Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Az év coloradói egyetemi sportolója választás - 2011/2012

2012.06.01. 00:00 - Filip89

Azok után, hogy az elmúlt három esztendőben hatalmas érdeklődés övezte az év legjobb denveri profi sportolója választást, úgy gondoltuk, most eljött az ideje annak, hogy az aktuális tanév végén szavazást indítsunk a 2011/12-es esztendő legjobb coloradói egyetemi sportolói között.

Tisztában vagyunk vele, hogy az egyetemi sportok korántsem vonzanak annyi érdeklődőt kis hazánkban, mint az amerikai major bajnokságok, de nagyon reméljük, hogy írásaink segítségével minél több szurkolóval sikerül megismertetni, és előbb-utóbb megszerettetni a college sportok világát, ennek részeként most szavazásra biztatnánk valamennyi érdeklődőt!

A szavazásban a következőképpen lehet részt venni:
 
- Küldj e-mailt a magyaravsoldal@gmail.com címre, benne sorrendben az általad legjobbnak vélt öt sportoló nevével. Fontos, hogy a sorrendre is figyeljetek, mivel az első helyre rangsorolt jelölt 10, a második 6, a harmadik 4, a negyedik 2, az ötödik pedig 1 szavazatpontot kaphat, és az összesítésnél az így kiosztott pontok alapján alakul majd ki a végeredmény (döntetlen esetén a több előkelőbb szavazat rangsorol).
 
- A voksolás természetesen nem csak a coloradói iskolák szurkolóinak szól, hanem minden egyes érdeklődő sportbarát szavazatait szívesen vesszük, akit érdekelnek az egyetemi sportok, és szavazataival szeretne beleszólni a voksolás végkimenetelébe.
 
- Amellett, hogy e-mailben szavaztok, természetesen vitaindítás, "kampányolás" céljából a kommentek közé is várjuk véleményeiteket, például, hogy szerintetek ki miért jobb egy-egy másik atlétánál. De a hivatalos pontszámításban csak és kizárólag az e-mailben leadott voksokat vesszük figyelembe, szóval szíveskedjetek mindenképpen ezen az úton szavazni, ha ténylegesen részt akartok venni a választásban!

- A szavazás határideje: 2012. június 10., vasárnap, 24:00!

AZ ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA VÁLASZTÁS JELÖLTJEI:

Carlon Brown (Colorado Buffaloes, kosárlabda, senior, SG)

Brown az egyetemi pályafutása első három évét a Utah University-n töltötte 2008 és 2010 között, majd transzferrel került a mieinkhez, hogy egy szezon kihagyást követően a Burks és Higgins távozása által keletkezett űrt próbálja meg mérsékelni kettes poszton. A Buffaloes nem várt sikerei jelentős részben köszönhetők Brown fantasztikus játékának, aki különösen a fontos pillanatokban tudott maradandót alkotni, a konferencia-meccseken hatványozottan jól ment neki, és az elsöprő Bölény-sikerrel záruló Pac-12 conference tourney-n a játékhét MVP-je lett - lélegzetelállító tripláitól és brutális zsákolásaitól volt hangos a Staples Center. Az alapszakaszban 12.6 pontos átlagteljesítményre volt képes, később a rájátszás-meccseken ezt is meg tudta fejelni, végzősként a vállán vitte a csapatot a tourney és a Madness mérkőzésein. Brown személyében egy nagyszerű sportembert és kiváló technikai képességekkel rendelkező kosarast ismerhettünk meg, aki reményeink szerint a jövőben a profik közt is gyökeret verhet magának, de most még az idei produkcióját kell értékelnünk.

