Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers basketball: a hajrához közeledve

2014.02.13. 18:19 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Lassan véget ér az alapszakasz az észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban (NCAAB) szereplő University of Denver számára. A Pioneers masszív középcsapatként szerepelt eddig, összesen 12 győzelme és 11 veresége van, a The Summit League-ben pedig 5-3-as mérleggel büszkélkedhet.



A szezont négy vereséggel kezdte a Pioneers. Első győzelmének Joe Scott legénysége november 30-án ünnepelhetett, akkor az Alaska Anchorage maradt alul a coloradóiakkal szemben 78-71-re. „Mindig jó érzés megszerezni az első sikert” – mondta a vezetőedző. „Komolyan hiszek abban, hogy folyamatosan jobbak leszünk, és a srácok is így vélekednek. Játékosaim végig keményen küzdöttek egy olyan hazai csapat ellen, amelyik végig jól játszott a háromnapos tornán.”

A Southern csapatát odahaza győzte le a Denver, méghozzá hosszabbítást követően 75-74-re. A sophomore támadó Marcus Byrd karriercsúcsot jelentő 20 pontot ért el (21 perc játék alatt), míg Brett Olson 19 egységnél állt meg. Jalen Love 14 pontja sem nevezhető rossznak, míg Chris Udofia nem csak a pontszerzésben (11), hanem a lepattanókban (12) is jeleskedett, így dupla duplával zárt. Cam Griffin 8-11-es mutatóval jeleskedhetett.

Négy nappal később a Mercertől hosszabbításban kapott ki a Pioneers, a Colorado State otthonában viszont egy fantasztikus, 80-70-es győzelmet ünnepelhetett a Scott-csapat. Ezúttal Olson ért el karriercsúcsot, 14 pontig jutott – a University of Denver 1979 óta nem nyert a Moby Arenában. A Fort Collins-i sikert tovább kettő győzelem követte, de már hazai pályán: előbb a Wyoming, majd a Belmont ellen. Előbbi szoros volt, utóbbi nagyon sima.

A UC Irvine jó védekezésének köszönhetően 50 ponton tartotta a Pioneerst, így örülhetett a 63-50-es sikerének a Magnessben. Az Alcorn State otthonában a két ünnep között nyertek Udofiáék, viszont a UTEP vendégeként kikaptak, ráadásul kétszeri hosszabbítást követően (60-54). A St. Francis nem okozott nagy gondot a Denvernek odahaza, a non-conference meccseket viszont vereséggel zárta, miután Philadelphiában 53-52-re kikapott.

A rájátszásban eddig pozitív mérleggel bír a csapat, öt győzelem mellett három veresége van. Utóbbiból kettőt már az elején elszenvedett: előbb a South Dakotától idegenben (59-54), majd a Magnessben a Fort Wayne-től (66-45). Olson az első összecsapáson 22 pontot dobott, a legtöbbet a mezőnyből, de társai ezúttal nem villogtak. A Fort Wayne ellen senki sem tudott kiemelkedően teljesíteni, így elmaradt a siker is. Scott szerint apróságok döntöttek az utóbbi meccsen, viszont ahhoz, hogy az ilyen szoros meccseket a maguk javára fordítsák, a hibák számát minimalizálni kell.

A legutóbbi hat meccséből ötöt is megnyert a Pioneers, sorrendben az IUPUI (otthon), az Omaha (idegenben), a Western Illinois (i), a North Dakota State (o) és a South Dakota (o) ellen. A széria középén a Denver kikapott a South Dakota State-től, így ez egy kicsit belepiszkított a január 18-án kezdődött sorozatba. A dél-dakotaiaktól elszenvedett kudarc is csak egy ponton múlott (73-74).

A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján a Pioneersnak nem sok esélye van arra, hogy bejusson az NCAA nagydöntőjébe, de néhány bravúros eredményt még könnyen elérhet. Amerikai sport akciók itt érhetőek el.



A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr155815187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása