Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Egyre nagyobb gondban

2011.07.31. 10:52 - Filip89

Sorozatban a negyedik mérkőzését is elvesztette a Denver Outlaws csapata az MLL-ben, miután szombat este a szezon utolsó hazai fellépésén 10-9 arányban, drámai küzdelemben kaptunk ki a nagy rivális Boston Cannons elleni rangadón. Ezzel továbbra sem tudtuk bebiztosítani a helyünket a négy csapatos rájátszásban, ráadásul két fordulóval a vége előtt egyre kétségesebb helyzetbe kezd sodródni az esztendőt komoly bajnoki álmokkal kezdő field lacrosse egyesület további sorsa.





















Az előző hetek szerencsétlen eredményeit követően most szombaton újra a Cannons elleni derbitől remélhettük a sorsfordítást, hogy a legnagyobb ellenfelünk ellen egy szép sikerrel javíthatunk, és újra lépéselőnybe kerülhetünk a négyesdöntőért folytatott csatározásban. A szezonbeli utolsó hazai mérkőzésre mintegy 8 ezer néző látogatott ki a denveri Invesco Field stadionba, hogy a helyszínről buzdítsa a Törvényen kívülieket.

Ennek ellenére a találkozó elején a bostoni vendégek Poskay duplájával kétszer is vezetéshez jutottak, de féltávnál a nagy szünet alatt már a Denver birtokában volt a 3-2-es előny. A harmadik negyed elején Rabil-ék még egyszer fordítani tudtak, azonban a játékrész közepe magasságában három egymást követő, megválaszolatlan találattal 6-4-re léptünk el. Úgy tűnt, magabiztosan kézben tudjuk tartani az eseményeket, és az utolsó felvonásra is még egy gólos vezetéssel fordulhattunk rá. Egy perccel a záró negyed megkezdését követően Westervelt beverte a napi harmadik találatát, azonban hat és fél minutummal a mérkőzés vége előtt egy kétpontos PP-góllal kiegyenlítettek a vendégek. Erre ismét válaszolni tudtunk, amikor Mundorf is elérte a személyes mesterhármast, így 9-8-as előnybe kerültünk, s ekkor már csak alig négy perc volt hátra a rendes játékidőből. A közvetlen hajrát sajnos mégis a rivális bírta jobban, az utolsó két percen belül sorban két támadást is góllal fejeztek be, így fordítani tudtak, a legvégén pedig hiába küzdöttünk óriási szívvel, és alakítottunk ki lehetetlen helyzetből lövőhelyzetet az utolsó három másodperc alatt, Poillon erős bombáját Burke kapus hatástalanította, így megint mi húztuk a rövidebbet, és a legutóbbi hazai meccshez hasonlóan, ismét egyetlen góllal veszítettünk heroikus küzdelemben.

A legutóbbi mérkőzések alkalmával teljes joggal kritizált legjobb játékosaink végre össze tudták szedni magukat: a szezon első felében MVP-favoritnak tartott Brendan Mundorf több hetes szenvedésnek vetett véget a szombati mesterhármasával, és hozzá hasonlóan a másik nagyágyú, Drew Westervelt is három találatot süllyesztett el a bostoniak hálójában. Ezen kívül betalált még az újonc Billy Bitter, míg a középpályás Peet Poillon és a rutinos Terry Kimener ugyancsak eredményesek tudtak lenni egy-egy alkalommal, ráadásul mindhárman még egy-egy gólpasszt is feljegyezhettek maguknak. A faceoff-specialista Andrew Hennessey ismét fáradhatatlan munkával segítette a csapat boldogulását, a 22 középkezdésből 15-ször hozta el a játékszert, továbbá az akciók közben is hat szerzett labdát szorgoskodott össze. Rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott még a sérülések miatt védelemben játszani kényszerülő Kevin Unterstein, aki több fantasztikus szerelés mellett négy alkalommal szerzett labdát, viszont három perc kiállítást is összehozott. Az All-Star kapus Jesse Schwartzman ismét nagy formában védte az Outlaws ketrecét, 26 lövésből 17-et hatástalanított, kilenc kapitulálása közt viszont egy kétpontos távoli találat is szerepelt.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!

Az MLL alapszakasz állása (W-L):

1. Boston Cannons 7-3
2. Hamilton Nationals 6-4
3. Denver Outlaws 5-5
4. Long Island Lizards 5-5
5. Chesapeake Bayhawks 5-5
6. Rochester Rattlers 2-8

Két fordulóval az alapszakasz lezárása előtt egészen nehéz helyzetbe kerültünk, mivel két másik csapattal együtt csak 5-5-ös mérleggel rendelkezünk, amelyek közül valamelyik együttes biztosan le fog maradni a rájátszásról. Sajnos zsinórban négy meccset veszítettünk el a hátvédvezér Eric Martin lesérülése óta, így már alaposan ég a talaj a talpunk alatt.

Egyelőre a Boston az egyetlen biztos résztvevője az annapolisi finálénak, míg a Hamilton a jó hajrájának köszönhetően lépéselőnybe került a többiekkel szemben. A program szeszélye, hogy az utolsó két körben éppen azzal a két riválissal találkozhatunk, akikkel még ádáz harcban vagyunk a playoff-ért, hiszen a következő hétvégén a tavalyi döntős LI, két hét múlva pedig a bajnoki címvédő Chesapeake ellen leszünk kénytelenek megmérkőzni házon kívül.

Természetesen továbbra is nyomon követhetjük az Outlaws szereplését, és ezután kérnénk meg mindenkit, hogy szurkoljon a srácokért a finisben, nehogy szégyenszemre lemaradjon a rájátszásról az idei év egyértelműen legmerészebb célkitűzéseivel bíró denveri csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr833113783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.07.31. 12:05:11

jó gyorsan elkészítetted az összefoglalót:)
sajnos a tendenciát elnézve,szerintem mi fogunk lemaradni a POról a három 5-5ös csapat közül

foppa21 2011.07.31. 17:21:35

szomorú lennék ha be se jutna a csapat...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.31. 19:15:15

Az elmúlt években a Final Four-ban sültünk fel, tényleg nagy égés lenne, ha most még oda se jutnánk be.

milo_hedgie#23 2011.07.31. 19:25:20

martin sérülése úgy látszik ekkora hatással volt a csapatra,összeomlott a védelem. megint az utolsó percekre csődöltünk be:(

milo_hedgie#23 2011.08.01. 19:39:59

mundy és westy jól tolták,de ez is kevés volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 02:00:27

5-5 a félidőben. Seibald lőtt két gólt, Mundorf, Roy, Bitter mind egyet. Bármi lehet még ebből a meccsből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 02:18:19

A Bayhawks biztosan vezet a Rattlers ellen, szóval hozni kell a meccset, ha nem akarunk nagy hátrányba kerülni a csatában.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 02:47:10

9-7 az utolsó negyed előtt, négy góllal is vezettünk, lehet megint a végét fogjuk elbaszni. Westervelt lőtt egy kétpontos, Poillon és Delaney is betaláltak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 03:19:46

14-11-re győztünk! Megvan a playoff-szereplés!!! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 03:20:37

Mai gólok:

Seibald 2
Mundorf 2
Roy
Bitter
Westervelt 3
Poillon 2
Delaney
Kimener
Goettelman

foppa21 2011.08.07. 03:31:28

ez az! nagyon örülök hogy nem basztuk el:-)


süti beállítások módosítása