Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Helyzetjelentés

2013.07.09. 06:26 - -Zephyr-

Korán búcsút intett idén a rájátszásnak a Denver Nuggets. A bíztató alapszakaszt követően talán többre számítottak a csapat hívei a kieséses szakaszban, a blama viszont nem maradt következmények nélkül. Mint arról a blogon már olvashattatok korábban, több mélyreható változás is történt a csapat háza táján ezen a nyáron. Az azóta eltelt egy hétben újabb pletykák láttak napvilágot, valamint jelentős játékos mozgások is történtek. Alább ezekről olvashattok, emellett megpróbálok egy kicsit jósolni a jövőre nézve, hogy mire is számíthatunk a történtek alapján.



Arthur megszerzése után egy újabb erőcsatár csatlakozott a kerethez, miután három évre, 15 millió dollárért szerződtettük JJ Hicksont, aki az előző szezont a Portland kötelékében töltötte. Hickson 24 éves, a 2008-as draft 19. választottja volt, tavalyi szezonjában 12,7 pontot és 10,2 lepattanót átlagolt. A Blazersben kényszerűségből center poszton kellett szerepelnie. Amennyiben marad Mozgov, akkor nagyon valószínű, hogy visszatérhet eredeti posztjára és Faried váltótársa lehet. Ebben az esetben Arthur megszerzése fölösleges lépésnek tűnik, tehát nem teljesen világos még, hogyan képzeli a vezetőség a 4-5-ös posztot jövőre. Hickson megítélését illetően is megoszlanak a vélemények, a számok alapján Farieddel félelmetes duót alkothatnak, ami a lepattanókat illeti. Ami miatt megoszlanak a vélemények róla az, hogy nem tartozik a legmasszívabb védők közé, ez pedig nyugaton, ezen a poszton igen komoly hátrányt jelent. A másik fontos hír Andre Iguodala távozása. Olimpiai bajnok játékosunk a Golden Stateben fogja folytatni pályafutását, jelenleg egy sing and trade üzlet nyélbeütésén fáradozik a denveri vezérkar, hogy ne ellenérték nélkül veszítsük a csapat egyik legpiacképesebb játékosát. Az Igu-ügylet mellett egy másik trade is körvonalazódni látszik, ennek keretében Randy Foye érkezne Utahból, szintén egy sing and trade üzletben. A hírek szerint Iguodala helyére Monta Ellis jönne kettes posztra. Ellis fizetési igényeit nehéz lenne kielégíteni, ezért felmerült, hogy Andre Miller távozik majd azért, hogy létrejöhessen a megállapodás. Az ő megítélése egyértelműen negatív, ami a szurkolói köröket illeti, a legtöbben nem szeretnék a csapatnál látni. Véleményem szerint sem lenne jó választás, amennyiben új alapokra akarjuk helyezni a csapatot, nagy hiba lenne egy túlértékelt játékost nagy pénzért leigazolni és ezzel megbéklyózni magunkat.

Eddig nagyon aktívak vagyunk ebben a holtszezonban, tisztán látszik, hogy az új edzőnk más alapokon képzeli a csapatot, mint elődje tette. Valószínű, hogy nagyobb hangsúlyt kap majd a védekezés és lassulni fog a játékunk a jövőben. A következő szezonban McGee lényegesen nagyobb szerephez fog jutni, a csapat egyik sarokövének szánják őt és komoly elvárásokat támasztanak vele szemben. Benne azért komoly rizikófaktor van, vitán felül áll, hogy nagyszerű fizikai adottságai vannak, de fejben voltak vele problémák. Rajta kívül, vélhetően a többi fiatal játékosunk is több lehetőséget fog kapni, elsősorban Fournier és Hamilton. Rövidebb távlatokban a legfontosabb kérdés a kettes poszt megoldása. Remélhetőleg nem Ellisre fog esni a vezetők választása, ha mégis, az teljesen felülírhatja az előbbi elképzelésemet a következő szezonnal kapcsolatban. Rengeteg nyitott kérdés maradt még, melyek biztosan izgalomban tartják a csapat szurkolóit a következő napokban. Amint új fejlemények lesznek jelentkezünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr775397051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Zephyr- 2013.07.09. 16:33:42

Időközben megszületett a megállapodás Iguodala ügyében. Iggy megy a Warriorsba, Randy Foye jön hozzánk a Jazz-től és kapunk egy 12 milliós trade exception is. A Utah egy második körös draftjogot kap a GSW-től.

Tomi_Tanguay 2013.07.09. 20:13:45

nem rossz. bár szvsz igu>foye.
foye karrier szinten 10 pontot átlagol, ennél lehet több kéne nekünk egy kezdő kettestől.

VonMiller58® 2013.07.09. 20:48:41

Igoudalaért kár egyik kedvenc játékosom volt.

VonMiller58® 2013.07.09. 20:57:47

de a másik kedvencem McGee még itt van és remélem nem fog olyan baromságokat csinálni mint amikor feladta magának alley-upra :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.07.09. 21:07:28

@Tomi_Tanguay: Nem jártunk rosszabbul, mintha Ellis jött volna.

-Zephyr- 2013.07.13. 08:27:57

Ellis ügyében végleg megnyugodhatunk, Dallasban kötött ki.


süti beállítások módosítása