Asher Clark (Air Force Falcons, futball, senior, RB)

Clark az elmúlt négy esztendő alatt túlzás nélkül állítható, hogy a Falcons arca volt, hiszen a triple option-t alkalmazó gárda első számú futójának számított. Calhoun mester kezei alatt óriás fejlődésen ment keresztül, és bár - nem véletlen - úgy tartják a Falcons-ben bárki képes futni, biztosan hiányozni fog a csapatból a lediplomázását követően. Az elmúlt szezon alatt újra átlépte az 1000 yardos határt, mindössze hétszer jutott az end zone-ba, mégis toronymagasan ő kapta a legtöbb labdát, s a négy tanév végén a szerzett yardok terén alig húsz yarddal maradt el a 3612 yardos mindenkori akadémiai csúcstól. Télen a Toledo elleni Bowl-meccs nem sikerült túl fényesen, ezért nem tudta megdönteni a rekordot, pedig ott táncolt a kapujában, de tényleg csak ennyi kivetni való lehet Clark elmúlt idényében, egyébként minden téren megállta a helyét, és végképp beírta magát az AFA történelemkönyveibe. Természetesen ősztől is run heavy lesz a csapat támadójátéka, nem akarok nagy szavakat használni, hogy minden összedől nélküle, de az biztos, hogy egy igazi egyéniséggel leszünk szegényebbek, akinek az erőfeszítéseit még egyszer honorálhatjuk ezen a szavazáson.

Toney Clemons (Colorado Buffaloes, futball, senior, WR)


A Buffaloes futballcsapatának első számú elkapójává nőtte ki magát Richardson sérülése után, és Clemons tökéletesen tudott élni a lehetőséggel, minden jelentős statisztikai mutatóban új egyéni csúcsot állított fel a 2011-es idény alatt, kiváló összhangban voltak az irányító Hansen-nel. Például a teljesség igénye nélkül átlépte az ezres határt, sőt egészen 1162 elkapott yardig jutott, 11 TD-t szórt mintegy 284 yard-ért, ezekkel a számokkal ráadásul az iskola örökranglistáján is előkelő helyezéseket foglalt el. Rohamosan fejlődött az egyetemen évről évre, emellett azt a nem túl szokványos különlegességet hajtotta végre, hogy a Big Ten, a Big 12 és a Pac-12 konferenciában is azonnal egyéni legjobb szezonját futotta, mivel előbb hozzánk transzferált a Michigan-ből, majd a Colorado váltott konferenciát. Egy cseppet sem volt meglepő, hogy elkelt a drafton, a hetedik fordulóban a Pittsburgh Steelers választotta ki, idővel talán Roethlisberger kedvelt újkori célpontja lehet, érdemes lesz az NFL-ben is követni a pályafutását, de előtte még szavaznunk kell rá a DSB házi voksolásán.

Pierce Hornung (Colorado State Rams, kosárlabda, junior, PF)

A minden téren szerény esztendőt produkáló CSU-t egyetlen sportoló képviseli a megmérettetésen, méghozzá egy munkás harmadéves kosaras. A statisztikák szerint nem feltétlenül Hornung volt a program legeredményesebb játékosa az idei esztendőben, Eikmeier és Green is több pontot átlagolt nála, de az igazán fontos mérkőzéseken leginkább ő tudott hosszútávon megbízható produkcióval előállni. A helyi származású erőcsatár az első két szezonhoz képest jelentős javuláson ment keresztül, már csak azért is, mert most lett stabil tagja a kezdőötösnek. Nem volt egyszerű helyzetben, hiszen a gárda alacsony szerkezete miatt sokszor neki kellett a center posztot is betöltenie, holott még PF-nek sem számít túl nagynak. Ennek ellenére nagyon szépen megállta a helyét, 8.8-as pontátlaga mellett meccsenként 8.7 lepattanót szerzett, mellyel magasan a csapat legjobb pattanózója volt. Az évad utolsó meccsén a Madness-főtáblán is nagyot alkotott, a Murray State ellen 12 pontot és 17 lepattanót kapart össze. Még egy utolsó nagy dobásra lesz lehetősége a következő tanévben, de a voksoláson már idén bérelt helye kell hogy legyen.

Tim Jefferson (Air Force Falcons, futball, senior, QB)

A Sólymok végzős irányítója négy év alatt negyedszer vezette Bowl-mérkőzéshez a csapatot, ami a program történetében csúcsbeállítás volt. A legkevésbé sem rajta múlott, hogy végül drámai körülmények között elbuktuk az idei bónuszmeccset, és nem tudott diadallal búcsúzni az akadémiától. Jefferson az utolsó szezonjában is hozta a tőle megszokott dinamikus játékot, mind futás, mind a passzjáték terén. Ennek eredményeként együttesen 25 TD-t ért el (14 passzolt, 11 futott), és a nem túl gyakori passzok kiváló menedzselése mellett az egész csapat második legtöbbet foglalkoztatott futója volt, meccsenként 42.5 yardot vállalva, egyedül Clark kapott nála több carry-t. Játékstílusa teljesen idegen a profiknál megszokottól, így nagy valószínűséggel nem fog több jelentős sikert elérni futballistaként, hanem inkább a Légierőbe vonul, de az AFA-n mutatott játékára méltán lehet büszke, s az akadémia történetének legeredményesebb irányítói között tartják számon. Egyetemi sikerei megkoronázásaként a magyar szurkolók szavazataira is teljes joggal számíthat, egy hatalmas egyéniségtől kell most elköszönnünk.

Tim Kirby (Air Force Falcons, jégkorong, senior, D)

A Falcons hokicsapatának végzős hátvédje fantasztikus szezont futott búcsúzóul, 12 góljával a harmadik legjobb bekk volt a teljes első osztályú mezőnyben, illetve a 28 pont is szép teljesítmény volt tőle védő létére, a csapaton belüli kanadai táblázat harmadik helyén végzett. A remek ponttermés és a masszív védekező játék hatására az AHA konferenciában nem csak az év hátvédjének, de a legértékesebb játékosának is megválasztották, ami óriási elismerés számára. Kirby egymást követő második alkalommal segítette konferencia-győzelemhez a csapatot, ezen kívül számos All-American Team második vagy harmadik sorába jelölték, amelyet előtte csak hárman mondhattak el magukról a program történetében. A tanulmányai alatti négy esztendőben minden egyes meccsen pályára lépett, egymást követő 155 játszott mérkőzéssel akadémiai csúcsot állított fel. Minden esélye megvan rá, hogy farmbajnokságokban akár profiként is megállja a helyét, rendkívül intelligens, korongbiztos, magas munkabírású, két irányú játékos, első sorban a hokirajongóktól számíthat a szavazatokra, amelyekre nagy szüksége van.

Mark Matthews (Denver Pioneers, lacrosse, senior, A)

A kanadai származású támadó egykori box lacrosse játékosként igazán technikás csatárnak számít, erőcsatárhoz méltó fizikai adottságait pedig kiválóan kamatoztatja. Matthews az utolsó évében újabb karrier évet futott, hiszen még a 2011-es - felülmúlhatatlannak hitt - mutatóit is meg tudta fejelni, a magunk mögött hagyott esztendőben 47 góllal, 64 ponttal és 126 darab kapura lövéssel javította meg önmaga egy évvel ezelőtti iskolacsúcsát. Nagyszerű teljesítménye elismeréseképpen az év végi All-American csapat legjobb 16 játékosa közé is besorolást nyert egyetlen coloradói játékosként. Példás egyetemi karrierjét 155 góllal és 30 mesterhármassal fejezte be, miközben a legutolsó 45 mérkőzése mindegyikén pontszerző volt. Matthews nem mindennapi jelenség a lacrosse-pályán, mindent elsöprő dinamizmusa mellett óriási játékintelligenciával rendelkezik, élmény nézni minden egyes megmozdulását, és nagy örömünkre szolgál, hogy profiként is láthatjuk majd eleget, hiszen az Outlaws-ban folytatja karrierjét. Elképzelhető, hogy hamarosan az év végi profi szavazáson is fel fog tűnni a neve, de egyelőre még az egyetemi sportolók között kell voksolni rá.

Andre Roberson (Colorado Buffaloes, kosárlabda, sophomore, PF)

Másodéves létére Roberson-ra óriási szerep hárult a Buffaloes kosarasainak idei menetelése során, hiszen a legtöbbet foglalkoztatott magas emberré lépett elő. Azok után, hogy az újonc szezonjában ígéretesen bontogatta a szárnyait, a 2012-es esztendőben alaposan bedobtuk őt a mély vízbe, és a texasi származású csatár csattanósan tudott élni a lehetőséggel. Gyakorlatilag meccsről meccsre folyamatosan fejlődött, a konferencia-meccsek alatt már az egész csapat húzóembere volt, és amikor sorra vertük a legveszélyesebb riválisainkat, akkor nagy részt minden Roberson körül forgott. Az alapszakasz idején 30 percet játszott átlagban, ezalatt 11.6 pontot és 11.1 lepattanót postázott meccsenként. Brown mellett a csapat legjobbja volt a tourney alatt, és a főtábla meccsein is alaposan odatette magát, például a UNLV elleni bravúrgyőzelem alkalmával 12 pont mellé 16 lepattanót szorgoskodott össze. Fájó szívvel kell tudomásul vennünk, hogy csak ilyen rövid ideig láthattuk a csapatban, ősztől máris profinak áll, a közelgő NBA drafton is ott lesz, és a második körben könnyen elképzelhető a kiválasztása. Aki látta a játszani, pontosan tudja mekkora tehetség, és tisztában van vele, hogy nem vesznek kárba a rá adott voksok.

Jaden Schwartz (Colorado College Tigers, jégkorong, sophomore, LW)

Az ifjabbik Schwartz-fivér tehetségéhez méltóan teljesített a magunk mögött hagyott tanévben, bár a Tigers nagy meglepetésre sajnos képtelen volt bejutni az országos 16-os döntőbe. A két évvel ezelőtti 1/14-es draftolt 30 mérkőzésen 41 pontot szórt, kiválóan megértették egymást a harmadéves bátyjával, ketten együtt folyamatosan jobb és jobb teljesítményre tudták sarkallni egymást. Jaden hat egységgel elmaradt az újonc évében hozott pontmennyiségtől, de becsületére legyen mondva, hogy nagyszerűen teljesített Kanada csapatkapitányaként a junior VB-n, illetve menet közben kisebb sérüléssel is bajlódott, ennek ellenére a második évében újra megválasztották a csapaton belüli legjobb játékosnak. Nem túl kellemes szájízzel kellett befejeznie egyetemi karrierjét, a 2011/12-es szezon kétségkívül csalódást keltő volt a CC számára, de a búcsú után leigazolt a St. Louis Blues-hoz, és hét meccsen korcsolyát húzhatott az NHL-ben, ráadásul rögtön gólokat is szerzett. Jaden nem mindennapi tehetség, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan a profik között is bizonyítani fogja átlagon felüli képességeit, csak győzzük majd követni a sziporkázását, de mindenek előtt toljuk rá a szavazatokat becsülettel!

Drew Shore (Denver Pioneers, jégkorong, junior, C)


A Pioneers egyik testvérpárjának üstököse, a legidősebb Shore-legény pályafutása harmadik szezonjában még az első két idényben látottakat is fokozni tudta, és co-captain-hez méltóan teljesített, az évad végeztével pedig a házi MVP-nek járó elismeréssel is megjutalmazták. A denveri származású fiatal egyéni rekordot jelentő 53 ponttal a DU-ranglista éllovasa lett, 22 gólt és 31 asszisztot szorgoskodott össze 42 pályára lépés alatt. Rengeteg fontos pontjának köszönhetően a program történetében először sikerült sorozatban az ötödik esztendőben részt vennünk az országos rájátszás küzdelmeiben. Drew idén végképp bizonyította kiváló játékmesteri adottságait, nagyszerű vezéregyéniség, aki az egész csapatot fel tudja tüzelni, ez a stílus biztosan hiányozni fog számunkra a távozását követően. Az idény végeztével profi szerződést kötött a 2009-es második körben őt draftolt Florida Panthers-szel, de az NHL-es bemutatkozás egyelőre várat magára, az AHL-ben már néhány találattal sikerült letennie a névjegyét. Bízunk benne, hogy a következő szezonban a legmagasabb osztályú küzdelmek során is eredményesen fog muzsikálni, s miután felvette a profiliga ritmusát, meghatározó NHL-játékos válhat belőle. Búcsúzóul érdemes szavaznunk rá, nagyszerű teljesítménye révén szinte kötelező, hogy mindenki ötös listáján helyet kapjon a neve.

