Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers lacrosse: Esélyeshez méltó rajt

2012.03.16. 10:00 - Filip89

Már az alapszakasz harmadánál tart az egyetemi lacrosse bajnokságban versengő Denver Pioneers idei menetelése, és Bill Tierney mester fiaival tulajdonképpen elégedettek lehetünk az első hónapot követően. A tavaly NCAA Tournament-elődöntőt játszó együttes szereplését komoly várakozás előzte meg, és bár a nyitó mérkőzést elvesztettük, azóta négyszer diadalmaskodtunk. Természetesen a szezon java, a legkeményebb meccsek és a konferencia-rangadók még a csapat előtt állnak.
























Február 19-én a konferencia-rivális Ohio State elleni mérkőzéssel vette kezdetét a csapat számára az új esztendő, amelyet a Moe's Southwest Grill Classic rendezvény keretein belül bonyolítottak le semleges környezetben, Jacksonville-ben. Sajnos, az országos listán 5. kiemelt Pioneers hiába vezetett a találkozó nagy részében, kellemetlen meglepetésre, 10-9-es vereséggel indítottuk az évet. A mérkőzés első gólját az OSU szerezte, pár perc alatt egyenlítettünk, és innentől kezdve magabiztosan őriztük a vezetést, az első negyed végén 3-2-vel, a félidőben 5-3-mal álltunk jobban. A harmadik negyedben is mindannyiszor egy-egy lépéssel a Buckeyes előtt jártunk, de képtelenek voltunk komolyabb előnyre szert tenni, sőt a vezetés megtartása is gondot okozott, az ellenfél rendre kiegyenlített. Például a harmadik játékrész utolsó 21 másodpercén belül kétszer kapituláltunk, így csak 8-8-as döntetlennel indulhatott a befejező menet. Tovább tartott a denveri rövid zárlat és a negyedik negyed első perceiben újabb két találatot szedtünk be, 1-0 után először vezetett a Buckeyes, és sajnos innen már nem volt visszaút. Idegesen játszottunk, jobbára csak kapkodtunk, a helyzetek kimaradtak, a végét még szorossá tettük, de egyenlíteni nem sikerült. A csapat soraiból két megbízható kezdő csatár, Mark Matthews és Eric Law is két-két góllal zárt, a freshman Wes Berg egyetemi karrierje legelső fellépésén 2+1-gyel jeleskedett, továbbá gólt szerzett még Demopoulos, Flint és Noble. Sok helyzetet elügyetlenkedtünk, de a vereség okát inkább a sebezhető védekezésben kereshettük, az idei szezonra jelentősen átalakított hátsó alakzat többször csődöt mondott, és a sophomore Jamie Faus kapus is mindössze négy lövést hárított.

A következő víkenden rendezték meg négy csapat részvételével a hagyományos évi Pioneer Face-Off Classic tornát a denveri Peter Barton Lacrosse Stadium-ben. A vendéglátó csapat első ellenfele a szombati játéknapon a konferenciába újonnan belépő Michigan gárdája volt, akik ellen egyértelmű favoritok voltunk. A csapat jól láthatóan mindenképpen igyekezett feledtetni a nyitó hétvége kudarcos szereplését, és kifejezetten érett, pontos játékot nyújtva 17-5 arányban igáztuk le a Wolverines-t. Az első félidő alatt már 9-3-as vezetéshez jutottunk, és a különbség végig csak nőtt, mind a négy negyedet külön-külön megnyertük. A csapat legeredményesebb játékosa Eric Law volt négy góllal és egy előkészítéssel, de a másik két kezdő támadónk is ugyancsak fejenként öt ponttal zárt, Mark Matthews és Alex Demopoulos egyaránt elérték a mesterhármast és két előkészítést regisztráltak. A középpályás Jeremy Noble és Cameron Flint szintén eredményesek voltak, Chase Carraro pedig 15-ből 12 bedobást hozott el, de több olyan játékos gólt szerzett, akik máskor nem igazán szoktak villogni, név szerint Hercher, Rogers, Adamson, Miketa és Cannizaro vette ki találattal a részét a mészárlásból.

Másnap a valamivel komolyabb játékerőt képviselő Robert Morris gárdája ellen játszottuk le a torna döntőjét, de a 11./12. kiemelt csapatunk ezúttal sem ismert kegyelemet, a 21-8-as sikerrel fölényesen megnyertük a négycsapatos viadalt. Az első negyedet 5-0-s, a harmadikat 8-1-es különbséggel abszolváltuk, a két páros játékrész egyaránt szoros eredményt hozott. Elmondhatjuk tehát, hogy a félidők első felében küldtük padlóra az ellenfelet, méghozzá nem is kicsit. Mark Matthews újra mesterhármast szórt és összesen öt ponttal fejezte be, menet közben az iskola történetének legeredményesebb játékosa lett, miután megdöntötte a jelenlegi segédedző, korábbi Outlaws-sztár Matt Brown 113 találatos csúcsát. A harmadéves Eric Law öt gólt vállalt a mérkőzésen, a faceoff-specialista Chase Carraro a 16/21-es bulizás mellett háromszor volt eredményes, míg Cameron Flint (2+2), Alex Demopoulos (1+2) és a cserejátékos Harrison Archer (1+3) is a csapat legjobb pontszerzői közé tartoztak. Az újonc Berg két gólján kívül még Noble, Ekeroth, Miketa és Dodds voltak eredményesek, míg Faus kapust idő előtt lehoztuk, hogy a gárda két tartalék portása is lehetőséget kapjon.

