Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Akcióban a Rockies

2009.07.01. 15:01 - Filip89

Közelít a feléhez az MLB alapszakasza, következő írásunkban pedig egy kicsit a baseball-lal és a Colorado Rockies-zal ismerkedhettek meg közelebbről.

A 2009-es szezon április első napjaiban kezdődött, mely során a 28 csapat összesen fejenként 162 mérkőzést vív az alapszakaszban, hiszen egy-egy csapat egy másik együttes otthonában általában 3-4 napos szériákat szokott lebonyolítani egymást követő napokon. A hat hónapon át tartó alapszakasz után kialakuló végeredmény alapján "konferenciánként" négy-négy együttes kvalifikálja magát a rájátszásba (a hat divízió-első és két szabadkártyás, vagyis a "ligánként" az egy-egy legjobb mérleggel bíró nem divíziónyertes csapat).

Visszamenve egy kicsit az időben azt láthatjuk, hogy a coloradói baseball-csapatot, a Rockies-t 1993-ban alapították. A klub azóta mindössze két alkalommal tudta kiharcolni a rájátszásban való részvételt, még pedig 1995-ben és 2007-ben. Mindkét esetben a Wild Card-pozíciót szereztük meg, vagyis a Nemzeti Liga negyedik helyén zártuk az alapszakaszt, jogot nyerve így a playoff-ra. Utóbbi alkalommal, azaz két éve, a csapat igazán komoly menetelést mutatott be a rájátszásban, s a félelmetes alapaszakasz-hajrát követően a denveriek megnyerték a Nemzeti Ligát, ám a brutálisan erős Boston Red Sox ellen a World Series-ben, vagyis az MLB nagydöntőjében, már esélyünk sem volt, söpréssel veszítettünk.
















Ezt követően a franchise gyakorlatilag új alapokra épült, jelentős fiatalítás ment végbe az együttes háza táján, így a 2008-as idény felejthetően sikerült, és 2009-es évadot sem várhattuk túl nagy reményekkel.

Úgy is indult az idei szezon, hogy nem lesz túl sok keresnivalója a "Sziklásoknak", sokáig csak héba-hóba nyertünk meg egy-egy mérkőzést, így zajlott ez az alapszakasz első két hónapjában. Aztán viszont, június elején a rendkívül fiatalos Rockies félelmetes lendületet vett,  és az azóta lejátszott 25 mérkőzésből 21-et megnyertünk, amivel jelenleg toronymagasan az egész MLB legjobb formájában lévő csapatának vallhatjuk magunkat.

A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:

1. Los Angeles Dodgers 49 győzelem - 29 vereség
2. San Francisco Giants 42 győzelem - 34 vereség
3. Colorado Rockies 41 győzelem - 36 vereség
4. San Diego Padres 34 győzelem - 42 vereség
5. Arizona Diamondbacks 31 győzelem - 46 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 49-29
2. Millwaukee Brewers (Central) 42-35
3. Philadelphia Phillies (East) 39-35
4. San Francisco Giants (West) 42-34
5. Colorado Rockies (West) 41-36
6. St. Louis Cardinals (Central) 41-38
7. Florida Marlins (East) 40-39
8. Cincinnati Reds (Central) 37-38
...

















A Colorado Rockies általános játékoskerete:

Pitcher [dobó]:
Aaron Cook, Manuel Corpas, Jorge De La Rosa, Alan Embree, Jeff Francis, Jason Grilli, Ubaldo Jimenez, Jason Marquis, Franklin Morales, Juan Morillo, Ryan Speier, Huston Street
Catcher [elkapó]: Chris Ianetta, Yorvit Torrealba, Paul Phillips
Infielder ["belsőpályás"]: Garrett Atkins (1B=First Base, 3B=Third Base), Jeff Baker (2B=Second Base, 3B, LF=Left Field, RF=Right Field), Clint Barmes (2B, SS=Shortstop), Todd Helton (1B), Omar Quintanilla (2B, 3B, SS), Ian Stewart (2B, 3B, LF, RF), Troy Tulowitzki (SS)
Outfielder ["külsőpályás"]: Dexter Fowler (CF=Center Field), Brad Hawpe (RF), Seth Smith (LF), Ryan Spilborghs (1B, LF, CF, RF), Carlos Gonzalez (LF)

Nem állunk tehát rosszul, jelenleg is a divízió-éllovas Dodgers otthonában küzdenek a mieink, akiket azonban elég nehéz lesz utolérni, ám a Wild Card-helyre abszolút reális esélyünk lehet, ha a jó formánkat sikerül a továbbiakban is megtartani.

Elkövetkezendő bejelentkezéseinkben folyamatosan nyomon fogjuk kísérni a Rockies szereplését, és igyekezni fogunk bemutatni nektek a csapatot, és a denveriekkel kapcsolatos legfontosabb történéseket eljuttatni hozzátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr181220132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.07.01. 20:31:33

jeeee, végre:) jól állunk közel van a 4.hely igy tovább srácok!
legközelebbre akkor írok vmit én is:)

Tomi_Tanguay 2009.07.01. 21:23:12

wow, ez megvan. királyság :D


süti beállítások módosítása