Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

II. Nyári helyzetjelentés

2009.08.28. 20:32 - Dawyd728

Offseason talán legunalmasabb hetei telnek/tek az utóbbi időben, ezért nem is találkozhattatok sok cikkel, de ennek az átmeneti időszaknak hamarosan vége, mivel október 1-én már előszezon meccsen láthatjuk kedvenceinket. Addig is egy kis áttekintést adnék július közepétől napjainkig zajló történésekről illetve a jövő feladatairól.
 
Legutóbbi írásom során annyit tudtunk, hogy irányító posztra sikerült egy fiatal NCAA bajnok cserét draftolni, aki képes lehet már az első szezonjában is megbízható teljesítménnyel előre lendíteni a csapat szekerét, amikor Billups ül. Vezetőség azóta visszaigazolta veterán Anthony Cartert, mindössze 1,3M dollárért (vet. min.), akivel a PG poszt teljesnek mondható. FO ezen lépése teljesen logikusnak mondható, mivel a csapat játékát tökéletesen ismerő játékos érkezett 2-3. irányítónak. Valószínűleg az év első felében több szerephez fog jutni, mint Lawson, akinek így az lesz a feladata, hogy All-Star Weekend után átvegye a backup PG feladatát AC-től. Mindenesetre az elmondható, hogy nem sok csapat kerete erősebb irányító poszton.
 
Magas posztokon is megváltozott valamelyest a csapat összetétele, kezdve azzal, hogy Walter Sharpe és Sonny Weemsért cserébe megkaptuk Malik Allent a Buckstól, aki már koránál fogva sem fogja megváltani a világot, de hasznos role player lehet a csapatban. Sebessége mára megkopott, de aránylag jó keze van és a közép távolikat viszonylag magabiztosan szórja, ami a mi magas állományunkban eddig hiánycikk volt. Ezzel a cserével a csapat pluszban spórolt még pár százezer dollárt is. Augusztus végén a csapat visszaigazolta a 7 láb magas francia Johan Petrot mindössze 0,9M dollárért. Talán az egész offseason legjelentéktelenebb történése ez volt, de mégis talán ez mutatja legjobban, hogy ésszel dolgozik a Nuggets FO. Ugyanis Petro szerződését meghosszabbíthatták volna 2,8M-ért is még júliusban, de vezetőség lemondott erről a lehetőségről, mondván ennyit nem ér, ha meg valaki többet ad az vigye egészséggel. Persze senki nem volt ilyen elvetemült, így szabad ügynökké vált, de nem tolongtak érte a csapatok így kivárásra játszva végül talán még áron alul is betömte a csapat a maradék lyukat is a felső posztokon. Ezenkívül a csapat megvált egyik legnagyobb potyautasától Steven Huntertől, aki egy jövő évi első körös (lottery védettség) választással párban került Memphis keretébe, akik ezért cserébe egy 2014-es top55 védettséggel rendelkező draftcetlit adtak, magyarul semmit.
Persze nem mindegy, hogy valaki Gortattal, Goodennel vagy McDyessal tömi be azokat a lyukakat, de nem árt nem elfelejteni, hogy a csapat tulajának meg kellett húznia a nadrágszíjat (pl. Hunter trade; ha csapat nem állna ennyire mélyen a ***ban, akkor érte még értékes játékosokat is kaphattunk volna, hiszen idén lejáró lesz), így Warketiennek sokkal nehezebb feladata volt/van a csapat megerősítésére.               
Számunkra a nyár legnagyobb vesztesége Linas Kleiza elvesztése, akiért az FO nem volt hajlandó 2,7M dollárnál többet ajánlani,(ha Európából nem is kapott volna ajánlatott, akkor is valószínű, hogy meg kellett volna tőle válnunk, mert kérőiből volt szép számmal) így elfogadta az Olympiakos 2évre szóló több mint 12M dolláros ajánlatát. Swingman poszton mindenképpen űr keletkezik hiányában, ami gyors megoldásra kell, hogy sarkallja a vezetőséget. Eleddig Wally Szczerbiak és Steve Novak neve merült fel legtöbbet. Szczerbiak sokkal összetettebb játékos, mint Novak, de nem mondanám, hogy hosszabb távon is jobb lenne, már csak a  8 év különbség miatt is, plusz egy lehelettel jobb 3-as dobó Novak. Mindenesetre az biztos, hogy bárki is lesz a befutó max csak 2,1M dollárt tud a csapat ajánlani.
 
