Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears football: Egy győzelmünk már van

2012.10.10. 13:28 - Filip89

A 2011-es nyeretlen szezonhoz képest már biztosan sikeresebb éve lesz a Northern Colorado Bears futballcsapatának, hiszen az öt első öt fordulóban egy alacsonyabb osztályú csapat ellen már sikerült győznünk. A Medvék a közvetlen riválisok ellen továbbra is tehetetlenek, de a fejlődés jeleit itt-ott már lehet látni, így megvan rá az esély, hogy a közeljövőben talán egyszer kitörhetünk a mostani pofozógép szerepkörből.



Augusztus 30-án, a csütörtöki országos nyitónapon lépett pályára első ízben a csapat az új szezonban, s a Pac-12-es Utah otthonában abszolút az esélytelenek nyugalmával indultunk csatába. Az első játékrészben ígéretesen fogtuk vissza a Utes próbálkozásait, sőt a legelső támadásuknál a tehetséges sophomore CB Courtney Hall interception-t szerzett, de sajnos támadásban még first down-t is alig voltunk képesek összekaparni, így az első negyed pont nélküli döntetlennel zárult. Aztán a folytatásban egyre kevésbé kegyelmeztek a vendéglátók, egymás után három támadást is TD-vel fejeztek be, miközben a mieink folyamatosan punt-okat hajtottak végre, esélyünk sem volt közelebb zárkózni, a félidő idején 0-21 volt az eredmény. Sajnos, a meccs második felében sem jártunk több sikerrel, egyetlen pontot sem tudtunk összekaparni, ezzel szemben a megállíthatatlan Utes bevitt még néhány TD-t, a hajrában például a csereirányító Baca-val szemben hordtak vissza egy interception-t TD-re, így 41-0 arányban kapituláltunk. Sima vereséget szenvedtünk, eleinte jól tartottuk magunkat, később az első osztályú ellenfél alaposan fölénk nőtt minden kategóriában, és nem úsztuk meg a jelentős különbségű fiaskót. A Bears az egész meccs alatt mindössze 114 yardot kapart össze, a Utah szerény 300-zal többet haladt előre, futásban és passzolásban egyaránt megoldhatatlan feladat elé állították az UNC védelmét.

Egy héttel később a Colorado Mesa elleni hazai találkozón mindenki egyértelmű győzelmet várt a csapattól, arra készültünk, hogy Earnest Collins Jr mester első győzelmét ünnepeljük a csapat élén. Az első félidő nem alakult annyira simán, mint reméltük volna, a harmadéves futó Dennis közeli beérésével vezetést szereztünk, majd nem sokkal a hosszú szünet előtt egy közeli FG-vel növeltük a különbséget, de a aradék két percben a vendégeknek még volt arra idejük, hogy egy 44 yardos mezőnygóllal meccsben tartsák magukat. Féltávnál 10-3-ra vezettünk, és egyáltalán nem mehettünk biztosra, noha a játék képe egyértelmű Bears-fölényről árulkodott, igenis oda kellett tennünk magunkat a második 30 percben. Mindez így is történt, nagy elánnal vetettük bele magunkat a küzdelembe a szünet után, és hamarosan megszületett Lobato idei első TD-passza, aki egy 46 yardos átadással kínálta meg a sophomore WR Dimitri Stimphil-t, majd a Colorado Mesa következő, nehezen bimbózó akciója közben kiharcoltunk egy fumble-t, és Leilon Willingham visszahordott TD-jével már kereken 20 pontosra növeltük a differenciát. A harmadik negyed végén Eden bevágott egy újabb közeli rúgást, majd a befejező játékrészben az első számú RB-vé előrelépő Tromaine Dennis két újabb földön való TD-t vállalt, így összesen három pontszerzéssel zárt a 88 futott yard-ja mellett és alaposan lepipálta Hildreth-et. A junior irányító Seth Lobato 20/35-ös passzolási aránnyal 260 yardot dobott, beleértve egy hosszú TD-t, magabiztos játékkal tudta előre vezetni a csapatot, az UNC így jó másfél év böjtöt követően aratott ismét győzelmet 40-3 arányban.




















A következő körben egy Big Sky-os csapattal mérkőztünk meg, a Sacramento State azonban hiába számít konferencia-riválisnak, papíron a két csapat ezúttal non-conference meccset vívott egymással. A házigazda Hornets esélyeshez méltóan már a legelső támadásából megszerezte a vezetést egy 40 yardos passzjátéknak köszönhetően, melyre a mieink egy mezőnygóllal tudtak reagálni, a junior Dave Eden 46 yardos távolságból bombázott magabiztosan a póznák közé. Az első pihenőre 3-7-es eredmény mellett vonulhattunk le, ám a második negyed elején felszabadító rúgásra kényszerítettük az ellenfelet, a punt-ot követően pedig a visszahordó specialista Dominic Gunn robogott végig a pályán egy 74 yardos TD-vel, a végzős játékos beérésével pedig egy szempillantás alatt a magunk javára fordítottuk a mérkőzés állását. Nem örülhettünk sokáig, öt perccel a félidő előtt a Hornets is bevitt egy touchdown-t, mellyel 14-10-es lépéselőnyre tettek szert. A szünet után is szorosan alakult a küzdelem, és a harmadik negyed egyetlen beérését a házigazdák regisztrálták egy hosszú drive végeztével, akik így egyre inkább kezdték eldönteni a mérkőzés végkimenetelét. Nem is történt már jelentősebb változás, a záró menetben még mindkét oldal bevitt egy-egy TD-t, részünkről Dennis volt eredményes egy közeli vetődéssel, de a vereséget nem tudtuk elkerülni, 28-17-re kaptunk ki szoros küzdelemben. Lobato 54 passzkísérletéből 30 átadás volt sikeres, mellyel 327 yardot ért el, de a hatalmas igyekezetben és kapkodásban három alkalommal az ellenfél játékosait találta meg. Kisebb meglepetésre a junior elkapó Jace Davis kapta a legtöbb passzt, aki tíz labda megszelídítése közben 123 yardot haladt előre.

A szeptember 22-i játéknapon került sor az évad első hivatalos konferencia-mérkőzésére, amikor a jóval veretesebb Montana State vendégeként kellett volna helytállnunk. Hamar bebizonyosodott, hogy semmi keresnivalónk nem lesz ezen a találkozón, a házigazdák az első negyed alatt háromból három támadásukat zárták TD-vel, miközben a mieink valamennyi próbálkozás alkalmával rövid időn belül punt-olni kényszerültek. A második negyedben próbáltunk még visszakapaszkodni a mérkőzésbe, sikerült értékesíteni egy távoli mezőnygólt, majd Lobato és Stimphil 10 yardos összjátékból 10-21-re kapaszkodtunk vissza, aztán viszont a Bocats is összekapart 10 pontot, és visszaállították az eredeti különbséget, mely után már csak arra voltunk képesek, hogy a félidő lejárta pillanatában egy 42 yardos FG-vel szépítsünk, de a házigazdák így is 31-13-ra vezettek, és abszolút nem úgy nézett ki, hogy megnehezíthetjük már a dolgukat. Kisvártatva a bomba formában lövöldöző Dave Eden a napi harmadik mezőnygólját is értékesítette, a 40 és a 42 yardos rakétákat követően utoljára 38-ról volt eredményes. Ennél feljebb viszont már nem tudtunk zárkózni, a hátralévő másfél negyedben csak a házigazdák szereztek a pontokat, a végeredmény így 41-16 lett a javukra. Voltak biztató momentumaink a mérkőzésen, de összességében egyáltalán nem tudtuk megnehezíteni a favorit dolgát, újabb sima vereséggel folytatódott a greeley-iek idei menetelése. Lobato 214 passzolt yard közben egy-egy TD-t és INT-et hajtott végre, és sajnos a többiek között sem számolhattunk be semmiféle kiugró egyéni teljesítményről.




















