Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Giants 3:1 W

2009.08.25. 10:59 - Tomi_Tanguay

A legutóbbi napokban a Colorado Rockies csapata a rivális San Francisco Giants ellen vívott egy nagyon fontos négy meccses szériát hazai pályán, és az első meccs elvesztése után három lenyügöző összecsapást tudtunk megnyerni, alaposan megerősitettük ezzel a PO helyet.

Az első mérkőzés gyakorlatilag az 1-3as kezdö inning után eldőlt, később a negyedikben kapott újabb három ponttal végleg lemondhattunk győzelmi reményeinkről, a hajrában szépítve megúsztuk 3-6al.
Kilenc ütése volt a Coloradonak, a SF 10ével szemben, nem ezen múlott, sokkal inkább a három errorunkon és a hullámzó pitching teljesitményen. Todd Helton volt a legeredményesebb játékosunk három ütéssel, igaz pontot nem tudott szerezni, de átlagát már .322esre javitotta. Dexter Fowler két hitje mellett két runt is elért, hibátlan volt ABben (2/2), mivel közben 3szor sétálhatott. A nyolcadik menetben a pinch hitter Seth Smith szezonbeli 10. hazafutását és 32. RBIját érte el. A hosszú idő után újra kezdöként számitásba vett Garrett Atkins is egy RBI formájában volt pont szerző. Volt még ütése a catcher Chris Ianettanak meg a shortstopként játszó Clint Barmesnak. Barmes azért volt SS, mert a csapat szíve és lelke Tulowitzki betegeskedett ezen a napon és inkább pihenésre volt szüksége. A hatalmas formában levő Gonzalez mellőzése viszont érthetetlen volt, helyette Ryan Spilborghs volt a starting LF, aki egyetlen walkot jegyzett és 5 embert hagyott bázison.
Aaron Cook az első inningben nagyot hibázott, a harmadik után pedig váll sérülést szenvedett és elöreláthatólag néhány hétre kidölt. Ezen a meccsen három ütést és négy futást nyelt. W-Lje már csak 10-6os zsinórban három vereséggel, július 26 óta nem nyertünk vele meccset, azóta vannak a sorozatos sérülései. Josh Fogg játszhat a helyén ezután, az aktuális meccsen két futást szedett be három inning alatt, ERA statja 2.25 idén eddig.

Másnap vagyis szombaton egy őrült ütőpárbaj végén a Rox nyert 14-11re. Hatalmas fordítás volt, a negyedik felénél pl már 6-1re ment a Giants, de a 7. menet után már 14-6 volt ide, 7 pontot szereztünk a 6.ban és négyet a 7.ben.
Tizenöt ütésig jutottunk ezen a találkozón, a SF pedig öt homerunig. Nagyon élvezetes meccs volt. A meccs hőse egyértelmüen az utóbbi hetekben pocsékul játszó 3rd baseman Ian Stewart lett, aki két ütéséből egy HRt és négy RBIt vágott, előbbiböl a 19. utóbbiból az 58.at érte el most. A másik hazafutást Todd Helton lőtte, egy hónap után szerzett újra HRt, szintén a 7pontos 6. inningben, számára a 12. volt és három RBIjével már a 70et ostromolja összetettben. További négy emberünk ütött még két alkalommal. Az újonc Dexter Fowler hatalmasat játszott, mindkét hitje tripla volt és RBI, runból és walkból egyaránt kettöt ért el. A visszatérő Troy Tulowitzki egy RBIt is ütött, és Brad Hawpepal együtt mindketten kétszer futottak a két ütésük mellett. Clint Barmes szintén két ütés, újra eredeti helyén játszott az újabb RBIvel már 65nél jár az idényben. Carlos Gonzalez egy ütés mellé két sétát és két futást is szerzett. Yorvit Torrealba ugyancsak két runt tett a hithez. Vagyis az összes kezdő ütőnknek volt ütése, a cserék közül még Ryan Spilborghs és Seth Smith villant meg, mindketten RBIt szereztek a végjátékban.
Jorge De La Rosa bizony alaposan meglett sebezve, a védekezésbeli hibáink sem sokat segitettek neki, 2 HR, 8 ütés és 6 futás elszenvedése ellenére győzelmet tudott jegyezni. Sorozatban megint három nyerésnél tart, júniustól számolva pedig 12-1 a győzelem-vereség aránya. A mexikói az egész évben 12-8 és 4.76os ERA. A bullpen borzalmasan gyenge volt ezen a meccsen, Matt Daley például 2/3 inning alatt kapott 2 HRt, és a frissen felrendelt Matt Herges ellen is két futást csináltak, de Huston Street az utolsó 2/3 menetben két strikeouttal klasszis munkával visszaszoritotta a SF felzárkózását és eldöntötte a meccset.


