Jelenleg 12 játékos alkotja a Nuggets keretét, ami egyel kevesebb, mint a minimum engedélyezett, így 1 ember érkezése biztosra vehető (swingman poszt). Lássuk posztról posztra hogyan is állunk az Úr színe előtt:
 
PG:Billups/Lawson/Carter
SG:Afflalo/JR Smith/???
SF:Anthony/Balkman/???
PF:Martin/Allen
C:Nené/Andersen/Petro

Jól látszik, hogy az SG-SF posztokon elég vékony a keret, így az sem elképzelhető, hogy idény közben egy esetleges sérülés miatt még igazolunk még egy játékost (azon felül, akit még a rajt előtt kell szerződtetni; Coby Karl is szóba jöhet).
 
Egyéb érdekes hírek a csapat háza tájáról:
-Summer League idei kiírását 4-1 es összesítéssel zárta a csapat. Kiemelkedő teljesítményt csak Lawson és Coby Karl nyújtott, utóbbi ezzel lehet, hogy ki tud majd magának csikarni egy szerződést is.
-Liga idei évtől megengedte a csapatoknak, hogy saját maguk értékesítsék az edzőmezükön a szponzorfelületeket, így idei évben a Walmart ('helyi Tesco') fogja támogatni az aranyrögöket.
-JR letöltötte börtönbüntetését, amit még a 2 évvel ezelőtti gondatlansága miatt kapott, amikor is egy közúti balesetben - ahol ő volt a sofőr - meghalt mellette egy gyerekkori barátja. JR egyébként is nehéz eset (mind pályán, mind azon kívül is) + még a börtönbüntetéssel járó negatív kampány amit kapott (hozzáteszem teljesen jogosan), csak olaj volt a tűzre egy ilyen öntörvényű ember számára. Ezért Billups a saját nyári szabadidejéből áldozott arra, hogy pár hetet együtt töltsön JR-al, akinek segítsen kilábalni a problémáiból.(Thank god the nuggets got Billups!)  
-Melo beperelte a korábbi business managerét.
-Balkmant ittas vezetésen kapták Floridában. Eltiltásra számíthat.
-George Karlnak 2010ig van szerződése, de előrehaladott tárgyalások folynak szerződésének meghosszabbításáról, aminek értelmében 2011-12 szezonig fog tartani.
 

 















Nuggets menetrend
jét Filipnek hála már többé-kevésbé ismeritek, így ahhoz csak egy két kiegészítést tennék.
 
Preseason (magyar idő szerint):

Október 2 03:00 Utah Jazz (idegenben)
Október 4 03:00 Partizan Belgrade (otthon)
Október 8 13:30 Indiana Pacers (Taipei, Taivan)
Október 11 06:00 Indiana Pacers (Peking, Kína)
Október 19 03:00 Portland TrailBlazers (i)
Október 21 03:00 Minnesota Timberwolves (o)
Október 23 04:30 L.A. Lakers (Anaheim)
Október 24 04:30 L.A. Lakers (San Diego)
 
Utolsó két meccset országos TV-k is közvetítik. Összesen 29 alapszakasz meccsünket fogják országos TV-k közvetíteni, ami nem csak Kroenkenek, de nekünk magyar nézőknek is őröm, mert így nagyobb eséllyel szurkolhatunk Nuggetsnek a TV képernyői elöl.
22 db back to back (két összecsapás egymás követő napra esik; ezek a legmegterhelőbb összecsapások) meccset fogunk játszani, ez 4. legtöbb a ligában, ennél csak a Charlotte, Chicago, Detroit 3-as fog csak többet játszani szám szerint 23-at. Csak a miheztartás kedvéért az átlag 19 körül mozog. 22 b2b-ből csak 6X fordul elő, hogy az ellenfél is a saját b2b második összecsapását játssza. Idei év az első a 2000-01 es szezon óta, hogy nem játszunk egymás után két meccset egy azon csapattal (amolyan baseballosan).



