Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nem valószínű az aréna futball jövőre sem

2009.08.05. 11:32 - Filip89

 

A hét folyamán kiderült, hogy a 2009-es szezonban szünetelő AFL-bajnokság csapatainak tulajdonosainak nem sikerült rendezniük a gazdasági nehézségeket, így ugyan a hivatalos bejelentés még nem született meg, várhatóan azonban 2010-ben sem lesz játék az Arena Football League-ben.

Az AFL népes mezőnyéből mindössze 17 franchise maradt életben az anyagi nehézségek közben, de a klubok valamennyi vezetője egységesen az újbóli, bizonytalan időre szóló felfüggesztés mellett döntött.

Brett Bouchy, az Arizona Rattlers tulajdonosa kijelentette, gyakorlatilag csődbe ment az AFL:
"Nagyon szerencsétlen helyzetbe kerültünk. Mindenki tudhatja, hogy az Arizona és a liga összes többi csapatának vezetője mindent megtett érte, hogy elkerüljük ezt a napot."

A Tampa Bay Storm tulajdonosa a facebook oldalára például ezt írta: "Hamarosan lesz egy sajtótájékoztató, ahol bejelentjük, hogy az AFL nem tér vissza 2010-ben sem."

Az elmúlt 6-9 hónapban sorozatos tárgyalások folytak a csapatok és a liga elöljárói között, de a különböző érdekű klubok és az AFL sehogy sem tudott dűlőre jutni, s nem tudtak egy egységes tervet kidolgozni, mellyel újra éleszthették volna a ligát.

A DenverPost megkeresésére a Colorado Crush résztulajdonosa, John Elway, a Denver Broncos egykori legendás irányítója, nem kívánt rendelkezésre állni, így a denveri csapat álláspontját egyelőre nem ismerjük az ügyben.

A Crush-t 2003-ban hozták létre, Elway mellett pedig a többek között az Avalanche-t, a Nuggets-t és a Mammoth-ot is birtokló Stan Kroenke és a Broncos-tulaj, Pat Bowlen birtokolják az együttes jogait. A mieink újonc szezonjukban 2-14-es mutatóval ligautolsóként végeztek. Egy évvel később viszont már a tagjai voltunk a rájátszás mezőnyének, s 11-5-ös alapszakaszbeli W-L statisztika után még egy kört is mentünk az utószezonban. 2005-ben 10-6-os győzelem-vereség mérleggel abszolváltuk a reguláris bajnokságot, megnyerve a Central-divíziót, a playoff-ban pedig verhetetlennek bizonyulva megnyertük az AFL-t, miután a fináléban egy hatalmas meccsen 51-48-ra győztük le a Georgia Force csapatát. Azóta viszont ismét lefelé vezet az út, 2006-ban még ugyan 11-5-tel újra besöpörtük a divíziót, a rájátszásban az első mérkőzésen elbuktunk. Ezt követően 8-8-cal, majd 6-10-zel zártuk az alapszakaszt, ám a 2007-es és a 2008-as idényben a divízió-döntőt egyaránt elveszítettük a rájátszásban, így ideje korán búcsúztunk. Azóta pedig az AFL szünetel, és minden bizonnyal legkorábban is csak 2011-ben indulhatnak újra el a küzdelmek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr871290086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása