Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: A második helyen zártuk az alapszakaszt

2011.08.14. 12:32 - Filip89

Ezen a hétvégén játszották le az MLL-alapszakasz utolsó fordulójának mérkőzéseit, melyek közt a Denver Outlaws együttese bebiztosította a második kiemelt pozícióját a négyesdöntőre, miután váratlanul nagy különbséggel megvertük a címvédő csapatot. A végső győzelemre is esélyesnek tartott helyi gárda így sikerrel hangolt a két hét múlva esedékes Championship Weekend-re, s az elmúlt hetek nehéz időszakát magunk mögött hagyva, két szép győzelemmel fejeztük be a bajnokság selejtezős szakaszát.






















A befejező körben az Outlaws és a tavalyi bajnok Chesapeake Bayhawks gárdája már egyaránt biztos playoff-résztvevőként, 6-5-ös mérleggel a birtokában várhatta az egymás elleni küzdelmet. A találkozó azonban egyáltalán nem volt tét nélküli, hiszen a minél előkelőbb kiemelés érdekében mindkét félnek győzelemre volt szüksége, hiszen a nyertes fél biztosan a második helyen végezne, ezzel szemben a vesztes jó eséllyel lecsúszott volna a negyedik pozícióba, ami egyúttal azt is jelentené, hogy a toronymagas favorit Boston Cannons ellen kell játszania az elődöntőben - ezt nyilván egyik csapat sem szerette volna.

A denveriek elsöprő lendülettel indították a szombat esti összecsapást, és alig két perc leforgása után a gólgyáros Mundorf klasszis megmozdulásával ragadtuk magunkhoz az előnyt. Ezt még ki tudta egyenlíteni a Bayhawks, de utána sokáig momentuma sem volt a házigazdáknak, és jobbára csak nyomozták a játékszert a jelentős ölényben játszó Outlaws-szel szemben, akik fokozatosan egyre tovább növelték a különbséget. A nyitó játékrészben még további három találatot süllyesztettünk el, még viszonylag szorosnak tűnt a találkozó, azonban a második negyedben hamar kifiléztük a vendéglátókat. Röviddel a folytatást követően Mundorf emberhátrányból már a napi harmadik gólját szerezte, melytől kezdve kevesebb mint négy perc leforgása alatt összesen hét (!) találatot süllyesztettünk el a Bayhawks hálójában. A Törvényen kívüliek parádéztak, és mintha csak egy kis ízelítőt adtak volna a sportág szépségeiből, mindenféle gólt szereztek: lerohanásból, emberelőnyből, egyéni akcióból, látványos összjátékból egyaránt eredményesek voltunk, így totálisan padlóra küldtük az ellenfelet ebben a négy minutumban. A félidőben már 12-1-es különbség állt az eredményjelzőn, mivel röviddel a szünet előtt Bitter is beköszönt, ami már a nyolcadik találatunk volt a negyedben.

A második félidőre érezhetően visszavettünk, felesleges lett volna ekkora előnyben jobban szétszakítani magunkat, és a bajnokot sem szerettük volna különösebben megalázni, a továbbiakban így egyre több területet adtunk a házigazdáknak a felzárkózásra, hogy nekik is teremjen némi sikerélmény. Ugyan a harmadik felvonás elején Westervelt 13-1-re módosította az állást, innentől kezdve már csak szűkült a differencia, s mind a harmadik, mind a negyedik negyedet megnyerte a gólok számában a vendéglátó együttes. A játékunk kissé könnyelművé vált, de a fordítás már abszolút nem volt benne a mérkőzésben, így a látványos kiengedés ellenére is magabiztos diadalmenetnek lehettünk részesei. S amikor a finisben nagyon belelendült volna a Chesapeake, akkor az utolsó percekben már nem engedtünk több gólt nekik. A végeredmény 15-9 lett a javunkra, még mindig biztos, de nem annyira jelentős különbségű sikert arattunk, az ellenfél becsülettel küzdött, hogy elkerülje a megsemmisítő fiaskót, és ez sikerült is nekik, melyben a mieink is partnerek voltak.

