Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Mozgalmas nyár

2013.07.01. 19:48 - Tomi_Tanguay

Kifejezetten eseménydús volt az offszezon eddigi része a Denver Nuggets kosárcsapata számára. Az elmúlt néhány hét alatt edzőt és menedzsert váltottunk, tradeeltünk, draftoltunk is. A következő írásban összefoglalnám a legfontosabb tudnivalókat a csapatot érintő változásokról.



Május 31én kiderült, hogy a 2012-13as szezon legjobb GMnek megválasztott Masai Ujiri elfogadta a Toronto Raptors menedzseri ajánlatát, ahelyett hogy szerződést hosszabbítana velünk. A nigériai származású szakember 2010es kinevezése óta három éven át irányította a Nuggets munkáját, most viszont visszatér korábbi állomáshelyére, ugyanis azelőtt a Raptors kutatási igazgatója és asszisztens menedzsere volt.

Mintegy bő két hét múlva vált hivatalossá, hogy a 36 esztendős Tim Connelly ülhet be a GM székbe mostantól. Az új GM az előző három évben a New Orleans Hornets asszisztens menedzsere volt, szoros együttműködésben a GMmel, első sorban a draft előkészületekért és a játékos szerződésekért felelt. A Hornetsnél való munkavállalását megelőzően tíz éven át a Washington Wizardsnál látott el pénzügyi és adminisztratív teendőket. Connelly a hírek szerint rendkívül ambíciózus, komoly célokkal érkezett Denverbe és erős lábakon álló csapatot szeretne létrehozni.

Menet közben a klub elnöke Josh Kroenke bejelentette, hogy a vezetőedző George Karl nem fog visszatérni a csapathoz mostani szerződése utolsó évére. A veterán szakember 2005ös kinevezése óta a csapat a történetének valaha volt egyik legsikeresebb időszakát produkálta, zsinórban kilenc esztendőben jutottunk be vele a rájátszásba. Karl ez idő alatt 423 győztes és 257 vesztes mérkőzést könyvelt el magának, a győzelmek számában csak Doug Moe (432) ért el nála többet a csapatban.

Június 25én derült rá fény, hogy Brian Shaw lesz a csapat új vezetőedzője. A 47 esztendős tréner az előző két szezont az aktuális keleti döntős Indiana Pacers segédedzőjeként töltötte, azelőtt pedig hét éven át a Los Angeles Lakersnél töltött be hasonló posztot, ahol bajnoki címeket is nyert. Shaw kijelentette, hogy "játékosként és edzőként is az elsődleges célom a bajnokság megnyerése, biztos vagyok benne, hogy Josh és Tim is így gondolják mindezt". Az új tréner rendkívül erősnek tartja a Nuggets keretét, és úgy véli, hogy komoly célokat is ki lehet tűzni a csapat elé.

A múlt heti drafton az első kör 27. helyére érvényes választási lehetőségből a francia kis csatár Rudy Gobertet választottuk, azonban kisvártatva tovább cseréltük őt a Utah Jazznek cserébe némi cashért és a 46. helyen kihúzott Erick Greenért. A Virginia Tech egykori dobóhátvédje a 2012-13as szezon legeredményesebb játékosa volt 25.0s átlaggal az NCAAben, nem volt meglepetés, hogy az ACCben az év játékosának választották és az AP All-America csapatának harmadik ötösébe is bekerült. Annak ellenére, hogy a freshman és a sophomore szezonjában csak limitált lehetőséget kapott, négy éves pályafutása alatt a Virginia Tech mindenkori pontlistájának élmezőnyében végzett.

A börze napján egy tradet is végrehajtottunk, melyben megszereztük az erőcsatár Darrell Arthur játékjogát a Memphis Grizzliestől és megváltunk a görög center Kosta Koufostól. Ezen kívül az 55. helyen kiválasztott Joffrey Lauvergne kötött még ki nálunk, a francia támadó az elmúlt három évben Európában játszott, vajmi kevés esélye van rá, hogy az NBAben látni fogjuk. Ellenben Arthur 2008ban első körös választás volt, négy év alatt összesítve 6.7 pontot és 3.9 lepattanót átlagot, a tavalyi szezonban 59 mérkőzés alatt 6.1 pontot és 2.9 lepattanót regisztrált meccsenként. Koufos nem tudott magának gyökeret verni a csapatban, úgy néz ki a csapat inkább McGeevel és Mozgovval képzeli el a jövőt a legmagasabb poszton, Arthur pedig minden bizonnyal Faried váltótársa lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr15386779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.07.01. 21:05:54

nem volt semmi ez a pár hét. nekem szimpatikusnak tűnik az új edző és új gm. remélem jó munkát fognak végezni. első feladat megtartani iguodalát

Black_Adder 2013.07.01. 21:59:21

én kicsit parázok. Legutóbb amikor egy jó csapatunkban történt edzőváltás, az kb a 2008as Broncos volt, s JMD akkora pusztítást végzett mint még soha sehol senki...

Aztán lehet h egy-egy meccs lebonyolításában sokkal jobb lesz mint Karl, s végre nyerünk meccset a PO-ban. Egy biztos valamerre elmozdulunk, vagy fel vagy le...

Btw Karl nem akart visszajönni, vagy a csapat nem akarta h visszajöjjön?

foppa21 2013.07.02. 13:30:31

szerintem is ígéretes változások voltak, aztán meglátjuk mire leszünk jók

melo15 2013.07.06. 11:43:09

iguodala aláírt a golden statebe... :(

milo_hedgie#23 2013.07.07. 12:19:32

nem tudom ti hogy vagytok vele,nekem az év második felében nagyon tetszett iggy játéka és sajnálom hogy elment.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.07.07. 18:24:09

@milo_hedgie#23: Ellis-re van a legnagyobb esély, de nem igazán örülnék neki.


süti beállítások módosítása