Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: a Big Sky élmezőnyében

2014.02.27. 13:16 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Jól áll az észak-amerikai egyetemi férfi kosárlabda-bajnokság (NCAA) Big Sky konferenciájában a Northern Colorado együttese, hiszen a Weber State mögött a második helyet foglalja el. Az éllovas 12-4-es mérleggel büszkélkedhet a konferenciában, míg a Bears tíz győzelme mellett hat vereséget számlál, összességében pedig 16-9 a sikerek és a kudarcok aránya.

A non-conference-meccsek

Hat győzelem és három vereség volt a Bears mérlege a nyitányon. B.J. Hill legénysége az első meccsét idegenben játszotta, Derrick Barden (16 pont, 17 lepattanó, 3 labdaszerzés) vezérletével pedig 60-58-as sikert aratott a Kansas State otthonában. A tavalyiak közül Connor Osborne, Tevin Svihovec és Tim Huskisson is ott volt a kezdőben, míg Tate Unruh csereként állt be, de így is 34 percet töltött a pályán, hiszen továbbra is ő számít a csapat egyik legjobbjának. A Colorado Christiant már Greeley-ben, a Butler-Hancock arénában győzte le a UNC, viszonylag könnyedén. Ezt követően két idegenbeli vereség következett a tarsolyban: előbb a New Mexico State-től 67-63-ra, majd a Colorado State-től 72-65-re.

Ekkor 2-2-vel álltak a „medvék”, majd soron következő négy hazai meccsüket egyaránt megnyerték, sorrendben a Bethune-Cookman (65-60), a Prairie View (87-70), a Colorado College (96-57) és a UC Riverside (63-60) ellen. Utolsó non-conference-meccsét a Wyoming otthonában játszotta a Bears, ahol 72-59-es vereséget szenvedett. Pedig Unruh-ék az első félidő második felében már 12 ponttal is vezettek, de továbbra is várni kell a UNC első sikerére a Wyoming vendégeként 1936 óta. A cserepadról beálltak 23 pontot dobtak összesen.

„Rengeteget kell fejlődnünk védekezésben” – mondta B.J. Hill a december 22-ei találkozót követően. „Azt hiszem, hogy nagy energiával és kiváló lelkesedéssel vágtunk neki a mérkőzésnek, majd elszenvedtük az első igazán nagy pofonunkat.”

Kiegyensúlyozott erőviszonyok a Big Skyban

Kiváló rajtot vett konferenciájában a Bears, hiszen a kötelezőnek látszó meccsek mellett egy bravúros győzelmet is aratott. A North Dakota elleni hazai siker (84-66) kellő lökést adott a csapatnak, Hill pedig kiemelte, a védekezésben gyakoroltak meghozták a várt eredményt, és ha támadásban is bíznak egymásban a srácok, nagy dolgokra lehetnek képesek. Erre nem is kellett sokat várni, hiszen a Soouthern Utah (91-55) legyőzése után a Weber State is térdet hajtott a greenley-i gárda előtt.

A 70-51-es siker sok mindent elárul, főleg azt, hogy védekezésben tényleg sok van a Bearsben, hiszen a Webert sikerült ilyen jól megfognia, ráadásul öt vereség után végre sikerült legyőznie ellenfelét. Hasonló félidőket produkáltak a csapatok, hiszen a UNC 35-35, míg a State 26-25 pontot dobott az első illetve a második játékrészben. Barden 21 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, de Svihovec (15 pont), Huskisson (12) és Unruh is (10) minimum tíz egységet ért el.

Január 11-én az Idaho State együttesét nehezen, de végül sikerült legyőznie Hill legénységének (82-75). Öt nappal később egy fájó vereség következett a Montana State otthonában (70-55), de a Montana elleni idegenbeli siker (84-73) talán megfelelő elégtétel volt érte. A Northern Arizonát (87-72) és a Sacramento State-et (72-62) Greeley-ben győzte le a Bears. Utóbbi összecsapáson – Hill szerint – megint bebizonyosodott, ha a játékosai képesek oda figyelni a védekezésre, bármelyik ellenfelet képesek 50 %-os dobóteljesítmény, vagy még azalatt is tartani.

A jó rajt után négy idegenbeli vereség következett, közülük a legfájóbb talán a Portland State elleni volt. Barden hiába ért el dupla-duplát, csapata 80-57-re kikapott. Az Eastern Washington hosszabbítást követően nyert 90-94-re, míg az Idaho State 73-70-re, a Weber State pedig 79-65-re fektette két vállra a „medvéket”. A Montana (89-86), a Montana State (83-73) és a Northern Arizona (59-74) elleni sikerek valamelyest javítottak a csapat helyzetén, de legutóbbi meccsén a Bears 79-58-ra kikapott a Sacramento State otthonában.

Barden 13.8-as dobóátlagot produkált eddig meccsenként, de tíz fölött van még Unruh, Huskisson és Svihovec is. Barden a lepattanókban is messze a legjobb a csapatban, meccsenkénti átlaga 8.2.

A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján a Bearsnek nem sok esélye van a bajnoki cím elhódítására, de jó játékkal és egy nagyadag szerencsével akár a Big Sky élén is zárhat még. Amerikai sport akciók itt érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr635838258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása