Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Harc a luxusadó ellen

2009.08.08. 14:27 - Foresz

Igazából semmilyen frappáns cím nem jutott eszembe,viszont ez lényegretörő,és mindent elmond az idei nyárról a Nuggets-el kapcsolatban.

Az idei nyári átigazolási szezon előtt sem vártunk amolyan komolyabb fogást - ami a játékospiacot illeti - hiszen vagyunk abban a szerencsés helyzetben,hogy csapatunk gerince adva vagyon.Másrészt pedig a jelenlegi meghatározó játékosaink szerződései is futnak még,és igazából ezekhez kellett igazítanunk az éppen lejáró emberk fizetéseit,illetve úgy ügyeskedni a játékoscserékben,hogy a lehető legközelebb kerüljünk a fizetési sapka maximumához.

Persze,ez igen nehezen megy,hiszen ezek az értékek,a még élő szerződésekben is évről-évre egyre magasabb tendenciát mutatnak.Magyarul,egyre szűkebb a keret,amiből friss embereket szerződtethetünk.

Dahntay Jones távoztával megüresedett a hátvédposztunkon egy hely,amit a már előzőleg leírt Afflalo+Sharpe kettőssel próbáltunk kompenzálni.Ebből az ügyletből igazán minket csak Aaron Afflalo érdekelt,így hát Walter Sharpe-ot a tavalyi évben második körben draftolt Sonny Weems-el karöltve egy csereügylet keretein belül Milwaukee-ba küldtük,és helyette megszereztük azt a Malik Allen-t,aki rutinos öregrókának számít a palánk alatt.

Malik Allen ugyan nem fiatal,31 éves,de mivel a Nené,Kenyon Martin,Andersen trió elég karcsúnak tűnik két posztra,mindenképpen szükségszerű volt egy erőcsatár szerződtetése.Allen rendkívül hatékony kiegészítőember lehet,és érkezésével boldogan pipáltunk ki egy problémát.Ezen kívül megjegyezném még azt is vele kapcsolatban,hogy az 1,3 milliós keresete az idény végeztével lejár,és semmilyen opció nem köt minket a hosszabbításra.(Nem úgy mint Martin esetében,ahol elméletileg az idény végén lejárna a kontraktus,de egy év játékosopcióval rendelkezik,amit valószínüleg ki is fog használni,ami aztán a következő idényt nézve több mint 16 millióval terheli majd a kiadási oldalt.)Majdnem biztos hogy nem is hosszabbítjuk meg majd Allen szerződését,mert az Anthony,Nené,Andersen,Martin,JR Smith ötös fizetési összege,a 2010-11-es idényben eléri a 65 millió dollárt,és akkorra igen kis rés lesz csak szabadon a fizetési sapka alatt.

A vezetőség legutóbbi akciója során - ismét a gazdaságosság jegyében - megváltunk Steven Hunter-től,akire ugyan szükségünk lett volna már tavaly is,de az idény kezdetén egy szerencsétlen sérülésnek köszönhetően kihagyni kényszerült az egész szezont,és egyes híresztelések szerint,már kérdésessé vált hogy egyáltalán tudja-e folytatni pályafutását.Neki még erre az idényre 3,696 millió dollár dukált volna,ami a fentebb említett indokok miatt igencsak nehéz helyzetbe hozta volna a Nuggets csapatát.

Hogy miként lehet elpasszolni egy olyan játékost,aki harcképtelen?Először is bizonyos áldozatot igényel a tranzakció,másodszor pedig egy olyan csapatot kell találni,ahol az adott játékos posztján túlkínálat mutatkozik.

Számunkra a "megváltás" a Memphis Grizzlies csapatának képében mutatkozott.Ők ugyanis az utóbbi években híresek voltak arról,hogy nem szenvedtek hiányt centerposzton.Jelenleg is van legalább 3 centerük,és az anyagi helyzetük is stabil,hiszen bőven a fizetési sapka alatt teljesítenek.Ráadásul folyamatos jövőépítési terveiknek köszönhetően gyűjtik az első-körös draftcédulákat.Tehát mi adtuk Hunter-t,egy 2010-es első-körös cetlit,és 3 millió dollár kondenzációt.(Ami nem számít bele a fizetési keretbe,amolyan kiegészítés),ők pedig adtak nekünk egy jövőbeni második-körös cédulát.Emígyen sikerült a 71 millió dolláros határt megközelítenünk,lényegesen kevesebb luxusadót fizetvén.

Az első körös draft-pick-ért nem kár,hiszen az ott draftolt játékosoknak kötelező szerződést - és jóval nagyobbat mint a második-körösöknek -kell adnunk.Ezzel már a jövő évi költségvetést is kozmetikázzuk.

Egy függőben maradt játékosunk van,Linas Kleiza személyében,akinek felajánlottuk a 2,7 milliós 1 éves kontraktust,de legújabban Európából,a görög Olympiakos Pireusz is szemet vetett rá.Valószínűleg a görögök megpróbálnak ránk licitálni,mindezek után a litván fiún fog múlni,melyik kontinensen folytatja karrierjét.Ha távozna,a helyére mindenképpen igazolnunk kell még valakit Carmelo Anthony mögé az FA-piacról.Viszont előreláthatólag az az igazolás sem lesz megavolumenű,egy "percembert" keresünk és valószínűleg nem hosszú távra.Szintén szóba jöhet még egy center igazolása is,aki az esetleges sérülésekkor pótolhatja palánk alatt a kezdőjátékosainkat.

De ezek az igazolások nem feltétlen a nyáron vagy a napokban fognak megtörténni,akár ősszel is feltölthetjük a keretünket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr671296564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2009.08.08. 14:29:18

Filip!Ha megkérhetnélek rá,tegyél bele egy-két képet.Köszi!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.08. 14:38:06

@Foresz: Tessék, szerintem király lett, köszi az írást! :)

Foresz 2009.08.08. 14:44:39

@Filip89: Próbáltam érthetően fogalmazni,bár így is kicsit kacifántos,de pénz esetén olyan mint a banki ajánlókon az apró betűs szöveg,nehezen lehet "magyarul" elmondani.
Köszi a képeket!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.10. 16:29:16

@Foresz: Tartom a több héttel ezelőtti véleményemet, hogy Kleizát meg kéne tartani, nála olcsóbban jobb backup-SF-t nem tudunk találni...

Képet meg egyszerű másolás-beillesztéssel is be lehet tenni, csak arra kell ügyelni pl hogy ne legyen túl széles egy-egy kép, meg hogy ízlésesen nézzen ki, kb ahogyan az eddigi összes bejegyzésünkben. ;D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.10. 18:48:11

Franca, már a DP is azt írja, hogy Kleiza megy az Olympiakoszba. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.10. 20:58:59

...és már úgy néz ki tuti, "officiális" :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.14. 10:48:13

Megvan az előidény pontos programja:

www.denverpost.com/nuggets/ci_13054755

www.nba.com/nuggets/schedule/

Esetleg valamelyikőtök írhatna majd erről egy bejegyzést, Kleiza távozásával együtt... :S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.15. 09:42:45

Carter hosszabbított 1 évvel... szerintem nem rossz, kell egy tartalék PG, meg ha esetleg Lawson lassabban lendül bele, akkor még hasznát is vesszük. ;)
Csak a backup-SF kérdést oldjuk már meg végre... :S


süti beállítások módosítása