Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Labdarúgóink készülhetnek a rájátszásra

2013.10.21. 14:12 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Colorado Rapids egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte odahaza a Vancouver Whitecaps együttesét, és mivel a San José Earthquakes csak egy pontot szerzett a hétvégén, így csapatunk helye biztossá vált a playoffban.



Rapids 3 v 2 Whitecaps

Csapat: Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Sturgis, Thomas – LaBrocca (Buddle, 46.), Sanchez (Rivero, 79.), Torres – Brown (Mera, 83.).
Gólszerzők: Torres a 41. és a 77. (első büntetőből), Brown az 51., valamint Manneh a 32., Camilo Sanvezzo a 75. percben (büntetőből).

Az utolsó két fordulóban a Rapids és a Vancouver már csak egymás ellen bizonyíthat – a 33. játékhéten Commerce Cityben az első találkozó megrendezésre is került a Dick’s Sporting Goods Parkban. A kanadaiaknak a három pontra kellett hajtaniuk, hiszen csak egy esetleges győzelemnek köszönhetően maradt volna esélyük kiharcolni a továbbjutást. A Rapids valamivel kényelmesebb helyzetben volt, de Moorék sem biztosították még be helyüket a playoffban.

A mérőzés első gólja előtt mind a két oldalon adódtak lehetősége, a hazai szurkolók Brown kihagyott ziccere miatt foghatták a fejüket. A jó iramú összecsapáson Manneh törte meg a csendet, miután nagyjából 22 méterről egy fantasztikus gólt szerzett. A mindössze 18 éves gambiai tehetség szezonbeli hatodik találatát szerezte az MLS-ben, 0-1.

Négy perccel az első játékrész vége előtt a Rapidsnak sikerült egyenlítenie, miután Moorral szemben volt szabálytalan az egyik vendég játékos. Gabriel Torres állt a labda mögé, aki a kapu bal oldalát választotta, ahogy a portás is, a labda azonban félmagasan vágódott a ketrecbe, 1-1.

A második játékrész elején a Whitecaps közel volt ismét a vezetés megszerzéséhez, de a labda valahogy elakadt Irwin kapuja előtt – az 51. minutumban pedig már a 18 ezer hazai néző örülhetett a stadionban. Deshorn Brown kihasználta a hazai védők ügyetlenkedését, majd jó 18 méterről remekül emelte át a játékszert a kirobbanó kapus felett, 2-1.

A kanadai együttes nem adta fel, futószalagon dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de azok rendre kimaradtak. Lassan Thomasék is elkezdtek komolyabban játszani, hiszen érezték, hogy még nem nyerték meg a meccset, ráadásul a labdarúgás igen szeszélyes sportág – és lám, Camilo Sanvezzo negyedórával a mérkőzés vége előtt büntetőből egalizált. O’Neill volt szabálytalan, teljesen jogosan ítélt tizenegyest a játékvezető, sőt akár lapot is kaphatott volna a fiatal védő. Kollégájához hasonlóan Irwin is jól érezte, hogy melyik oldalra fog tartani a labda, ám Camilo Sanvezzo erősen helyezte azt a bal alsóba, 2-2.

És akkor jött a 77. perc, egy fantasztikus, szépségdíjas találattal. A találkozó első gólját szerző Manneh sem panaszkodhatott, de Gabriel Torres még nála is látványosabb, sőt annál fontosabb bombát ragasztott a jobb felsőbe. A 24 éves támadó a 16-os jobb sarkánál vett le egy átadást, pár métert befelé húzott, de még a büntetőterület előtt eleresztette a ballábas lövést – a játékszer a keresztlécet érintve csapódott a kapuba, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Pareja természetesen örült a győzelemnek, véleménye szerint a játékosok és a szurkolók is megérdemelték a sikert: „Nehéz mérkőzés volt abból a szempontból, hogy fiatal labdarúgóink ilyen fontos mérkőzést talán még nem játszottak, hiszen a szezonunkért harcoltunk. A csapat mindent megtett a siker érdekében, a Vancouver büntetője után is talpra állt, ami nagyszerű dolog, minden dicséretet megérdemelnek.”

Matematikailag a hatodik San José még megelőzheti a Rapidsot, de ehhez az kellene, hogy az Earthquakes az utolsó fordulóban a Dallast 12 góllal legyőzze, a Pareja-csapatnak pedig hattal kellene kikapnia Vancouverben. A coloradóiak még a Nyugati konferencia élén is zárhatnak, ehhez azonban arra lenne szükség, hogy a Real Salt Lake és a Portland Timbers is vereséget szenvedjen a konferenciájában utolsó Chivas USA-től, a Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders mérkőzésnek döntetlenre kellene végződnie, együttesünknek pedig le kellene győznia a Vancouvert.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Portland Timbers 54 pont (13-5-15)
2. Real Salt Lake 53 pont (15-10-8)
3. Los Angeles Galaxy 52 pont (15-11-7)
4. Seattle Sounders 51 pont (15-12-6)
5. Colorado Rapids 51 pont (14-10-9)
6. San Jose Earthquakes 48 pont (13-11-9)
7. Vancouver Whitecaps 45 pont (12-12-9)

8. FC Dallas 44 pont (11-11-11)

9. Chivas USA 26 pont (6-18-8)

A sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján a Rapidsnak jó esélye van egy idegenbeli győzelemre is, de abban is biztosak lehetünk, hogy a Whitecaps nem fogja magát hagyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr715591450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.10.21. 21:25:32

Torres a hét játékosa is lett ezek után az MLS-ben.


süti beállítások módosítása