A helyi idő szerint vasárnap délután közel 50 ezer néző elött rendezett harmadik mérkőzésen az előző napival ellentétben nem az ütők, hanem a dobók vívtak ádáz párharcot egymással, melynek végén a Jimenezzel szemben a klasszis Lincecum sokalt be a hajrában, igy 4-2re nyert a Rockies.
Ismét nagyon kiélezett meccs volt a két csapat közt, alapvetően más stilusu meccs volt viszont, de szintén nagyon élvezetes mérkőzés. Öt inningben nem tudtunk ütni, és igyis csupán négy darabig jutottunk, de ez is elég volt a sikerhez. Seth Smith a csapat legjobb csere ütője most kezdő volt, és ő döntötte el a meccset a 7. inningben egy kétfutásoshoz homerunnal fordítottunk. Smith hihetetlen statokat produkál a szezonban a hetedik játékoktól számítva, AVGje például .353as a meccsek hajráiban. Egyébként azért került be a csapatba, mert az elözö este otthonában Gonzalez elvágta a kezét egy késsel és kb rövid pihenő vár az ifjú outfielderre. Ian Stewart ismét szerzett egy RBIt, ahogyan a végén csereként pályára lépő Clint Barmes is. Stewie 59, CB 66nál tart a szezonban. Todd Helton és Troy Tulowitzki jegyzett még egy-egy ütést a meccs második felében. Kiemelhetjük még Brad Hawpeot és Chris Ianettat akik mindketten két sétát szereztek.
A dominikai Ubaldo Jimenez parádés formája tovább folytatódik, a NL egyik legjobb dobója ellen tudott győzelmet elérni, mostmár igazán pozitív jelzőket is használhatunk csodálatos teljesítményére. Ezuttal csak egy két futásos HR alkalmával kapott pontot 8 inning alatt, a 6 ütése sem éppen sok a 9 kiejtés és a mindössze 2 séta engedélyezése viszonylatában. 8 vereség mellé ez már a 12. győzelme volt. Öt meccset nyertünk sorozatban vele, összesen pedig egymás után 6 Wt jegyez már, másfél hónapja nincs veresége. Az idei ERAja jelenleg 3.36os. A 9. menetre jött Huston Street és két SO vezérletével postázta szezonbeli 33. savejét, ERAja pedig 3.08as.

A párharc záró meccse szintén kiegyenlített küzdelmet hozott, sokáig 1-1 volt az állás, és az alap 9 inning sem hozott döntést. A hosszabbításban a 14. inningben a Giants elment 1-4re is, de Spilborghs csodálatos grand slamjével forditottunk és 6-4re nyertünk a közel 5 órás thriller végén.
Ez alkalommal sem volt túl sok ütés, bár a végére mindkét csapat elért a tiz darabot, de ez 14 inning alatt nem nagy szám, nehezen sikerült felőrölnünk a Giants dobóit. Fölényben játszottunk, rengetegszer jutottunk bázisra, még a harmadikra is sokszor de 13 inning alatt 20+ LOB és csupán 1 run volt a mérlegünk. Aztán a 14.ben Ryan Spilborghs vetett véget a mérkőzésnek ottani idő szerint este fél 12 magasságában, amikor bases loadednál ütött homerunt, azaz megszerezte a klub történetének elsö walk-off grand slamjét és a sírból hozta vissza a már elvesztettnek hitt meccset a csapatnak. #19nek ez volt az idei 7. hazafutása, négy RBIvel pedig már 44et jegyez a szezonban. Hozá hasonlóan két ütéssel zárt az elkapó Yorvit Torrealba, ill az extra játékok elején lecserélt Brad Hawpe. Todd Helton ujra nagyot alakitott, 3 sétát szerzett, ebből az egyik RBI lett és egy ütést is csinált két lehetőségéből. Troy Tulowitzki jegyzett még hitet a starterek közül, akit kétszer strikeoutoltak, ő pedig Clint Barmessal együtt 5 embert hagyott bázison. Az utolsó menetben Dexter Fowler megsérült és hosszasan ápolták a térdét de folytatta a játékot és pont jegyzett egy futást is, amivel 2-4re jöttünk fel. Gyakorlatilag minden csere beszállt, aki élt és mozgott, még a sérült Carlos Gonzalezt is be küldtük pinch runnernek. A tartalékok közül Garrett Atkins és Chris Ianetta ütött. A végén egy walkal a dobó Adam Eaton megszerezte szezonbeli első RBIjét.
Jason Marquis nagyon magabiztosan játszott, 8 inningje alatt egyetlen futást és 6 ütést szenvedett el, szezonbeli ERAja 3.47es lett a meccs után. A bullpenből hatan is lehetőséget kaptak, az utolsó két játékot Adam Eaton dobta le, csapnivalóan játszott, úgy tűnt ő lesz a meccs bűnbakja (3 H, 3 R, 5 BB) de végül neki irták be a győzelmet, ami a világ legnagyobb vicce hogy így alakult, ehhez neki nem sok köze volt majdnem ő szúrta el a meccset. Az egész évet tekintve amugy 3-5 és 8.08.

A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:

1. Los Angeles Dodgers 74 győzelem - 51 vereség
2. Colorado Rockies 71 győzelem - 54 vereség
3. San Francisco Giants 67 győzelem - 58 vereség
4. Arizona Diamondbacks 55 győzelem - 70 vereség
5. San Diego Padres 52 győzelem - 74 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):

1. Los Angeles Dodgers (West) 74-51
2. Philadelphia Phillies (East) 72-50
3. St. Louis Cardinals (Central) 72-54
4. Colorado Rockies (West) 71-54
5. San Francisco Giants (West) 67-58
6. Atlanta Braves (East) 66-58
7. Florida Marlins (East) 65-59
8. Chicago Cubs (Central) 62-60


Nagyon fontos hogy hozni tudtuk ezt a seriest, mert igy szépen megerősítettük a WildCard poziciónkat. Sőt a Dodgerstől is már csak 3 meccsnyeréssel vagyunk elmaradva és tekintve a gyengébb formájukat nem lehetetlen, hogy be fogjuk őket is. A SF mögött a Braves és a Marlins sorakozik, legutóbb egymás ellen nyomták de egyik sem szakadt le igazán, figyelnünk kell még rájuk is.

Egy újabb nehéz és annál nagyobb téttel biró párharc elé néz csapatunk, három meccset játszunk a Los Angeles Dodgers ellen itthon: szerda, 02:40; csütörtök, 02:40; csütörtök, 21:10. A dobó felhozatalt nézve nem mi vagyunk az esélyesek, de a ma hajnali őrület szerintem nagy lökést adhat a csapatnak. Ha ezt a seriest tudnánk hozni, már szinte nem hogy a WildCardért, hanem a NL első helyeiért szurkolhatnánk. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr581336783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.08.25. 11:21:40

kicsit több kép lett:) úgy voltam vele ha a broncosnál lehet egy meccsröl négy kép, akkor itt is lehet 4röl 3 kép:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.25. 11:28:39

Elfér. :) Hivatalos oldalon egyébként feltétlenül nézegessétek a videókat a mai meccsről.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.25. 12:03:14

Ez a mai comeback valami hatalmas volt, már a földhöz vertem magamat dühömben, hogy végig nekünk állt a zászló, erre az a szarházi Eaton elbarmolja, aztán az örömtől kellett a földhöz vernem magamat a végén... :D

Nagyon nagy series volt! Sztem lélektanilag sokat jelenthet a WC-harcban a SF-vel szemben, hogy az utolsó 3 meccs baromi szoros, kétesélyes csata volt, és mindet megnyertük! Tehát úgy értem, nem csak ahogy írtad, hogy nekünk ad lökést, hanem őket is gödörbe taszíthatja ezért ez a pofon. Bár csak az Arizonával fognak játszani most, ott azért nem hiszem, hogy nagy gondjaik lennének majd, legrosszabb esetben is 2-1-re viszik a seriest, kurva anyjukat.

