Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Reds - Rockies 0:3 W

2009.08.03. 09:23 - Tomi_Tanguay

A napokban a Cincinnati Reds otthonában vendégeskedtek a Colorado Rockies baseballosai, és a denveriek fél gőzzel is magabiztosan mind a három meccset behúzva söpörtek, így sorozatban négy győzelemmel állunk.

A pénteki első találkozón nem éppen sziporkázva, de magabiztosan nyertünk 5-3ra, miután a biztos vezetésünket a Reds bár kiegyenlítette, a hajrában ismét megvilantunk.
Chris Ianetta volt talán a meccs legjobb denveri játékosa, aki a nyolcadik inningben gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, amikor megszerezte idei 18. hazafutását és két RBIt is jegyzett, utóbbiban 40nél jár. Carlos Gonzalez is HRozott, az újonc számára ez a második volt pályafutása alatt eddig, hatodik RBIjét is elkönyvelte miközben két ütése volt. Troy Tulowitzki folytatta remek szériáját, ez alkalommal egy RBIt vágott, a szezonbeli 50.et, elképesztő micsoda formában van az elmúlt hetekben. Brad Hawpe az idei 63. RBIt érte már el négy bázison hagyás mellett. Valamint még Seth Smith és Todd Helton volt képes egy-egy ütés végre hajtására.
A kezdődobó Aaron Cook volt ezen a mérkőzésen, nem igazán villogott két homerunt is kapott 7 ütés mellett hat inningje alatt, ezzel éves ERA-ja most 3.88as. A győzelmet a bullpenből a 2.25ös ERAs Franklin Morales (2-0) neve mellé írták be végül.

Másnap bár rosszul kezdtünk és két menet után 0-2 volt az állás, a vége sima 6-2es diadal lett magabiztos játékkal ismét.
Ian Stewart egyre jobban összeszedte magát, és az utóbbi időbeni gyengébb passzából kilábalva egy duplát jegyezve elérte az 50 RBIt. A shortshop Troy Tulowitzki újabb RBIvel gazdagodott, és a pontot nem szerző, de kétszer is futó Brad Hawpeal együtt két ütése volt. Carlos Gonzalez, Seth Smith és Clint Barmes pedig mind egy-egy RBIvel gondoskodtak a győzelemröl. Az előző seriesben gödörbe kerülő ütő felhozatalunk úgy tűnik kilábalt a hullámvölgyből és újra a régi.
Ubdaldo Jimenez a felejthető kezdés után nem adott lehetőséget a Redsnek, egyetlen HRt kapott még az elején, és összesen csak öt ütést tudtak csinálni vele szemben míg ő 8 embert ejtett ki. A dominikai pitcher ezzel 8. győzemét aratta az évben 9 vereség mellett, és 3.76os ERAt jegyez. A záró inningben bemutatkozhatott a csapatban a pénteki deadlinekor megszerzett Joe Beimel is, aki jelenleg 3.32es szezonbeli ERA mutatóval rendelkezik.

A helyi idő szerint vasárnapi délutáni találkozó is nyugodt összecsapást hozott, a Rockies simán vezetett 3-0ra, de a hetedikben a semmiből egyenlített a Cincy, majd újra előnybe kerültünk, de az alap 9 inning döntetlent hozott, így extra játékokra került sor. Ebben viszont újra kijött a két csapat közötti óriási különbség és a mieink 6-4re nyertek, söpörve a seriest.
Troy Tulowitzki változatlanul szenzációs, folytatta sorozatát, így már zsinórban 9 mérkőzésen jegyzett ütést, most kettőt is két futása mellett: egy HR és egy RBI. Ezzel elérte szezonbeli 20. hazafutását. Ian Stewart sem akar lemaradni róla a HR-versenyben és a maival együtt már 18nál tart, no meg két RBIt is vágott újfent. A tizenegyedik inningben Dexter Fowler és Garrett Atkins RBIje döntött, amikor is megvillant a két addig pályára nem lépő csere ütő és eldöntötték a meccset. Az elkapó Chris Ianetta öt ütő pozicióból kétszer tudott ütni, míg szintén meg kell említeni Carlos Gonzalez újbóli remek produkcióját, akitől bár a pontszerzés most elmaradt három ütést is megcsinált, egyre jobban ritmusban lendül a fiatal center outfielder ezt a seriest például 6/9es ütöteljesítményel zárta, meghálálta a bizalmat hogy kezdőként számítottak rá. A Rockiesnak összesen 13 ütés kellett a mindössze 5ször találó Reds gerincre vágásához, de valahogy kiszenvedtük a gyözelmet csak kétségtelenül magunknak tettük nehézzé.
Jason Marquis az első hat menetben hibátlanul dobált, közük nem volt a meccshez addig a Cincy ütőinek, majd a 7.ben több hibát is vétett, így egyenlítettek ki. Marquis sérülése már rendben van, ezen a meccsen amúgy 4 ütést és egy HRt kapott, éves ERAja pillanatnyilag 3.49es. A cserék közül öten is beszálltak, végül Franklin Moralesé lett a győzelem, akinek ez a harmadik sikere volt a szezon folyamán, változatlanul a bullpen legbiztosabb pontja.


















