Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos értékelő 2013

2014.03.02. 17:09 - Filip89

- Renningan írása -

Egyetlen egy snap

A 2013as NFL szezonra minden Denver Broncos fanatikus örömmel gondol majd vissza egészen az utolsó snappig. A denveri alakulat, pontosabb a Peyton Manning vezette offense letarolt mindenkit, aki az útjába került és mondhatni simán jutott be a Super Bowlba, hogy aztán egy snap után véget érjen a szezon..

manning.jpg





















Szeptember ötödikén, a nyitó fordulóban, a Mile Highban fogadta a Broncos a Ravens csapatát. A címvédő tavalyelőtt, egy emlékezetes meccsen ejtette ki az első kiemelt Vadlovakat, és egy félidő után 17-14es vezetéssel mehettek az öltözőbe. A szünet után Peyton 5 TD-t dobott, összesen 7el zárt eladott labda nélkül és a Broncos agyonverte a Hollókat. A 7ik hétig kétszer lépte át az offense az 50 pontot és legkevesebb feltett mennyiség is a 35 volt. Mindezt Clady és Von Miller nélkül. Majd meglepetésre érkezett az első vereség Indianapolisban, ami számomra a Colts iránti ellenszenv miatt a legfájóbb volt az egész szezonban.

A csapat mindenesetre nem tört meg. Manning talán legrosszabb játékával megverték a Redskins-t, 31 pontot feltéve a negyedik negyedben. Legyőzték az addig veretlen Chiefs-t és bár nem a megszokott módon, de a Chargers-t is San Diegóban. Majd egy őrült meccsen, 24 pontos hátrányból, a hosszabbításban, egy hatalmas hiba miatt 31-34re kikaptak Bostonban a szezon talán legjobb meccsén. Még egy vereség volt a pakliban a Chargers ellen otthon, ami végeredményben semmin nem változtatott: 13-3as mérleggel ismét az AFC első kiemelt helyén voltak Manningék.

Az offense minden létező rekordot megdöntött: 606 totál pont NFL csúcs, Manning 55 TD-vel és 5477 yarddal Brady és Brees korábbi rekordjait adta át a múltnak, Prater pedig 64 yardos mezőnygóllal szintén egyedüli csúcstartó. 4 játékos szerzett legalább 10 TD-t a szezonban, vezették a ligát passzolt és totál yardokban. Peyton lett az év támadója és legértékesebb játékosa. Knowson Morenoval és Montee Ballal végre lett futás, a támadó fal még mindig elit volt, Julius Thomassal lett érdemi (elkapó) TE játék, a Welker -Decker - Demarius Thomas hármas pedig Manninggel liga elitté nőtték ki magukat.

Igaz, hasonlóan impozáns statisztikákat a védelem már nem produkált, sőt! Ilyen nagy nevekkel ilyen semmilyen, gyenge játékot hozni... egész szezonban rossz volt nézni őket. Von Miller visszatértével javultak valamit, majd ő is beleszürkült az egységbe. Ennyit számított volna Dumervil? Vele egy mentális vezért vesztett a csapat? Apró fellángolásokon kívül nem sok jót lehet a D-ről mondani: 24,9 pontot kaptak meccsenként (12. legtöbb), passz ellen 19. volt a csapat. Ki tudja, mi lett volna itt, ha egy félidő után nem ment volna el az ellenfél életkedve is.

A rájátszásban a csapat a szükséges minimumot hozta. Okosan, eldugva a labdát simán nyertek az enervált és hitetlen Chargersel szemben, majd a megrogyott Pats védelem sem volt képes Manningre nyomást gyakorolni és ennek megfelelően ki is kaptak. Majd jött a Super Bowl és az első snap után véget ért a szezon.

broncos.jpg

Fox és Del Rio ismételten bebizonyították, hogy közel sem tartoznak a liga élvonalához. Vajon milyen megfontolásból gondolták azt, hogy a makkegészséges, önbizalomtól duzzadó Seahawks ellen nem kell egy fikarcnyit sem változtatni a game planen? Miért nem tudta ezt a teljesen semmilyen, gyenge offense-t sem megfogni a védelem? Miért kellett rendre 5 elkapóval felállni, szinte kezdetektől felhagyni a futójátékkal, amikor tavaly a Ravens megmutatta, hogy egy jó fal mellé két elkapó és egy futó is bőven elég a liga egyik legjobb védelme ellen?

Rábízni mindent Manningre? Hány elit irányító nyert SB-t csak passzal mondjuk az utóbbi 10-15 évben? A 18-0ás Brady sem volt képes a hátán fekve passzolni (még ha orbitális szerencse is kellett a Giantsnek). A Pats egy akkor korrekt irányítóval, jó futójátékkal és védelemmel nyert 3 SB-t, a Steelers 2-t, a Packers, a Saints 1-1-t. A Giants és a Colts is inkább szerencsével, mint Manningék nagyszerű játékával nyertek. Wilson mi rendkívülit csinált a meccsen? Semmit.

De ez még csak a kisebbik baj. A csapat ideges volt és dekoncentrált. Nagyon bíztam benne, sőt reménykedtem, hogy nem mi kezdjük az első támadást, de semmi nem jött össze. Számunkra az első snappel véget ért a szezon. A csapat megzavarodott, a dilettáns edzőink sem a game planen nem tudtak vagy nem akartak változtatni, sem megnyugtatni, motiválni vagy feltüzelni a játékosokat. Tavalyelőtt egy lepörgetett 40 másodperc, tavaly egyetlen egy snap vette el tőlünk a címet.

Manning egyedül nem fog SB-t nyerni, ahogy nem tudott eddig Brady sem, ahogy a Rodgers vezette Packers is rögtön kihullott 15-1 után. Belichik rájött erre, és például a Colts ellen az NFL valaha volt egyik legjobb irányítójának az volt a legnagyobb érdeme, hogy oda tudta adni a labdát a futónak. Vajon erre rájön Elway, akarom mondani Fox is?

A Broncosnak tavalyról 17 milliója maradt meg. Harris sérült, Woodyard, Cromartie, Ayers szabadügynök, ahogy Shaun Phillips és Mike Adams is. Bailey pedig jövőbeli HoF, de öreg, drága és már nem hasznos tagja a védelemnek. A csapatnak mindenkép kell két jó corner, legalább egy linebacker, mert Paris Lenon egy vicc. Egy safety és defensive end sem ártana csapatnak. Nem Deckerrel kell foglalkozni, aki Manning nélkül nem lesz sehol sem, hanem Morenoval és Ballal. Peytonnak sem 50 TD-t kell dobnia, hanem csak 35-t. Ahogy a csapatnak nem 25 pontot kell kapnia, csak 17et. Valamint kell egy mentális vezér a csapatba, mert sem Fox, sem Del Rio, sem Manning nem az. Pete Caroll az volt, Ray Lewis és Ed Reed az volt. Nagy eséllyel Dumervil is, ahogy Bernard Pollard is az. Ő szabad, hozzuk el, talán ez a legnagyobb hiányposzt. Manningnek 1-2 éve van még, most vagy soha!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr95839824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása