Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers lacrosse season preview 2012

2012.02.16. 17:22 - Filip89

A coloradói csapatok számára ezen a hétvégén veszi kezdetét az idei egyetemi lacrosse bajnokság. Ezen alkalom tiszteletére a következő napokban a két első osztályú helyi programmal ismerkedhetünk meg közelebbről. Első kiadásomban az állam erősebb csapatát fogom bemutatni, a Denver Pioneers tavaly az országos négyesdöntőben is részt vett, melyből kifolyólag a vörös-fehérek idei szereplését komoly várakozások előzik meg.






















Ahogy arról már korábban szót ejtettünk, a Denver University férfi csapatsportágait tekintve leginkább jégkorongban és kosárlabdában rendelkezik hosszú múlttal, viszont a jelenben országos szinten egyértelműen a lacrosse-program számít a leginkább versenyképesnek. A sportág először 1966-ban tűnt fel az egyetem életében, azóta kisebb megszakításokkal működik, igazi aranykorát viszont csak a 21. században éli. A Pioneers "lepkehálós" hősei először mindössze 2006-ban kvalifikálták magukat a Division I NCAA Tournament 16 csapatos főtáblájára. Az azóta eltelt hat esztendő alatt négyszer vettek részt a jutalomjátékon, az első három kirándulás mindegyike azonnal vereséggel ért véget, a legelső győzelmet 2011-ben könyveltük el, amikor az ECAC bajnokaként a legjobb 16 között a Villanova-t vertük 13-10-re, majd a négy közé jutásért jókora meglepetésre a Johns Hopkins gárdáját is elbúcsúztattuk a 14-9-es sikerünkkel. A káprázatos hadjárat az országos elődöntőben ért véget, ahol a későbbi bajnok Virginia parancsolt megálljt a srácoknak 14-8 arányban.

Természetesen minden idők legjobb coloradói lacrosse-szereplését produkáltuk az elmúlt esztendőben. Mindez már csak azért is volt különösen fontos, mert az Egyesült Államok keleti partvidékére korlátozott lacrosse-egyetemek sűrűjében, a Denver a sportág nyugati melegágya lett. A csapat a bravúros szereplését egy átmeneti esztendőben érte el, tavaly ugyanis még többnyire csak másod-, illetve harmadéves tanulókból állt a keretünk. Hatalmas szerepe volt a sikerben a 2010-es szezont megelőzően kinevezett Hall of Famer vezetőedző Bill Tierney-nek, aki előttünk a Princeton csapatával hatszoros NCAA-bajnok volt. Ő maga is nagyszerű lehetőségnek tartotta a kissé sötét lóként kezelt, vadregényes környezetben fekvő csapat irányítását, a DU szemszögéből pedig felesleges magyarázni, hogy mekkora erősítés volt a sokszorosan megkoronázott mester színre lépése.

A Pioneers támadóegysége a tavalyi szezonban a leghatékonyabbak közé tartozott az NCAA-ben, a meccsenkénti 39 kapura lövéses és 9 gólos átlagteljesítmény, illetve a kiváló létszámfölényes játék a sikeres szereplés egyik fő kulcsa volt. Egyetlen fontos név távozott az iskolától, az angol válogatott Todd Baxter profinak állt, hiányát már a tavalyi rájátszásban is megtapasztalhattuk, akkor egy súlyos sérülés miatt voltunk kénytelenek nélküle szerepelni. Viszont továbbra is számíthatunk a csapat legfélelmetesebb gólzsákjára, a végzős évét kezdő Mark Matthews tavaly 46 találatig jutott, a hozzá hasonlóan senior Alex Demopoulos-tól (30+28 2011-ben) ugyancsak hangzatos idényre van kilátás. Nélkülözhetetlen zongoracipelője lehet még az offense-nek a sophomore Jeremy Noble és a junior Eric Law, akik tavaly már mindketten alaposan letették a névjegyüket.

A középpályások közül az előre játékba a legtöbb támogatást bizonyára ismét a harmadéves Cameron Flint-től várhatjuk, aki az elmúlt évadban a 11 asszisztja mellett 27 találatot vállalt magára és a három legjobb csatár mellett egyenesen a legjobb gólszerzőnk volt. Érdemes lehet odafigyelni a Brit-kolumbiai származású újonc Wes Berg-re, a felkészülési meccseken nyújtott parádés játéka révén az ECAC legjobb újoncának választották meg az előidényben. Ha már ennél az egységnél tartunk, a harmadik szezonja előtt álló Chase Carraro már tavaly is az NCAA legjobb faceoffosai közé tartozott, idénre pedig csak még hatékonyabb bulizást remélhetünk tőle.

A támadósorral ellentétben viszont a védelem jelentősen átalakult, gyakorlatilag hat teljesen új embert kell beállítanunk a defense-be. Tierney mester igazi védekező specialista hírében állt, az elmúlt két szezonban az elődeitől kapott örökségből kellett dolgoznia, és kihozta a maximumot a fizikális és atletikus játékosokból, ám a mostani szünetben gyakorlatilag új alapokra kellett helyeznie a védősort. Csak Steven Wylie és Liam Resch maradt rutinos hátvédnek, rajtuk kívül csupa freshman-ből és sophomore-ból kell gazdálkodnunk.

Komoly szerep hárulhat a mindössze másodéves Jamie Faus kapusra, aki a bemutatkozó szezonjában 17 mérkőzésen 14-szer szerzett győzelmet és összesen 179 védést hajtott végre. A hatalmas tehetség számára tökéletesen sikerült az elmúlt esztendő, hasonló folytatásban bízunk, de a védelem kicserélődése kedvezőtlen hatással lehet rá. A vezetőedző úgy fogalmazott, tavaly azt kérte a kapustól, hogy "fogja be a száját, és csak védjen", idén viszont Faus-nak muszáj lesz felemelnie a hangját, hogy irányítsa a zöldfülű hátvédeket, ami egy merőben új feladat lesz számára.



















A konferencia címvédője a 2012-es szezonban is az ECAC legerősebb csapatának számít, legfőbb kihívónk talán az Ohio State lehet, illetve még a Loyola és a Fairfield ellen lehetnek szorosabb meccseink, de majdhogynem kötelező lenne a konferencia megnyerése. A csoportbajnokok automatikus besorolással bírnak a Tournament-re, ha mindezt közel hibátlan mérleggel tennénk, akkor teljes joggal bízhatnánk a top8-as kiemelésben, ezáltal jelentősen megkönnyítve a dolgunkat.

A csapat felkészülési időszakban az egyetemi gárdák mellett két profi együttessel is összecsapott. Októberben 17-13-ra sikerült legyőzni az MLL-es Denver Outlaws gárdáját, míg január végén csak hosszabbításban kényszerültünk fejet hajtani az amerikai outdoor válogatott előtt egy végletekig kiélezett találkozón.

A konferencia-rangadókon kívül március második felében vívunk két nagyon érdekes meccset, amikor néhány nap különbséggel mérkőzünk meg a Notre Dame és a Cornell csapataival. Ezen kívül fokozott érdeklődésre tarthat még számot az alapszakasz utolsó fordulójában megrendezésre kerülő Mile High Classic torna, melyen a Pioneers a két évvel ezelőtti bajnok Duke együttesét látja vendégül a Denver Broncos stadionjában.

Érdemes követni a csapat 2012-es szereplését, hiszen a Pioneers lacrosse-programja minden egyes coloradói egyetem csapatsportága közül a legnagyobb esélyekkel indul harcba akár az országos bajnoki címért is. Persze, a végső győzelem nem lehet elvárás, de a tavalyi elődöntős szereplés megismétlése egyáltalán nem lenne meglepetés. Szurkoljunk együtt a srácokért, a Pioneers meccseit biztosan fokozott figyelemmel fogjuk követni az írásokkal, és reméljük ti is megtiszteltek bennünket a figyelmetekkel!

A Pioneers 2012-es menetrendje:


Február 19., vasárnap, 20:00 Ohio State Buckeyes - Denver Pioneers (Sunshine Classic Tournament, Jacksonville)
Február 25., szombat, 21:30 Denver Pioneers - Michigan Wolverines (Pioneer Face-off Classic Tournament, Denver)
Február 26., vasárnap, 21:30 Denver Pioneers - Robert Morris Colonials (Pioneer Face-off Classic Tournament, Denver, Peter Barton Lacrosse Stadium)
Március 3., szombat, 21:00 Denver Pioneers - Hartford Hawks
Március 10., szombat, 19:00 Penn State Nittany Lions - Denver Pioneers
Március 18., vasárnap, 19:00 Notre Dame Fighting Irish - Denver Pioneers
Március 20., kedd, 22:00 Cornell Big Red - Denver Pioneers
Március 24., szombat, 21:00 Air Force Falcons - Denver Pioneers*
Március 31., szombat, 21:00 Denver Pioneers - Hobart Deacons*
Április 7., szombat, 03:00 Denver Pioneers - Bellarmine Knights*
Április 15., vasárnap, 03:00 Denver Pioneers - Loyola Greyhounds*
Április 21., szombat, 19:00 Fairfield Stags - Denver Pioneers*
Április 28., szombat, 04:00 Denver Pioneers - Duke Blue Devils  (Mile High Classic, Denver, Sport Authority Field at Mile High)


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr564119744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.16. 18:36:08

nagyszerű előzetes! jó hogy vasárnap már ilyen korán játszunk és mindenki nézheti:)

