Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Napi események: 09.07.

2013.09.08. 02:24 - Filip89

College football:

- Az Air Force kellemetlen meglepetésre rendkívül simán elvesztette a hazai idénynyitó mérkőzését a konferencia-rivális Utah State ellen 52-20 arányban. A vendégek hamar mindent eldöntöttek, kevesebb mint öt perc alatt két TD-előnyre tettek szert, az első negyedben a mieink csak Conant két közeli mezőnygóljával tudtak felzárkózni 6-14-re. A második negyed újabb USU TD-vel indult, majd válaszként Awini futott be közvetlen közelről a célterületre, de a félidei állást egy mezőnygóllal 24-13-ra kozmetikázták a vendégek. Aztán sajnos a harmadik etap során végképp kiütésessé fajult az eredmény, az Aggies zsinórban három touchdown-t szerzett válasz nélkül, majd a negyedik elején is szereztek egyett, melyre már csak egyetlen szavunk volt: Roberts passzát Robinette kapta el egy 37 yardos pontot érő játék keretein belül. A kiütéses vereséget sajnos képtelenek voltunk elkerülni, különösen a második félidőben mondtunk csődöt. A csapat mindössze 162 yardot futott, és hiába próbálkozott három irányítónk, egyikük se tudott elfogadható teljesítményt nyújtani. Ez a fiaskó érzékenyen érintette az egyébként sem túl vérmes reményeinket, jövő pénteken a Boise State otthonában alapból jókora pofonra lehet számítani.

- A Northern Colorado ugyancsak meglepő vereséget szenvedett, miután 41-36-ra sikerült kikapniuk az alacsonyabb osztályú Colorado State-Pueblo gárdájától Greeley-ben. A mérkőzés úgy indult, ahogyan az előzetesen várható volt, a házigazdák Eden FG-jával szereztek vezetést, majd a második negyed elején Lobato kétszer is megtalálta Davis-t az end zone-ban, így 16-0-ra húztak el a Macik. Aztán viszont két TD-vel felzárkóztak a vendégek, Davis napi harmadik TD-jével menekült az UNC, ám újabb két beéréssel a puebloiak fordítani tudtak még a félidő beköszönte előtt 28-23 arányban. A folytatásban Dennis futott TD-t két a fordításért, aztán viszont kétszer is a COS volt eredményes, a favorit hazaiaknak pedig már csak egy újabb Dennis TD-re futotta erejükből. Lobato megint 390 yardot passzolt, ám ezúttal a három TD passz közben két eladott labdát is vétett, legjobb elkapója szokás szerint Davis volt 156 yarddal és három elkaptt TD-vel, míg a földön kétszer is beérő Dennis átlépte a 100 futott yardot. Könnyen 2-0-val lehetett volna kezdeni a szezont, helyette azonban most 1-1-gyel áll a csapat, a következő fordulóban pedig az első osztályú Wyoming vendégeként nem sok sikerélményt remélhetünk.

- A Colorado State a második mérkőzését is elvesztette a 2013-as szezonban, mivel a szombati játéknapon 30-27-re kapituláltunk a Tulsa vendégeként. Jól kezdtük az összecsapást, hiszen Grayson passzából McKay szerzett TD-t két yardról a vezetésért, ám a házigazdák két TD-vel még az első negyedben fordítani tudtak. Aztán viszont megint a mieink szája íze szerint alakult a mérkőzés: a második etapban csak a CSU volt eredményes, Roberts 25 és 45 yardos rúgásai közt Grayson napi második TD-passzával Vaden-t lepte meg 19 yard értékben, így a félidei eredmény már 20-14 volt a mieink javára. Egy mezőnygóllal közelebb lopózott a Golden Hurricane, ám Nwoke közeli beérésével tíz pontra növeltük a két csapat közti differenciát. Sajnos, a záró játékrész alatt viszont a támadóink egyre többet hibáztak, a hazaiak pedig szép lassan felkapaszkodhattak. Először még megfogtuk őket egy FG-re, aztán hét perccel a vége előtt TD-vel egyenlítettek, majd a legutolsó támadásban eljutottak a mezőnygólig és az óra lejárta pillanatában 34-ről értékesítették is a FG-t, mellyel három ponttal diadalmaskodni tudtak ellenünk. Grayson két-két TD és INT közben mindössze 108 yardig jutott és igencsak instabillá vált a helye a kezdőben, ellenben a két legjobb futónk, Nwoke és Bibbs egyaránt alaposan kitett magáért, 97 és 83 yardig jutottak, utóbbi feleannyi próbálkozásból tudott érvényesülni. Hiába reméltünk idén sikereket a csapattól, sajnos két vereséggel kezdtük a szezont, de a következő fordulóban az évad első hazai mérkőzésén a Cal Poly ellen komoly esély nyílhat a győzelem megszerzésére.

