Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A divízió tetején karácsonyozik az Avs

2009.12.23. 15:45 - Filip89

Ismét hazatért Denverbe a Colorado Avalanche jégkorongcsapata, a legutóbbi hét mérkőzésből pedig hatot a Pepsi Centerben vívhattunk meg, ez elég volt ahhoz, hogy 4-3-as győzelem-vereség mérleggel abszolváljuk a legutóbbi Avs-bejegyzésünk óta eltelt időszakot. A csapat ezzel biztosan az Észak-nyugati divízió élén töltheti a most következő néhánynapos karácsonyi szünetet.




















Ezalatt első alkalommal 1-0-s vereséget szenvedtünk a Minnesota-tól; majd büntetőkkel győztük le 2-1-re a Tampát; kisvártatva az igazán nagyrivális Calgary-t 3-2-vel osztottuk ki; ám a Washington ellen egy 6-1-es pofonba szaladtunk bele; viszont néhány nap szünet után 5-2-re simán lemostuk a Columbus-t; aztán megnyertük az időszakbeli egyetlen idegenbeli meccset is, amikor 4-3-ra vertük a Minnesota-t; végezetül pedig az Anaheim 4-2-re győzött Denverben.

- A gárda házi pontlistáját változatlanul Stastny vezeti, aki az elmúlt 7 meccsen hat újabb pontot szerzett, és most 39 mérkőzést követő 38 pontjával (9 gól, 29 assziszt) top15-ös scorer NHL-szinten. Az elmúlt hónapban kiváló elsőszámú centere volt a csapatnak, a vezetőszerepű játéka mellett a pontokat is szép számmal termelte, és a faceoffolásban is egyre versenyképesebb számokat képes hozni, miközben továbbra is toronymagasan az egész ligában ő bulizik a legtöbbet, az egész mezőnyben egyedül ő van 800 felett. Wolski is félelmetes formában játszik az első sorban, meccsről meccsre rengeteget korcsolyázva hajtja végig az estéket, közben pedig a helyzetek előkészítésében és befejezésében egyaránt nagyon fontos szerepet tud betölteni. A Jackets-nek egy 2+1-et szórt, és az utóbbi időben még a Flames ellen is többpontos meccset zárt. Összességében 37 pontjával (15+22) az NHL-pontlista legjobb 20-as listájába tartozik. A sor harmadik tagja, a másodéves Stewart is kegyetlenül teper még mindig, az elmúlt hét meccsből három alkalommal talált be, és a többi összecsapáson is bőven megvoltak a lehetőségei, végre képes a kiegyensúlyozott játékra, és folyamatosan pörög. Félelmetes mostanában, a legutóbbi 15 meccsen 17 pontot szorgoskodott össze, azután, hogy előtte 19 pályára lépésén csupán 6 pontra volt képes. Óriásit javult, és reméljük most már hosszútávon is el tudja kapni ezt az eszeveszett ritmust.

- Az újoncaink közül Duchene továbbra is szépen szállítja a pontokat, és 23 egységével (10+13) az idei 1/1-es Tavares mögött a liga legeredményesebb elsőéves hokisa. A lelkesedése az egész évben fantasztikus, elképesztően gyorsan és okosan játszik, nagyon jól ismeri fel a helyzeteket, és kiváló vezére tud lenni az egész második sornak. Az idényt a 3-4. sor környékén kezdő Galiardi mostanában a sok sérülés miatt állandó másodiksoros balszélsőt játszik, és valami csodálatos, amit művel, támadásban is egyre hatékonyabb, már 14 pontos, amivel a rookie pontlistán top10-es; közben pedig ligaszinten is egyértelműen az egyik legjobban védekező csatárnak számít, elképesztő szerelésekre képes, létszámhátrányban pedig O'Reilly-val félelmetes párost alkotnak, T.J. ráadásul mostanában rendszerint 20 perces jégidőket kap. Áttérve az NHL egyetlen 2009-ben nem első körben draftolt újoncára, pontot ugyan most már egy hónapja nem szerzett, mégis szinte minden egyes találkozón nagyszerűen hajt, és a védekező játékát sem lehet elégszer dícsérni. +10-zel még mindig a csapaton belüli legjobb plusz/mínusz statisztikával bír, és ligaszinten is a legplusszosabb elsőéves támadó. 14 pontjával szintén a legjobb pontszerző újoncok között tarthatjuk számon, egyébként a top10-es rookie listán, ahol egyedül nekünk van ott három játékosunk is.

- Hejduk a térd sérülése miatt kihagyott mostanában újra pár meccset, a Columbus ellen visszatérve azonnal 1+2-t vágott, és az utolsó három meccsről négypontos. Rögtön új dimenzióba vitte sorát, az újoncok társaságában igazi mentorként funkcionál, és amellett, hogy tanítgatja a kicsiket, az ő teljesítményére is kimondottan jó hatással van Duchene-ék lendülete. A cseh hokis 32 meccsen játszva 24 pontnál, és 14 találatnál jár. A harmadik sorunkban McLeod és Tucker egyaránt kemény fizikai munkát képes hozni, elvétve szereznek egy-egy pontot, de még ha kapura nem is túl veszélyesek, a letámadásban nagyon szépen teszik a dolgukat. Koci a Washington ellen végrehajtott durva szabálytalansága óta valamennyi meccsen tartalék volt, és ugyan Sacco mester megjegyezte, hogy a hatalmas termetű játékos nincs büntetésben a csapat részéről, mégis úgy tűnik, hogy ez a húzás elég volt ahhoz, hogy átmenetileg kikerüljön az összeállításból. Ennek hála viszont van egy rendes negyedik sorunk, akikre lehet számítani a rombolásban, a letámadásban és a kemény ellentámadásokban, miután a közelmúltban felhívtuk az újonc Yip-et, aki a harmadik mérkőzésén a Ducks ellen élete első NHL-es gólját is meglőtte. Hendricks a Wild elleni találkozón egy hihetetlen emberhátrányos győztes gólt szerzett, és szintén rendkívül hasznos mostanában, igazán bátran harcoló játékos. Valamint az idén már negyedik alkalommal felrendelt Durno is talán végre kezd megragadni a negyedik sorban, ahol szépen végzi a dolgát, első NHL-es bunyóján is átesett nemrégiben. Valamint néhány mérkőzés erejéig bemutatkozhatott a nagycsapatban két újabb fiatal újonc, Stoa és Mercier, akiket azonban rövid idő után visszaküldtünk még az AHL-be.

- A védelemben változatlanul Quincey és Hannan párosa végzi a legstabilabb produkciót, bár időnként vannak gyengébb napjaik, amikor némileg sebezhetőbbek, de összességében még mindig rendkívül kiegyensúlyozottak hátul, és az előrejátékot is remekül tudják segíteni. Quincey megint szerzett néhány asszisztot, így már 18 ponttal a legponterősebb hátvédünk a szezonban. Hannan pedig +8-asra javította mutatóját, ezzel ő a legjobb bekkünk ezen a téren. Az utóbbi időben összekapta magát a sérülései után kissé formán kívül teljesítő Liles, egyre bátrabb játéka pedig a pontok számában is kezd megmutatkozni, és a Jackets elleni 1+1-es teljesítménye főszereplésével elérte idei 14. pontját is. Elmarad még ugyan a tavalyi formájától, kicsit még össze kéne hangolnia jobban a játékát, de Clark mellett nem egyszerű, ketten együtt ráadásul sok hajmeresztő dologra képesek védekezésben. Utóbbi egyébiránt 114 blokkolt lövésével azóta is ligaelső. A rangidős Foote kiváló vezére a fiatalos csapatunknak, és amellett, hogy rendkívül jól védekezik, még rendszerint a csapatot érő attrocitásoknál is elsőként lép oda, hogy megvédje fiait. Igazi vezér, igazi kapitány, és számunkra még mindig a legnagyobb. Az elsőéves Wilson is egyre több lehetőséghez jut, időnként már létszámfölényben is jégre lép, és a játékpercei is megszaporodtak az utóbbi időben, a csodálatos ütközései pedig élményszámba mennek. Kilenc pontjával a hatodik legeredményesebb újonc bekk a ligában, csak a legnagyobb sztárok előzik meg őt. Talán az év legnagyobb kellemes meglepetése a feltűnése, mert rá aztán nem igazán számítottunk volna előzetesen.

- Visszatért a kapuba Anderson, és az utóbbi 6 találkozón megint ő védett, egyedül a Washington ellen nem érte el a 90 %-ot, ahol le is cseréltük, azonban a többi alkalommal parádés formában valósággal brillírozott a kapunk előtt. Szezonbeli 33 kezdésével megdöntötte az eddigi egy szezon alatti saját rekordját, miközben éves szinten 91.7 %-kal véd, 2.67 GAA mellett. Továbbá három asszisztjával az NHL legponterősebb kapusa. Budaj védett még a Minnesota elleni itthoni meccsen, Anderson sérülése alatt kiválóan helyettesítette az első számú kapust, nagyon is lehet számítani a szlovák portásra, és az amerikaihoz hasonló statisztikái vannak neki is, bár csupán 9 mérkőzésen kapta meg a lehetőséget.

- Sérülés miatt a lágyékával bajlódó Svatos immár 5 meccset hagyott ki egymás után, míg a keresztszalag-szakadást szenvedő Jones térdét a múlt héten operálták meg. Cumiskey a láb sérülését követően már korcsolyázik, lassan a közeleg a visszatérése, ellenben Salei továbbra is fájlalja a hátát, és még mindig pihennie kell.


















Az Észak-nyugati divízió állása:


1. Colorado Avalanche 21-12-6, 48 pont (39 meccs)
2. Calgary Flames 20-11-4, 44 pont (35 meccs)
3. Vancouver Canucks 21-16-0, 42 pont (37 meccs)
4. Minnesota Wild 17-16-3, 37 pont (36 meccs)

5. Edmonton Oilers 15-17-4, 34 pont (36 meccs)


Tehát tartjuk első helyünket a divízióban, miután idén harmadszor is megvertük a Flames-t, és harmadikok vagyunk a Nyugati főcsoportban. Az alapszakasz feléig az Avs szinte az év legnagyobb meglepetéscsapata, ugyanis az előzetesen a nyugati 13-15. helyére jósolt lesajnált együttes jónéhány élcsapatot elpáholva a konferencia élmezőnyében verseng. A denveriek a 2009-es naptári esztendőben még a Dallas fogadása után Ottawa-ban és Detroitban lépnek fel, utóbbi találkozó magyar idő szerint éppen az új év hajnalán, 01:00-tól kezdődik, tehát ha esetleg Szilveszterkor nem lesz jobb dolgotok, bizonyára érdemes lesz megnézni a két rivális közti összecsapást.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr61617912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2009.12.23. 18:03:31

oh yeah! még mindig mi vagyunk a legnagyobbak!!!:-D

Tomi_Tanguay 2009.12.24. 05:16:59

elolvastam ezt is. tetszik,nem semmi milyen ujoncaink vannak, de ezt a meccseken is látom. föleg gali játéka kurvára tetszik, nagyon ügyes csávó:)

milo_hedgie#23 2009.12.25. 08:35:48

nagyon erősek vagyunk,de nem tudom meddig lehet tartani ezt a teljesitményt. szerintem mostmár lassan visszaesés következik,de akár a playoffra sem vagyunk esélytelenek. de mindegy az eredmény,ez a csapat lenyügöző,és akárhol végzünk a végén,csak büszkék lehetünk rájuk! éljen az Avs!!!:)))
boldog karácsonyt mindenkinek srácok!:)

foppa21 2009.12.27. 11:53:37

megint jól játszottunk nagyon, megérdemeltük! szép volt!:-)

milo_hedgie#23 2009.12.27. 14:41:29

szavaztam galiardira:)))
nagyon jó ez a csapat,és még mindig vezetjük a diviziót!

Tomi_Tanguay 2009.12.27. 15:01:16

jól megvertük a starst:) stewie mekkora gólokat lőtt már megint a végén hát hihetetlen gyerek ő is:)

foppa21 2009.12.27. 18:41:10

forsberg tényleg bekerült az olimpiai keretbe?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 19:43:29

Én nem tudom, leszarom az olimpiát, úgy ahogy van. :P

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 02:34:15

igaz, a hír:) GO SWEDEN!!!
www.denverpost.com/avalanche/ci_14077494

* Goalkeepers: Jonas Gustavsson (Toronto Maple Leafs), Stefan Liv (HV71), Henrik Lundqvist (New York Rangers).

* Defenders: Tobias Enstrom (Atlanta Thrashers), Magnus Johansson (Linkopings HC), Niklas Kronwall (Detroit Red Wings), Nicklas Lidstrom (Detroit Red Wings), Douglas Murray (San Jose Sharks), Johnny Oduya (New Jersey Devils), Henrik Tallinder (Buffalo Sabres), Mattias Ohlund (Tampa Bay Lightning).

* Forwards: Daniel Alfredsson (Ottawa Senators), Nicklas Backstrom (Washington Capitals), Loui Eriksson (Dallas Stars), Peter Forsberg (Modo Hockey), Tomas Holmstrom (Detroit Red Wings), Patric Hornqvist (Nashville Predators), Fredrik Modin (Columbus Blue Jackets), Samuel Pahlsson (Columbus Blue Jackets), Daniel Sedin (Vancouver Canucks), Henrik Sedin (Vancouver Canucks) Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva), Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings).

foppa21 2009.12.28. 18:35:38

hát, ez király lesz! én is a svédeknek fogok drukkolni!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 05:00:54

Most dobtam össze egy kis szösszenetet a fiatalok szereplésével kapcsolatban az első 40 meccsről:

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=8898695&nid=5374438

foppa21 2009.12.29. 10:42:39

jó lett a cikk! nagyon jók a fiataljaink!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 21:06:36

Cumiskey elvileg visszatérhet holnap a Sens ellen.

foppa21 2009.12.29. 21:18:54

@Filip89: és ki fog akkor kimaradni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 21:32:54

Még nem tudjuk, hogy lesz, szerintem majd csak holnap derül ki egyből a meccs előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 07:50:52

Peltiert visszaküldtük. Svatos is játszhatna, de várhatóan még tartalék lesz.

foppa21 2009.12.30. 11:30:01

kik lesznek ott az avsből az olimpián?

Tomi_Tanguay 2009.12.30. 12:14:24

ami eddig biztos:
salei -> fehérorosz
budaj -> szlovákia
holos -> norvég

még pár keretet késöbb hirdetnek ki.
filip,irhatok majd az olimpia alatt pár postot a blogra?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 13:21:12

Anyád blogjára esetleg. :D Nem akarok semmit tudni az olimpiáról, szóval az benne van, hogy nem nézek tv-t, nem megyek olyan oldalakra, nem nézem a közvetítéseket, de hogy még akkor saját blogomat se látogassam? Hát, baszd meg.

Amúgy jó ötlet, legyen. :)

Tomi_Tanguay 2009.12.30. 17:41:41

jó akkor lesz:D majd te nem figyelsz:P

foppa21 2009.12.30. 17:52:01

nah király már várom:-D

Tomi_Tanguay 2009.12.30. 18:01:20

amugy hejduk és koci sem lesz ott a cseheknél:D milan azért érdekes.
még esélyes stastny és anderson, hátra van még a német, a svájci és a kanadai keret hát senkinél nem lehet emberünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 19:16:50

Na jó, ez nem érdekel. :P
Egyébként a faszom kivan, hogy 1-kor játszunk, geci álmos leszek utána, talán alszok egy kicsit, majd délelőtt meg kell írnom az összefoglalót, közben még más írásom is lesz holnap, és tanulnom is kell, aztán este+éjjel meg szilveszteri Denver's Sports Day. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 19:47:54

Liles lesz a tartalék védő, Sacco nyeljen faszt.

Tomi_Tanguay 2009.12.30. 20:13:15

sztem jogos. cumi és wilson is játszhat király:D

foppa21 2009.12.30. 20:26:46

hejduk befért volna simán, nem normálisak:-(

foppa21 2009.12.30. 20:35:36

@Filip89: nem tudod hogy lesznek a védő párok??

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.30. 20:43:07

Jó kérdés. Szerintem Quincey-Hannan, Foote-Cumiskey, Clark-Wilson. Majd meglátjuk.

Na, most leiszom magam, remélem 1-ig magamhoz térek, de ha nem, azt is leszarom, Liles nélkül semmit nem ér az egész. :(

Tomi_Tanguay 2009.12.30. 20:54:27

jaj ne legyél már ennyire szerelmes te is lilesba:D

foppa21 2009.12.30. 21:05:11

@Filip89: szerintem jó lesz a csapat igy is, kell neki egy kis nevelés talán:-)

foppa21 2009.12.31. 03:36:39

nem nagyon láttam a meccset,csak hallottam meg olvastalak titeket, de jó izgalmas volt a vége. szerencsére meglett és nyertünk 4-3-ra!

Tomi_Tanguay 2009.12.31. 12:21:26

jah jól megbasztuk őket, de majd elcsesztük a végét már megint:P ma éjjel a faszszopó redwings is megkaphatja:P

Tomi_Tanguay 2010.01.01. 18:12:34

nem rossz azért a 80s new years eve disco party kellös közepén is majdnem mi nyertünk:D stayin alive stayin alive aa-aa-aa:D

foppa21 2010.01.01. 19:46:58

yippie volt a legjobb:-)
megvan már az amerikai olimpiai csapat?

Tomi_Tanguay 2010.01.01. 21:11:49

ma este jelentik be a winterclassic után!

Tomi_Tanguay 2010.01.01. 22:33:21

stastny került be az amerikai keretbe. anderson nem lesz ott.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.01. 22:40:53

Röhejes, hogy Liles ilyen komiSZARekek meg dzsekdzsonszonok miatt nem fért be. Kibaszott kurva anyjukat.
Annak örülök, hogy Anderson helyett Quick ment, harmadik számú kapusnak minek menjen.

2010 U.S. Olympic
Men's Ice Hockey Team

Forwards (13)
David Backes
Dustin Brown
Ryan Callahan
Chris Drury
Patrick Kane
Ryan Kesler
Phil Kessel
Jamie Langenbrunner
Ryan Malone
Zach Parise
Joe Pavelski
Bobby Ryan
Paul Stastny

Defensemen (7)
Erik Johnson
Jack Johnson
Mike Komisarek
Paul Martin
Brooks Orpik
Brian Rafalski
Ryan Suter

Goaltenders (3)
Ryan Miller
Jonathan Quick
Tim Thomas

milo_hedgie#23 2010.01.02. 07:34:58

teljesen igazad van,nem tudom elhinni,hogy lilesal mi bajuk van,amikor a tavalyi vb-n is a legjobb hátvéd volt-nem csak az amerikai csapatban,az egész vb-n.... ehelyett ilyen szerencsétleneket visznek ki,uristen... anderson ezek miatt nem fért be? ez is vicces azért, quick hogy lenne már olimpiai szint,thomas se olyan állat idén,millert megértem. semmibaj,stastny remélem jó lesz. és csak azért is a cseheknek szurkolok:)))

Tomi_Tanguay 2010.01.02. 15:14:56

hülye állat vagy, ez hatalmas!:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.02. 20:41:44

Ugyanaz lesz az összeállításunk, mint a Detroit ellen. Vagyis Anderson védhet, és Liles scratch lesz.

Tomi_Tanguay 2010.01.02. 21:01:20

bakker, lilesnak tényleg ennyi volt:(

foppa21 2010.01.03. 03:39:23

szépen behuztuk a végén:D 2-0-s harmadik harmadunk is már régen volt. kétszer is eygenlitettünk hátrányból. szép volt fiúk!:-)

milo_hedgie#23 2010.01.03. 12:56:01

ez egy szép győzelem volt megint. a végén azért kis szerencse is kellett hozzá,hogy egy ilyen góllal nyerjünk az utolsó percben,de megérdemltünk sok helyzetet hagytunk ki.

foppa21 2010.01.05. 22:07:03

@Filip89: királyság! Duchene a legnagyobb! holnap reszkess tavaresz:-D


süti beállítások módosítása