Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Elmaradt a revans

2011.02.02. 12:41 - Filip89

Az egy héttel korábbi hazai vereséget követően a visszavágásért szállhatott harcba a Colorado Mammoth lacrosse csapata múlt szombaton a Philadelphia Wings otthonában, azonban a heroikus második félidei játékunk ellenére ismét egy gólos, 12-11-es zakót szenvedtünk el a keleti vetélytárstól.




















1-2-es mérleggel várhattuk a philadelphiai kirándulást, miközben az ellenfelünk éppen az előzőnapon aratott meglepő győzelmet a Boston Blazers otthonában, így ők már két sikert jegyezhettek az első két elvesztett mérkőzésük után. Egy héttel korábban a két csapat már találkozott egymással, akkor a Pepsi Centert a Wings 11-10-es diadallal vette be, azonban a denveriek a bosszúra szomjazva látogattak most hozzájuk.
A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, bár kihagytak egy korai létszámfölényt, folyamatosan dolgoztatták Levis kapust, és az ötödik percben az Outlaws-játékos Seibald már megszerezte a vezetést a javukra, miután nagyszerűen vált le őrzőjéről. Három perccel később Brian Langtry zárkóztatta fel a mieinket döntetlenre egy hatalmas erejű emberelőnyös átlövéses találattal. Ezt követően jobbára küzdelmes mezőnyjátékkal zajlott a mérkőzés, és mindkét csapat előtt kimaradtak a gólszerzési lehetőségek, majd a negyed hajrájában újra a vendéglátók számára jött ki jobban a lépés. Két perccel a szünet előtt a philadelphiai gólzsák Iannucci volt eredményes takarásból egy lapos lövéssel, az utolsó percen belülre érve pedig egy lefordulás után a hátvéd Alrich szerezte meg a szezonbeli első gólját ellenünk. A két hajrábeli találat által 3-1-es lépéselőnybe került az ellenfél.
A második játékrész első másfél minutuma alatt rögtön kiegyenlítettünk: előbb Grant Jr pazar hát mögötti passzából Cliff Smith vette be közelről Miller ketrecét, majd John Grant Jr maga is a hálóba bombázott egy oldalsó kinti lövésből. Nem sokáig örülhettünk az egyenlő állásnak, ugyanis a továbbiakban is egyre több védelmi hiba tarkította a játékunkat, számtalan alkalommal engedtünk lefordulási lehetőséget az ellenfélnek, így rövidesen ők másfél perc alatt háromszor is eredményesek tudtak lenni, többnyire ziccerhelyzetből született találatokkal, melyek sorrendben McClelland, Iannucci és a szabadtéren Denverben játszó Westervelt nevéhez fűződtek. 6-3-as Wings-vezetésnél Hamley mester időkérésre és kapuscserére szánta el magát, és a kissé sokkolt Levis-t az előző szezonban még Philadelphia-ban védő veterán Blasdell váltotta a coloradoi ketrec előtt. Kisvártatva valamelyest sikerült eloltanunk a tüzet, amikor a negyed fele magasságában egy szépen kijátszott létszámfölényes figura végeztével Jamie Shewchuk helyezte a játékszert a hazai kapuba. Azonban továbbra is a Philly uralta a játékot, és Alrich előtt újabb ziccer adódott, miután messzire előre pattant egy lecsorgó lövésünk, a hazai hátvéd pedig lefutotta a mieink középpályásait, és könnyedén a kapunkba tüzelt. A játékrész utolsó öt percén belül nem tudtunk értékesíteni egy PP-t, s mi több, még gólt is kaptunk alatta, egy ellenakció után éppen az Outlaws-os Mundorf fájdította tovább a szívünket, akinek találatával már 8-4-re léptek el tőlünk. S itt még mindig nem volt vége a megpróbáltatásaink sorának, ugyanis a mérkőzés 28. percében két újabb gólt szenvedtünk el, amikor Iannucci harmadszor, Westervelt pedig másodszor volt már eredményes a találkozó folyamán. Az újabb találatok után visszacseréltük a kezdő kapust, az átmeneti pihenő után tehát Levis folytatta a küzdelmet. Szerencsére több gól már nem született, a 10-4-es félidei hátrány így is behozhatatlannak tűnt a folytatásra nézve.






















