Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos szabadügynökök 2014

2014.03.07. 18:38 - Filip89

- Renningan írása -

Mielőtt kinyitna a szabad ügynök piac, nézzek meg, mi a helyzet a csapat háza táján, kik a fontosabb szabadügynökök, kiket lenne érdemes újra igazolni és kiket elengedni (vagy a meglévőket cuttolni).

1.  Chris Harris (RFA), CB, Kor: 25

Tekintve, hogy Dominique Rodgers-Cromartienak lejár a szerződése, Champ Bailey-t kivágták, a corner a legnagyobb hiányposzt a csapatban. Cris Harris korlátozott szabadügynök lesz, valamint elszakított ACL szalaggal sehol nem fog brutális szerződést kapni, hiába futott nagyon jó szezont. Így mindenképpen az egyik legnagyobb prioritás az ő megtartása.

2.  Wesley Woodyard, OLB, Kor: 28

2012ben Von Miller talán a legjobb linebacker volt, Woodyard pedig az egyik legjobb coverage LB a ligában. A 2013as év nem sikerült olyan fényesre, szinte végig sérüléssel küszködött és Miller is hiányzott mellőle. Ennek ellenére még mindig az egyik legjobb LB duót alkotják a ligában és az amúgy is gyenge (gyengén összerakott) védelem kegyetlenül megsínylené a hiányát.

3. Dominique Rodgers-Cromartie, CB, Kor: 28.

DRC az egyik legjobb corner (már így is) lehetne az NFLben, ha tényleg megszakadna a pályán. Tagelni nem lehetett, mert baromi drága, a hozzáállása kérdéses és olyan ostobaságok járnak a fejében, hogy visszavonul. Harris továbbra is sérülésből épülget, a sacondarynk pedig valami kegyetlenül sebezhető volt passz ellen. Ha mást nem, megint adni neki egy egyéves kontraktust, hogy legalább addig bóklásszon a pályán, ameddig Manning itt van.

4. Knowshon Moreno, RB, Kor: 27

A Montee Ball draftolásával van megfelelő utód és mélység a poszton, de Morenot elengedésével mindez megszűnne. Ezen felül remekül illik a rendszerbe, képes nagyokat futni, blokkolni, elkapja a labdákat és nagyon érzi Manninget. Ball-t folyamatosan kellene beépíteni a gépezetbe, Morenot pedig addig használni, ameddig képes tényező lenni. A tavalyi évig rengeteg sérüléssel bajlódott, idén is megszenvedte velük és Green-Ellis óta tudjuk, hogy egy elit irányító mellett azért más futni. Nem gondolom, hogy ne tudnánk vele egy kedvező szerződést aláiratni.

5. Shaun Phillips, DE, Kor: 33

Hacsak nem hozzuk el Jared Allent, akkor a 10 sacket elérő Phillips megtartása prioritás. Igaz 33 éves már, de korrekt játékot tudott hozni, stabil veterán, a drafton lehet mögé mélyítést hozni. Ilyen idősen sokan már nem fogják körül udvarolni, rövidtávú, de jó megoldás.

6. Robert Ayers, DE, Kor: 28

Ayers egy korrekt futás elleni védővé vált, bár ez a pass rush rovására ment. 17 millió van a sapka alatt, nem egy bombaigazolás, de vagy őt vagy Phillipset jó lenne megtartani.

7. Eric Decker, WR, Kor: 26

Szubjektív, de én nem fáradnék még a gondolatával sem. Decker nagy pénzt akar, amit egy Coltsban, ahol van némi pénz, talán meg is adnak neki. Szerintem nem ér meg egy 6-8 milliós fizetést, sokat és nagyon rosszkor tud droppolni, valamint nagyon el tud tűnni a pályán. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Manning precíz és jól helyezett labdáit kellett elkapnia. Nagy eséllyel nem fog maradni. Az NFLes szakértők szerint top WR, szerint inkább ő, mint a minden labdát fű alól összeszedő Edelman a túlértékelt.

8. Wes Welker, WR, Kor: 32

WW nagyon meg akarta mutatni a SB-on, hogy nem miatta kapott ki kétszer a Pats és sikerült is neki. Az egész csapat egyetlen vállalható teljesítményét produkálta. Nagy kérdés, hogy marad-e, ugyanis 8 millióra lenne jogosult, és ha a nálánál fiatalabb Deckernél a droppokról beszéltünk, itt még a sérülések is közbe szóltak. Ugyanakkor szerintem Welker klasszisokkal jobb, mint Decker, slotba kell valaki és nem hiszem, hogy visszamenne a Patsbe. Manningel nagyon jóban vannak, ha tudják mérsékelni a fizetését, mondjuk két évre 4-4 millió, akkor szerintem érdemes lenne megtartani.

9. Champ Bailey, CB/S, Kor: 36

Az All Pro corner inkább kárára, mint hasznára volt a csapatnak. Ennek megfelelően cuttolták, ezzel 10 milliót spórolva a fizetésén. Már a Super Bowl előtt sem tűnt agyon motiváltnak, azt mondta: mindegy mi lesz az eredmény, a fő, hogy eljutott ide. 36 évesen már sehova nem fogják el vinni, szerintem nem is nagyon menne. Cornernek már nem jó, viszont safetynek még jó lehet valami minimumért, mint Charles Woodson volt.

10. Mike Adams, S, Kor: 33

Rahim Moore maradt a Ravens elleni hatalmas hibája után is, de közepes játékot tud hozni. Adams nem volt csalódás, de már benne van a korban, Bailey meg van akkora legenda, hogy akár helyet kapjon safety pozícióban. Ám Duke Ihenacho mellé minőségi társ kéne. Adams így legfeljebb a csere cseréje lehet, nem valószínű, hogy marad.
További szabadügynökök:

  1.  Zane Beadles, G, Kor: 27.  
  2.  Tony Carter (RFA), CB, Kor: 28.  
  3. Mitch Unrein (RFA), DT, Kor: 27. 
  4. Chris Kuper, G, Kor: 31. 
  5. Winston Justice, OT, Kor: 29. 
  6. Andre Caldwell, WR, Kor: 29. 
  7. Quentin Jammer, CB, Kor: 35. 
  8. Stewart Bradley, ILB, Kor: 30. 
  9. Dan Koppen, C, Kor: 34. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr585850830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása