Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Giants - Rockies 3:0 L

2009.08.31. 10:39 - Tomi_Tanguay

Hétvégén a Colorado Rockies újra a rivális San Francisco Giantssel meccselt háromszor, ezuttal idegenben, és kevés siker élményünk lehetett, ugyanis végül mindegyik összecsapást elvesztettük, még fájóbb hogy ezzel a Wild Card harcban is egyenlített a SF.

Az elsö mérkőzésen sokáig pont sem született, bár a hazaiaknak sok helyzete volt, majd az 5-6. inningben szerzett egy-egy pontjaikkal 2-0ra megnyerték a meccset, hiába voltak a mieinknek is komoly sanszaik az egyenlitésre a hajrában.
Mindösszesen öt darab ütésre volt jó a Rox, a Giants közben nyolcat ért el. A veterán 1B Todd Helton változatlanul a csapat legjobb ütője, átlaga most .321es mivel pénteken három lehetőségéből kétszer ütött , közben egy sétája is akadt. Ütött még az újonc Eric Young Jr, a kétszer strikeoutolt Ian Stewart és az összesen három emberünket bázison hagyó Brad Hawpe. Helton mellett egyébként még a shortstop Troy Tulowitzki és az elkapó Chris Ianetta ért el egy-egy walkot. Tulot plusz még kétszer is elkapták bázis rablás közben. Nagyjából ennyire voltak képesek ütőink, egyszerüen Lincecum parádés napot fogott ki, és pl 8 SO-t kaptunk tőle nyolc inningje alatt, az utolsó negyedben pedig pechünkre az ütő sor hátulja volt a soros, amikor a Giants bullpenböl Wilson dobált, így akkor sem voltunk már képesek közelebb zárkózni.
Megszakadt Ubaldo Jimenez csodálatos sorozata, és a dominikai pitcher sorozatbeli hat gyöztes meccs után könyvelhetett el újra vereséget, melyre július 10 óta nem volt példa esetében. Éves W-Lje ez után 12-10, mig ERA statisztikája pillanatnyilag 3.33as, utóbbi még mindig messze a legjobb az ötös rotációnkban. Jimenez ezen a találkozón 8 inning alatt 7 ütést kapott, az egyik HR volt, közben 4 strikeoutot osztott ki három séta engedélyezése mellett. Az utolsó menetben Matt Daley játszott, akinek most 3.79es az idénybeli ERA mutatója.

Szombaton ismét nem voltunk túl hatékonyak pontszerzésben, a Giants apró pontokkal már az első három inning után 2-0ra ment, majd a 6.ban végleg eldöntötték a meccset, és az 5-0s hátrányunkból már csak szépiteni tudtunk a végén, így 3-5 lett a végeredmény.
12-9 arányban jobbak voltunk a hitekben, de az első 8 játékban képtelenek voltunk egyetlen futás kiharcolására is, helyette 18 emberünket hagytuk a bázisokon, dupla annyit amennyit a SF. Brad Hawpe szerezte meg a Rockies elsö pontját, amikor idénybeli 19. hazafutását és 76. RBIját ütötte egyben, közben viszont 4 LOBja is volt, közel sincsen az idény eleji remek formájában. A másik két pontunk a pinch hitter Seth Smith nevéhez köthetö, aki újabb két RBIvel már 38 darabnál jár a szezonban. Smith egyébként a két-két alkalommal ütő Ian Stewartot és Yorvit Torrealbat futtatta be a duplájakor, ök ketten voltak a csapat legeredményesebb ütői ezen az estén. Clint Barmes is jó volt még egy ütésre, és élen járt a bázison hagyások terén, négyig meg sem állt, például a legutolsó inningben is két játékosunk már fent volt a pályán, amikor az ő outjával lett vége a meccsnek. Todd Helton csupán csereként jött be a hajrában, egyböl egy ütést jegyzett. A helyén Garrett Atkins nyomta a 1st baseman pozíciójában és ő is elért egy hitet, mint ahogyan a fiatal Eric Young Jr, a dobó Jason Marquis és a LF Ryan Spilborghs is még. Az ütések számával már nem volt problémánk, de pont szerzö hatékonysággal sokkal inkább (3/12) jobb mezönymunkával pedig simán hozható lehetett volna ez a mérkőzés, így viszont érzékeny vereséget szenvedtünk el. Kár, hogy csak a végén ébredt fel a csapat, amikor pikkpakk berámoltunk három pontot. A 9. inningben amugy egy 23 inninges pont nélkül szériát szakitottunk meg végre, ami a szezonbeli második leghosszabb impotens sorozatunk volt.
Jason Marquis nem tudta megszerezni a NL lista vezetést jelentö 15. győzelmet, helyette a 9. vereségét kapta, amikor 6 menet során 9 hit, 5 run és csak 2 SO volt a mérlege, így most ERAja is csak 3.60 ami tőle aztán nem túl hizelgő. Beimel és Herges a végsö két menetet hiba nélkül hozta le a cserék közül.

A párharc záró ütközetére rendesen felpörgettük magunkat, sokkal jobban játszottunk mint korábban, az elsö menettől kezdve a 7. feléig magabiztosan vezettünk, onnan aztán pillanatok alatt 5-2röl 9-5re fordított a Giants. A 6-7. inningben 7 pontot szenvedett el a bullpenünk, borzalmasan tragikus volt a végjáték.
Pedig sokáig remekül nézett ki a mérkőzés, elképzelhetetlen volt, hogy ne arassunk magabiztos gyözelmet, nagyon jól játszott a csapat. 14 ütéssel zártunk a házigazda 10vel szemben. Troy Tulowitzki öt ütési lehetőségéből négy hitet ért el, közben bevágta szezonbeli 24. homerunját és a következő három RBIvel már 73 darabot jegyez belöle az évben. Todd Helton 3/5ös ütési hatékonyság mellett a 13. HRt és a 70. RBIt ünnepelhette, ezzel már .326nál jár az éves AVGja. Érdekesség, hogy Tulo és Todd közvetlenül egymás után ütött hazafutást az ötödik játékban, ez volt az idényben immár a hetedik alkalom a Rockiesnál hogy back-to-back homerunt lőttünk. Ian Stewart ugyan közvetlenül pontot érő ütést nem csinált, csak egy futással iratkozott fel a scoring plays listára, de három ütésével szintén komoly szerepet vállalt a denveri akciókból, ütött egy-egy szimplát, duplát és triplát is. A fiatal Carlos Gonzalez ujj sérülése óta elöször lehetett ujra kezdő, 1/4el zárt, és az első pontunkat ő szerezte az elején nagyszerü bázis futó játékával. Ryan Spilborghs is szerzett egy ütést, mig a másik három ABen egyaránt strikeout után lett bucsuztatva. Volt még hitje a RF Brad Hawpenak és a catcher Yorvit Torrealbanak is. Azt hiszem nem az offense teljesitményén ment el ez a gyözelem...
Sokkal inkább a dobókon, a kezdö Jason Hammel még hagyján, a gyenge láncszem szépen megemberelte magát és öt inningje alatt 2 run, 4 hit - éves ERA: 4.40es. A cserék közül viszont Franklin Morales 1 és 2/3 menet alatt kapott három pontot négy dobás utáni kiejtése mellett, míg Juan Rincon minimális szerepvállalás alatt kapott hármat. Közben Rafael Betancourt első vereségét szenvedte el a Coloradoban miután egy GSt csináltak ellene a 7.ben. Ezek hárman alaposan tettek róla, hogy elveszitsük a már megnyertnek gondolt meccset, és ennyire nehéz helyzetbe sodródjon a csapat.






















A Nemzeti Liga Nyugati Divíziójának állása:


1. Los Angeles Dodgers 78 győzelem - 53 vereség
2. Colorado Rockies 72 győzelem - 59 vereség
3. San Francisco Giants 72 győzelem - 59 vereség
4. Arizona Diamondbacks 59 győzelem - 72 vereség
5. San Diego Padres 56 győzelem - 76 vereség


A Nemzeti Liga Wild Card-csatározása (a 4. helyezett jut még be a playoffba):


1. Los Angeles Dodgers (West) 78-53
2. Philadelphia Phillies (East) 75-53
3. St. Louis Cardinals (Central) 77-55
4. Colorado Rockies (West) 72-59
5. San Francisco Giants (West) 72-59
6. Atlanta Braves (East) 68-62
7. Florida Marlins (East) 68-62
8. Chicago Cubs (Central) 65-63


A Giants tehát egyenlitett a playoff csatában, nem sokat ért a mult heti 3-1es seriesünk ezzel a 0-3mal. Nagyon éles harc folyhat még a két csapat között, muszáj lesz egy kicsit jobban össze szednünk magunkat ne hogy komoly bajba kerüljünk. NL Westben gyorsan 6 meccs lett a hátrányunk a Dodgerstöl, amikor nem rég még csak 2 volt, sztem a divröl ennyit, elég lenne nekünk a wildcard is. Ebben a csatában pedig úgy néz ki a SF lehet a komoly rivális a két keleti üldöző változatlanul leszálló ágban, ahogyan a Cubs is.

Szeptemberben több szerényebb csapattal is fogunk játszani, jobbára hazai környezetben, ami jól jöhet a playoffba jutásért folytatott csatában. A hétföi szabadnap után a Mets-D'back-Reds hármas jön a Coors Fieldre, elsöként az 59-72es W-L stattal szerénykedő New York Mets három meccsre: szerda, 02:40; csütörtök, 02:40; csütörtök, 21:10. Itt az ideje magunkhoz térni, és megnyitni a szezon záró hajrát, mert csupán 31 meccs van hátra és minél több sikerre van szükség a POhoz. Kegyetlen nagy harc várható, szurkoljon mindenki a csapatért! GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr391350211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.08.31. 10:57:12

elég lehangoló volt a tegnap esti meccs:(
valahogy fel kell állni a padlóról, a kibaszott bullpenel is csináljunk valamit bazmeg.
bövithető a rostert szepttöl, annyi már tuti, hogy Paul Phillips catcher csatlakozik, Giambi is várható lesz,és sztem a dobók közé is jöhet erösités.
go roxx!!!:)

Tomi_Tanguay 2009.08.31. 11:00:22

Rockies-Mets series:

Tuesday: Mets' Mike Pelfrey (9-9, 4.80 ERA) vs. Rockies' Jorge De La Rosa (12-9, 4.72), 6:40 p.m., FSN
Wednesday: Mets' Tim Redding (2-4, 5.94) vs. Rockies' Ubaldo Jimenez (12-10, 3.33), 6:40 p.m., FSN
Thursday: Mets' Pat Misch (0-1, 3.41) vs. Rockies' Jason Marquis (14-9, 3.60), 1:10 p.m., no TV

hát,minimum 2-1nek kell lennie lendületböl,de a 3-0 is helyén való lenne igazán...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.31. 16:15:40

Csúnya lenne most elszállni, remélem még meg tudjuk emberelni magunkat egy szezonzáró nagy hajrára. ;)

Tomi_Tanguay 2009.08.31. 17:03:01

nem adhatjuk fel még:) de most én is baromi pesszimista vagyok a tegnapi csalodottságom után:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.31. 18:24:08

PHI-SF párharc lesz holnaptól, hát jó lenne ha megszórnák ezeket a köcsögöket... :P

foppa21 2009.08.31. 19:14:10

'egy 23 inninges pont nélkül szériát szakitottunk meg végre, ami a szezonbeli második leghosszabb impotens sorozatunk volt.'

:-)

foppa21 2009.08.31. 19:20:02

nagy kár ezért a három mecsért, főleg az uccsóért:-(
én szurkolni fogok! néhányszor leszek éjjelente is, de mostmár keveseb időm lesz rá a suli miatt a meccsnézésre meg a blogolvasására is, de igyekszem majd figyelni a történéseket!

Tomi_Tanguay 2009.08.31. 21:04:04

@foppa21: jólvan, okés semmi gáz.legalább nem mindenki olyan ingyen élő gyik alkoholista mint Filip:DDD

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.01. 07:01:22

Nehogy már a szarsuli a Rockies rovására menjen... :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.01. 07:03:48

Megszereztük Jose Contrerast, kubai SP. Penny pedig a SF-be ment.


süti beállítások módosítása