Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Újabb győzelem

2009.09.06. 10:01 - Filip89

Ismét győzött a Colorado Rapids csapata az MLS vasárnapi csonka játéknapján, amikor a denveriek hazai környezetben 1-0-s diadalt értek el a Toronto FC gárdájával szemben.

A mieink végig uralták a játékot, az első félidőben ugyan a vezetést még nem sikerült megszereznünk, csak egy kihagyott büntetőig jutottunk, de a Toronto lövést is csak elvétve jegyzett, a kaput az egész meccsen összesen egyetlen alkalommal találták el végül. Hatalmas mezőnyfölényünk az 51. percben érett góllá, amikor egy oldalsó szabadrúgás beívelését követően Conor Casey fejelt zseniálisan a vendégek kapujába. A középcsatárnak normális esetben ezen az estén a válogatottban kellett volna játszania a Salvador elleni VB-selejtezőn, ám fájdalmas foghúzása miatt nem szállhatott repülőre, így maradt Denverben, és pályára lépett a Rapids-ben. A találatnál gólpassztosként a középre ívelést jegyző Jacob Peterson, és az ezzel idén már tizenegy asszisztnál járó MLS-gólpasszlista éllovas Omar Cummings került be a statisztikákba. Nagyon jól jött ez a három pont, hiszen a közvetlen riválisaink nem játszottak a hétvégén, és még így is kényelmes helyzetben vagyunk a játszott mérkőzéseket illetően. A csapat négy meccsen belül harmadszor győzött, hazai pályán pedig ez már a nyolcadik sikerünk volt, amivel listavezetők vagyunk a ligában. Zsinórban egyébként harmadszor nyertünk a Dick's Sporting Goods Parkban, miközben ezeken a meccseken még gólt sem kaptunk.

Összefoglaló a mérkőzésről:
http://web.mlsnet.com/media/video.jsp?content_id=6494921

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Houston Dynamo 11-7-7, 40 pont (25 meccs)
2. Los Angeles Galaxy 9-4-11, 38 pont (24 meccs)
3. Colorado Rapids 10-7-6, 36 pont (23 meccs)
4. Seattle Sounders FC 8-6-10, 34 pont (24 meccs)
5. Real Salt Lake 9-9-6, 33 pont (24 meccs)
6. Chivas USA 10-9-3, 33 pont (22 meccs)
7. FC Dallas 6-11-6, 24 pont (23 meccs)
8. San Jose Earthquakes 5-12-5, 20 pont (22 meccs)


Egészen jó pozícióból várhatjuk a folytatást, a hátralévő hét mérkőzésünk közül viszont öt alkalommal is idegenben kell majd játszanunk innentől kezdve, tehát egy cseppet sem lesz könnyű dolgunk. Ellenben a rivális csapatok közül már csak egyedül a Salt Lake-kel fogunk találkozni a legutolsó játéknapon október második felében.

Hét közben a csapat megszerezte az FC Dallas amerikai válogatottban is feltűnő hátvédjét, Drew Moor-t. Cserébe a bekk Ugo Ihemelu távozott, és még gazdagabbak lettünk egy második körös draftjoggal, valamint némi kézpénzzel is. Az új szerzemény kezdő volt, míg csereként bemutatkozhatott a Colorado-ban az élete első MLS-meccsén pályára lépő idén draftolt hátvéd, Michael Holody is.

A legutóbbi mérkőzést több külcsemberünk is kihagyta, hiszen a csapatkapitány Pablo Mastroeni túl sok sárga lapja miatt volt eltiltva, míg sérülésből kifolyólag hiányzott Jamie Smith, Cory Gibbs és Scott Palguta is a korábban egész szezonra kidőlő Colin Clark mellett.

Újabb góljával Conor Casey már 12 találatnál tart a szezonban, amivel tovább növelte előnyét az MLS aranycipő-versenyében. A támadó jövő szerdán a Trinidad és Tobago elleni VB-selejtezőn bizonyára már pályára léphet az amerikai válogatottban. Eközben Matt Pickens kapus idei 7. shutoutját jegyezte már, és egyre több statisztikában áll az élmezőnyben a poszt rangsoraiban.

A Rapids ezt követően ismét a Toronto-val fog megmérkőzni, de jövő vasárnapra virradóra (02:00) már idegenben kell játszanunk a TFC ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr861363205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.09.06. 12:37:34

mozgalmas napja volt a srácnak:D

foppa21 2009.09.06. 13:15:28

sokkal jobban állunk ezzel a tabellán valoban. nehéz lesz a szezon hajrá,de reméle mostmár sikerül kiharcolni a playoffot, olyan nagyot küzdöttünk eddig. el ne bukjuk a végét. Go Rapids! :-)

Tomi_Tanguay 2009.09.06. 17:03:19

@foppa21: jaja az:) hát a fogorvos már eleve egy élmény, aztán h kiderül nem utazhat, a másik meccsen kell játszania,ott gólt lö,és vezeti a góllövö listát. jó kis sztori:D

foppa21 2009.09.07. 20:46:59

@Tomi_Tanguay: plusz közben kapufára lött egy tizenegyest is a meccsen:-D


süti beállítások módosítása