Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Nagyszerű menetelés

2013.04.04. 00:20 - -Zephyr-

Az utóbbi hetekben bomba formában játszó Denver Nuggets folytatta menetelését az NBA-ben. Fontos szakaszhoz érkezett a bajnokság, most dől el, ki milyen pozícióban jut be a rájátszásba. Szerencsénkre a legjobb formánkat hozzuk most, lássuk, hogyan alakult az utóbbi néhány összecsapás!



Összefoglaló írásunkat a Memphis Grizzlies elleni rangadóval indítjuk. Fontos mérkőzés volt, hiszen a Grizzlies közvetlen riválisunk a nyugati versenyfutásban. Gallinari pontjaival kezdtük az első negyedet, majd inkább a magas embereink voltak eredményesek. A második felvonást előnyből kezdtük, de a szünet előtti hajrában felzárkózott a vendég csapat egyetlen pontra. A félidőt követően a Memphis átvette a vezetést és kicsit komolyabban el is léptek tőlünk. A záró játékrész elején Brewer és Faried pontjaival kerültünk közelebb, majd Iguodala révén fordítottunk is. A negyed derekán öt pontra növeltük a különbséget, de visszazárkózott a vendég csapat. A mérkőzés utolsó két percében megint dominálni tudtunk és a jó hajrának köszönhetően győztünk 87:80-ra. Hajtós és küzdelmes mérkőzés volt Gallinari és Koufos voltak a legjobbjaink, az olasz 15 ponttal, a görög center pedig 18 egységgel és 16 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből. A padról Brewer és Miller és jól teljesítettek. Hagyományosan nem jellemző ránk, hogy az ilyen kevés pontot hozó találkozókat megnyerjük, ezúttal viszont nagyon jól jöttünk ki a hajrából. Az egész mérkőzésen jól védekeztünk és Koufos remeklése is meglephette a vendégeket.

A Chicago Bulls elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatódott a programunk, nehéz mérkőzésre volt kilátás. Az első felvonás viszonylag csendesen telt el. A második negyedben kezdtük átvenni az irányítást, komolyabb előnyt is sikerült szereznünk ebben a szakaszban. A harmadik felvonásban, bár csökkent a különbség, a záró negyedet megelőzően még mindig előnyben voltunk. Az utolsó negyed hajrájában a Bulls kezdett egyre közelebb kerülni, majd 105ös állásnál Robinson révén egyenlíteni is sikerült nekik, jött a hosszabbítás. A ráadás is nagyon izgalmasan alakult, Koufos vitatott kosarát megadták a bírók, a házaiknál Noah, hasonló körülmények közt szerezett kosarát érvénytelenítették, ami heves indulatokat váltott ki a Bulls padján. A meccset végül Iguodala hármasával így egyetlen ponttal, 119:118-ra nyertük. Nagyon jó iramú, pontokban gazdag mérkőzés volt. Chandler remekelt nálunk, kimagasló mennyiségű pontot szerzett, csereként 35-ig jutott. Rajta kívül öten lépték át a tíz pontos határt, Iguodala mindössze egyetlen lepattanóval maradt le a dupla-dupláról, ennek ellenére ő meccs másik hőse Chandler mellett.

Már a Bulls elleni csata is nagy küzdelmet hozott, de az igazán komoly próbatétel még csak ezután következett. A csapat az Oklahoma City Thunder otthonába látogatott, ráadásul a hosszabbítással fűszerezett chicagói mérkőzést követen pihenő nélkül lépett pályára Karl legénysége. Az első negyed nem úgy nézett ki, mintha bármi keresnivalónk lenne ezen a meccsen, sok pontot kaptunk és ellépet a Thunder. A második negyedben aztán összeszedtük magunkat és a szünetig feljöttünk egy pontra. A harmadik felvonásban már fordítani is tudtunk, sőt egy kicsit le is szakítottuk a hazai csapatot, a záró negyedre 7 pontos előnnyel fordultunk. Magabiztosan őriztük a vezetésünket a játékrész nagy részében, egyszer sikerült öt pontra feljönni a Thundernek, de többet nem engedtünk, így végül némi meglepetésre 114:104-re megnyertük ezt a fontos találkozót. Remekül működött a csapat támadásban, és az első negyedet leszámítva a védekezés is rendben volt. Ezúttal Lawson volt a csapat vezére 25 ponttal, Faried 13 egységgel és 15 lepattanóval szintén nagyon hasznos volt a kezdők közül. A padról most a nagy öreg, Miller villantott meg valamit a tudásából, 20 ponttal segítette csapatát.

Szusszanásnyi pihenőt követően, immáron hazai környezetben fogadtuk a Philadelphia 76ers csapatát. Az első negyedben meglehetősen akadozott a játékunk, ennek köszönhetően a vendégek akarata érvényesült. A második negyed nagy részében sikerült egál közelében tartani az állást, majd a szünet előtti hajrában a vezetést is átvettük. A harmadik felvonás szorosan alakult, a negyedik játékrészt pedig négy pontos előny birtokából vártuk. A záró negyed elején a Sixers 4-5 pontra ellépett, majd ez a különbség látszott állandósulni. Két perc volt még az órán, mikor 8 pontra hízott a hátrányunk, innen már kisebb csoda kellett a fordításhoz. Ebben az utolsó két percben azonban két büntetőt leszámítva nem sikerült betalálni a vendégeknek, nálunk pedig Brewer vezérletével jó irányba kezdtek alakulni a dolgok. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült, Brewer triplájával két pontra zárkóztunk fel az utolsó másodpercekben. Két philadelphiai büntető is kimaradt Turner révén, így az utolsó támadásnál még megvolt az esélyünk legalább az egyenlítésre. Brewer kiszorított helyzetből volt kénytelen ráemelni egy hármast, de a dobás közben faultolták, így három büntetőt ítéltek a javunkra. A döntő szituációban Brewer keze nem remegett meg és mindhármat pontokra váltott, egy ponttal átvettük a vezetést. A Sixers utolsó próbálkozását Randolph blokkolta, így 101:100-ra győztünk egy nagyon izgalmas mérkőzésen. Nem játszottunk jól, igaz Lawson nélkül voltunk kénytelenek lehozni a meccset. Az őt helyettesítő Miller viszont nem fogott ki rossz napot, 21 ponttal zárta a mérkőzést. A találkozó hőse egyértelműen Brewer volt, 29 ponttal szállt be a padról, 10/18-as mezőnymutatóval zárta a meccset, a végén a hármasa és a büntetői pedig a győzelmet jelentették. Ami különös figyelmet érdemel a mérkőzéssel kapcsolatban, az a triplamutatónk. Az utóbbi mérkőzéseken nem remekeltünk ebben a műfajban, ezúttal viszont 60% fölött sikerült teljesíteni, amiben Brewer szintén óriási szerepet játszott.

A Sacramento Kings ellen folytathattuk a menetelést, a Kings gyengécske produkciót nyújt idén, ellenük hazai pályán elvárható volt a győzelem. Ennek megfelelően kezdtünk a mérkőzésen, 10-12 pontos előnyt szereztünk az első játékrész alatt. A második negyedben is tartani tudtuk ezt a különbséget, a félidőben tíz ponttal mentünk a vendégek előtt. A harmadik negyedben a Kings meg tudott újulni, szép lassan dolgozták le a hátrányukat és a záró felvonásra már egy pontos hátránnyal érkeztünk meg. A negyedik negyed elején visszavettük a vezetést és 5-7 ponttal el is tudtunk lépni. Ezt az előnyt meg tudtuk őrizni a mérkőzés lefújásáig, végül 101:95 arányban győztünk. A mérkőzésen Lawson megint nem lépett pályára, Miller helyettesítette a kezdőben, ezúttal kevésbé jól, mint legutóbb. Gallinari volt az, aki ma kiemelkedett a csapatból, 19 ponttal zárta az estét. Faried és Koufos is jó meccset futottak, bőven tíz pont felett termeltek mindketten. Iguodala is dicséretet érdemel, 15 pontja mellé 8 asszisztot is jegyzett ezúttal. Ezzel a győzelemmel 15 mérkőzésesre nyújtotta a győzelmi szériáját a csapat, ami új rekord a franchise történetében.

Idegenben a New Orleans Hornets ellen folytattuk a programunkat. Lawson még mindig nem tudta vállalni a játékot, továbbra is Miller helyettesítette őt. Gyenge első negyeddel nyitottunk, a Hornets abszolút dominálta a nyitó játékrészt. A második negyedben sem változott meg a játék képe, tovább nőtt a különbség és a szünetre már húsz pontos hátrányban mentünk. A harmadik szakasz elején kezdtünk közelebb kerülni, ám a játékrész végére ismét a húsz pontot közelítette a különbség. A záró negyed már kevés volt arra, hogy megfordítsuk a mérkőzés állását, simán kikaptunk 110:86-ra. Gyenge napot fogtunk ki a Hornets ellen, de egy ilyen menetelés után ez belefért. Most csak Gallinarinak volt jobb napja, 24 ponttal fejezte be a mérkőzést az olasz. A legkomolyabb problémát az ellenfél triplázása jelentette ezúttal. Nem volt válaszunk a hármasokra és ezúttal festékben sem voltunk olyan hatékonyak, mint megszokhattuk. Dühösek lehetünk, azért mert megszakadt a sorozatunk, de a csapatra semmiképpen sem haragudhatunk a vereség miatt.

Nehéz meccs következett, a San Antonio Spurs ellen léptünk pályára. Lawson visszatérhetett a kezdőcsapatba, amivel javultak az esélyeink. Gyengén indítottuk az első néhány percet így korán hátrányba kerültünk, de még ebben a negyedben sikerült visszakapaszkodnunk. A második felvonásban voltak jó időszakunk, megszereztük a vezetést és a pihenőt három pontos előnyben tölthettük. A félidőt követően ismét a texasi gárda játszott jobban és fordítottak a negyed felénél. A záró negyed szorosan alakult, az elején visszazárkóztunk és innentől szorosan alakult a hátralévő időben az állás. A találkozó legvégén öt pontos előnyben volt a Spurs, Gallinari büntetőivel egy pontra sikerült feljönni. Duncan kihagyott dobása után megvolt a lehetőségünk, hogy megfordítsuk az állást és győzzünk, Miller dobását blokkolták, így 100:99-re győzött a Spurs. Már az előző mérkőzésünkön is gondot jelentettek a triplák, most még komolyabb különbség volt ebben a tekintetben és nem a mi javunkra. Egyetlen hármast sem tudtunk értékesíteni, míg a Spurs 60% fölött teljesített ebben a mutatóban. Hiányoztak a kimagasló teljesítmények is, csak McGee nyújtott átlagon felülit, 21 ponttal és 11 lepattanóval. Az egy pontos vereség ténye bosszantó lehet a mérkőzéssel kapcsolatban, de tartsuk szem előtt, hogy nyugat éllovasa ellen szenvedtük el.
























Két vereséget követően hazai pályán fogadtuk a Brooklyn Netset, itt már nyernünk kellett, ha meg szerettük volna tartani az előkelő helyezésünket a táblázaton. Lawson játékára ismét nem számíthattunk, helyette megint Miller kezdett. Szoros, kiegyenlített első játékrésszel indult a mérkőzés. A második negyedben kezdtük átvenni az irányítást és jócskán tíz pont fölötti előnyt építettünk a félidőig. A harmadik játékrész ismét kiegyenlített játékot hozott, nem változott jelentősen a különbség. A záró negyedet 14 pontos előnyről kezdtük, a Nets nem volt képes csökkenteni ezt a különbséget, így a hajrára már nem maradt nyitott kérdés, 109:87-re győztünk. Sima mérkőzés volt, játszottuk a megszokott játékunk, sok pontot szereztünk a festékből és lerohanásból is nagyon eredményesek voltunk. A csapat legeredményesebb játékosa, az ezúttal több lehetőséget kapó Fournier volt, 19 pontig jutott a fiatal tehetség.

