Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rövid áttekintő a Broncos eddigi offseasonjáról, draftjáról

2009.06.27. 00:22 - DartYoda

Az Észak-Amerikai football ligában épp az offseason kellős közepén tartunk, nemsokára kezdődnek a Traning Campek, addig is az uborkaszezon közepén ebben az első postban összefoglaljuk, offseason eddigi legfontosabb eseményeit illetve előretekintünk a következő szezonra is egy kicsit (az előretekintésnek egy teljes postot fogok áldozni, ott olvashattok majd bőven előrejelzéseket),  mely reméljük eredményesebb lesz mint a tavalyi, ebben a csodálatosan erős AFC Westben,
Az Offseason elején robbant a bomba, a csapat menesztette vezetőedzőjét. A csapat NFL történelmet állított fel azzal, hogy 3 mérkőzéssel vezetett az utolsó 3 forduló előtt, a csoportmásodik Chargessel szemben, de így is elsikerült bukni a PO-t, 3 verséggel, rosszabb csoportbeli mutatónknak köszönhetően. Ennek következtében Pat Bowlen tulajdonos a tavalyi év végén 14 év után menesztette az Elway éra végén 2 Super Bowlt nyerő vezetőedzőt, majd a helyére alig két héttel Január 12-én, már be is mutatta az új vezetőedzőt, a mindössze 32 éves Josh McDaniels-t.    

Az új vezetőedző érkezése nem volt felhőtlen, főleg Cutlerrel akadtak összetűzések öltözőn belül, bár ennek lehetett köze, Cutler pénzéhségéhez is, mindenesetre az igazat mi soha nem fogjuk tudni megfogni valószínűleg. Az esetből sajnos csere lett, így a fiatal ProBowler írányító Chicagoba távozott, ellenértékként két elsőkörös és egy harmadik körös picket kaptunk, illetve az így már a szeles városban feleslegessé vált Kyle Ortont. A cseréhez hozzátartozik még, hogy a Macikhoz került az 5. cédulás cetlink.

A draft előtt a szurkolótábor elvárásai szerint JMD-nek, a liga legvégén kullogó defenset kellett volna erősítenie, ezért is volt meglepő, hogy  a 12. választásra a Georgia futója  nevét írta a denveri stáb a cetlire. A picket követően,  a szurkolók tovább folytatták a JMD-vel szemben a Cutler Trade miatt kialakult  unszimpátia kinyilvánítását, de pár nap múlva belátták ennek a picknek a jogosságát. Moreno az első Franchise RB TD óta, több évre megoldhatja a gondokat a csapatban. Mondanom sem kell, hogy mennyire fontos lehet egy franchise RB, ha már elvesztettünk egy franhise QB-t. Így talán megmaradhat a fantasztikus offense teljesítmény egy gyengébb QB-val is. Az elkapók, a Tight Endekkel kiegészülve sokkal jobb célpont lesz Klynak, mint a nemlétező WR állomány, melyet a Maciknál volt kénytelen kiszolgálni.

Második pickünk is hasonlóan váratlan volt, a Tennesse egyetmről érkezett egy DE/DT Robert Ayers személyében. Ő idális lehet 3-4 DE-nek illetve 4-3DT-nek passzjáték ellen, így tökéletes lehet a hibrid játékban. Én személy szerint nem vagyok túl bizakodó vele, reméljük jobban beválik, mint a legutóbbi elsőkörös Defensive Endünk, a Floridai NCAA bajnok csapatból érkező Jarvis Mossnál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második kör elején tradere került sor, a jövőévi elsőkörös pickünkért cserébe megkaptuk a Seattle 2. körös pickjét, amin a class talán legjobban képzett cornerbackjét, Alphonso Smith-et választottuk. Ő nagyszerű corner lehet idővel, idén valószínű a totálisan átalakult defensben kezdő lesz, Champ párjaként. Bly-nál sokkal rosszabb nem lehet J . Második körben tovább folytatódott a védelem építése, sok a lyuk, de talán a legnagyobbra sikerült húzni, McBath érkezett Safety posztra.

2.kör végén ismét sikerült végrehajtani egy csodás tradet mely picken egy TE-t húztunk. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy jövőre nem hosszabbítunk Grahammel, a liga legjobb blokkoló  TE-jevél. Richard Quinnre így majd nagy feladat hárul, majd kiderül, hogy birkózik meg vele, mindenesetre blokkolásban már most sem rossz, bár elkapásokban még fényévekre van az elég biztos kezű Grahamtől.

A 4.körben David Bruton érkezett, safetynk egy darabb nincs, így  semmiképpen nem rossz választás. Egyesen szerint elég meglepő, hogy a 4.körig csúszott, pár év múlva stabil kezdővé válhat, de még sokat kell javulnia

Nos innentől kezdve csak a támadóegységbe húztunk, ami a nem létező védelem mellett igencsak meglepő. Jött egy OG Seth Olsen személyében, egy WR Kenny McKinley, egy QB Tom Brandstater, és egy Center Blake Schueter személyében. Bízzunk JMD-ben, a Patsben már láthattuk, hogy van tehetsége a támadójátékosok kiválasztásában.   

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr341211158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.06.27. 15:07:18

"...menesztette az Elway éra végén 2 Super Bowlt nyerő vezetőedzőt..."
direkt nem mered nevén nevezni a köcsögöt? :DDD

egyébként fasza lett :)

Foresz 2009.06.30. 12:11:45

Személy szerint sajnálom Cutler-t,jó volt nézni azokat a lórúgásnyi passzokat amikkel átdobta akár az egész pályát.Viszont valamit valamiért,ha a védelmet építeni kívánják,akkor áldozni kellett érte valakit.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.02. 22:17:14

@Foresz: Cutlert én is nagyon bírtam, de az offszezonbeli magatartásával eljátszotta az esélyét szvsz... legalább jött érte két 1st. Most a Marshall körüli balhé alakul érdekesen, nem lenne szerencsés két ilyen embert elveszíteni viszont... :S


süti beállítások módosítása