Tomi_Tanguay 2012.02.16. 21:04:29

túl nagy a hype, lehet pont azért leszünk szarok most

foppa21 2012.02.17. 08:37:28

szerintem erős a csapat és talán még tovább jutunk a tavalyinál is:-)

milo_hedgie#23 2012.02.17. 15:52:37

@Tomi_Tanguay: nincs hype a csapat körül. kicsit jobban figyelnek már ránk,de még mindig a keleti minta egyetemekre koncentrál mindenki. legfeljebb sötét lovak vagyunk

Coach Sacco 2012.02.18. 14:17:45

Jól sikerült az írás, ha tehetem, minél több meccsbe bele fogok nézni. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 16:46:34

A vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportmenetrend:
- Vasárnap, 19:00 Rutgers Old Queen's - Air Force Falcons (college lacrosse)
- Vasárnap, 20:00 Ohio State Buckeyes - Denver Pioneers (college lacrosse, Sunshine Classic Tournament, Jacksonville)
- Hétfő, 01:00 Stockton Thunder - Colorado Eagles (ECHL)
- Hétfő, 02:00 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (NBA)
- Hétfő, 02:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=824910

milo_hedgie#23 2012.02.19. 19:31:04

minket is érint hogy a loyola 13-8ra verte a 16.kiemelt delawaret a nyitó meccsén

foppa21 2012.02.19. 20:21:40

nah akkor csapjunk oda nekik, induljon a bajnoki hadjárat!:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 20:30:10

3-2-re vezetünk az első negyed után. Matthews már megdobta az idei első gólját, Berg is hozta az egyetemi karrierje első taláaltot, plusz Noble volt még eredményes.

milo_hedgie#23 2012.02.19. 20:46:14

megint egyenlítettek 3-3 és nagy szenvedés van ebben a negyedben

milo_hedgie#23 2012.02.19. 20:52:40

5-3 a félidőben,flint és law az utolsó percben betalált!

milo_hedgie#23 2012.02.19. 21:19:16

6-6nál újra egyenlítettek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 21:23:34

Matthews, Berg és Law már két gólosak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 21:30:59

8-8-ra állunk az utolsó negyed előtt. Jobb csapatunk vagyunk náluk, de képtelenek vagyunk leszakítani őket.

milo_hedgie#23 2012.02.19. 21:34:08

na és már vezet a buckeyes a negyedik elején,először a meccsen. szép lesz ha így fognak nyerni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 21:47:42

Ebből nagy szopás lesz ilyen haszonleső rohadékok ellen. :(

milo_hedgie#23 2012.02.19. 21:56:15

9-10 maradt sajnos. nem tudtuk eldönteni a meccset amikor lehetőség volt rá aztán a végét elszúrtuk. talán jó ébresztő lesz ez a vereség.

milo_hedgie#23 2012.02.20. 06:17:37

@Filip89: így van,nem szabad temetni a csapatot. de muszáj hogy ebből a vereségből tanuljunk,még egy kicsit fel kell vennünk a szezon ritmusát. a jövő hétre két győzelmet várok!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.24. 19:32:32

Wes Berg az ECAC Rookie of the Week volt az első héten.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.25. 17:07:24

A szombati nap programja a denveri Pioneer Face-Off Clasic Tournament-en:

19:00 Air Force Falcons - Robert Morris Colonials
21:30 Denver Pioneers - Michigan Wolverines

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=827803

foppa21 2012.02.25. 18:32:29

@Filip89: érdekes lesz, ha lehet akkor figyelni fogok a meccseinkre:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.26. 16:51:16

A torna második napjának programja:

19:00 Air Force Falcons - Michigan Wolverines
21:30 Denver Pioneers - Robert Morris Colonials

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=828509

milo_hedgie#23 2012.02.26. 18:20:30

@Filip89: ez a michigan még nagyon gyenge az első osztályhoz,szerencsétlenek jól elvertük. de muszáj volt kijavítani az osu elleni vereséget,nem lehetett szórakozni. szerintem ma az AFAnak is meglesz az első győzelem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.03. 17:14:48

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 19:00 Air Force Falcons - Quinnipiac Bobcats (college lacrosse)
- Szombat, 21:00 Denver Pioneers - Hartford Hawks (college lacrosse)
- Szombat, 21:10 Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks (Cactus League)
- Szombat, 22:00 Oregon State Beavers - Colorado Buffaloes (college basketball)
- Szombat, 22:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams (college basketball)
- Vasárnap, 01:00 Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Vasárnap, 01:30 Buffalo Bandits - Colorado Mammoth (NLL)
- Vasárnap, 01:30 Lake Erie Monsters - Charlotte Checkers (AHL)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - St. John's IceCaps (AHL)
- Vasárnap, 02:07 Nebraska-Omaha Mavericks - Denver Pioneers (college hockey)
- Vasárnap, 02:07 Colorado College - Michigan Tech Huskies (college hockey)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins (NHL)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Bakersfield Condors (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=831490


süti beállítások módosítása