Mi meg akkor a Dodgers ellen, kőkemény lesz. Első kettő nem nekünk néz ki, de lehet meglepetés akár, DLR-nek viszont hoznia kell az utolsót akármi lesz:

Tuesday: Dodgers' Clayton Kershaw (8-7, 2.96 ERA) vs. Rockies' Jason Hammel (8-7, 4.54), 6:40 p.m., FSN

Wednesday: Dodgers' Randy Wolf (8-6, 3.34) vs. Rockies' Josh Fogg (0-1, 2.25), 6:40 p.m., FSN

Thursday: Dodgers' Vicente Padilla (8-6, 4.92) vs. Rockies' Jorge De La Rosa (12-8, 4.76), 1:05 p.m., FSN

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.25. 12:06:28

Ja, szvsz a szezon legnagyobb denveri momentuma volt a végjáték a DEN-SD NFL-meccs utolsó másodpercekbeli TD + 2pontosa után... :D

Tomi_Tanguay 2009.08.25. 18:08:20

söprésel beérnénk a köcsögöket:P

foppa21 2009.08.25. 20:18:44

óóó miről maradtam le :-( a 4-5ig néztem kb de elég unalmas volt, enél jobb baseball meccseket láttam már nem igazán tetszett. De úgy látom csak a vége volt ennyire jó :-)
nem tudom hogy ma feltudok kelni:-)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 02:03:18

Fowler DL:((( fel jött Eric Young JR. + Matt Murton aki CarGo helyére jön mert még nehezen tud ütni a szar kezével.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 02:22:23

Ehh, nem hiányzott... Fowler hány hétre dőlt ki kb? Mondjuk Young Jr geci nagy tehetség. CarGo meg gondolom csak pár nap, amíg tud majd fogni a kezével, addig lesz helyette a másik.
Mindenesetre kezd a Rockies is igazi denveri csapat lenni a sok sérülés miatt. :D

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 02:45:08

nemtudom, nem találtam róla. Giambi aláirt viszont.

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 02:59:24

jah és eatont is kivágtuk hála az égnek:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 03:00:03

Írok sztem "Rövid Híreket" erről a sok movementről majd napközben... :)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 03:00:46

Mai lineup:

CF Young Jr
LF Spilborghs
1B Helton
SS Tulowitzki
RF Hawpe
3B Atkins
2B Barmes
C Iannetta
RHP Hammel

és az elsö után 0-1, Hammel sucks

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 03:35:12

casey blake homárral már 0-2 a 4.ben, Hammel elég tré megint:(

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 04:12:49

azért igy sztem van esélyünk böven, nem egy lincecum ez a pitcher:P

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 04:31:09

jah megint nem küldött el semmit ez a szar...
2-2 van a 6.után, Helton dupla+hápi HR volt az egyenlítés:)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 04:49:08

ez az! Barmes HR és 3-2 ide! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 04:54:14

Eddig remek, csak jön még a mi bullpenünk is. De meg kéne most már csinálni, újabb hatalmas siker lehetne. :)

ATL extrainningeket tol a SD-vel és hátrányban vannak... SF nemrég kezdte az ARI-val.

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 05:05:01

kikapott a braves, a marlinsszal együtt 5 GBre vannak tölünk, ha nyerünk 5.5, ha kikapunk 4.5:)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 05:10:16

4-2 a 8. végén Tulo RBI

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 05:16:09

Basszus, de necces lesz a vége. Olvastam hogy Street nem játszhat, hát látszik... :S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 05:28:54

Egyenlítettek. Nem igaz, 2-out 2 strike-nál egy single-lel, 4-4 lett. :(

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 05:30:17

ááá kurva életbe, kibaszott betoncourt, egy laza save helyett bazmeg még elveszitjük a meccset mindjárt:@@@

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 05:35:02

Uh, csoda hogy nem fordították meg... 4-4, jövünk még a 9. alján, aztán lehet hogy ma is hosszabbítás lesz. :S

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 05:45:36

simán hozni kellett volna, helyette jöhetnek az extra inningek:S

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 05:57:15

CarGo de nagy! ütni nem tud, de bejön buntolni, és Stewie már 3rdön van:)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 06:00:00

bases loaded, és Tulo eldöntheti...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 06:02:13

Ennyi. :D Direkt tettük szorossá, hogy aztán így nyerjünk. :)

Tomi_Tanguay 2009.08.26. 06:05:52

jó bazmeg azért nem kellett volna eddig húzni:) de a lényeg a gyözelem, szép volt azé:)
igazi nagy csapat vagyunk! már megint mekkora meccset huztunk be.
a giants még kiszophatna. aztán holnap foggal balhésabb lesz:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.26. 10:01:58

Retek SF bemákolta 5-4-gyel... de így is szépen mögöttünk vannak. :P

foppa21 2009.08.26. 13:36:24

megint nagy izgalmakról maradtam le szerintem :-D


süti beállítások módosítása