Brian Stafford (Denver Pioneers, kosárlabda, senior, SG)

A négy évvel ezelőtt a DU kosárprogram élére állított Joe Scott mester első recruit csoportja az elmúlt évben futott ki, ebből a névsorból a konferencia-elődöntőig jutó csapat legjobbját, Stafford-ot versenyeztetjük meg a szavazáson. A végzős hátvéd minden tőle telhetőt megtett, hogy sikerüljön emlékezetesen búcsúznia az iskolától, de az átütő csapatsiker sajnos idén is elmaradt, ennek ellenére a négy esztendő alatt most hozta a legjobb számokat egyénileg. 14.5 ponttal a gárda legponterősebb játékosa volt, 33.4 perccel a legtöbb időt töltötte a parketten, miközben centereket megszégyenítő módon majd' 50 %-os hatékonysággal dobott a mezőnyből, s 45 % felett értékesítette a triplákat, összesen 75 darab három pontost süllyesztett el az elmúlt évben, a kiváló büntetőzéséről (81.8 %) már nem is beszélve. Február 16-án hat triplával vette ki a részét az iskolarekordot jelentő 16 három pontost hozó mérkőzésből a Louisiana-Monroe ellen. Stafford különösebb hullámvölgy nélkül a szezon elejétől a végéig magas színvonalon játszott, menet közben egy kisebb sérülés is korlátozta, de a maximumot teljesítette, amelyet nekünk kötelességünk jutalmazni a szavazatainkkal.

Rodney Stewart (Colorado Buffaloes, futball, senior, RB)


A Buffs alacsony termetű futója a 2011-es tanévben a konferencia-váltástól szenvedő csapat legfényesebben csillogó játékosa volt, túlzás nélkül állítható, hogy 'Speedy' teljesítményétől zengett a boulderi campus hétről hétre. Négy éves karrierje alatt 3598 yardot futott, nem sokkal maradt el a mostani futó edző, Bieniemy iskolarekordjától, ha sérülés miatt nem kellett volna négy meccset kihagynia, valószínűleg a rekorddöntés is összejött volna neki. Stewart parádés számokat postázott az utolsó évében, a total yardok tekintetében a Pac-12-ben is a legjobbak közé tartozott, futva 854, elkapással 571 yardot szorgoskodott össze a sérülésektől korlátozott esztendőben. Emellett a program első játékosaként mind a négy idényben a csapat legeredményesebb futója lett, és amikor nem volt sérült, a tanulmányai alatt minden egyes mérkőzésen kezdő lehetett. Az ohiói származású tehetség a jövőben a Cincinnati Bengals-ban bizonyíthatja rátermettségét és hogy kedvezőtlen fizikai adottságai dacára robbanékonysága az NFL-ben is nyerő lehet, hiszen UDFA-ként velük kötött szerződést a korábbi Buffs QB Hansen-nel egyetemben. Bizonyára sok helyi futballrajongó nagy kedvence, ne fogjátok vissza magatokat a szavazáson!

Patrick Walker (Northern Colorado Bears, futball, senior, WR)

A másodosztályú futballbajnokságban szereplő Northern Colorado gárdája nyeretlenül zárta az elmúlt esztendőt, azonban a végzős elkapó egészen egyedülálló szezont produkált. Walker páratlan teljesítménye révén több iskolarekordot megdöntött, az egy szezon alatti 84, és a négyéves 178 darab elkapásával egyaránt a jól ismert Vincent Jackson korábbi rekordjait adta át a múltnak. Az évad utolsó öt meccse mindegyikén 100+ elkapott yarddal zárt, beleértve a legjobbak közé tartozó North Dakota elleni 315 yardot, amely egy meccs alatti új konferencia-rekordnak felelt meg, és az idei FCS Senior Bowl-on is részt vehetett. Az atletikus WR a gyengélkedő csapat első számú játékosa volt, ezeket a fantasztikus számokat úgy hozta, hogy az ellenfelek rá ügyeltek a leginkább. Az elmúlt szezont 1100 elkapott yard felett és 10 TD-vel zárta, míg a négy év alatti adatokat tekintve ugyancsak valamennyi fontos mutatóban a Bears örökranglistájának élmezőnyébe került. Bár több profi csapat érdeklődését felkeltette, jelenleg draftolatlan szabadügynök, de biztosak lehetünk benne, hogy idővel alá fogja íratni valaki, nekünk pedig érdemes addig is szavazni rá.