Click to Read More


















Ezt követően újra hazai környezetben szállhattunk harcba, és esélyeshez méltóan a Harford csapatát is felül múltuk 11-10 arányban. A találkozó jelentős részében ennél  nagyobb különbséggel vezettünk, de a Hawks szívósan tartotta magát, féltávnál csak 5-3-ra tudtunk ellépni tőlük. A harmadik negyed jelentette az igazi differenciát a két csapat között, ekkor hárommal többször voltunk eredményesek a vendégeknél, és a 10-5-ös vezetéssel már közel biztosra mehettünk. A negyedik játszma elején a 11. gólt is elhelyeztük az ellenfél ketrecében, majd szép lassan felzárkózásba kezdtek, de az egyenlítésre már nem volt reális esélyük. Két perccel a vége előtt négy góllal vezettünk, ám a vendégek a befejezés pillanataiban hiába lőttek gólt szinte minden egyes labdabirtoklásukból, így is csak az egy gólos vereségig tudták már visszaküzdeni magukat, a Pioneers győzelmét képtelenek voltak veszélyeztetni. A senior Mark Matthews négy ponttal (3+1) volt a legeredményesebb játékosunk, hű fegyverhordozója, Eric Law újra két találatot vállalt. Jeremy Noble-nak és Alex Demopoulos-nak ezúttal 1+2 jutott, a kezdőből még Flint és Carraro találtak be, továbbá Archer és Rogers is számláltak egy-egy találatot.

A legutolsó hétvégén kezdtük meg az évad legnehezebb idegenbeli túráját, melynek első állomásán 11./13. kiemeltként a ranglista 10. helyére sorolt Penn State-et 14-6-ra vertük meg. Fantasztikusan kezdtük a mérkőzést, már az első negyed felénél háromszor betaláltunk, de a házigazdák a nyitó negyed befejezése előtt 3-2-re visszazárkóztak. A második felvonás viszont már igazi denveri egyeduralom mellett telt, a mieink összesen hét alkalommal rezgették meg a Nittany Lions hálóját, melyre egyetlen válasz sem érkezett, a hosszú szünetben tehát 10-2-re húztunk el. Ezek után a második félidő már csak formalitás volt, nem engedtünk feljebb zárkózni a hazaiakat, és a védekezésre összpontosítva könnyedén megőriztük a nyolc gólos vezetésünket az év eddigi legnagyobb győzelméért. Mark Matthews ismét négy találattal és öt ponttal lendítette a csapat szekerét, két kezdő csatár társa ugyancsak elemében volt, Eric Law 2+2-vel, Alex Demopoulos 1+3-mal járult hozzá a termeléshez. A középpályások közül Cameron Flint (2+1) és Jeremy Noble (1+2) három-három pontot szereztek, míg Wes Berg a 2+1-es teljesítményével kiérdemelte az ECAC hét legjobb újonc játékosának járó elismerést. A fentieken kívül még Carraro és Dodds találtak be, Jamie Faus pedig egészen parádés számokat ért postázott a kapu előtt, 57 perc alatt 13/18-as védési hatékonysággal őrizte a Pioneers ketrecét, és nagy szerepet vállalt a fölényes különbségből.

Az ECAC konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. Loyola Greyhounds 2-0 (5-0)
2. Air Force Falcons 1-0 (3-2)
3. Ohio State Buckeyes 1-0 (3-3)
4. Denver Pioneers 1-1 (4-1)
5. Fairfield Stags 0-0 (7-0)
6. Hobart College Statesmen 0-0 (1-3)
7. Bellarmine Knights 0-1 (2-2)
8. Michigan Wolverines 0-3 (1-6)

A következő mérkőzések programja:

Március 18., vasárnap, 18:00 Notre Dame Fighting Irish - Denver Pioneers
Március 20., kedd, 21:00 Cornell Big Red - Denver Pioneers
Március 24., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Denver Pioneers*
Március 31., szombat, 21:00 Denver Pioneers - Hobart College Statesmen*

Az évadnyitó kellemetlen meglepetését hamar feledtettük, és a kötelező győzelmek után a legutolsó fordulóban a Penn State ellen egy kifejezetten értékes skalpot gyűjtöttünk be. A közeljövőben folytatódik a kőkemény idegenbeli túrázás, a Notre Dame és a Cornell személyében újabb országos szintű élcsapatokhoz fogunk látogatni, ráadásul alig két nap különbséggel, ami abszolút nem a Pioneers boldogulását szorgalmazza. Aztán pedig már jönnek a konferencián belüli megmérettetések, melyeken össze kell gyűjteni annyi győzelmet, hogy idén is az ECAC élén végezhessünk.

