Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Monsters: Harc a vonal alatt

2013.12.01. 15:02 - Tomi_Tanguay

Továbbra is változatosan szerepel a Lake Erie Monsters csapata az AHLben és bár vannak fellángolások, sajnos a clevelandi hokisok 20 mérkőzés után nem állnak rájátszást érő helyen.



















Október 21én és 22én a jó erőkből álló Oklahoma City Barons gárdáját fogadtuk a Quicken Loans Arénában. Sajnos az első mérkőzés a szezon legnagyobb hazai vereségét hozta, 6-1re kaptunk ki az Oilers fiókcsapatától.
Az első harmadban szinte egy kapura játszottunk, 20 perc után 18-6 volt a lövések aránya a javunkra. Ezt követően a vendégek vezetést szereztek, melyre a 27. percben Smith PPből válaszolt, de rövidesen újra hátrányban voltunk. A záró felvonásnak egyetlen gólos lemaradásból vághattunk neki, a mindent eldöntő játékrész elején viszont 3:22 perc alatt villámgyorsan bekaptunk három gólt, mellyel sajnos pillanatok alatt szertefoszlottak a győzelmi esélyeink. A hajrában Maggio, Desbiens, Heard is misconductot kapott.
Pickard a sorozatban kapott gólok után távozott a 44. percben 16/21es statisztikával, a végjátékban Aittokallio már csak egy találatot kapott.

A visszavágón már szerencsére jobban jött ki a lépés számunkra és 5-3as diadallal feledtettük az előző napi kudarcot.
A clevelandiek Agozzino és Elliott találataival már az első tíz perc alatt két gólos előnyt kovácsoltak össze, és bár a második etap derekánál a Barons két gyors góllal kiegyenlített, a 37. perc végén Hishon évadbeli harmadik góljával 3-2nél újra nálunk volt az előny. A fordulatoknak még korántsem volt vége, a harmadik harmadban elején újra egyenlített az OKC, azonban bő öt perccel a rendes játékidő vége előtt Meurs bevitte a győztes gólt. Az utolsó pillanatokban Andrew Agozzino az üres kapura ismét betalált, ezzel a duplával pedig megduplázta 2013as góljainak a számát.
Agozzino mellett az 1+2es Joey Hishon volt még a meccs hőse, Sami Aittokallio pedig három kapott találat közben negyedszáz lövést hárított.

Néhány napos pauzát követően e hét kedden az Utica Comets vendégeként történetünk során először léptünk pályára és ennek örömére 3-2re le is raktuk őket.
Nem indult sétagaloppnak a mérkőzés, a házigazdák 40 másodperc elteltével vezetést szereztek, de nem telt el újabb egy perc és Stollery jóvoltából máris egyenlítettünk. Az első harmad végére pedig már a vezetést is átvettük Lauridsen idei első góljával. A második etap derekánál PPből kiegyenlített a Comets, de még ugyanebben a harmadik védőnk is betalált a mérkőzésen, s Lauridsenhez hasonlóan, Hunwick is első ízben volt eredményes az idei AHLes bajnokságban. A záró harmad alatt nem estek újabb találatok, sikerült kiharcolnunk az értékes győzelmet.
26 kapura lövésünk közben mindössze 18 próbálkozást engedélyeztünk a hazaiaknak, melyből Aittokallio 16-ot védett.

Pénteken a Rochester Americansnél vendégszerepeltünk és azok után, hogy két hete nyertünk ellenük, most sajnos 5-3 arányban alulmaradtunk.
A két csapat kiegyenlített küzdelmet vívott egymással, másfél perc után Agozzino találatával a mieink kerültek előnybe, de az első harmad 1-1el ért végett. Aztán van der Gulik előnyből újra a Monsters juttatta vezetséhez, ám a házigazdák ismét percek alatt válaszolni tudtak. Döntetlen állásból kezdődött a harmadik felvonás, melyben az 52. percig nem esett találat, akkor az Amerks 3-2re átvette a vezetést, de Lerg jóvoltából gyorsan válaszoltunk. Jó esély tűnt a 3-3as döntetlenre, ám mégsem így történt, hanem a házigazdák két perccel a vége előtt bevittük a győztes gólt és egy ENGvel kialakult a végeredmény.
Az első két harmadban mutatott játék alapján akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de a pontszerzésre mindenképp jók voltunk, sajnos a finisben az Americans koncentrált jobban. Pickard 28/32es statisztikával tudta le a találkozót.

A szombati játéknapon újabb riválissal ütköztünk idegenben és sajnos a Hamilton Bulldogs ellen 4-1es sima vereséggel végeztünk.
Paul Carey évadbeli harmadik találatával nem egész másfél percig vezettünk az első harmad végén, de ezt leszámítva valamennyi helyzetünk kimaradt, így a kanadaiak könnyedén fordíthattak.
Aittokallio 28 lövésből négyszer kapitulált, nem rajta múlott a vereség.

Vitathatatlan, hogy jó formában van az együttesünk, azonban az utolsó két mérkőzés elég gyengén sikerült számunkra, jelenleg 10-9-0-1es mutatóval állunk a nyugati konferencia tizedik helyén, egyetlen ponttal lemaradva az utolsó PO-pozíciót birtokló Chicago Wolvestól.

A következő öt találkozó mindegyikét egy-egy divízió-riválissal fogjuk vívni, jövő héten például a Torontoval és a Hamiltonnal is hazai közegben csaphatunk össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr555670054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása