Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Cubs 3:1 W

2009.08.11. 10:45 - Tomi_Tanguay

Múlt péntektől hétfőig a Colorado Rockies a remek formában játszó Chicago Cubst látta vendégül a Coors Fielden négy meccsre, közel két hét után visszatérve a csapat Denverbe pedig három csodálatos győzelmet ért el ez alatt.

Az első mérközésen nagyon jól játszottunk, már a nyitó inningben 3-1es elönyhöz jutottunk, melyet még növeltünk is majd biztosan megtartottunk és 6-2 siker lett a vége.
Kissé meglepetésszerű volt ez a diadal, de az ütőink parádés napot zártak és összesen 13 hitet mutattak be. Az újonc Dexter Fowler pontot ugyan nem szerzett, de háromszor is talált, ő ütött a legjobban a csapatból. A meccs egyetlen homerunját az elkapó Chris Ianetta érte el, akinek ez volt idei 13.hazafutása, mellette még két RBIt is elért. Szintúgy két RBIvel zárt Brad Hawpe és a két alkalommal ütő Todd Helton. Carlos Gonzalez még nagyon elemében volt: két futás-két ütés lett a teljesítmény. Illetöleg még Troy Tulowitzki talált két alkalommal.
Ubaldo Jimenez úgy mint a legutolsó meccsen, ellent mondást nem türően tette a dolgát, és mindössze négy ütést és öt sétát engedélyezett a Cubsosoknak a két futás mellett, ellenben hat embert strikeout után búcsúztatott. A dominikai ezzel 9-9re hozta fel szezonbeli gyözelem-vereség statját, mig ERAja már 3.65ös. A végén még a 2.33as ERAval álló Huston Street kapott egy ütést de a lényegen ez sem változtatott már.

Egy nappal késöbb, az az vasárnapra virradóra csaptak össze másodszor a félek, és ez a találkozó igazán élvezetes játékot hozott. Fordulatos, izgalmas ütközet végén sajnos a Chicagoiak örülhettek a 6-5ös győzelmüknek, pedig a 4. menetbeli négy pontunkkal még 4-2re is mentünk.
A Cubs ütői is feljavultak erre a találkozóra, de így is 11-10 arányba mi találtuk el többször a labdát, ezért is lehetett talán olyan jó meccs, hiszen sok ütést, sok akciót láthattunk. A meccs meglepetésembere naná, Omar Quintanilla lett, az általában csak tartalék 2nd baseman idei első pontjait szerezte, amikor két RBIt is elkönyvelhetett két ütéséből. A 66. RBIját jegyzö Brad Hawpe, az ötször ütő pozícióba kerülő Carlos Gonzalez és a sorozatban 13. meccsén ütő Todd Helton még egyaránt két-két alkalommal tudott ütni. Troy Tulowitzki ütés nélkül, de futással zárta a meccset, míg Ian Stewartnak mindkettö műfajból lett egy-egy darabja.
Jason Marquis egyre komolyabb hullámvölgybe kerül, az All-Star gála után ujj sérülést szenvedő dobóval egymás után harmadszor veszített a csapat, (Ugyan ebből csak hivatalosan két vereséget írtak be neki, de a harmadikat sem nyertük meg az ő kezdésével.) és július 19 óta képtelen volt győzelmet jegyezni. Leragadt 12nél a gyöztes meccsei száma, míg a vereségekből már 8nál tart. Szombaton 8 ütést és egy HRt szenvedett el, ERA statja ezzel 3.65ös jelenleg. A fiatal Jhoulys Chacin ugyancsak kapott egy hazafutást, végleg eldöntve a meccset, de az újonc csere dobó ígyis 1.80as ERAt jegyez öszesítve.

A vasárnap kora esti harmadik meccs még az előző napinál is talán izgalmasabban alakult, és össz 31 ütés esett az összecsapáson. A Rockies köszönhetően támadásbeli és védekezésbeli jó játékának, egészen meggyözően 11-5re tudott diadalmaskodni.
Érdekes, de egyetlen homerun sem született a rengeteg ütésből és pontból.
A mieinknél Todd Helton játszott hatalmasat, három ütést két futást és két RBIt jegyzett (65nél tart idén), éves ütőátlaga pedig már .323as, hihetetlen mit művel mostanában, ezen a meccsen is lenyügöző volt. A csere elkapó aki ezen a meccsen lehetőséghez jutott, Yorvit Torrealba három RBIt szedett össze két ütésből, ami nem túl jellemző rá, ezekkel együtt 13nál jár a szezonban. Az ötször ütési alkalomhoz jutó Carlos Gonzalez is három ütést vállalt még, de pontot csupán egyszer tudott szerezni egy RBI formájában. Valamint Dexter Fowler három, Ian Stewart két alkalommal tudott futással pontot elérni. A pinch hitterként beálló Seth Smith, illetve Clint Barmes és a SS Troy Tulowitzki ért még el egy-egy RBIt. Amint látható, kifejezetten eredményes napot produkált az ütő szekciónk.
A kezdő dobó Jason Hammel újra a jobbik arcát mutatta, bár ehhez kellett a Chicago nem túl hatékony támadó játéka és csapatunk jó védekezése is, hiszen az öt inning alatt beszedett 11 hit nem túl hizelgő statisztika egy dobótól, viszont csak három futást kapott. A szezonbeli teljesítménye jelenleg 7-6os W-L és 4.66os ERA, változatlanul a leggyengébb SP, de vele is egyre többször tudunk már meccseket nyerni ami elég jó. A meccs második felében beálló cserék közül Franklin Morales öt ütést nyelt be, de futásból csak egyet, így ERAja még mindig 2.11.

A hétfői széria zárón a Rockies újra nem kegyelmezett, és fantasztikus ütő parádét rendezve már két inning után 6-0ra vezettünk. 11-1 is volt az állás, a végén a Cubs szépített, és 11-5el ért véget ez a meccs is.
Az est hőse egyértelmüen a shortstop Troy Tulowitzki lett, aki cycle-t ért el (hazafutás+szimpla+dupla+tripla), amivel a Rockies történetének ötödik játékosa lett aki végre hajtotta ezt a bravúrt. Tulo félelmetes formában játszott, 5 ütéséből 5ször talált, idei 21. HRját vágta már, és 7 RBIt is elért, megszerezve az idei 60.ját ebből, és még két futást is elkönyvelt. Teljesítményét most nem méltatom tovább, a főszerkesztő úr egy hosszabb írást szentel még a mai napra... Todd Helton folytatta kiváló ütő sorozatát, és újra három hitet jegyzett, a negyedik ütési lehetőségében pedig sétált, vagyis kiejteni sem tudták az egész meccsen, plusz kétszer futott pontot. Ryan Spilborghs még két ütéssel és két futással zárt. Valamint meglepetésre a dobó Jorge De La Rosa is jó volt két ütés elvégzésére. Ezen kívül még a fejenként egy-egy RBIt jegyző Brad Hawpe, Clint Barmes és Dexter Fowler ütött, ill az újra szóhoz jutó Yorvit Torrealba.
Jorge De La Rosa most éppen a hullámvasút szezonja tetején száguldott, 7 és 2/3 inningje alatt csupán egy pontot kapott hét ütésből és négyszer engedélyezett sétát, de közben 11 strikeoutot szórt ki. A kis mexikói a legutóbbi katasztrofális meccsét alaposan javitva szezonbeli 10. gyözelmét szerezte meg 8 zakója mellé, míg ERAja most 4.78as. A végén Huston Street bizonytalan játéka tette szorosabbá a meccset, mikor négy ütést és négy futást szenvedett el, de végül a legutolsó két ABre beálló Joe Beimel egy SOval véget vetett a Cubs felzárkózásának.


















A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:


1. Los Angeles Dodgers 68 győzelem - 45 vereség
2. Colorado Rockies 62 győzelem - 50 vereség
3. San Francisco Giants 61 győzelem - 51 vereség
4. Arizona Diamondbacks 51 győzelem - 62 vereség
5. San Diego Padres 47 győzelem - 66 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 68-45
2. Philadelphia Phillies (East) 61-48
3. St. Louis Cardinals (Central) 63-51
4. Colorado Rockies (West) 62-50
5. San Francisco Giants (West) 61-51
6. Chicago Cubs (Central) 58-52
7. Florida Marlins (East) 59-53
8. Atlanta Braves (East) 58-54

Visszaszereztük a Wild Card helyet, mert a Giants több meglepő vereséget is elszenvedett a héten. A Dodgers tetemes előnye is csökkent, most 5 és fél meccsnyivel vannak előttünk, akár nem reménytelen utolérni még őket sem de ez azért durva meglepetés lenne. Ismét fordult a kocka a central div versenyfutásában is, nagyban köszönhetően, hogy kibabráltunk a Cubssal. A Marlins és a Braves ismét közelebb zárkóztak, és továbbra sem lehet kihúzni őket a playoff harcból, előbbi ráadásul pont az East-első Philliest söpörte legutóbb, ez a divizió sem lefutott még teljesen.

Folytathatjuk szereplésünket a Coors Fielden ami kirángatta a csapatot az idegenbeli hullámvölgyből. Ellenfelünk a következő három meccsen a Pittsburgh Pirates lesz, akik csak utolsó elöttiek NLben: szerda, 02:40; csütörtök, 02:40; csütörtök, 21:10. Ezt a seriest illene hoznunk, egy ilyen Cubs elleni párharc után még a söprés is abszolút helyén való lenne, de azért nem bízhatjuk el magunkat, mert elég balhés lesz a pitching felhozatal, de kellenek a győzelmek, ha meg akarjuk erősíteni a rájátszás helyünket. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr441302303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.11. 11:17:02

Király! :) Majd akkor nyomok vmikor egy kis Tulo hype-ot. Chacin kezdhet holnap. Fowler megsérült, egy pár meccset lehet ki kell hagynia...

foppa21 2009.08.11. 13:30:08

olyan ez a mez mint egy nagypapi pizsama :-D

újabb kérdés: az RBI micsoda? :-)

Tomi_Tanguay 2009.08.11. 14:41:14

@foppa21: Ezt is írtam még a legelsö statisztikás Roxx cikkemben. :)
RBI = Runs Batted In. Azt mutatja h hány embert jutatott futáshoz-pontszerzéshez egy ütése által, beleértve pl a saját homerunját is.

foppa21 2009.08.11. 19:44:18

@Tomi_Tanguay: köszi! :-) egy utolsó hülye kérdés: hogy van ez hogy 8 csapat van a ligában és 5 a divízióban? vagy miért mindig ezek vannak kiirva? :-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.11. 21:02:55

@foppa21: Ez meg itt lett írva:
denversports.blog.hu/2009/07/01/akcioban_a_rockies
ne kérdezgessetek már ész nélkül, amikor minden le van írva bazmeg. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.11. 21:03:42

Egyébként mitől lesz olyan balhés ez a pitching párosítás? :D

Tomi_Tanguay 2009.08.11. 22:58:34

A game1n sok dölhet el, sztem aki ezt hozza azé a series, ha mi nyerünk ma sztem jó esélyel 3-0:) Ez lesz a ncces, ki tudja csacsi mennyire fog parázni. A holnapi Ubaldo meccs meg ki tudja, nála nem lehet tudni milyen napja lesz épp, és márki is gyenge formában van mostanában. szóval ezt a mait hozni kéne és az szerintem lökést adna. Abban pedig biztos vagyok ha ezeknek is vágunk 10-15 ütést meccsenként nem lesz gáz:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.12. 03:02:57

Majd meglátjuk, szerintem max ez a mai lehet kérdéses, a következő kettőt hoznunk kell. Legalábbis ha PO-zni akarunk, akkor ilyen zakók nem férhetnek majd bele...

Tomi_Tanguay 2009.08.12. 10:56:14

nah ezért volt balhés a párosítás... :D második kettőt hozni kell, de nehéz lesz igy.

foppa21 2009.08.12. 16:19:20

@Filip89: Köszi, igaz. így már értem! :-)


süti beállítások módosítása