Történelmi formában játszik a csapat mostanában, ennek legjobb bizonyítéka a győzelmi sorozat volt. Valaki mindig képes előlépni és vállára venni a csapatot, ha szükséges, ezért nagyon sok lábon állunk egyszerre. Az utóbbi időszak remeklésének eredménye ként már harmadik helyen állunk a nyugati versenyfutásban. Jó volna megőrizni ezt a helyezést, különösen annak tudatában, milyen sokat jelen számunkra a hazai pálya előnye.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 54-20 (74 meccs)
2. Denver Nuggets 50-24 (74 meccs)
3. Utah Jazz 39-36 (75 meccs)
4. Portland Trail Blazers 33-41 (74 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 27-46 (73 meccs)

A közeljövő programja:

Április 4., csütörtök, 03:00 Utah Jazz - Denver Nuggets
Április 5., péntek, 03:00 Denver Nuggets - Dallas Mavericks
Április 7., vasárnap, 03:00 Denver Nuggets - Houston Rockets
Árilis 11., csütörtök, 04:30 Denver Nuggets - San Antonio Spurs
Április 13., szombat, 02:30 Dallas Mavericks - Denver Nuggets
Április 15., vasárnap, 23:00 Denver Nuggets - Portland Trail Blazers


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr205194126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 03:39:47

valóban nagyszerű formában voltunk/vagyunk:)

28-23 az első negyed után a utah otthonában.

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 04:14:42

vezetünk a félidőben 56-51re

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 04:57:17

81-68ra megyünk az utolsó negyed előtt

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 05:19:59

113-96 W. jót tette a hosszabb szünet, utahban nem szoktunk ilyen simán nyerni. gallinari 21, faried 19 pontos volt.

Black_Adder 2013.04.04. 13:08:43

tartottam a meccstől, a jazz az életéért kellett volna h küzdjön, hazai pályán...
Mondjuk ilyen szempontból a mai se lesz könnyebb, de legalább otthon játszunk.

Mi a tiebrakerünk a Memphis-szel szemben?

foppa21 2013.04.05. 08:54:18

győztünk a mavs ellen is egy ponttal:-)

Black_Adder 2013.04.05. 10:44:26

gallinari megint lesérült. mire felépül és mire visszanyeri a formáját addigra már a következő szezon lesz...:(

jó lenne ha legalább Lawson visszatérhetne a hajrára...

Tomi_Tanguay 2013.04.07. 04:10:54

64-56ra vezetünk a félidőben. -10ről fordítottunk, iguodala és brewer a legjobbjaink de chandler is hibátlanul helyettesíti gallot, ez mondjuk nem meglepetés mert a padról is mindig jobb volt nála

Tomi_Tanguay 2013.04.07. 04:57:24

102-83 az utolsó előtt, ennek is meg kell lennie

melo15 2013.04.07. 10:07:30

sima lett nagyon, 132 pontot vertünk a rocketsnek

foppa21 2013.04.08. 20:59:14

@Filip89: csak a címet olvastam:-D

milo_hedgie#23 2013.04.09. 21:42:52

gallinari megint out for season? vicc. szerencsétlennek idén egész jól ment a játék,de hát porcelán. nem lesz belőle meghatározó nba játékos soha
chandler fogja helyettesiteni?
lawson mikor jön vissza?

Tomi_Tanguay 2013.04.09. 22:07:47

lawson még az alapszakasz vége előtt vissza akar térni. egyetértek hogy ő nagyobb veszteség, mint gallo, mert ty szervezi a játékot, nehezebb pótolni, az olasz "csak" dobta a pontokat, amikor épp jól ment neki (hetente egy meccsen). vlszeg chandler lesz a kezdő hármas mindig, de hogy ha ty visszatér, akkor lawson-brewer/fournier-iguodala is lehet az első három ember, vagyis iggy több szerepet kap feljebb scorer helyen, papíron brewer is lehetne hármas de szerintem ott nem lenne annyira hatékony mint eddig.

melo15 2013.04.10. 21:10:50

ma nagy meccs lesz a spurs ellen, szerintem otthon verhetőek és győzni is kéne hogy erősítsük az esélyeket a harmadik helyre (vagy még feljebb)

Tomi_Tanguay 2013.04.11. 05:18:42

18-11es hátrányban vagyunk az első negyed után

Tomi_Tanguay 2013.04.11. 05:45:28

a félidőben 38-37 a javunkra.