Úgy tűnt, a második félidő csak a formalitásról szólhat, és legfeljebb a megalázó vereség elkerüléséért küzdhetünk a továbbiakban. A denveri sportolók azonban máshogy gondolták, és jelentősen megrázták magukat a folytatásra, ami a legfontosabb volt, hogy a védelmünk lényegesen határozottabban lépett fel a meccs második felében, mint tették azt az első félidő alatt. Ennek köszönhetően töbször is példás védekezést mutattunk be, majd kereken négy perc elteltével Alex Gajic kissé váratlan átlövésével zárkóztunk közelebb. Tovább folytatva az egyre rámenősebb támadásainkat, néhány perccel később egy négy-a-négy elleni szituáció alkalmával Brian Langtry remekül ismerte fel a lehetőséget, és egy pazar bevetődéses találattal szépített 10-6-ra. Kisvártatva Alex Gajic újabb villanásával már három gólra jöttünk közelebb, miután a másodéves tehetség a kapu előterében összeszedett kipattanóból volt eredményes. Ezután az ismerős Mundorf újabb kiállításával jutottunk emberelőnyhöz, és a harmad hajrájában Alex Gajic mesterhármast érő találata révén használtunk ki ismételten egy létszámfölényes lehetőséget. A lefutottnak látszó meccset szorossá tettük, nagyszerű feltámadást produkáltunk a harmadik felvonásban, és az utolsó negyed előtt már csak 10-8-as előnyben voltak a házigazdák.
A záró negyedre újra megrázta magát a Wings, és kevesebb mint két perccel a folytatást követően Sweeney talált be egy nagyszerű lefordulás végén két denveri védőjátékost, illetve a kapust is átjásztva. Egyre elkeseredettebb rohamokat indítottunk a kapaszkodás érdekében, s Langtry-ék próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, mindannyiszor vagy a hátvédek avatkoztak közbe, vagy Miller kapus eszén nem sikerült túljárnunk. A negyed derekánál tartva ráadásul Westervelt ragadt elöl a Mammoth térfelén, Dawson egy bődületes egész pályás átadással hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe, a gólerős támadó pedig egy látványos, levegőbenúszó találattal elérte önmaga számára a mesterhármast, egyúttal ismét 12-8-as vezetéshez jutatta a Philly-t. Nem sok időnk maradt a tétlenkedésre, és nem is hagytuk magunkat, alig két perccel később először McGlone-nak nem adtak meg egy találatot, mert belépett a kapus zónájába, az ezt követő lefordulásunk végén pedig John Grant Jr köszönt be Toll passzából. Rövidesen a veterán bekk Steve Toll pedig önmaga is szerzett egy nagyon fontos ziccer gólt, mely az első találata volt a szezonban, egyben a jubileumi 150. az NLL-es pályafutása alatt. Öt percünk maradt a felzárkózásra, és már csak két gólos volt a hátrányunk. Elképesztő izgalmak uralkodtak a csarnokban, és hamarosan rövid időn belül három kiállítást ítéltek a játékvezetők, melyből kettő a hazai csapatot sújtotta, azaz újfent létszámfölényhez jutottunk. Ezt a bizonyos négy-a-hármas PP-t Cliff Smith bombagóljával villámgyorsan gólra tudtuk váltani, így két és fél perccel a befejezés előtt 12-11-re jöttünk fel. Megéreztük a vér szagát, és őrületes nyomást helyeztünk Miller ketrecére a végjátékban, azonban a legnagyobb helyzetünket is eltékozoltuk, amikor Grant Jr szenzációs gólt szerzett volna egy gyors ellenakció végén, de a lábujjával valóban rálépett a vonalra, így sajnos teljesen jogosan érvénytelenítették az egyenlítő találatunkat. Több igazi helyzetünk már nem volt az egalizálásra, a Wings kiváló védekezéssel tartotta magát, hiába tettünk meg mindent, szívszorító körülmények között egy góllal ismét alul maradtunk velük szemben. Ezáltal a szezonbeli harmadik fiaskónkat is drámai módon szenvedtük el.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A találkozó teljes egészében ITT nézhető meg!

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 2+6 és 19 lövés
- Langtry 2+4 és 11 lövés
- A. Gajic 3+1
- Smith 2+1
- Shewchuk 1+2
- Toll 1+1 és 8 LB
- Gallant, N. Gajic és McLellan 1-1 assziszt
- Levis 25/33-as védési hatékonyság, Blasdell 1/5-ös védési hatékonyság
- Leveque 11/19-es faceoff hatékonyság, Allen 5/8-as facoeff hatékonyság
- Nem lépett pályára a 23 fős keretből a harmadik számú kapus Matt King, a hosszú kihagyás után visszatérésre készülő Dan Carey, illetve Josh Wasson-McQuigge sem.


A nyugati divízió állása (W-L):


1. Minnesota Swarm 3-1
2. Calgary Roughnecks 4-2
3. Washington Stealth 2-3
4. Colorado Mammoth 1-3
5. Edmonton Rush 0-5


Folytatódik a Swarm remeklése, a legutóbbi mérkőzésüket is megnyerték, miközben egyedül a 'Necks tudja tartani velük a lépést ötvenszázalék feletti mutatóval. A Stealth rajtja sem sikerült a legjobban, a Rush pedig teljesen váratlan pokoljárással nyitotta az évet. A Mammoth a következő fordulóban hazai közönség előtt találkozhat a címvédő Washington Stealth-szel, magyar idő szerint vasárnap hajnali 03:00-as kezdettel. A két csapat idei első meccsét még a szezonnyitó keretein belül a washingtoniak nyerték 11-10-re hosszabbításban a mieink otthonában.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr722633053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.02.02. 13:55:54

élőben nem láttam a meccset, de este megpróbálom megnézni felvételről. hihetetlen hogy m egint hogy szoptunk:-(

milo_hedgie#23 2011.02.02. 17:19:42

még a szokásosnál is élvezetesebb összefoglaló lett!:))

Tomi_Tanguay 2011.02.02. 18:01:02

nagy meccsünk volt. majdnem visszajöttünk a meccsbe:(
grant és smith lett a kedvenc játékosom. ja meg a sok gajic:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.02. 19:46:06

Még mindig csak Davies szerepel tőlünk a rookie top10 list-en, és a kilencedik helyen áll.

melo15 2011.02.02. 19:46:24

izgalmas meccs volt biztos az irásból kiindulva :)
kár hogy megint nem tudtunk győzni :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.03. 14:48:08

Egy denveri All-Star már tuti van. :)

The National Lacrosse League has announced today that Colorado Mammoth assistant coach Ed Comeau will serve as an assistant on the East Division coaching staff at the 2011 NLL All-Star Game on February 27.

milo_hedgie#23 2011.02.04. 10:40:50

@Filip89: reméljük egy-két játékos is követi:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.04. 12:48:31

Connor Martin felkerült a keretbe, Wasson-McQuigge-t vágtuk ki.

milo_hedgie#23 2011.02.04. 16:54:27

@Filip89: szerintem jó döntés volt,martin harcos srác és hajtani fog ha megkapja a lehetőséget

milo_hedgie#23 2011.02.05. 20:06:00

remélem ma is leszünk szurkolni néhányan! hátha most elkapjuk őket

Tomi_Tanguay 2011.02.05. 20:43:38

már nagyon ideje lenne nyerni egy meccset:P

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:04:39

na hajrá srácok! előre a győzelembe:))

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:14:59

micsoda csapattal játszunk,ott van connor martin,carey,prossner is:))

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:18:41

kihagytuk az első emberelőnyt

Tomi_Tanguay 2011.02.06. 03:19:13

go mammoth! basszuk meg a köcsögöket!!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 03:21:34

Kemény, hogy Prossner-ről még most sem írják, hogy aktiváltuk volna, pedig ott van. Annyit látok, hogy Crotty és Nenad biztosan nem játszik, de nem tudom kit tettünk ki a keretből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 03:22:15

Nagyon jól belekezdtünk, megint washingtoni kiállítás, a patkány ment ki. :P

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:26:17

kihagytunk két előnyt,ők belőtték az elsőt. duch 0-1:((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 03:28:59

Nem tudunk gólt lőni. Martin gyönyörűen csinálta, de a vasra tette. :S

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:31:01

ordító helyzetek maradnak ki,így nehéz lesz ha richards ennyire jól véd

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 03:38:33

0-1 az első negyed. Óriási a küzdelem, sok kiállítás, parázs meccs lesz még ebből. Az első gólt jó lenne már bevenni, ne szenvedjünk túl sokáig nélküle. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 03:43:18

Langtry meglőtte az első gólunkat a második elején. :)

milo_hedgie#23 2011.02.06. 03:43:29

langtry góóóóóóóól 1-1!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 04:48:54

Langtry már 1+3, minden gólnál pontszerző volt eddig. :)

milo_hedgie#23 2011.02.06. 04:49:34

a második negyedben történt:
langtry góljával egyenlítettünk
shewchuk emberelőnyből 2-1
aztán martin transitionból egyenlített
grant nagy lövéséből 3-2
emberhátrányból ratcliff 3-3

de a második félidőben úgy néz ki megnyerik a meccset:((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 04:50:40

Őrült meccs, 4-3-nál nem adták meg Carey hát mögötti gólját, mert letelt közben a shot clock, gyorsan fordítottak, de 4-6 után is kiegyenlítettünk!

milo_hedgie#23 2011.02.06. 04:51:13

6-6 a harmadik negyed végén!

milo_hedgie#23 2011.02.06. 04:52:43

harmadik negyed:
grant emberelőnyből 4-3
wiles, duch, johnson gólokkal 4-6
alex gajic lendületből 5-6
smith nagy góljával 6-6
így állunk az utolsó negyed előtt:))

milo_hedgie#23 2011.02.06. 04:56:33

langtry góllal 7-6!!!!!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 04:57:19

Elképesztően nagyot játszottunk, csak legyünk észnél a végéig most az egyszer!

milo_hedgie#23 2011.02.06. 04:58:14

8-6 grant! nem veszíthetünk!:))

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:01:46

8-7 és még mindig hátra van majdnem 10perc

foppa21 2011.02.06. 05:03:19

nincs igazság tényleg ha ezt a meccset se tudjuk megnyerni!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 05:05:28

@foppa21: Hány ilyen volt már az elmúlt két évben...

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:07:46

nagyon izgalmas lesz még a hajrá

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 05:10:29

Connor is brutálisan játszik, rég gólt érdemelne már.

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:14:57

kiegyenlítettek egy 2on1ból:(

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:15:26

3perc maradt és 8-8 van

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:16:16

megfordították,nem akarom elhinni:((((

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:16:47

wiles mesterhármas volt

foppa21 2011.02.06. 05:17:59

pfff bazmeg ekkora loserek nem lehetünk
:-(

milo_hedgie#23 2011.02.06. 05:19:52

hát ezt már baszhatjuk.teljesen levagyok döbbenve

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 05:23:35

Ez még beesett, újabb egy gólos vereség.

foppa21 2011.02.06. 05:24:30

a közönség milyen boldog volt végig, pedig ez dráma volt a javából..
nagyon sajnálom h megint ez történt:-(

Tomi_Tanguay 2011.02.06. 05:25:04

hát erre nincsenek szavak...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 05:38:02

Nem adták meg Prossner gólját a végén, úgyhogy 10-8 lett, legalább most nem egy góllal kaptunk ki.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 14:14:40

A mi meccsünkön kívül csak a Swarm játszott a hétvégén nyugatról, és ők kikaptak, szóval annyira nem jöttünk ki rosszul ebből a fordulóból, maradtunk negyedikek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 14:15:51

COL-WSH 8-10. Grant Jr 3+2, Langtry 2+3, Shewchuk 1+2, Alex 1+1, CLiff 1 gól, McLellan 2 assziszt, Prossner, Carey, Gallant 1-11 assziszt. Levis 42/52. Ilija 15 LB!!!, Allen 8 LB.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 14:20:48

A többi eredmény:

BUF-MIN 15-12. Culp 3+2-vel volt a Bandits legjobbja, Tavares 2+6, Thenhaus és Vyse 1+4, Steenhuis 3 gól, Bucktooth 1+2. A Swarm-ból Benesch 3+4 - ő továbbra is állat, Watt duplázott, Giles 1+2, Crawrford 3 assziszt. Pattersont le kellett cserélni, eddig tartott a magic.

ROC-PHI 11-6. Shawn Evans 1+8 emberfeletti, Hall 3+1, Point 2+3, Accursi 2 gól. A Wings-nél eddig tartott a múlt heti csoda, Miller szopott csak Iannucci 2+3 és Westervelt 2+2 voltak jó formában.

BOS-TOR 9-7. Javított a Blazers: Buchanen és Dawson is hat-trick, Casey Powell 1+5, Ryan Powell 4 assziszt, Sanderson 1+3. A Rockn-nál Billings 3+1 kivételével nem voltak nagy teljesítmények.

Jövő héten a Blazers-hez megyünk, szerintem sima vereség lesz.

Coach Sacco 2011.02.06. 16:21:25

Együttérzek az ilyen vereségek miatt... :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.08. 10:54:26

All-Star kezdők:

The East All-Star starting lineup consists of forwards Casey Powell (Boston Blazers) and Colin Doyle (Toronto Rock), transition player Mark Steenhuis (Buffalo Bandits), defensemen Chris White (Buffalo Bandits) and Pat McCready (Rochester Knighthawks) and goaltender Brandon Miller (Philadelphia Wings).

The West All-Star starting lineup consists of forwards Ryan Benesch (Minnesota Swarm) and Scott Ranger (Calgary Roughnecks), transition player Brodie Merrill (Edmonton Rush), defensemen Andrew McBride (Calgary Roughnecks) and Mike Grimes (Washington Stealth) and goaltender Nick Patterson (Minnesota Swarm).

Nincs egy denveri sem, azért JGJR befért volna. A napokban jelentik be a többi résztvevőt.

milo_hedgie#23 2011.02.08. 16:26:05

@Filip89: te legalább brodienak örülhetsz:))) de miez hogy miller és patterson a kezdő kapusok? mire fel? az idei első pár meccs sikereire? úúúristen:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.08. 20:04:00

A két kapus hatalmas vicc, de Benesch-nek sincs sok keresnivalója a kezdők közt, meg úgy a négy védő is elég necces. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.08. 20:09:22

Nagyjából megírtam az összefoglalót, holnapra remélem már felkerülhet, de még nincsen új fotógaléria a meccsről az NLL.com-on, azt meg akarom várni.


süti beállítások módosítása