A legfényesebb coloradói lacrosse-csillag Brendan Mundorf nyolc ponttal fejezte be a kiütéses győzelemmel záruló mérkőzést: ötszőr gólt szerzett, három alkalommal pedig előzékenyen kiszolgálta a társait, így az alapszakasz pontlistáját a harmadik helyen zárta 45 egységgel Paul Rabil (Boston) és Ned Crotty (Rochester) mögött. Az MLL legeredményesebb játékosai közt találkozhatunk még az Outlaws-ból Drew Westervelt nevével, aki az újabb 2+1-es termése révén 32 egységgel, hármas holtversenyben a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt. A Bayhawks két vállra fektetéséből még Peet Poillon és Billy Bitter is ugyancsak két-két góllal és egy-egy assziszttal vették ki a részüket, emellett pedig több játékosunk is be tudott még köszönni legalább egy találat erejéig, így tett például a veterán Brian Langtry és Terry Kimener, valamint Sean DeLaney és Jarett Park személyében két nem éppen gólgyártásra specializálódott játékos is mattolni tudta egyszer a bajnokot. A hátvédek közül ezúttal az All-Star résztvevő Matt Bocklet volt igazán kíméletlen formában, kőkemény szerelésekkel és féltucat szerzett labdával hívta fel magára a figyelmet. A faceoff-felelős Hennessey nem volt igazán hatékony, hiszen a 27 középkezdésből csupán 11-et kaparintott meg a csapat számára. Az Outlaws kapuját az első félidőben Jesse Schwartzman védte, és a rutinos klasszis legszebb napjait idéző, 7/8-as teljesítménnyel óvta meg ketrecét a Bayhawks próbálkozásaitól a nyitó 30 perc alatt. A szünet után az első éves Ghitelman kapott lehetőséget, sajnos a kényelmesebben játszó védelmünk mögött a fiatal portásnak nem volt egyszerű dolga, de becsülettel állta a sarat, és 13 kapujára tartó lövésből hatot kifogott, hét kapott gólja közt az egyik találat kétpontos volt.

Az MLL alapszakasz végeredménye (W-L):


1. Boston Cannons 9-3
2. Denver Outlaws 7-5
3. Hamilton Nationals 7-5
4. Chesapeake Bayhawks 6-6
5. Long Island Lizards 5-7
6. Rochester Rattlers 2-10


Velünk egy időben közvetlenül a playoff-ba jutásért meccselt egymással a Nationals és a Lizards, mely összecsapást a kanadai gárda idegenben is biztosan nyerte meg, így ők harcolták ki negyedikként a részvételt a rájátszásban, egyúttal a vereségének köszönhetően a Bayhawks csak a negyedik helyen végzett. A mieink tulajdonképpen a lehető legjobban jártak az eredmények alakulásával, hiszen mind a liga első Cannons-t, mind a címvédő 'Hawks-t elkerültük, elhelyett a finoman fogalmazva is verhető Hamilton lesz az ellenfelünk az elődöntőben.

Az Outlaws fennállása hatodik évében is kiharcolta a részvételt a legjobb négy között, de hogy az előző három elvesztett döntő, és a két elődöntőbeli kudarcot követően 2011-ben felérhetünk-e a trónra, az majd csak az augusztus 27-28-i hétvégén esedékes rájátszásban derülhet ki.

Ahogy megszokhattátok az elmúlt években, blogunkon idén is külön hangsúlyt fogunk fektetni az Outlaws Final Four-jára, s már most buzdítanánk rá mindenkit, hogy két hét múlva minden erejével szurkoljon a csapatért, mert még egyszer nem csúszhatunk le a végső győzelemről!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr583152318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.08.14. 18:19:18

köszi az írást,biztató az elődöntők párosítása,de nem tudom mit tudunk kezdeni vele,előnyt fog-e jelenteni,mert tavaly ugyanez volt és elszúrtuk...csak reménykedni lehet hogy most végre összejön:)

milo_hedgie#23 2011.08.14. 18:19:19

köszi az írást,biztató az elődöntők párosítása,de nem tudom mit tudunk kezdeni vele,előnyt fog-e jelenteni,mert tavaly ugyanez volt és elszúrtuk...csak reménykedni lehet hogy most végre összejön:)

foppa21 2011.08.14. 19:46:27

mindenki szurkolni fog a döntőn a csapatért:-)

milo_hedgie#23 2011.08.14. 20:20:37

lehet már tudni a final programját?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 20:38:24

Augusztus 27., szombat, elődöntők:
18:00 Boston Cannons - Chesapeake Bayhawks
21:00 Denver Outlaws - Hamilton Nationals

Augusztus 28., vasárnap:
21:00 DÖNTŐ

milo_hedgie#23 2011.08.14. 20:44:55

@Filip89: köszi! akkor úgy készülök majd:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.15. 19:56:36

Denver Outlaws attackman Brendan Mundorf finished the season tied for first place in the MLL rankings with 30 goals. Mundorf, who was tied with Boston Cannons attackman Matt Poskay, was third in the MLL with 45 points,

Denver Outlaws goalkeeper Jesse Schwartzman set an MLL single-season record by ending the year with a 9.87 goals against average

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.21. 13:01:28

Ennyi, baszd meg:

For the sixth consecutive season, the Denver Outlaws led Major League Lacrosse in attendance, drawing a total of 73,989 fans (12,331 per game). That total represents the highest single-season attendance figure in league history, topping the previous record of 69,806 fans that the Outlaws drew in their inaugural season in 2006.

Természetesen Mundy az 5+3-as meccs után az Offensive Player of the Week lett.

milo_hedgie#23 2011.08.21. 17:25:45

hat szezon óta vagyunk a ligában és minden évben nálunk volt a legmagasabb nézőszám. mostmár a bajnoki címre is kivagyunk éhezve!:)


süti beállítások módosítása