Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: kilenc győzelem és nyolc vereség a tarsolyban

2014.01.22. 22:04 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságban (NCAA) szereplő Air Force Academy együttese győzelemmel kezdte az új szezont, majd januárban első konferencia meccsét is megnyerte. Összességében azonban hullámzó a Falcons teljesítménye, hiszen eddigi 17 mérkőzéséből kilencet nyert meg, nyolcat pedig elveszített.



Az Army elleni 79-68-as győzelem jó alaphangot adott az Air Force-nak. Kamryn Williams (15 pont, 10 lepattanó) igazán csak a második félidőben villogott, míg a 20 ponttal záró Tre Coggins végig jól teljesített. Max Yon 12 egységnél állt meg, Chase Kammerer pedig hatnál, de szerzett ugyanennyi lepattanót és öt asszisztot is kiosztott. Egy nappal később, november 9-én már kikapott a csapat, mégpedig a VMI-tól 71-63-ra. Marek Olesinski pedig fantasztikus napot fogott ki (23, 9).

November 14-e és december 14-e között nyolc meccset játszott odahaza az Air Force, ezekből ötöt megnyert, hármat pedig elveszített. A Jackson State ellen egy nagyon szoros összecsapáson, 84-82-re kapott ki Dave Pilipovich legénysége. A vendégek már tíz ponttal is megléptek olykor, viszont Coggins vezérletével az Air Force felzárkózott és izgalmassá tette a végjátékot. Coggins 35 pontot dobott, Yon 22-t, a többiek viszont nagyon elmaradtak tőlük. Az Arkansas-Pline Buff elleni meccs is hasonlóan szoros volt, ezt viszont a coloradóiak már megnyerték 67-64-re. Az előző találkozóhoz hasonlóan most is homokszem került a gépezetbe az első félidőben, de a Pilipovics-csapat a második játékrészben feljavult. Olesinski (20, 3), Yon (14, 3) és Darrius Parker (12, 7) voltak a legjobbak. A Colorado Christian ellen 78-51-re nyert a légierő. Többen is bőven tíz pont felett zártak, a legtöbbet Parker dobta, szám szerint 17-et.Yon iskolai rekordot állított be hét szerzett labdával.

Hét nappal később, január 27-én a Ricmond 83-60-ra nyert a Clune Arenában. Coggins ugyan dobott 16 pontot, Hammonds pedig 12 dobott pontja mellett kilenc lepattanót is szerzett, a második félidőben a vendégek egy jó szériájuknak köszönhetően megléptek ellenfelüktől, az előnyt pedig már nem is engedték ki a kezükből. A Buffaloes ellen sem volt ellenszere az Air Force-nak, 81-57 lett a vége. Coggins jó estét fogott ki, 18 ponttal zárt.

Utolsó három hazai összecsapását a nyolcmeccses szériából megnyerte az Air Force. A South Dakota ellen (94-86) Yon (24, 3, 5) volt a nyerőember, de Olesinski (19, 8, 4), Hammonds (13, 3) és Coggins (12, 3) is jó napot fogott ki. A Western State-et nagyon elverte a légierő (94-53), azon a találkozón Hammonds élete első dupla-dupláját szerezte, a mezőny legeredményesebbje viszont Olesinski volt 16 ponttal, de Kocur is 15, Hammonds 14, Coggins és Graham is 13-13 pontot dobtak. A UC Riverside (62-52) elleni győzelemért már jobban meg kellett dolgoznia Pilipovich legénységének, de Coggins ismét remekelt, 17 ponttal fejezte be az összecsapást.

December 21-én Davisbe látogatott a Falcons, ahol 80-74-es vereséget szenvedett. Több tehetségünk is jó napot fogott ki, de Coggins és Hammond kimagaslott közülük, mind a ketten 20 ponttal zártak – előbbi még hét asszisztot is kiosztott, míg utóbbi ennyi lepattanót szedett össze.

Január 1-jén megkezdte szereplését saját konferenciájában az Air Force, rögtön két győzelemmel. Előbb a Utah State-et verték a kék-fehérek hazai pályán 73-72-re, majd a UNLV otthonában diadalmaskodtak 75-68-ra. A utah-iak ellen Olesinski és Yon is 21-21 pontot ért el, de Coggins is hozzá tett még 14-et, Williams pedig 11 lepattanóval segített. Las Vegasban Coggins volt leginkább elemében, 20 pontig masírozott, míg Williams 11 pontja mellé kilenc lepattanót szedett össze. Olesinski és Yon is tíz pont felett zárt. A Fresno State azonban megálljt parancsolt az Air Force-nak Kaliforniában, 71-65-re nyertek a vendégek. Coggins (21, 4, 2) és Yon (20, 2, -) mellett Williams (12, 7, 2) és Hammonds (10, 7, 2) is hozzátette a magájét, Olesinski viszont csak két pontig jutott hét lepattanója ellenére. A San Diego State a Clune Arenában győzte le az Air Force-t 79-72-re. Coggins ismét tarthatatlannak bizonyult, viszont 29 pontja kevésnek bizonyult a sikerhez. A San Jose State elleni sikernek (77-62) 1700 szurkoló örülhetett a helyszínen, illetve lehetett szemtanúja Coggins (27, 3, 2) és Olesinski (19, 7, 2) remek játékának. Legutóbb a Colorado State otthonában játszott Pilipovich csapata, ahol 74-68-as vereséget szenvedett. Cogginsnak (4, 2, 5) nem ment, de Yon (23, 3, 3), Olesinski (18, 9, -) és Williams (16, 7, 4) igazán kitett magáért.

Ugyan az Air Force-nak a sportfogadás piacán fellelhető oddsok alapján szinte semmi esélye nincs arra, hogy bajnok legyen, néhány szép eredménnyel öregbítheti iskolája hírnevét az NCAA-ben. Amerikai sport akciók ide kattintva érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr715778169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása