Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Négyből négyes rajt!

2012.02.02. 11:09 - Filip89

Változatlanul tart a Colorado Mammoth lendülete, a múlt hétvégi albertai kettős győzelmet követően a legutolsó hétvégén a csapat hazatért a Pepsi Center-be, ennek örömére egy kiváló mérkőzésen 14-11 arányban legyőztük a Rochester Knighthawks együttesét. Bob Hamley mester tanítványai a negyedik mérkőzésen aratott sikerükkel már 4-0-s, veretlen mérleggel rendelkeznek, így őrizzük a nyugati csoport vezető helyét.





















A január eleji hazai nyitó meccs sikeres megvívását követően a csapat két idegenbeli meccsen sem talált legyőzőre, múlt szombat este pedig a Mammoth visszatérhetett a jó 15 ezres, hűséges denveri közönség elé. A mérkőzést megelőzően köszöntötték a klub fennállásának tizedik évfordulójára összeállított 'All-Decade Team' tagjait, míg a csapat a Rochester ellen mutatta be élesben az erre a szezonra készített, jubileumi harmadik számú mezét.
Már csak a különleges, ünnepi töltet is motiválhatta a srácokat, akik a szezonban első alkalommal találkoztak egy keleti együttessel a Rochester vendégjátéka során. Remekül indult számunkra az összecsapás, nem egész egy perc után a legelső támadást máris találattal fejeztük be, Jones tökéletes átadással találta meg a kapu torkában Sean Pollock-ot, a veterán támadó könnyűszerrel juttatta a hálóba a játékszert. Néhány akcióval később válaszoltak a vendégek, egy távoli lövés után Levis-ról messzire kijött a kipattanó, az ismétlést közelről Vitarelli váltotta találatra. Nem sokáig maradt döntetlen az állás, mert hamarosan a denveri offenzíva érvényre jutott. Kisvártatva JGJR egész pályát átívelő passzt intézett az újonc Adam Jones-hoz, aki a kapu közelében elszakadt a védőjétől, és könnyedén bevette Vinc ketrecét. A 6-7. minutumban rövidesen további gólokat lőttünk, előbb Jamie Lincoln személyeben egy újabb elsőéves játékos volt eredményes, miután a jobb szélen alaposan beforgatta a védőjét; utána pedig Lincoln bejátszásából a csapatkapitány Gavin Prout ejtett a hálóba a támadóidő lejárta pillanatában. 4-1-re elhúztunk, és a közönséget is sikerült feltüzelni a látványos támadó játékkal, némileg ugyan a kékek Keogh találatával megakadályozták a rohamokat, ám pár másodperc múlva, a játékrész fele magasságában már újra a Mammoth volt eredményes, John Grant Jr a jobb sarokban szedte össze a labdát, kapura tölt vele, és ahogy Vinc előtt keresztbe futott, váratlanul egy hát mögötti lövéssel tüzelt a hálóba. A veterán klasszis tehát gólt tudott szerezni (nem is akármilyet) a korábbi csapata ellen, akikkel szemben először mérkőzött meg a denveri színekben, és különösen fontos volt számára ez a mérkőzés. A nyitó negyed további részében mindkét csapat csak kihagyott helyzetekig jutott, további gólok nem estek, 15 perc után 5-2-es lépéselőnyben volt a Colorado.
Ahogy elkezdődött a második negyed, rövidesen tovább növeltük az előnyt, miután az Jamie Lincoln jobbról kanyarodott középre, és nagyszerű lapos lövéssel tüzelt a rövid sarokba. Másodpercekkel később újra Keogh révén felelt a Knighthawks, a rochesteri támadó megbontotta a védekezésünket, a közeli kísérlettel szemben pedig Levis kapus esélytelen volt a hárításra. Tovább folytatódtak az agresszív coloradói támadások, melynek eredményeként a negyed közepe tájékán rövid időn belül újabb két alkalommal mattoltuk Vinc-t, Sean Pollock bombájával és Derek Hopcroft megállíthatatlan betörésével már öt góllal léptünk meg. Nyolc kapott találatot követően - átmenetileg - lecserélték a liga egykori többszörös legjobb kapusát, Matt Vinc-t, aki nem mellesleg két évvel ezelőtt nem szeretett volna a Mammoth játékosa lenni, mert nem tartotta elég erősnek a csapatunkat, ezért cserét kért. A folytatásban a cserekapus, Henhawk-ot is felavattuk, néhány percig tartott a fiatal portás makulátlan mérlege, aztán létszámfölényes helyzet mellett illant el, John Grant Jr hatalmas erővel tüzelt a hálóba a 9-3-as hazai vezetésért. Ennyivel úgy tűnt, megelégedtünk, a következő időszakra kicsit visszavettünk a nyomásból, és a félidő hátralévő részében már csak a Rochester volt eredményes Powless jóvoltából, féltávnál 9-4 arányú vezetés birtokában voltunk.

A szünet után komoly küzdelem zajlott a gyepen, miközben némi meglepetésre három és fél percen keresztül nem született újabb találat, őriztük az öt gólos differenciát, majd a 'Hawks egyre koncetráltabb támadásokat vezetve igyekezett faragni a hátrányt - mindez sikerült is nekik. Először Keogh nagy lövése után a kipattanót Accursi érvényesítette néhány méterről, de rögtön a következő vendég labdabirtoklás során Scott Stewart fülelt le egy pontatlan hátrapasszt a felezővonal környékén, mellyel egészen a kapuig gyalogolhatott és látványos ziccergólt szerzett. (10-5) Ezt követően Park felesleges kapu előtti szabálytalansága miatt kerültünk létszámhátrányba, Jamieson nagyszerű lövése révén villámgyorsan kihasználták a vendégek a PP-t, és újabb góllal folytatták a felzárkózást. Továbbra sem igazán tudtunk mit kezdeni az egyre inkább erősödő rochesteri rohamokkal, és további egy perc elteltével Kedoh-Hill szépített, majd kisvártatva Vitarelli átadását követően Accursi tört be a denveri védők között, és találatával két gólra megközelítettek bennünket. A harmadik negyed első felében néhány perc alatt öt gól esett, a továbbiakban azonban mindkét csapat valamivel megfontoltabban játszott, Levis és Vinc egyaránt látványos védeséket mutatott be a legjobb próbálkozások alkalmával. Aztán a játékrész utolsó három percén belül történt egy gyorsgólváltás: Grant Jr nagyszerű passzt intézett a kapu előterében elszakadó Jamie Lincoln-hoz, aki egy vetődéses találattal szerezte meg önmaga napi harmadik gólját; viszont a soron következő akciónál Vitarelli teljesen üresen maradt a denveri kapu előtt és látványos hát mögötti góllal értékesítette a könnyen jött lehetőséget. A záró játékrészt megelőzően is még őriztünk néhány gólt a vezetésből, de már csak 11-9-cel álltunk jobban a mindent eldöntő felvonás előtt.
Az első félidő fölényes vezetése után tehát mégis izgulnunk kellett a finisben, a 'Hawks összeszorított fogakkal küzdött a felzárkózásért, és egyáltalán nem mehettünk biztosra. A negyedik negyed megkezdése után másfél perccel a korábbi rochesteri klasszis John Grant Jr mesterhármast érő góljával folytattuk a menekülést egy 4-on-4 szituáció alatt. Az NLL-pontlista éllovasa háttal állt a kapunak, többször megpróbált befordulni az őt kőkemény őrző védő szorításában, végül sokadszorra sikerült neki, és újabb bődületes gólt szerzett. Folytatódott a férfias küzdelem, több kihagyott helyzet után Accursi volt eredményes egy gyors leindítást követően. Alig több mint egy perc múlva a Rochester újabb remek passzokkal került helyzetbe, végül Walters átadásából Jamieson volt eredményes. Hosszú idő után egészen közel értek hozzánk a vendégek, már csak egyetlen gól előny maradt a Mammoth nem is olyan rég még fél tucatos fórjából, és egyáltalán nem mehettünk biztosra, majd' tíz perc hátra volt a mérkőzésből. Jelentősen segítette a helyzetünket, hogy Self kiállításával létszámfölénybe kerültünk, és a remek labdajáratás végén Sean Pollock volt eredményes közelről, így újabb denveri játékos érte el a hat-trick-et, egyúttal 13-11-re módosítottuk az eredményt. Egy perccel később további góllal sokkoltuk a vetélytársát, Creighton Reid a saját térfelén szedett össze egy szabad labdát, a rochesteriek nagyban a sorcserével voltak elfoglalva, így a hátvédünk előtt megnyílt az út, aki villámgyorsan előre sprintelt, és mielőtt bárki is észbe kapott volna, már a hálóba vágta a Mammoth 14. gólját. Ezzel a két találattal sikerült végleg lelombozni Accursi-éket, a hátralévő időben már csak elkeseredett rohamokat vezettek, de biztosan kontrolláltuk az eseményeket, és egyetlen további góllal sem engedtünk momentumot az ellenfélnek. Talán simábban is eldönthettük volna a mérkőzést, de a lényegen mit sem változtatott, hogy "csak" 14-11 arányban győztünk a szezon negyedik meccsén.


A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 3+4, 7 kapura lövés
- Pollock 3+2, 6 kapura lövés
- Lincoln 3+1, 6 kapura lövés
- Prout 1+2, Jones és Reid mindketten 1+1
- Stewart és Hopcroft 1-1 gól
- Hawksbee 6 szerzett labda
- Levis 44/55-ös védési hatékonyság

A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!