A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr711344878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2009.08.28. 21:13:06

Most is szenvedtem pár percet a szerkesztővel.
Filip ha nem elég az az egy kép nyugodtan rakj be még.

Véleményeket szívesen fogadok.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.29. 04:35:07

@Dawyd728: Majd napközben szerintem rakok még képet. Jóféle egyébként, de még csak átfutottam eddig. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.29. 09:54:30

Na, befejeztem a formázgatást, díszítést. :D
Szép kis összefoglaló lett nagyon. ;)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.29. 10:01:45

Szerintem Szczerbiakot hozzuk, a rutinja nagyon jól jönne, és szerintem tavaly is főleg az volt a probléma, hogy túl fiatal volt még a csapat ahhoz, hogy igazán nagy eredményt érjünk el. Jó politika lenne, ha a rutinos Allen után Szczerbyt is behúznánk szvsz. Még ha nem is egy nagy májer, de Melo cseréjének tökéletes lenne, ha más nem, tartatná az eredményt a csapattal.
A kis Karlt meg alá kell iratni, JR kihagyja a szezon első 7 meccsét, legalább arra az időre lehetne 2nd SG-ként játszani a gyereket, aztán a farmcsapatban bizonyíthatna és sérülés esetén jöhetne fel.
Na ja, JR eltiltását kurvára nem értem, hogy egy két évvel ezelőtti szarért most mi a faszt pattog az NBA. A klubtól anno már megkapta az eltiltást, most már a hatósági büntetését is letöltötte (ill. a közmunkából még lehet van hátra, nem tudom, de ebből a szempontból mindegy is), de a liga vezetőség minek szed még elő önkényesen egy évekkel ezelőtti ügyet?! Menjenek a faszba, de mindegy, csak játsszon akkor Coby Karl azidőre. :)
GO NUGGETS!!! :)

AI & Nugs fan 2009.08.29. 11:08:39

Késöbb lesz írás a Trainig Camp menetrendjéről is?

Dawyd728 2009.08.29. 11:27:32

@Filip89: Szörbi és Novak közül én nem tudnék egyértelműen választani.
JR eltiltása pedig egyértelmű PR. Soha nem értettem, hogy egy hibájáért miért kell egy embernek kismillió helyen vezekelnie. Vagy zárták volna 2 hónapra börtönbe vagy hagyják békén. Mondjuk az NBA legalább ebben a hülyeségében következetes.
Köszi a formázást;)

@AI & Nugs fan:
Ha lesz kellő info mindenképpen lesz egy ilyen írás is.

Foresz 2009.08.29. 13:52:44

A francba!Azt hittem október 4.-én utazunk Belgrádba...Azt hittem a Nuggets jön Európába.Már beleéltem magam...

foppa21 2009.08.31. 18:56:30

@Dawyd728: nagyon alapos részletes írás lett! grat!:-)
Kleizat sajnálom, hasznos ember volt mindig szórta a triplákat cserének.A többi gyengébb posztot szerintem jól erősítettük meg. Jó szezonunk lehet idén is! Go Nuggets!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.10.02. 21:48:10

Úgy látom, vereséggel kezdtük az előidényt. 103-87 Utah-ban, de belefér, mert a Jazz-nek ennél több öröme úgy sem lesz idén. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.10.04. 11:32:15

102-70-re vertük a második meccsen a Partizan Belgrádot. Melo 17, Afflalo 15 pont, Lawson 4 steal, Balkman 6 rebound, stb. :)

Itt meg egy fasza Kenyon-cikk:
www.nba.com/nuggets/features/lopez_martin_100109.html

Dawyd, Foresz: ha ráértek, akkor lassan jöhetne egy következő helyzetjelentés sztem, mert talán történt már azóta is pár dolog az edzőtáborban, ami érdekes lehet. ;)

Dawyd728 2009.10.09. 13:44:22

@Filip89:
Remélem vasárnap lesz elég időm és akkor megcsinálom.
Addig is hajrá Rockies!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.10.10. 19:07:29

@Dawyd728: Köszi, az jó lenne. Reggel megpróbálom majd elcsípni szerintem a pekingi meccsünket. :D

Tomi_Tanguay 2009.10.10. 19:35:16

@Dawyd728: alap:) egész Denver szurkol már a Rockiesért:D


süti beállítások módosítása