Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football season 2013: Bowl-győzelem!

2013.12.29. 10:36 - Filip89

Sajnos, a 2013-as egyetemi futballszezon közben nem tudtunk jelentkezni a megszokott, rendszeres írásokkal, de a közeljövőben igyekszünk feleleveníteni az évad legfontosabb történéseit, ami a coloradói programokat érintette. Elsőként természetesen a legnagyobb sikert elérő együttessel, a New Mexico Bowl-t nyerő Colorado State Rams csapatával foglalkozunk.



Jim McElwain mester bemutatkozó szezonjában a CSU 4-8-as mutatót ért el 2012-ben, és nem titkoltan, a további javulásban bíztunk. Mindez akár a Bowl-szereplés lehetőségét is magában hordozta, ahol már öt esztendeje nem jártak a Kosok - de erre azért valljuk be, nem volt túl sok esély a megerősített Mountain West konferenciából.

Az idénynyitón nem sikerült megismételni a tavalyi sikert az ősi rivális Buffs ellen, és a boulderiek szinte végig vezetve diadalmaskodtak biztosan, 41-27 arányban. A sophomore RB Kapri Bibbs két TD-t futott, de csak 70 yardig jutott, Joe Hansley 90 elkapott yard mellett pedig egy punt return TD-vel jeleskedett.

Egy héttel később a Conference-USA-ben szereplő Tulsa otthonában javíthattunk volna, azonban a kiélezett összecsapás egy utolsó másodperces FG-vel a záró negyedet 13-0-ra megnyerő hazaiak javára dőlt el. Hiába vezettünk a második negyed után 6, a harmadik után 10 ponttal, a Golden Hurricane fordítani tudott. Garrett Grayson ismét hektikus volt: 2-2 TD és INT, mindössze 107 passzolt yard. A senior Chris Nwoke-nak mindössze három hiányzott a 100 yardhoz, de jegyzett egy TD-t, csakúgy mint a freshman WR Jordon Vaden.

Az első hazai mérkőzésen az alacsonyabb osztályú Cal Poly ellen kötelező volt a javítás és a 34-17-es diadallal sikerült is. A meccset már az első két negyed alatt eldöntöttük, Grayson majdnem elérte a 300 yardot és két TD-t szórt.

Az évad legnagyobb mérkőzésén McElwain sikereinek egykori színhelyére, az országos első kiemelt Alabamához látogattunk. A csapat tisztességgel helyt állt, de természetesen nem szoronghattuk meg a Crimson Tide-ot, 31-6-ra vesztettünk, két mezőnygólt sikerült értékesíteni.

Ezt követte az UTEP elleni parázs hazai mérkőzés, melyet 59-42 arányban sikerült behúzni. A félidőben már 28-7-re is vezettünk, de a vendégek visszakapaszkodtak, így a végén is küzdenünk kellett a győzelemért, ami végül sikerült. Grayson 307 yarddal és 3 TD átadással, valamint egy futott TD-vel fejezte be a mérkőzést, Bibbs 147 yardot haladt és háromszor ért be az endzone-ba.

A SJ State elleni hazai mérkőzésen egyenlőre hozhattuk volna a mérlegünket, de sajnos a Spartans 34-27-re győzött a Hughes Stadium-ben. A negyedik negyedben Roberts 47 yardos rúgásával egyenlítettünk, azonban öt perccel a vége előtt a vendégek bevitték a győztes TD-t. Grayson 310 yardig jutott három TD és két INT mellett.

Aztán sikerült hozni egy újabb kötelezőt a gyengécske konferencia-rivális Wyoming elleni idegenbeli meccset 52-22-re, miután külön-külön is valamennyi játékrészt megnyertünk. Grayson 219, Bibbs 201 yardot ért el a maga három-három TD-je mellett.

A következő fordulóban a Hawaii ellen sem kegyelmeztünk, a 35-28-as győzelmünket csak a hajrában tudták szorossá tenni a házigazdák. A változatosság kedvéért Bibbs ismét három TD-t repesztett 137 yard haladás közben, a passzjáték ezútal szerényebb volt.

Ezután következett a Boise State elleni rangadó, de csak az első negyedben tudtuk megnehezíteni a Broncos dolgát, később csak relatíve szoros, 42-30-as vereségre lehettünk büszkék. Grayson a szezonbeli legjobb, 397 yardját dobta meg 36 sikeres átadásból, Bibbs pedig mindössze 69 futott yard közben is beért háromszor a célterületre.

