Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Giants - Rockies 2:1 L

2013.09.12. 09:22 - Tomi_Tanguay

A hét első napjaiban három mérkőzés alatt két vereséget szenvedett a Colorado Rockies a San Francisco Giants vendégeként.



1. meccs, hétfő: Giants-Rockies 3-2 walk-off extra inningben
A párharc első összecsapásán Chacin lehetett a mieink kezdő dobója, az infielden Wheeler, LeMahieu, Tulo, Arenado kezdtek, kívül a Dickerson-Blackmon-Cuddy hármas jutott szóhoz, az elkapó Torrealba volt. Az első támadásban egyedül LeMahieu ért el egy singlet, majd Chacin biztosan kiosztott háromból három ellenfelet. Ezt követően Arenado jegyzett egy duplát, majd Torrealba groundout jóvoltából megszereztük a vezetést, de a házigazdák az első ember Posey solo HRal rögtön egyenlíteni tudtak, majd egy doublet követően Lincecum ellen SOval zártuk le a játékrészt. A harmadik tetején LeMahieu ütött egy duplát, őt követően pedig Tulo RBI singleből volt eredményes, Cuddy ellen lineout DPvel ért véget az akció, miközben megint mindhárom ellenfelet kiszórtuk. Aztán egyedül Arenado járt bázison egy singlelel és Chacin megint hibátlanul visszatartotta a hazai triót, utána pedig mindkét oldalon három-három sima kiesés történt. A hatodik akció alkalmával Tulo és Cuddy lépett bázisra, aztán viszont zsinórban hárman kiestek, majd két single ütés ellenére biztosan hoztuk a soros dobórészt. A hetedik tetején sajnos képtelenek voltunk bázisra kerülni, viszont Chacin ismét hibátlanul verte vissza az ellenfelek próbálkozásait. Ezt követően újra simán kiesett a LeMahieu-Tulo-Cuddy trió, majd Belisle kapott egy singlet és Belt duplájával kiegyenlített a Giants a nyolcadik alján. A folytatásban csak három groundoutot szenvedtünk el, majd Corpas egy singlet követően sorban három ütőt szórt ki, így a rendes játékidő 2-2es döntetlenre végződött. Az első extra játékban Blackmon és Rutledge értek el egy-egy singlet, de a kettő közt Herrera a bunt kísérlet után double play áldozata lett. A folytatásra Ottavino érkezett és rögtön beszedett egymás után két singlet, majd Belt beütötte a SF számára győzelmet érő RBI walk-off singlet.
- Hiába vezettünk kétszer is, sajnos a házigazdák diadalmaskotak és az ütésekben is 10-9el jobbak voltak. Arenado, Blackmon, LeMahieu mindannyian két ütést értek el, közben Tulowitzki már a 73. pontját számlálta az idényben. Chacin hét inning alatt egyetlen pontot szenvedett el és négy ütéssel vezetés mellett távozott, mégsem lett övé a győzelem. Megint Belisle tékozolta el az előnyt, mivel a nyolcadik játékban kapott egy pontot. Corpas hibátlan volt a maga játékában, viszont Ottavino a végén megkapta a harmadik vereséget az évben.

