Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Cactus League 2012, 3. hét

2012.03.26. 16:27 - Tomi_Tanguay

Már a harmadik hetében tart az MLB előidénye és a Colorado Rockies az elmúlt héten újabb hét mérkőzést bonyolított le az arizonai Cactus Leagueben, változó sikerrel.
























A múlt hétfői folytatás alkalmával 4-3-as walk-off győzelmet arattunk a Los Angeles Angels gárdája felett. Az ellenfél már 3-0ra is vezetett, a harmadik inningben bevágtak egy 3run HRt Nicasio ellen. Nem hagytuk annyiban és a hatodik játékban egy wild pitchből CarGo szállította az első denveri futást, majd a nyolcadik alján Brown hazafutásával faragtuk 3-2re a lemaradást. A befejező játékban először Wood küldte haza egy sac flyal Castillot, majd Nelson a győzelmet jelentő walk-off single ütést is elhelyezte. Sokáig hátrányban voltunk, de 9-6 arányban nekünk volt több ütésünk. Egyedül a backup catcher Nieves vállalt több hitet, a tartalék OF helyért versengő Andrew Brown már a második hazafutását vágta idén. Nicasio öt inningen keresztül dolgozott, egyedül a harmadik játszmában akadtak gondjai, akkor belenézett egy 3run shotba, de azon kívül több pontot nem kapott, egyre biztatóbb formában van a hosszú kihagyása ellenére. Cseréi közt Rogers, Putnam, Roenicke mind hibátlanok voltak és még ütést sem engedtek az ellenfeleknek.

Másnap őrült meccset játszottunk a San Diego Padres ellen, sajnos a többszöri fordulatoktól tarkított összecsapás végén mi húztuk a rövidebbet, 10-6ra vesztettünk Peoriaban. Az első játékban villámgyorsan két pontot szereztünk, Pacheco groundoutból volt eredményes, Troy Tulowitzki pedig belőtte az első tavaszi hazafutását. Nem sokáig tartott az előny, már az első akcióból egalizált a SD és hamarosan a vezetést is átvették. Erre még tudtunk válaszolni egy négy pontos negyedik inninggel: Jonathan Herrera 2run triple mellett két ütés nélküli playből juttattunk futót a home platere. 6-3ra is vezettünk, ám az ötödik alján Escalona sorra engedte fel az embereket, mígnem beszedett egy GSt és fordított a Padres. Több fordulat nem történt, a vetélytárs még két apró futással bebiztosította a győzelmet. Tulo az említett első HR mellett az első fielding errort is elérte márciusban. Pacheco a 6., Herrera 5. futását regisztrálta. Hernandezt egy HBP eltalálta a bal térdén és elővigyázatosságból nem folytatta tovább a meccset. Chacin nem játszott túl biztosan, három játék alatt hét ütést és három pontot szereztek rajta, továbbra is csak keresi a formáját. Escalona öt runt kapott 2/3 inning alatt, Betancourt sem úszta meg futás nélkül, legfeljebb Outman és Belisle volt dicsérhető a bullpenből.

Szerdán ritka szünnapot tartottunk, viszont csütörtökön két split squad meccsre került sor. Először a délutáni órákban az egyik társaság bepótolta azt a meccset, amelyik még az előző héten maradt el eső miatt. Vagyis újra a San Diego Padres-szel játszottunk társaság és 11-6ra megint kikaptunk tőlük. Az első öt inning mindegyikében kaptunk pontot, Moscosot és Torrest is alaposan megcsapták, hiába jutott időnként nekünk is egy-egy run, sokra nem mentünk azokkal. Eric Young Jr hazafutása indította a meccset, a végére két ütéssel zárt három beállás alatt. Rajta kívül még Colvin vágott egy két pontos doublet, Christensen RBI doublelal, Pacheco RBI singlelel volt eredményes. A két említett bűnbakok közül Moscoso öt, Torres hat runt kapott. White és Roenicke egy-egy pont nélküli inninget hajtott végre.
A játéknap második meccsén az esti órákban a csapat másik fele parádézott és 7-0ra megszórtuk a San Francisco Giantst a Salt River Fieldsen. Már az elején eldöntöttük a mérkőzést, a második inningben megszereztük az előnyt és végig is vittük nagyon magabiztosan. Jamie Moyer több mint egy hetet kihagyott lábfájás miatt, de a SFt megszórta és az első négy játékot perfect mérleggel abszolválta, 12ből 12 ellenfelet kiejtett, fantasztikus formában dobott az öreg harcos. Két rutinos új ütőnk is hallatott magáról, az eddig csendes Marco Scutaro 2run doublet vágott, Michael Cuddyer pedig az első HRt ütötte Rockies mezben és két ütése volt. Tulo egy 2run single jóvoltából volt eredményes, a 3/4el ütő Willin Rosarionak ugyancsak jutott egy RBI és tovább tartott a remeklése. Egyetlen ütést engedtünk a SFnak, de nem volt jelentősége annak a duplának, amit Rogers kapott. A lényegi cserék közül Reynolds és Putnam sem hibázott.

Menet közben szűkítettük a keretet néhány fővel, akik majd a farmcsapatokban fogják kezdeni az idényt. Lekerült a dobó Putnam és Torres, az infielder Arenado és LeMahieu, ill. az outfielder Wheeler.

Ezt követően az előidényben másodszor is kikaptunk a Chicago Cubstól, most 10-8ra győztek ellenünk egy fordulatos meccsen. Az első öt inning rengeteg pontot hozott, többször változott a vezető csapat kiléte, majd a CHC került előnybe és nem tudtunk már újítani a végén sem. A nyolc denveri pont közül Carlos Gonzalez egyedül 5öt vállalt két ütésből: elhintett egy bases clearing doublet 3in-2outnál, később pedig egy 2run singlet regisztrált. Illetve még az egyre jobban szereplő Chris Nelson megütötte az első HRt az előidényben, Giambi RBI doublet vert és Harrisnek jutott az utolsó futás kikényszerítése. Blakeről érdemes megjegyezni, hogy 2/3al zárt ami előrelépés az eddigi pocsék teljesítménye után, sérülést követően próbálja kiharcolni a keret tagságot és a kezdő 3B helyet. Chatwood újra lejáratta magát és egyre inkább kezd bebizonyosodni róla, hogy alkalmatlan kezdő dobónak. Az ötödik játék közben távozott, addigra már kilenc futást hozott rajta a Cubs, nem az első mélyrepülése volt az előidényben és valószínűleg nem is az utolsó. Később már csak Brothers kapitulált, Outman újra masszívan dolgozott és Escalona is javította a múltkori kisiklást.






















Szombaton ismét győzelem következett, a San Francisco Giantst 7-6ra győztük le Scottsdaleben, ezzel a két csapat harmadik egymás elleni randevúján is Rockies siker született. Troy Tulowitzki újabb hazafutással segítette a csapat boldogulását, aztán fontos volt a négy pontot hozó harmadik játék, amikor Tulo újra eredményes volt egy fielder's choice groundout alatt, Helton duplával talált be és Colvin RBI single mellett még egy WP score is született. Az 5-1es előny mégis kevés volt, mert visszaengedtük a SFt 5-5re, de a nyolcadik tetején Willin Rosario solo HR és Harris RBI single már tényleg elegendő volt az üdvösséghez. Bár pontot nem szerzett, de Pacheco folytatta a tavaszi erődemonstrációt, három ütést termelt, továbbá Helton, Nelson, Colvin mind két ütéssel végeztek. Nicasio az első 5.2 játszma alatt három futást szenvedett el, 6 strikeout kiosztása közben viszont tíz ütéssel sebezték meg, vagyis valami még mindig nem tökéletes nála. Brothers két ütés után tudott hozni egyetlen outot, a győzelmet jegyző Rogers ellen két, Roenicke ellen egy friscoi run esett, de az előnyt megtartottuk a végsőkig.

Vasárnap délután 7-3ra nyertünk a Cincinnati Reds elleni mérkőzésen, így az előidényben először jutottunk két győzelemmel a .500as határ fölé (12-10). Az elején a Cincy kétszer is vezetett egy ponttal, de mindkétszer hamar egyenlítettünk, mivel Todd Helton az első két beállásában két solo HRt lőtt, a rutinos játékos az első hazafutásait szerezte a tavaszi időszakban. Aztán az ötödik játszma hozta az igazi áttörést, Casey Blake is beverte az első homerunt, amely egyből két pontot ért, illetve EYJR is beért egy fielder's choice play közben. A vége felé még a tartalék Roberts hintett egy 2run RBI doublet, mellyel kialakult a magabiztos különbségű végeredmény. CarGo már a 13. RBIt postázta, ezzel továbbra is a legjobb a csapaton belül. A lefty Jhoulys Chacin az eddigi legígéretesebb meccsét játszotta idén, egyben az első győzelmét regisztrálta, öt játszma alatt csupán két futást szenvedett el. A cserék közül egyedül Reynolds ellen született futás a nyolcadik menetben, White két inninget abszolvált, Rogers egyet.

A Cactus League jelenlegi állása:

1. Oakland Athletics 14-5
2. Los Angeles Angels 14-8
3. San Diego Padres 15-10
4. Seattle Mariners 12-8
5. Los Angeles Dodgers 11-8
6. Kansas City Royals 13-10
7. San Francisco Giants 13-10
8. Colorado Rockies 12-10
9. Chicago Cubs 11-13
10. Chicago White Sox 10-12
11. Milwaukee Brewers 9-12
12. Cincinnati Reds 10-14
13. Arizona Diamondbacks 8-14
14. Cleveland Indians 8-14
15. Texas Rangers 6-16

A hátralévő program:

Március 26., hétfő, 22:05 Los Angels Angels - Colorado Rockies
Március 27., kedd, 22:05 Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies
Március 28., szerda, 22:10 Colorado Rockies - Chicago White Sox
Március 29., csütörtök, 22:05 Cleveland Indians - Colorado Rockies
Március 31., szombat, 04:10 Colorado Rockies - Texas Rangers
Március 31., szombat, 22:05 Chicago White Sox - Colorado Rockies
Április 1., vasárnap, 22:10 Colorado Rockies - Cleveland Indians
Április 2., hétfő, 22:05 Seattle Mariners - Colorado Rockies
Április 3., kedd, 22:10 Colorado Rockies - Seattle Mariners
Április 4., szerda, 22:10 Colorado Rockies - Seattle Mariners

Kevesebb mint két hét van még a szezonig, a keretben csak néhány kérdőjel maradt, amelyek hamarosan kisimulhatnak, erről a maradék meccsek döntenek. Örömteli, hogy egyre több húzóember kezdi megtalálni az igazi formáját, reméljük mindenki kirobbanó állapotban lehet az április 6i kezdésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr144341521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.03.26. 16:44:01

na itt tartunk most. remélem olvassátok a cikket és várjátok a szezont velem együtt:)

Tomi_Tanguay 2012.03.26. 17:57:55

Rockies at @Angels, 3/26 - Scutaro6, Fowler8, Gonzalez7, GiambiDH, Cuddyer3, Pacheco5, Rosario2, Colvin9, Wood4. Pitcher: LHP Drew Pomeranz

milo_hedgie#23 2012.03.26. 20:34:26

@Tomi_Tanguay: természetesen olvasunk és várjuk a szezont:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 02:06:03

6-2-re győztünk az Angels ellen, CarGo és Giambi 2-run ütések. Pomeranz négy inninget bírt 85 dobással.

foppa21 2012.03.27. 18:06:13

@Filip89: remélem cargo ebben a formában fog játszani a szezonban és idén nem lesznek sérülései

Tomi_Tanguay 2012.03.27. 19:09:17

Rockies vs. Dbacks, 3/26 - Young7, Herrera6, Scutaro4, Hernandez2, Helton3, Pacheco5, Colvin9, Fowler8, Guthrie1.

foppa21 2012.03.27. 19:44:32

@Tomi_Tanguay: elég tartalékos csapat, ezzel lehet kikapunk ma

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.28. 04:04:09

Guthrie ma nem volt igazán meggyőző, és 7-3-ra vesztettünk a D'backs ellen. Plusz Blake-et elbocsátottuk.

Bővebben mindenről:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=843410

Tomi_Tanguay 2012.03.28. 05:55:50

én blake szerződtetését se értettem. csak átmeneti megoldás lett volna amíg arenado nincs kész. amúgy jó kis játékos de nem rá van most szükség, én is inkább a fiatalokat támogatom. pacheco a legjobb de ő inkább 1Bnek lenne tökéletes a helton éra után. nelson és herrera so-so, wood tartaléknak befér a keretbe, hosszú távon 3B arenado lesz.

Tomi_Tanguay 2012.03.28. 17:05:29

a mai lineup a cws ellen:
cf fowler, ss herrera, lf cargo, dh giambi, 1b helton, rf cuddyer, 3b pacheco, 2b nelson, c rosario, p moyer

Tomi_Tanguay 2012.03.29. 19:25:35

Rockies at @Indians, 3/29 - Young8, Scutaro4, RosarioDH, Tulowitzki6, Hernandez2, Nelson5, Colvin9, Wood3, Rike7. Pitcher: RHP Juan Nicasio

Tomi_Tanguay 2012.03.30. 06:05:07

6-3-ra megint győztünk. nicasio jó volt, szerintem meglesz a helye a rotationben.

Tomi_Tanguay 2012.03.31. 03:10:56

Rockies lineup vs. TEX: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, GiambiDH, Cuddyer9, Pacheco5, Rosario2, Chacin1

Tomi_Tanguay 2012.03.31. 03:12:56

Rockies also announce starting rotation: Jeremy Guthrie, Jamie Moyer (L), Juan Nicasio, Jhoulys Chacin, Drew Pomeranz (L).

pomeranz egyelőre kikerült a keretből, ápr 15i starttal kezdi a szezont. moscoso az AAAben kezd, brown és castillo is leküldve.