A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:


1. Los Angeles Dodgers 65 győzelem - 40 vereség
2. Colorado Rockies 58 győzelem - 47 vereség
3. San Francisco Giants 58 győzelem - 47 vereség
4. Arizona Diamondbacks 46 győzelem - 59 vereség
5. San Diego Padres 43 győzelem - 63 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 65-40
2. Philadelphia Phillies (East) 59-44
3. St. Louis Cardinals (Central) 58-50
4. Colorado Rockies (West) 58-47
5. San Francisco Giants (West) 58-47
6. Chicago Cubs (Central) 55-48
7. Florida Marlins (East) 55-50
8. Atlanta Braves (East) 53-52


A söprés után ismét beértük a Giantst akik viszont remek formában vannak, így nagyon nehéz dolgunk lesz a folytatásban, ha elöttük akarunk maradni. Central élcsapatai megint helyet cseréltek, izgalmas csatározást vívnak, mert az első ugye PO-hely, de a második jelenleg még a Wild Card harcban is hátrányban van. És a Marlinst sem szabad leírni, mert változatlanul tapadnak a többiekre. A Dodgers magabiztos West elsösége is mintha lassan apadni kezdene, akkor lenne még csak nagyon izgalmas a küzdelem ha a divből hárman mennének az első helyért.

Viszont nagyon nehéz párharcok állnak a Rox előtt, a mai szünnap után ugyanis a Phillieshez megyünk három meccsre: szerda, 01:05; csütörtök, 01:05; csütörtök 19:05. A bajnok otthonából ha egy-két meccset most sikerülne elhozni már nagyon jó lenne. De szükség van a bravúrra, mert a SF nagyon megy és legközelebb az Astros ellen is nagy favoritnak számítanak. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr871284486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.08.03. 09:40:45

várom az észrevételeket:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.03. 10:10:12

Gerincre vágás? Jézusom, legközelebb az jön, hogy "leoboáztattuk az ellenfelet"? :D

foppa21 2009.08.03. 14:35:17

Ez az ERA micsoda? és jól értem hogy minél alacsonyabb ez az érték annál jobb a statisztika?

Tomi_Tanguay 2009.08.03. 19:09:24

@foppa21: ERA=Earned Run Averaged...vagyis a dobók elszenvedett futásainak átlaga meccsenként 9 inningben számolva...az elsö rockies posztomban írtam is azthsizem:)

foppa21 2009.08.03. 20:40:39

király értem.köszi!:-)
Olvasom hogy mexikói, dominikai...milyen nemzetiségűek a játékosaink? így a nevek alapján sok délamerikai meg iyesmi van, ugye? erről nem tudtok majd írni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.03. 21:37:57

Arról írjunk cikket, hogy ki milyen nemzetiségű? :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.03. 21:55:25

na, tessék itt van az egész bő keret, sérültekkel, mindenkivel együtt:

PITCHERS:

amerikai: Cook, Hammel, Marquis, Beimel, Daley, Fogg, Street, Embree, Flores, Reynolds, G. Smith, Buccholz
mexikói: De La Rosa
dominikai: Jimenez, Deduno, Peralta, Rogers
venezuelai: Betancourt, Chacín, Morales, Rincón
panamai: Corpas
ausztrál: Lindsay
kanadai: Francis

CATCHERS:

amerikai: Ianetta
venezuelai: Torrealba, Bellorín

INFIELDERS:

amerikai: Atkins, Barmes, Helton, Quintanilla, Stewart, Tulowitzki, Nelson, Young Jr

OUTFIELDERS:

amerikai: Fowler, Hawpe, S. Smith, Spilborghs, Murton
venezuelai: Gonzalez

foppa21 2009.08.04. 08:26:25

@Filip89: huh kössz :-D nem számítottam ilyen válaszra de ebböl jól kiderül :-) úgy látszik az ütőknél inkább amerikaiak vannak, a dobóknál meg jóval több a délamerikai. :-)

Tomi_Tanguay 2009.08.04. 12:54:52

@Filip89: nagyon jo h kikapott a SF erre nem számítottam volna:)
ez az állampolgársági lista is kurvajó fogom majd használni az irásokhoz. köszi;)


süti beállítások módosítása