Tomi_Tanguay 2013.04.11. 07:54:09

győztünk 96-86ra! chandler 29 ponttal volt a legjobb. szép volt megint!

melo15 2013.04.11. 21:06:18

brutális formában vagyunk! nem hittem volna hogy lawson és gallo nélkül is sorban fogjuk nyerni a meccseket

melo15 2013.04.12. 20:42:14

ma hajnalban a mavs ellen folytatjuk. győzni kell :)

Tomi_Tanguay 2013.04.13. 03:40:41

55-48ra vezetünk a félidőben

Tomi_Tanguay 2013.04.13. 04:25:27

egy pontos hátrány az utolsó negyed előtt

Tomi_Tanguay 2013.04.13. 05:19:51

hosszabbítás, de ki fog kapni...kár ezért a második félidőért:(

Tomi_Tanguay 2013.04.15. 00:18:45

67-50re nagyon megyünk a szünetben a blazers ellen.

Tomi_Tanguay 2013.04.15. 01:33:38

megvan 118-109. a második félidő gyengébb volt és a negyedikben rendesen felengedtük őket, komolyan fostam. aztán szerencsére a vége egyértelmű volt már. folytatódik a hazai veretlen sorozat.

melo15 2013.04.15. 08:05:03

na az fasza hogy most faried sérült le... ha a hátralévő két meccsből egyet megnyerünk, akkor megvan a harmadik hely, mert jobb az egymás elleni eredményünk a memphis ellen ha esetleg döntetlen lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.15. 20:20:18

Ahogy mondtam, csak jót tett a csapatnak a kerékkötő Gallinari kiesése, így sokkal jobban kijöhet Iguodala és Fournier scorer képessége.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.15. 20:31:58

Nuggets set team NBA record with 55th win.

Tomi_Tanguay 2013.04.15. 22:21:46

nincs törése fariednek de az utolsó 2 alapszakasz meccset biztos kihagyja

Tomi_Tanguay 2013.04.16. 03:12:05

56-53ra vezetünk a szünetben a bucks ellen

Tomi_Tanguay 2013.04.16. 05:06:52

kiszenvedtük ezt is 112-111re:)
mcgee 10 pont és 17 lepattanó faried távollétében, lawson 26 ponttal volt a legjobbunk

melo15 2013.04.16. 15:58:47

mostmár csak akkor veszítjük el a harmadik helyet, ha kikapunk a sunstól és a clippers megnyeri az utolsó két meccsét különben. különben megvan és készülhetünk a rockets vagy a warriors ellen

foppa21 2013.04.17. 16:24:56

@melo15: győzött tegnap a clippers, szóval kötelező nyerni a harmadik helyhez. márpedig tényleg muszáj, mert sokkal jobb lenne szvsz a warriorsal játszani, mint a grizzliesel....

Tomi_Tanguay 2013.04.18. 04:19:33

118-98ra simán hoztuk a meccset, a kiegészítő ember is oda tették magukat.

foppa21 2013.04.19. 19:53:58

szombat este már kezdődik is a playoff a golden state ellen!

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 21:57:44

reméljük megyünk tovább a kikövezett úton és folytatódik a sikeres hazai szereplés

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 22:51:57

16-1es mérlegünk van a gold jerseyben

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 02:05:53

kurva szoros lesz a végjáték, pedig több ponttal is vezettünk...

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 02:09:54

miller at the buzzer!!! wiiiiiin:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.21. 03:43:17

Akármennyire is lókötő és szidják sokan, ezt a győzelmet szinte teljes mértékben Miller-nek köszönhettük. A mezőny legjobbja volt, jó volt az öreg a háznál.

Andre Miller is first NBA player in 27 years to record at least 28 pts and 5 asts while playing less than 30 minutes in a playoff game.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.21. 19:00:24

Faried azt nyilatkozta, a második meccsen játszani fog.


süti beállítások módosítása