Tomi_Tanguay 2012.03.31. 08:49:53

5-3ra kikaptunk a rangers ellen. darvish elég jó volt, chacin kevésbé. giambi 2run HR, helton szerzett még pontot, ketten együtt 5 ütést hoztak a 6 közül.

foppa21 2012.03.31. 13:35:16

@Tomi_Tanguay: moyer a második ember? azt nem gondoltam volna hogy ennyire bejátssza magát:-D

Tomi_Tanguay 2012.03.31. 19:59:08

Rockies 3/31 - Young7, Fowler8, RosarioDH, Hernandez2, Pacheco5, Colvin9, Nelson4, Wood3, Herrera6. Pitcher: LHP Pomeranz

Tomi_Tanguay 2012.04.01. 03:12:59

3-1-re vertük a CWSt. pomeranz scoreless hat inning, nelson két RBI

Tomi_Tanguay 2012.04.01. 09:44:26

kialakult a modesto nuts kerete. matzek és parker is náluk kezd a nagy tehetségek közül.
modesto.nuts.milb.com/news/article.jsp?ymd=20120331&content_id=27789340&vkey=news_t515&fext=.jsp&sid=t515

Tomi_Tanguay 2012.04.01. 17:32:04

Rockies vs. Indians, 4/1 - Scutaro4, Colvin8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, GiambiDH, Cuddyer9, Hernandez2, Nelson5. Pitcher: Guthrie

Tomi_Tanguay 2012.04.01. 19:04:45

cargo kikerült a lineupból, még nem tudni miért

Tomi_Tanguay 2012.04.01. 20:08:20

cargo beteg és ezért maradt ki. illetve cuddyer is kikerült, mert legutóbb eltalálta az ujját egy hbp és most inkább pihenőt adtunk neki.

New Rockies' lineup: : Scutaro4, Colvin8, Tulowitzki6, Helton3, GiambiDH, Nelson5, Hernandez2, Wood7, Shepherd9.

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 00:31:00

botrány van gecc...ubaldao szándékosan megdobta tulot az AB első pitchből és aztán integettt neki hogy bunyózzanak, hamar kiürültek a kis padok. azonnal kórházba vittük, a bal könyöke sérült meg, de negatív lett az eredmény, szóval elvileg nem kell komolyabb sérüléstől tartani de már lepergett előttem minden.

amúgy végig vezetünk, colvin már 2 HR. most jöttek fel 10-9re egy GSel white ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.02. 00:43:27

Hát remélem, különben óriási anyázás lesz...

foppa21 2012.04.02. 00:57:42

egyre nagyobb geci lett ubaldo. a múltkor is szidta a rockiest

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.02. 01:16:04

A gerinctelen köcsög Tulo-t hibáztatja a balhé miatt, LOL. Mert beszólt neki, miután megdobta, és ezért alakult ki a tömegjelenet. Hát, jó hogy beszól, miután láthatóan szándékosan megdobta őt. Persze, magyarázkodik, hogy nem volt direkt, de el is meszelnék hónapokra, ha mást mondana.

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 01:36:45

12-10re elvesztettük. de itt ma az eredmény másodlagos volt.

foppa21 2012.04.02. 03:00:40

@Filip89: hogy mik vannak. kíváncsi leszek mi lesz a következménye az ügynek, mert gondolom lesz...

Tomi_Tanguay 2012.04.02. 20:49:10

Rockies lineup 4/2 at SEA: Young9, Fowler8, Gonzalez7, Rosario2, Colvin3, Nelson4, Pacheco5, HarrisDH, Herrera6, Moyer1.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.03. 02:55:06

Ubaldo öt meccses eltiltást kapott a tegnapi akciójáért.

Tomi_Tanguay 2012.04.03. 17:44:10

tulo könyöke jobban van. ma valószínűleg már ütő edzésen lesz és holnap az utolsó cactus meccsen talán játszhat is.

Tomi_Tanguay 2012.04.03. 17:46:58

Rockies lineup 4/3 vs. SEA: Scutaro6, Fowler8, Gonzalez7, Cuddyer9, Helton3, GiambiDH, Hernandez2, Pacheco5, Herrera4, Nicasio1

foppa21 2012.04.04. 16:49:46

nah már csak egy meccs lötyögés és kezdődhet az igazi szezon!:-)

Tomi_Tanguay 2012.04.04. 17:42:51

tulo karján speckó védő akármi lesz, a tegnapi BPn tesztelte és rendben volt, ma játszik.
blackmon is minden edzésen részt vehet. outman megsérült
DLR elkezdett BPken dobni.

Tomi_Tanguay 2012.04.04. 18:57:02

Rockies lineup 4/4 vs. SEA: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, GiambiDH, Cuddyer9, Rosario2, Nelson5, Chacin1

Tomi_Tanguay 2012.04.05. 09:59:22

ma szerintem este felé tudom felrakni a cactus league utolsó másfél hetéről az összefoglalót


süti beállítások módosítása