A tizedik mérkőzésünkön a nagyszerű második félidei játékunknak köszönhetően vertük a Nevada gárdáját 38-17-re. Bibbs félelmetes formában játszva, 30 kísérletből 312 yardot ért el és négy TD-t postázott, Grayson pedig TD nélkül is eljutott 239 yardig, így magabiztos győzelmet arattunk, és 5-5-re egyenlítettünk.

A New Mexico elleni 66-42-es győzelemmel pedig az évad során először kerültünk pozitív tartományba. A két csapat három negyeden át öldöklő küzdelmet vívott egymással, a negyedikben viszont bebiztosítottuk a sikert. Grayson három TD-passzt adott három különböző játékosnak, Bibbs pedig bravúros módon, egymaga hatszor ért be a pontszerző területre. Egyetlen győzelemre kerültünk tehát a Bowl-szerepléstől.

Az utolsó előtti fordulóban a Utah State ellen nem számítottunk esélyesnek, és a csoport éllovasa 13-0-ra diadalmaskodni is tudott a mieinkkel szemben.

Viszont a befejező körben az állami rangadón, a jócskán várakozásokon alul szereplő Air Force ellen az 58-13-as, egyértelmű siker a Bowl-t jelentette a Rams számára. A két hős közül Grayson ezúttal 26/34-es (!) százalékkal és közel 400 passzolt yarddal emelkedett ki, Bibbs pedig bár 100 alatt maradt, három TD-t ő is összehozott, csakúgy mint az irányító, aki valamennyi TD-t freshman-nek dobott: kettőt Rashard Higgins-nek, egyet Vaden-nek.



A Rams 2013-as eredményei:

Szeptember 1. Colorado Buffaloes - Colorado State Rams (Denver, Sports Authority Field at Mile High Stadium) 41-27 L
Szeptember 7. Tulsa Golden Hurricane - Colorado State Rams 30-27 L
Szeptember 14. Colorado State Rams - Cal Poly Mustangs 34-17 W
Szeptember 21. Alabama Crimson Tide - Colorado State Rams 31-6 L
Szeptember 28.  Colorado State Rams - UTEP Miners 59-42 W
Október 12. Colorado State Rams - San Jose State Spartans 27-34 L
Október 19. Wyoming Cowboys - Colorado State Rams 22-52 W
Október 27. Hawaii Warriors - Colorado State Rams 28-35 W
November 2. Colorado State Rams - Boise State Broncos 30-42 L
November 9. Colorado State Rams - Nevada Wolf Pack 38-17 W
November 16. New Mexico Lobos - Colorado State Rams 42-66 W
November 23. Utah State Aggies - Colorado State Rams 13-0 L
November 30. Colorado State Rams - Air Force Falcons 58-13 W
December 21. Colorado State Rams - Washington State Cougars (Albuquerque, Gildan New Mexico Bowl) 48-45 W

A Mountain West konferencia Mountain divíziójának végeredménye:

1. Utah State Aggies 7-1
2. Boise State Broncos 6-2
3. Colorado State Rams 5-3
4. Wyoming Cowboys 3-5
5. New Mexico Lobos 1-7
6. Air Force Falcons 0-8

7-6-os mérlegével tehát a Rams bejutott a Bowl-szezonba, ahol a Glidan New Mexico Bowl-ra soroltak bennünket a Washington State elleni derbire. Ellenfelünk 6-6-os összmutatóval végzett a bombaerős Pac-12 konferencia összetettbeli kilencedik helyén, és természetesen esélyesebbnek számított nálunk, de McElwain fiait nem lehetett leírni.

A kezdés sajnos meglehetősen szerényre sikeredett, ugyanis a legelső CSU play fumble lett, az ebből indított akciót pedig TD-vel fejezte be a Cougars. Rövidesen a saját end zone-unk előtt blokkolták a punt-unkat és könnyedén megszerezték a második touchdown-t is. Négy perc alatt 0-14-es hátrányba kerültünk. Szerencsére Grayson-ék megrázták magukat és egy gyors drive-ból sikerült szépíteni, az utolsó passzt Charles Lovett kapta el 63 yard-ért. A következő akcióját ismét TD-vel fejezte be a WSU, majd hiába haladtunk ígéretesen, a Cougars 7 yardosánál megállítottak bennünket, így be kellett érnünk Jared Roberts közeli mezőnygóljával. Az első negyedet tehát 10-21-es hátrányban fejeztük be.

A fordulásban hosszasan támadtunk, de megint nem tudtuk beküzdeni magunkat a célterületre, újra csak FG-ra voltunk képesek. A Cougars következő labdabirtoklása hiába ért véget punt-tal, sajnos Grayson bőven a saját térfelünkön eladott egy labdát, a Pumák pedig könyörtelenül kihasználták a lehetőséget egy újabb TD-vel. Továbbra is idegesen játszottunk, újabb támadás vallott kudarcot, ellenben a WSU rövidesen már 35-13-ra növelte a különbséget. Kevesebb mint három perc volt hátra a negyedből és ebből a drive-ból végre célbaértünk, a végén Bibbs 1 yardról vetődött be az end zone-ba. Fél perccel a befejezés előtt punt-ra kényszerítettük az ellenfelet és még egy FG-t sikerült összekaparni, ezzel 35-23-ra kapaszkodtunk fel. Semmi nem dőlt még el, a negyed végi feltámadással újra nyílttá tettük a mérkőzést és jó formában mehettünk le a pihenőre.






















A harmadik negyedet felszabadító rúgással kezdtük, azonban a Cougars lendületes akcióját sikerült mezőnygólon tartani, majd az ezt követő legelső játékból Kapri Bibbs robogott végig az egész pályán egy 75 yardos TD formájában, ezzel 8 pontra jöttünk fel. Az eredmény nem is változott már ebben a negyedben, mindkét oldalt történt egy-egy punt, majd a mieink a fél pálya közelében jártak, amikor letelt a harmadik negyed 38-30-as eredmény mellett.

Sajnos, a folyamatban lévő akciót nem vittük végig, punt-olni kellett. Viszont a Washington State rövidesen újabb TD-t szerzett és tíz perccel a mérkőzés vége előtt újra 15 pontosra növelték az előnyüket. Veszni látszott a mérkőzés, pláne hogy a következő próbálkozásunkban nem tudtunk kijönni a saját 20 yardosunkról sem és ismét punt-ra kényszerültünk. Szerencsére hamar megakadályoztuk a Cougars támadásának kialakulását és 4:17 perccel a vége előtt visszakaptuk a labdát a saját 28-asunkon. Grayson fantasztikus passzaival száguldottunk előre és végül a freshman Jordon Vaden 12 yardos elkapásával voltunk eredményesek, de már csak 2:52 perc maradt az órán. A WSU természetesen futásokkal próbálta ölni az időt, kikényszerítették, hogy elfogyjanak az időkéréseink, azonban a végzős Shaquil Barrett kiharcolt, majd megszerzett egy fumble-t az ellenfél 33-as vonalánál. Visszakaptuk a labdát az utolsó két percen belül, Grayson újra támadásba lendült, Bibbs közeli futásával pedig újabb TD-t értünk el. Két pontossal egyenlítetthettünk volna, és így is történt, Alexander jutott át a vonalon, 45-45. A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, 27 másodperccel a vége előtt. A dráma azonban még nem ért véget! A kickoff-ot követően a Cougars elvesztette a labdát és az ellenfél 24 yardosánál megkaptuk. Nem sikerült közelebb jutnunk, de 41-ről Roberts értékesítette a győzelmet jelentő mezőnygólt, így 48-45 arányban egy félelmetes fordítással sikerült diadalmaskodnunk.

A New Mexico Bowl-on is az ismert nevek voltak a húzóemberek: Grayson 31 sikeres átadásból 369 yardot jegyzett, két TD ellenében végett egy interceptiont, míg Bibbs 27 carry-ből 169 yardot és három TD-t regisztrált.



Éves szinten a junior Garrett Grayson 3696 yardot és 23 TD-t számlált mindössze 11 eladott labda és 22 sack ellenében. Elkapói közül az újonc Rashard Higgins 837 yarddal volt a legjobb, a harmadéves TE Kivon Cartwright 462 yarddal végzett, mindketten 6-6 TD-t kaptak el. Kapri Bibbs a csapat 37 futott TD-je közül 31-et tudott magáénak, az össz 2861 yard-ból pedig 1741-et futott ő. Félelmetes szezonnal robbant be az első igazi szezonjában. Grayson az évad végére remek formába került, Bibbs személyében pedig egy igazi no.1 RB-t találtuk, ők ketten pedig még jövőre is a csapat sikereiért dolgozhatnak.

A 2013-as futballszezon, ahogy megszokhattunk, megint nem a coloradói csapatokról szólt, de ismét volt egy olyan csapatunk, akikre maradéktalanul büszkék lehettünk, s a CSU legénysége nem csak bejutott egy bowl-ba, hanem heroikus küzdelemben meg is nyerte azt!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr445715740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.12.29. 12:40:20

kicsit későn jött de lehet hogy az év colorado sikere volt a dramaturgiája miatt:-)


süti beállítások módosítása