A szezon első hónapja befejeztével, a liga kiválasztotta a januári egyéni díjazottakat, nagy örömünkre több denveri sportoló is köztük volt: John Grant Jr a hónap játékosa lett, Adam Jones pedig a hónap újonca. JGJR mindhárom fontos offenzív mutatóban magabiztos éllovas (16 gól, 21 assziszt, 37 pont), és útban van a 115 pontos ligacsúcs felé, január 21-én páratlan karrierje ezredik pontját is megszerezte. A tavalyi 1/3-as pick Jones 12 góljával és 22 pontjával egyaránt a bajnokság legjobb újoncának számít, a pontok terén holtversenyben a negyedik helyen áll a teljes mezőnyben, menet közben a harmadik héten a játékhét legjobb elsőévesének járó elismeréssel jutalmazták.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 4-0
2. Calgary Roughnecks 2-2
3. Edmonton Rush 1-1
4. Minnesota Swarm 1-1
5. Washington Stealth 0-3

Immár az egész NLL egyetlen veretlen csapataként állunk a nyugati divízió élén, az elmúlt három szezonban nem sikerült ennyire jól kezdenünk a szezont, a következő fordulóban pedig már a 2008-ban végrehajtott, 5-0-s start megismétléséért küzdhetünk. A vasárnap hajnali 03:00-tól esedékes folytatásban a csapat újra hazai pályán száll ringbe, amikor a közelmúltban házon kívül már legyőzött Edmonton Rush együttesét látjuk vendégül. Bízzunk a további sikeres szereplésben, és aki még nem csatlakozott volna a Mammoth fénysebességgel robogó szerelvényére, az feltétlen ugorjon fel hozzánk, és kövesse velünk együtt Prout-ék látványos menetelését!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr344049403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.02. 13:27:59

köszönjük mester,nagyon jó lett!:))

Tomi_Tanguay 2012.02.02. 18:18:57

valahol ciki hogy a mammoth a legjobb csapat a városban

foppa21 2012.02.02. 20:30:46

@Tomi_Tanguay: és ez inkább a többi csapatra nézve kellemetlen

milo_hedgie#23 2012.02.03. 19:51:02

hát igen,tessék példát venni a mammothról!!!:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.05. 03:26:06

McBride góljával vezettünk, de gyorsan fordított a Rush.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.05. 03:42:57

Jones 3-2 a második elején, Grant milyen passzt adott neki bal kézzel. :D

milo_hedgie#23 2012.02.05. 03:45:49

nagyon jó kis meccs de szépen tartja magát az edmonton velünk

milo_hedgie#23 2012.02.05. 04:00:45

4-3ra megint vezetünk grant góljával

milo_hedgie#23 2012.02.05. 04:19:20

4-3 a szünetben
izgalmas meccs. a második negyedben nagyobb a küzdelem és kevés a gól. szerintem jobbak vagyunk,de nehéz dolgunk van

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.05. 04:25:26

Bvertük a PP-t a harmadik negyed elején, először vezetünk két góllal a meccsen.

milo_hedgie#23 2012.02.05. 04:52:46

mcbride elérte a mesterhármast. 7-6ra vezetünk az utolsó előtt

milo_hedgie#23 2012.02.05. 05:13:07

öt perc van hátra és 8-7! jones lőtte a 8.at emberelőnyből

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.05. 05:18:14

Eldőlt! Kitámadott a Rush, mi pedig lőjjük a ziccergólokat, 11-7 már. :)

milo_hedgie#23 2012.02.05. 05:19:07

park és coates még egy :)

milo_hedgie#23 2012.02.05. 05:25:38

11-7 az eredmény. keményen küzdött a rush,nekem szimpatikusak voltak. nem hagytak minket sziporkázni,de nagyon jól koncentráltunk végig és aztán csak kijött a nagyobb tudás. 5-0 emberek!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.05. 06:01:40

Grant Jr 3+5, McBride és Jones 3+1, Park és Coates 1-1 gól, Prout 4 A, Pollock 3 A, Levis 44/51.

Bővebben:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=817084

foppa21 2012.02.05. 20:19:45

ötből öt akkor:-)
eszeveszett jól kezdtünk, de hosszú a szezon és félek hogy mindent ellövünk most. olyan jó lenne ha a végén is mi nevetnénk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.06. 22:44:42

Levis, Smith, JGJR és Jones is All-Star kezdő, vagyis négy denveri a nyugati kezdőben!

milo_hedgie#23 2012.02.07. 20:03:52

@Filip89: az igen! nem gondoltam volna hogy ennyire tarolni fogunk:)


süti beállítások módosítása