2. meccs, kedd: Giants-Rockies 8-9
A második mérkőzésre Rosario visszatért a home plate mögé és Helton is visszafoglalta az egyes bázist, a dobó pedig De La Rosa lehetett. A leadoff hitter Dickerson single után LeMahieu dupla játékot kapott, majd egy double és egy walk által két SF futó lépett bázisra, amikor két kiejtés mellett Pence 3run HRal csengetett be. A második próbálkozásban egy single és két walk révén bases loadedot alakítottunk ki, DLR azonban elpuskázta a lehetőséget, majd két bázisra kerülést követően Scutaro RBI doublelal növelte 4-0ra a különbséget a Giants. A harmadik játékban mindhárom ütőnk kiesett, majd DLRt Manship váltotta, aki csak egyetlen sétát engedélyezett. Ezt követően Cuddy single után Rosario kapott DPt, aztán újabb két pályára kerülést követően Posey single és Pence double révén küldött haza egy-egy embert, ezzel már 6-0ra léptek meg. A következő akciót Arenado és Pacheco ütéseivel kezdtük, majd Dickerson single találatával végre megszereztük az első pontunkat, rögtön utána LeMahieu RBI single jóvoltából még feljebb zárkóztunk, majd két out mellett Cuddy 3run HRal 6-5re kapaszkodtunk fel. A folytatásban Scahill egy singlet és egy walkot szenvedett el, majd Helton singlelel fogott bázist, Blackmon pontot érő duplájával egyenlítettünk, őt követően a csere ütő Wheeler RBI singlelel a vezetést is átvettük. A hatodik dobórészt Boggs egy walk és egy single ellenében lehozta, aztán nálunk mindhárom ütő kiesett, majd Corpas egy singlet követően jegyzett sorban három kiejtést. A nyolcadik tetején Blackmon és Herrera egy-egy single ütés jóvoltából fogott bázist, LeMahieu sac flyból pedig 8-6ra módosítottuk az eredményt. Ezt követően Lopez az első két futót ütéssel felengedte, Pence mindkettőt hazaküldte egy singlelel, amivel kiegyenlítettek, végül a LeMahieu-Tulo-Helton dupla játékkal tudtunk hárítani. A kilencedik tetején az első ütő Cuddy bombázott ki egy HRt a left center fieldre, mellyel 9-8 arányban visszavettük az előnyt. Aztán Brothers egy single és egy walk közben magabiztosan lehozta a savet és megtartottuk az egy pontos különbséget.
- Mindkét csapat 14 ütést szerzett, a mieink közül Cuddyer öt beállás alatt három találatot vállalt, melyekből összesen négy pontot és két futást realizált, elérte a 19. és 20. HRt és a 80 RBIt éves szinten. Blackmon két ütéssel és három futással végzett, a szezonbeli 13. pontját regisztrálta. Dickerson 2/5el ütött és neki is összejött egy pontszerzés. De La Rosa az első két inning alatt négy pontot kapott, majd kéz sérülés miatt távozni kényszerült. Manship a következő két menetben kétszer kapitulált. A cserék közül Scahill, Boggs, Corpas és a 16. savet elérő Brothers hibátlan volt, Lopez két pontot kapott, de megszerezte a harmadik győzelmét a szezonban.



3. meccs, szerda: Giants-Rockies 4-3
Az utolsó meccsen elkapó poszton Pacheco, az egyesen Cuddy, a kettesen Rutledge, a SS poszton Herrera, az outfielden Culberson volt új ember, miközben az aktuális dobó Nicasio lehetett. Az első támadásban képtelenek voltunk bázisra kerülni, ugyanakkor egyetlen SF futót sem engedtünk a pálya közelébe. A második felvonásban újra simán kiesett az aktuális denveri hármas, majd egy walkot és egy doublet követően szándékos sétát engedélyeztünk és Petit ellen sikerült elhárítani a bases loaded szituációt. A folytatásban továbbra se kerültünk pályára, a harmadik alján viszont két előkészítő single után Sandoval single találatával vezetéshez jutottak a házigazdák. Aztán két kieső után Dickerson és Cuddy léptek bázisra, Arenado RBI singlelel megszereztük az egyenlítést, majd mindhárom Giants ütőt magabiztosan kiejtettük. Az ötödik tetején egyedül Nicasio tudott kiharcolni egy sétát, majd a denveri dobó loaded 1out lehetőséget hárított két nagyszerű kiejtéssel. A hatodik támadást megint Dickerson és Cuddy ütéseivel kezdtük és megint Arenado volt eredményes RBI singlelel, majd két out mellett Culberson is beköszönt egy single ütéssel, így 3-1re elhúztunk. Eközben Nicasiot az újonc Bettis váltotta, aki magabiztosan szórta ki az első három szembejövő ellenfelet. A hetedik menetben egyedül Blackmon ért el egy walkot, majd Outman az első három ellenfelét sétálni hagyta, az őt váltó Ottavino ellen pedig Pence tolt ki egy sac flyt, amivel egy pontra feljött a SF. Ezt követően Cuddy jegyzett egy singlet és Pacheco kapott lineout DPt, majd Belisle kárára két futó is bázisra került, Scutaro és Belt egy-egy single ütésével pedig 4-3 megfordította az eredményt a hazai csapat. A kilencedik tetején sajnos elmaradt az egyenlítés, a csere ütő Tulo ugyan kiharcolt egy singlet, de a többiek kiestek, így egy ponttal alulmaradtunk a mindent eldöntő összecsapáson.
- 9-9 lett az ütések eredménye, Cuddyer három találattal végzett, Arenado pedig két ütést és két RBIt gyűjtött be. Ncasio az első öt játék alatt csak egyetlen pontot kapott, a későbbiek folyamán Bettis és Ottavino hozott le egy-egy masszív inninget, ezzel szemben Belisle már a hetedik vereségét termelte a borzalmas nyolcadik játékrésznek köszönhetően.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Los Angeles Dodgers 85-60 (145 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 73-72 (145 meccs)
3. San Diego Padres 66-78 (144 meccs)
4. Colorado Rockies 67-80 (147 meccs)

5. San Francisco Giants 66-80 (146 meccs)

A Dodgers 2-1re megnyerte a D'backs elleni seriest, a Giants a mieinket verte ugye ilyen arányban, míg a Padres 1-1re áll Phillyben, ott még csütörtökön hátra van egy mérkőzés. Ezt követően LAD-SF és ARZ-COL párharcok következnek a hétvégén, míg a SD ezután Atlantában folytatja.

A következő ellenfelünk tehát az Arizona Diamondbacks lesz idegenben az alábbi időpontokban: szombat 03:40, vasárnap 02:10, vasárnap 22:10. Idegenben hetek óta gyengén teljesítünk és a Chase Fielden se mi leszünk a favoritok. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr245508573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.09.12. 14:06:08

dbacks vs rox pitching matchupok:

Friday: Rockies' Tyler Chatwood (7-4, 3.17 ERA) at Diamondbacks' Brandon McCarthy (4-9, 4.66), 7:40 p.m., ROOT

Saturday: Rockies' Roy Oswalt (0-5, 8.57) at Diamondbacks' Wade Miley (9-10, 3.73), 6:10 p.m., ROOT

Sunday: Rockies' Jhoulys Chacin (13-8, 3.09) at Diamondbacks' Randall Delgado (4-6, 4.04), 2:10 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2013.09.14. 08:28:01

7-5re hoztuk az elsőt! rosario két 2run hit. blackmon is egy 2run hit. tulo és dickerson 3-3 ütés. chatwood 4.2 IP 2 ER. outman w, brothers save.

Tomi_Tanguay 2013.09.14. 08:31:31

CarGo could be done for season. Manager Walt Weiss conceded that Carlos Gonzalez might not hit again this season.

és DLR hétfői startját is el fogjuk túlni az ujj sérülése miatt.

Black_Adder 2013.09.14. 12:43:18

:( Jellemző egyébként a baseball ennyi sérülés, vagy csak CarGo ennyire injury prone? Nem látnám indokoltnak a sok sérülést egy olyan sportágban, ami ennyire nélkülözi a fizikai contactot...

Tomi_Tanguay 2013.09.14. 17:10:16

cargo inkább szerencsétlen, bár a kezei tényleg elég érzékenyek. azért bosszantó ez mert amíg egészséges volt, idén is mvp kaliber szezonja volt. (ok tudom, denveri ott nem nyerhet, de az első 5re jó lett volna).

am sztem nincs kevesebb sérülés itt sem mint máshol. a dobóknak a kezük/válluk/ujjaik óriási megterhelés alatt vannak. az outfielderek bármikor rosszul eshetnek és/vagy neki baszódhatnak a falnak. az infielden a slideolások már önmagukban veszélyesek, ott is atletikus mozgásra van szükség. a home plate collisionökről meg kérdezzük csak buster poseyt:D
www.youtube.com/watch?v=0j0GESR2YbA
meg of course a tömegbunyók is baromi veszélyesek, amik itt fordulnak elő a leggyakrabban:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.09.15. 08:05:03

Rockies' Todd Helton tells The Denver Post in exclusive interview that he's retiring at season's end

Tomi_Tanguay 2013.09.15. 10:42:38

igen úgy kezdte a szezont hogy valószínű az utolsó lesz. mostmár hivatalos:(


süti beállítások módosítása