Ezt követően jött egy hét szünet, múlt szombaton pedig újult erővel próbáltuk meg feltartóztatni a Nottingham Field-en a papíron ugyancsak nálunk jóval erősebb Montana gárdáját. Az első negyedben még viszonylag jól érvényesült a mieink akarata, vissza tudtuk fogni a vendégek akcióit, és megúsztuk 0-0-val nyitó 15 perc eseményeit. A második felvonásban azonban hamar fölénk nőtt a Grizzlies, rögtön az első percekben Lobato adta el a labdát a saját end zone-unkhoz közel, így a vendégeknek nem volt szükségük túl nagy megerőltetésre a visszahordott TD-hez. A továbbiakban ismét jól tartottuk magunkat, de sajnos rendre elpuskáztuk a helyzeteinket, ezzel szemben a Montana még közvetlenül a félidő vége előtt értékesített egy 34 yardos mezőnygólt, mellyel 10-0-s vezetésre tettek szert. A második félidő valósággal álomszerűen indult, a kezdő kickoff-ot ugyanis Dominic Gunn TD-re hordta vissza, a 98 yardos roham által megszereztük az első pontjainkat a mérkőzésen. Sajnos, ezzel sem tudtunk lényegesen közelebb zárkózni, percek alatt újabb TD-vel válaszolt az ellenfél, és folyamatosan egy lépéssel előttünk jártak. A harmadik negyed utolsó perceiben sikerrel hajtottunk végre egy közeli mezőnygólt, de egy újabb megállíthatatlan futójátéknak köszönhetően 10-24-es hátrányból fordulhattunk a befejező játékrészre. Rövidesen végképp minden a feje tetejére állt, sorra követtük el a turnover-eket, az adódó lehetőségeket pedig könnyen kihasználták a vendégek, és kevesebb mint tíz minutum leforgása alatt 16 megválaszolatlan pontot szereztek, teljesen padlóra küldve ezzel a csapatot. Csupán annyi maradt bennünk, hogy másfél perccel a meccs vége előtt Gunn megszerezze a második TD-jét is, aki ezúttal a Lobato-tól kapott 24 yardos átadásból tudott eredményes lenni, mellyel a végeredményt 40-17-re kozmetikáztunk. Nem sokat segített a bye week, a pihenő után is meggyőző különbséggel kapituláltunk, és bebizonyosodott, hogy idén is nagyon kevés keresnivalónk lehet a Big Sky erősebb csapataival szemben. Lobato újra három pick-et dobott a 25/42-es hatékonysága közben, a 259 szerzett yard is hiábavalónak bizonyult, a Grizlik igencsak szétszedték a Macikat.

A Big Sky konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

1. Montana State Bobcats 3-0 (6-0)
2. Cal Poly Mustangs 3-0 (5-0)
3. Eastern Washington Eagles 3-0 (4-1)
4. Northern Arizona Lumberjacks 2-0 (4-1)
5. Sacramento State Hornets 2-1 (4-2)
6. Montana Grizzlies 1-2 (3-3)
7. Noth Dakota Fighting Sioux 1-2 (3-3)
8. Portland State Vikings 1-2 (2-4)
9. Southern Utah Thunderbirds 1-2 (2-4)
10. UC Davis Aggies 1-2 (2-4)
11. Idaho State Bengals 0-2 (1-4)
12. Northern Colorado Bears 0-2 (1-4)
13. Weber State Wildcats 0-3 (0-6)

Abban már a szezon előtt is biztosak lehettünk, hogy nem lehetnek igazán vérmes reményeink, és ennek megfelelőn a Big Sky alsóházában foglalunk helyet, tulajdonképpen csak egyetlen konferencia-rivális legyőzése is bravúr lenne. Az újabb nyeretlen szezont már biztosan elkerüljük, így már most elégedettek lehetünk a csapattal, még egy győzelem maga lenne a bravúr, erre azonban vélhetően legfeljebb a Weber State ellen nyílhat lehetőség.

A Bears hátralévő menetrendje:

Október 14., vasárnap, 03:05 Cal Poly Mustangs - Northern Colorado Bears*
Október 20., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Idaho State Bengals*
Október 27., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Northern Arizona Lumberjacks*
November 3., szombat, 22:05 Portland State Vikings - Northern Colorado Bears*
November 10., szombat, 21:30 Weber State Wildcats - Northern Colorado Bears*
November 17., szombat, 20:05 Northern Colorado Bears - North Dakota Fighting Sioux*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr944830607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.10.10. 16:33:16

hát a kevésnek is örülni kell:-)
gunnt dicsérted a szezon előzetesben és megmutatta hogy mennyire jó

milo_hedgie#23 2012.11.04. 00:45:09

szép csendben a harmadik Wt gyűjtöttük be,na erre aztán senki nem számitott:))) most a portland statet vertük meg idegenben


süti beállítások módosítása