- A Colorado maradt az egyetlen veretlen csapatunk, hiszen az évad első hazai mérkőzésén érvényesült a papírforma, és 38-24-re legyőztük a másodosztályú Central Arkansas együttesét. Az első negyed egyetlen pontszerző akcióját a mieink mutatták be, Wood 55 yardos átadásából Richardson ért be az end zone-ba, majd a második játékrészben Henderson 46 yardos INT visszahordást mutatott be, ám a 14-0-s előnyt a félidő utolsó öt percében két TD-vel eltüntette az ellenfél. Sőt, egy perccel a második félidő megkezdését követően egy sikeres mezőnygóllal már a vezetést is átvették, ám Oliver 31-ről hamar válaszolni tudott. A negyedik negyed elején megint a vendégek kerültek előnybe, de szerencsére az utolsó tíz percben három megválaszolatlan TD-vel mindent eldöntöttünk: Bell 79 yardért hordott vissza egy interception-t, Wood pedig előbb újra Richardson-t, majd Spruce-t juttatta be a pontszerző területre. A harmadéves irányító 341 yardot dobott három TD és két INT közben, melyből Richardson egymaga 209-et kapott el. Megvan tehát a második győzelmünk a szezonban, a kötelezőket hozva szép lassan araszolunk előre, a folytatásban viszont egyre nehezebb meccsek következnek, mint például jövő héten a Fresno State elleni hazai derbi.

MLB:

- A Rockies sajnos a párharc második mérkőzését is elvesztette nagy küzdelemben a Padres ellen 2-1 arányban. A házigazdák rögtön az első inningben vezetést szereztek egy bases loaded lehetőséget követően kiharcolt futással, melyre jó darabig nem érkezett válasz, ráadásul sajnos túl sok helyzetet sem tudtunk felmutatni. Aztán a nyolcadik tetején LeMahieu RBI single találatával végre valahára kiegyenlítettünk, de a házigazdák a hetek óta formán kívül lévő Belisle ellen Gyorko hazafutásával azonnal visszavették a vezetést. Mivel a legutolsó akcióban képtelenek voltunk az egyenlítésre, be kellett érnünk az újabb egy pontos vereséggel. Mindkét csapat hat-hat ütésig jutott, ám a házigazdák jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően győzni tudtak. Chatwood hat inning alatt egyetlen pontot kapott, a vereséget megint Belisle jegyezte, immár a hatodikat az évben. Vasárnap este immár a söprés elkerüléséért leszünk kénytelenek küzdeni.

MLS:

- A Rapids nagyszerű idegenbeli győzelmet aratott, a Galaxy otthonában ugyanis 1-0-ra diadalmaskodtunk. A kapuban Irwin kezdett, a védelemet Wynne, O'Neill, Moor, Klute alkotta, a középpályán Thomas, Powers, LaBrocca vonultak fel, a két szélen Sanchez és Harris játszottak, az előre tolt ék pedig Buddle lehetett. A csapatok végig kiegyenlített találkozót vívtak egymással, mindkét oldal előtt voltak lehetőségek a győzelem megszerzésére, mégis sokáig nem született döntés. Már csak negyedóra volt hátra a meccsből, amikor Sanchez az ellenfél térfelén szerzett labdát és a jobb oldalon lendült támadásba, középre gurított labdáját pedig a büntetőterület elől Buddle hatalmas erővel vágta a hosszú felsőbe. Az egykori LA-i támadó ezzel pályafutása 98. találatát szerezte az MLS-ben, és már csak két találat választja el őt a 100-as álomhatártól. Ez a találat pedig elegendő volt a győzelemhez, így a mieink továbbra is a rájátszást érő negyedik helyen tartózkodnak a nyugati csoportban. Jövő hétvégén az FC Dallas alakulatát láthatjuk majd vendégül egy újabb kőkemény konferencia-rangadó keretein belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr815500387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.09.08. 17:49:36

különösen az air force veresége volt csúnya...a rapidsnek viszont nagyon örültem:-)


süti beállítások módosítása