Jason Zucker (Denver Pioneers, jégkorong, sophomore, LW)

A 2010-es draft második körös kiválasztottja a legutóbbi szezonban nagyszerű játékkal ismételte meg a bemutatkozó idényében mutatott produkciót. Zucker 46 pont révén még egyel több pontot is szerzett, mint egy éve, ezzel újból a Pioneers egyik legeredményesebb játékosa volt. A hatványozott fontosságú mérkőzéseken rendre hasznos és ponterős játékkal tudott előállni, elévülhetetlen érdemeket szerzett a konferencia-döntős részvételből, s a legkevésbé sem rajta múlott, hogy nem sikerült túlélnünk a regionális elődöntőt, addigra kicsit mindenki elfogyott. A kaliforniai születésű szélső kifejezetten technikás és gyors játékos hírében áll, mindezt már az NHL-ben is bizonyíthatta, mert az egyetemi évad befejezését követően profi szerződést írt alá az őt draftoló Minnesota Wild-hoz, akik színeiben néhány mérkőzés erejéig feltűnhetett a legjobbak közt és pontokat is szerzett. Bízunk benne, hogy jövőre még nagyobb szerep hárulhat rá, és első teljes profi szezonjában bizonyítani fogja rátermettségét, mint ahogyan a mostani szavazásban is jó esélyekkel indul harcba.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr614557445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.06.01. 07:53:13

de nagy királyság hogy ilyen is van!

Tomi_Tanguay 2012.06.01. 16:05:55

rodney speedy stewart come on:D

melo15 2012.06.01. 17:21:33

remek ötlet és nagyon jó bemutató! a buffs kosarasait támogatom első sorban

milo_hedgie#23 2012.06.01. 21:38:54

a másik shore és a másik schwartz tesó is elfért volna:P matthewsra kell szavazni gyerekek!:)

foppa21 2012.06.01. 21:44:09

@milo_hedgie#23: én azt se tudom melyik melyik a két shore közül. ez az amelyiket filip annyira akarta a tavalyi drafton?

Tomi_Tanguay 2012.06.02. 04:21:14

a másikat a kingz vitte el:D

foppa21 2012.06.02. 13:34:35

akkor tényleg mellé lőttem:-D
nah és hogy áll a szavazás? sikerül lassan megmozgatni a népet?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.02. 18:44:47

Haladunk! :)
Azért a szerkesztőktől természetesen most is kötelezően elvárom a részvételt, szóval igyekezzetek!

Black_Adder 2012.06.03. 13:36:02

sajnos nem mondhatom, h teljes a rálátásom, de azért szavaztam :)

foppa21 2012.06.03. 15:48:12

gondolom a focisták és a kosarasok előnyben vannak a többihez képest

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.04. 11:20:52

Szavazzon mindenki! Már csak ezen a héten lehet.

milo_hedgie#23 2012.06.04. 17:43:26

részeredmények vannak már?

Tomi_Tanguay 2012.06.04. 20:51:43

nem hiszem hogy bármit mondana, mert a "nagy" szavazásról se szokott semmit:D

milo_hedgie#23 2012.06.10. 21:18:56

most se lehet mondani semmit? mindjárt vége:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.11. 00:20:37

Annyit tudok mondani, hogy hárman végig kiemelkedtek a mezőnyből. Hamarosan meglesz a végeredmény, valamikor a héten. :)

foppa21 2012.06.11. 16:47:02

@Filip89: mikor lesz az eredményhirdetés?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.11. 20:53:56

Előreláthatólag a hét második felében.


süti beállítások módosítása