indokolták, hogy miért...

foppa21 2010.10.15. 11:00:18

szépen átmentek rajtunk csesszék meg:-(

Tomi_Tanguay 2010.10.15. 11:51:35

moreno játszhat a köv meccwen? vagy kérdőjeles?

Tomi_Tanguay 2010.10.15. 11:53:10

am bazmeg igazi denveri csapat a broncos. ha jól számolom hatan tuti nem játszanak legközelebb és ott van még az előző meccset kihagyó két ember. nyolc sérült. futballban nem tudom mennyire sok, talán az ötven akárhányas keret arányában véve annyira nem:D mert valamikor a rockies vagy az avs 23-25ös keretében is 6-8 sérült van. na az sok:D

StormST 2010.10.15. 11:57:03

@Tomi_Tanguay: Nso, alapból 45+1-et lehet nevezni, így 1-2 sérülés belefér alapból, csak amikor pl. a kezdő S Dawkins a cseréjével, McBath-al azonos meccsen sérül meg, akkor kicsit karcos a helyzet... :P

Az a baj, hogy McBath és Woodyard kivételével minden sérült kezdő, ők meg a ST csapatot viszik a hátukon... :(

Tomi_Tanguay 2010.10.15. 12:17:14

ja ez így szokott lenni egyszerre dőlnek ki ugyanarról a posztról:(

foppa21 2010.10.15. 12:45:19

@StormST: a 'nyerni kell, nincs mese...' egy kabala? minden összefoglaló végén látom:-)

StormST 2010.10.15. 12:48:01

@foppa21: Fene tudja, valami olyasmi... :D

foppa21 2010.10.15. 16:28:45

@StormST: már feltűnt, csak győzelmek után nem mertem megkérdezni:-D valamikor bejön, valamikor nem:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.15. 17:11:33

Én borotválkozni mindig hetente egyszer szoktam, a Broncos-meccs után másnapon, meccs előtt már nem lehet. :)

foppa21 2010.10.15. 19:15:40

@Filip89: tőled már megszoktam az állandó babonákat. és tudom fürdeni is heti egyszer szoktál az egyetemi foci forduló előtt:-D


süti beállítások módosítása