Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Brian Langtry visszavonult

2011.10.12. 10:26 - Filip89

A keddi napon a Colorado Mammoth vezetősége bejelentette, hogy a klub emblematikus figurája, Brian Langtry felhagy az aktív sportolással és visszavonul a fedett pályás lacrosse-tól. Továbbá arra is fény derült, hogy az ős-coloradói klasszis tiszteletére, az egyesület a 2012. január 14-i évadnyitó mérkőzés előtt felhúzza Langtry 6-os mezszámát a Pepsi Center mennyezetére.



















A 35 éves támadó tíz kőkemény szezont húzott le az NLL-ben, a denveri csapat 2003-as létrehozásától kezdve egészen a legutóbbi, 2011-es idény befejezéséig, megszakítás nélkül végig a Mammoth-ot erősítette, amit rajta kívül senki más nem mondhatott el a klub történetében. Langtry a 2003-as bemutatkozó szezonjában 62 ponttal (28 gól, 34 assziszt) és 107 labdaszerzéssel fölényesen besöpörte az Év újonca díjat. Természetesen tagja volt a csapatnak a Mammoth legnagyobb sikere, a 2006-os Bajnokok Kupája-győzelem alkalmával is, abban az évben 50 pontos alapszakaszt zárt, és további 15 egységet tett hozzá a rájátszásban. Pályafutása legeredményesebb idényét 2009-ben produkálta, amikor mind a gólok (38), mind a gólpasszok (41), s értelemszerűen a pontok (79) terén is egyéni rekordot állított fel.

A leköszönő Langtry fantasztikus sikereket ért el a denveri csapat szolgálatában, például az egy mérkőzés alatti 9 gólja és 13 pontja a mai napig élő klubcsúcs, amelyet 2008. áprilisában állított fel egy Portland Lumberjacks elleni találkozón. A közönség kedvenc játékos az elmúlt szezon közben, április 9-én az Edmonton Rush elleni 13-6-os diadal alkalmával érte el karrierje 500. pontját, miközben négy találatot és két előkészítést szorgoskodott össze a mérkőzésen.

"Brian személyisége kiválóan mutatja be, hogy miről szól az egész Colorado Mammoth egyesülete. Határozottság, elkötelezettség, szív és vágy - ezek mind Brian játékának legfőbb jellemzői voltak. Minden egyes alkalommal, amikor felvette a Mammoth-mezt, tudtuk, hogy nagyszerű gólokat fog lőni, helyzeteket fog kialakítani, hatalmas ütközéseket fog végrehajtani, vagy éppen kulcsfontosságú labdaszerzéseket mutat be. Az egész egyesület nevében mondhatom, hogy iszonyatosan fogjuk hiányolni őt" - mondta őszintén Steve Govett, a klub elnöke és főmenedzsere.

A hosszú évek óta hű csapattárs, Nick Carlson elcsukló hangon búcsúzott barátjától: "Brian volt a leghevesebb lacrosse játékos, akivel valaha is együtt játszottam. Nagyon szomorú, hogy most visszavonul, mindannyiunknak hiányozni fog, senki sem vitathatja el tőle, amit ennyi éven át tett a közösségért, a Mammoth-ért és az egész amerikai lacrosse-ért."

Langtry a sportág fedett pályás változatának valaha volt egyik legeredményesebb amerikai születésű játékosaként, a Mammoth második sportolója lesz, akinek hamarosan visszavonultatják a mezét az örök legenda, Gary Gait után. "Micsoda elismerés! Annak idején, gyermekkoromban éppen Gary miatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a sportággal, és jelentkeztem a syracuse-i edzőtáborba, most pedig együtt fogunk 'lógni' a csarnok tetején" - lelkendezett Langtry.

A visszavonulása egyúttal azt is jelenti, hogy újabb lépést teszünk a csapaton belüli őrségváltás felé, hiszen rövid időn belül újabb játékostól búcsúzunk, aki a relokációt követő években került a csapathoz. Mellette Carey, Murray és Shewchuk közelmúltbeli távozása után már csak Prout és Carlson maradt hírmondónak az egykori bajnokcsapatból.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy Langtry-nek milyen tervei vannak a jövőben, de mivel már korábban is foglalkozott gyerekek felkészítésével, biztosak lehetünk benne, hogy rövidesen edzősködni fog. Ezidáig az sem tisztázódott, hogy folytatja-e szabadtéri pályafutását a nyári időszakban, ahol ugyancsak egy denveri csapatot, az Outlaws-t erősít.

Brian Langtry kilenc éves denveri pályafutásáról ITT láthattok egy fotógalériát!



















A Mammoth az elmúlt időszakban tovább folytatta a szerződéshosszabbításokat a 2012-es szezonra, így például biztossá vált, hogy a meglévő játékosok közül a támadó Joel Dalgarno, a középpályás Nick Carlson, illetve a hátvéd Matt Leveque és Mac Allen újabb egy évig marad a csapat birtokában. Emellett már néhány új szerzeménnyel és friss draft-választással is megállapodtunk, mint például a csatár Matt MacLeod, a középpályás Craig England, a védőjátékos Mark Farthing, vagy éppen az újonc kapus Tye Belanger, utóbbi három mind kétéves szerződést kötött.

A héten  jelentették be az egész NLL legnépszerűbb tánccsoportja, a csodálatos hölgyekből álló 'Wild Bunch' 2012-es összetételét. A 14 tagú bandában nyolc visszatérő és hat új arc található meg - a lányokat ITT mérhetjük végig!

A csapat jelenleg is nagy erőkkel hangol az előttünk álló szezon megmérettetésére, a vezetőség pedig lassan befejezi munkáját, és onnantól már tényleg a pályán történő eseményekre koncentrálhatunk. Talán most már még inkább érdemes várni a szezonrajtot, hiszen január 14-én a Minnesota Swarm ellen 'Brian Langtry Night'-ot rendez az egyesület.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr43296894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.10.12. 11:21:49

köszönünk mindent brian!
jó kis írás lett róla:)

Tomi_Tanguay 2011.10.12. 14:31:48

róla még én is tudom hogy nagy játékos volt:)

foppa21 2011.10.12. 17:11:32

azért az szép hogy máris vissza fogják vonultatni a mezét, majd próbálom megnézni azt a meccset!

milo_hedgie#23 2011.10.12. 19:39:53

szép gesztus,de ennyit megérdemel!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.12. 21:13:53

Ma négy további játékos aláírt, mindenki egy évre: Orsen, Richardson, McBride, Lincoln.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.13. 03:10:31

Az 1/3-as Adam Jones is aláírt egy évre! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.20. 20:20:34

A bohóc visszatér. :D

Mammoth Re-Signs Connor Martin A.K.A. Con Bro Chill

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.14. 18:52:43

A következő két szezonban az CBS Sports is fog adni NLL-meccseket.

milo_hedgie#23 2011.11.30. 08:23:28

prout három évvel hosszabbított,kezdődhet a szezon!:)

foppa21 2011.11.30. 13:00:00

itt mikor kezdik a szezont?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 13:49:33

@foppa21: Benne van a cikkben. :P

Pénteken kezdődik az edzőtábor, előtte lesz még egy helyzetjelentésem az aktuális eseményekről.


süti beállítások módosítása