Click to Read More

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr924319855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.03.16. 11:11:04

jó írás,azt hittem csak később lesz valamikor helyzetjelentés.
az air forceról is lesz majd külön?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.17. 18:09:26

A Pioneers-ről az alapszakasz harmadainként lesz egy-egy írás. A Falcons-ról ritkábban.

Közben az AFA a szünetben 7-4-re vezet az 5-0-val rajtoló Loyola ellen. Eddig érik az upset, persze, sok van még hátra a meccsből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.17. 19:06:23

Nem kegyelmeztek a második félidőben, 8-15 lett a végeredmény.

milo_hedgie#23 2012.03.17. 19:45:15

@Filip89: akkor csak egy félidő előnyt adtak

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 16:51:31

A vasárnap esti coloradói sportprogram:
- 18:00 Notre Dame Fighting Irish - Denver Pioneers (college lacrosse)
- 21:00 Philadelphia Union - Colorado Rapids (MLS)
- 21:05 Seattle Mariners - Colorado Rockies (Cactus League)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=839044

milo_hedgie#23 2012.03.18. 18:28:42

2-1 a ND javára az első negyed. paul danko szerezte a gólunkat,több lövésünk van jóval

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 18:35:30

Gyorsan eldőlt a meccs, már 1-5. Szerintem innentől akár tartalékolhatnánk is az erőnket a holnaputáni meccsre, hátha ott több sikerrel járunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 18:40:27

Erre Matthews és Demopoulos góljaival viszazárkóztunk 3-5-re.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 18:58:14

Demopoulos már 2+1-nél tart, zárkózunk 4-6-ra.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 20:14:05

9-9-re felhoztuk, hosszabbítás. Szerintem felesleges volt, amilyen loserek vagyunk, biztos elveszítjük. Akkor meg jó lett volna egy sima, erőlködés nélküli vereség.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 20:21:46

Az első négy perces OT-ban nem született döntés, megyünk tovább az első gólig.

foppa21 2012.03.18. 20:33:15

wow ez nagy meccs lehet. meg kéne fogni őket mostmár:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 20:35:31

Faus megsérült, kapuscsere. Fasza, hogy a backup beállhat egy ilyen meccsbe teljesen hidegen. Gyorsan kellene lőni egyet, különben hamar befejezik.

foppa21 2012.03.18. 20:57:06

ejj bazmeg:-(
jól mondtad közbe hogy inkább simán ki kellett volna kapni

milo_hedgie#23 2012.03.18. 21:10:10

ehhez inkább nem fűznék hozzá semmit... nagyon szerencsétlenek voltunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.19. 16:01:37

8./9. kiemelt a csapat a legfrissebb rangsorban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.20. 18:47:33

A hétfő esti-kedd hajnali coloradói sportprogram:
- Kedd, 21:00 Denver Pioneers - Cornell Big Red (college lacrosse)
- Szerda, 00:00 Toronto Maple Leafs - New York Islanders (NHL)
- Szerda, 02:00 Colorado Avalanche - Florida Panthers (NHL)
- Szerda, 03:05 San Diego Padres - Colorado Rockies (Cactus League)
- Szerda, 03:05 Las Vegas Wranglers - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=839902

milo_hedgie#23 2012.03.20. 19:50:10

@Filip89: nincsenek reményeim erre a meccsre,a notre dame fogható lett volna,ők nem azok.

milo_hedgie#23 2012.03.21. 18:52:45

@Filip89: nagyon balszerencsések voltunk ezen a két meccsen. remélem nem veszik a kedvünket a zakók a konferencia meccsek előtt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.24. 18:38:56

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 20:00 Air Force Falcons - Denver Pioneers (college lacrosse)
- Szombat, 21:00 Boston College Eagles - Air Force Falcons (college hockey, NCAA Tournament, Northeast régió, elődöntő, Worcester)
- Szombat, 21:05 San Francisco Giants - Colorado Rockies (Cactus League)
- Vasárnap, 00:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers (NHL)
- Vasárnap, 00:30 Lake Erie Monsters - Toronto Marlies (AHL)
- Vasárnap, 00:30 Syracuse Crunch - Rochester Americans (AHL)
- Vasárnap, 03:05 Utah Grizzlies - Colorado Eagles (ECHL)
- Vasárnap, 04:00 Colorado Avalanche - Vancouver Canucks (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&pageno=1&postid=841769

foppa21 2012.03.24. 21:13:12

@Filip89: most milyen egyértelmű hogy a két csapatunk közül melyiknek szurkolj:-)

milo_hedgie#23 2012.03.31. 21:00:23

loyola-ohio state 8-7 lett

milo_hedgie#23 2012.04.01. 19:19:03

jó hétvégénk volt,mindkét csapatunk nagyon magabiztosan hozta a hazai meccsét


süti beállítások módosítása