Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Coloradói college hockey helyzetjelentés: Véget ért a szezon

2012.03.29. 21:01 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az egyetemi jégkorongbajnokság regionális döntőit négy különböző csoportban, ám a 16-os főtábláról az ország legjobb négy csapata közé sajnos egyik általunk érdekelt program sem tudta beverekedni magát.

Click to Read More





















A wisconsini Green Bay-ben ért véget University of Denver idei menetelése. A csapat az NCAA középnyugati régiójába nyert besorolást, ám az első körben a Ferris State ellen ki is kapott 2-1-re, így 25 győztes mérkőzéssel fejeztük be a szezont. A WCHA-ban konferencia-döntőt játszó Pioneers-nek ez volt zsinórban az ötödik NCAA-tornája, melyen részt vehetett, azonban egyik alkalommal sem voltak képesek bejutni a Frozen Four-ba.

A múlt pénteki összecsapáson Ferris State a második harmadban szerezte meg a vezetést Jordie Johnstone találatával, majd a harmadik felvonásban Simon Denis duplázta meg az előnyt. Pár perc múlva jött a szépítés, a harmadéves center, Drew Shore volt eredményes, de hiába volt még ekkor hátra szűk negyedóra a mérkőzésből, újabb gól már nem született, be kellett érnünk a vereséggel.

A másodéves Sam Brittain-nek, a Pioneers kapusának, éppen a második harmadban akadt a legkevesebb dolga, mégis ekkor kapta az első gólt. Brittain összesen 32 védést mutatott be a mérkőzésen, az utolsó három percet pedig a padon töltötte, amikor a mezőnyjátékosok megpróbálták begyötörni az egyenlítő gólt. Az ellenfél portásának csupán 25 alkalommal kellett védenie, nem alakítottunk ki elegendő mennyiségű gólhelyzetet.

George Gwozdecky, vezetőedző, sportszerűen gratulált az ellenfélnek, dicsérve a bravúrok sorát bemutató kapusukat. A vezetőedző szerint a Ferris State jól használta ki a DU játékosainak apró kommunikációs hibáit, a Bulldogok leginkább ennek köszönhetik sikerüket. A szakember nem ment azonban el Brittain teljesítménye fölött sem, aki amíg tudta, meccsben tartotta a Pioneerst. Összességében elégedett volt Gwozdecky a DU idei szereplésével, hiszen a sorozatos sérülések ellenére is szépen megállta helyét a társaság, ám az igazán nagy dobás sajnos 2012-ben is váratott magára.

A freshman Josiah Didier, a sophomore Jason Zucker és a junior Chris Knowlton is pályára lépett, annak ellenére, hogy komoly fájdalmakkal, sérüléssel küzdött mindhárom játékos. Közülük Zucker volt a legaktívabb, hét kapura lövése volt, a napokban pedig aláírt az NHL-es csapatához, a Minnesota Wild-hoz.

Többek közt Dewhurst, Lee, Jackson, és az asszisztot jegyző Salazar és Ryder pályafutása is véget ért az egyetemen. A legtöbb pontot D. Shore szerezte az idei tanévben, szám szerint 53-at, aki azóta már profi szerződést kötött az őt draftoló Florida Panthers-szel.

Click to Read More



















Sajnos, a másik versenyben lévő csapatunk sem élte meg a következő kört, az Air Force Academy legénységét a Boston College állította meg. Az első helyen kiemelt keletiek mindkét találatát Chris Kreider szerezte, míg Parker Milner mind a 20 coloradói lövést hárította. Együttesünk a szezont 21-11-7-es mérleggel zárta, miután 2-0-ra kikapott az NCAA Észak-keleti régiójának elődöntőjében.

A BC már az első harmadban vezetéshez jutott, de ekkor még jól tartotta magát az Air Force. A második menettől egyre többet lőtt kapura ellenfelünk, de újabb gólt már csak a záró harmadban szereztek, ám ez is elegedndő volt sikerükhöz.

Frank Serratore, az Air Force edzője szerint jó csapattól kaptak ki, de megvolt az esélyük az egyenlítésre, miután a gyenge második felvonást követően a harmadik harmadban ismét magukra találtak. A mester büszke játékosaira, akik maximálisan követték taktikai utasításait. Egyébként sem érdemes panaszkodni a Sólymok idei szereplésére, hiszen a maximumot kihozták a szezonból, a saját konferenciájukat az alapszakaszban és a rájátszásban is megnyerték, balszerencsések voltunk, hogy egyből a #1 csapatot kaptuk meg az NCAA Tournament-en.

Mindkét bennünket kiejtő csapat, a Ferris State és a Boston College is már a négy között van – előbbi ellenfele a New York-i Union College lesz, míg utóbbi a University of Minnesotával nézhet farkasszemet a Frozen Four elődöntőiben. A találkozókat április 5-én rendezik Tampában, míg a döntőre két nap múlva, szintén a floridai városban kerül sor. Az eseményeket élőben is nyomon lehet követni, az online fogadás segítségével pedig akár fogadhatunk is a csapatokra. A sportfogadás piacai BC – Union döntőt várnak, a bukik szorzóiból erre lehet következtetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr634348821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.03.29. 22:18:05

jó lett az összefoglaló az új kollégától:)
nagyon sajnáltam hogy a denvernek idén se jött össze a 4 közé jutás

diospool 2012.03.30. 00:01:12

Igyekszem kihozni a maximumot, köszönöm szépen, de a főszerkesztő úr is sokat segít! :) Azonban újnak már nem igen számíthatok, november óta írok heti egy valamit, ha jól emlékszem. De még egyszer köszönöm. :)

milo_hedgie#23 2012.03.30. 08:50:17

@diospool: úgy értettem hogy a többi szerkesztőhöz képest új vagy. tudom hogy már régóta írtad a kosár cikkeket:)

milo_hedgie#23 2012.03.30. 08:51:22

egyébként zucker hajnalban bemutatkozott az nhlben

Tomi_Tanguay 2012.03.30. 18:12:50

ha ennyien elmennem a denvertől, akkor lehet jövőre még ennyire se leszünk jók:(

milo_hedgie#23 2012.03.30. 20:43:21

@Tomi_Tanguay: nagy nevek távoznak,de maradnak is még ügyes legények. lehet bízni nyugodt szívvel a csapatban jövőre is!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.01. 08:04:52

Zucker 1st star lett a Kings ellen két assziszttal.
D. Shore gólpasszal mutatkozott be az AHL-es San Antonio színeiben.

foppa21 2012.04.01. 19:38:36

@Filip89: egyszer lehetne egy külön részt nyitni az egykori coloradoi növendékek profi sport sikereinek. de az lehet túl nagy vállalkozás lenne:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.13. 21:09:42

B. Bennett aláírt a Pens-hez, Zucker és D. Shore után a harmadik underclass játékos távozott a csapattól.

milo_hedgie#23 2012.04.14. 15:45:17

@Filip89: sokat gyengülünk sajnos:(

milo_hedgie#23 2012.10.18. 06:05:10

az idei college szezont is követitek? múlt hétvégén már voltak edző meccsek meg lehet hogy valamelyik már beleszámit a szezonban,pénteken afa-cc rangadó. kár lenne kihagyni:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.18. 12:44:27

Természetesen követjük majd, csak előzetest nem tudtam írni, de egy-két havi helyzetjelentések lesznek a tavaly megszokottak szerint. :)


süti beállítások módosítása