Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: felemás eredmények a kosoktól

2014.01.15. 20:53 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságban (NCAA) szereplő Colorado State University 17 mérkőzést játszott eddig a szezonban, plusz egy bemutatómeccset még november 2-án – ezzel vette kezdetét az idény, viszont a Regis elleni 70-69-es siker nem számít bele a statisztikába. A UCCS elleni 99-70-es viszont már igen. Daniel Bejarano 17 pontig és 16 lepattanóig jutott, de tíz pont felett zárt Marcus Holt, Jon Octeus, Gerson Santo, J.J. Avila és David Cohn is.



A Gonzaga ellen hiába dobott Octeus karriercsúcsot jelentő 27 pontot, a többiek jócskán elmaradtak az ő teljesítményétől, így a Rams 93-61-es vereséget szenvedett. Larry Eustachy vezetőedző a találkozót követően elmondta, hogy a top 15-ös Gonzaga ellen nem sok esélyük volt a győzelemre, viszont biztos abban, hogy néhány hónap után már más lenne a helyzet. A Weber State-tel már otthon játszott a Fort Collins-i együttes, Bejarano és Avila remek játékának köszönhetően pedig a siker nem is maradt el (88-67). Eustachy természetesen maximálisan elégedett volt, csapata diadalát fantasztikusnak nevezte. Avila 30 pontja mellett hét lepattanót is szerzett, míg Beratano 18/9-es mérleggel zárt. Joe De Ciman 11 ponttal, míg Santo tízzel zárt. Az összecsapást 4133 néző látta. November 19-én a UTEP otthonában kapott ki 82-74-re a CSU, pedig a mezőny két legeredményesebbje ismét Avila és Bejarano volt: mindketten 19 ponttal zártak, előbbi hét, utóbbi nyolc lepattanót is összeszedett.

November 22-étől egészen az újév első napjáig tíz meccset játszott odahaza a Rams, amiből hetet megnyert, hármat pedig elveszített. A sorozat négy sikerrel kezdődött, sorozatban a Northern Colorado (72-65), a Prairie View A&M (95-68), a Bethune-Cookman (66-52) és a New Mexico State ellen. Az állami rivális ellen Avila ismét villogott, 28 pontnál állt meg. Vezetőedzője elárulta róla, hogy egy nagyon önzetlen játékosról van szó, viszont muszáj volt őt bátorítani arra, hogy többet dobjon kosárra, mivel az is jól megy neki. A következő meccsen a cserék is közel 20 perc lehetőséget kaptak, így nem is meglepő, hogy a pontot szerző játékosok közül csak ketten maradtak tíz egység alatt – egyikük Avila volt, aki azért 11 lepattanót összeszorgoskodott. A junior támadó a Bethune-Cookman ellen 21 pontot dobott, a Rams viszont legfőképpen a jó és agresszív védekezésének köszönhette a győzelmet. Octeus 14 pontot, Santo pedig 12-t szerzett, előbbi hét lepattanóval a mezőny legjobbjának bizonyult. Avila remek teljesítménye még itt sem ért végett, hiszen a New Mexico State ellen a dudaszó pillanatában volt eredményes, ezzel pedig megnyerte csapatának a mérkőzést. Eustachy elárulta, talán ez volt a legizgalmasabb mérkőzés, amit 23 éves edzői pályafutása alatt átélt, hiszen a kosok kilencpontos hátrányból álltak fel és végül nyerték meg a meccset a 29 pontig jutó Avila kosarának köszönhetően. Igazi csapatmunka volt ez a siker a Rams részéről, hiszen a padról beszállók is pontokkal és jó játékkal hálálták meg edzőjük bizalmát.

December 3-án az állami rivális Colorado Buffaloestól kapott ki a CSU. „Úgy gondolom, hogy az erősebb csapat nyert. Nagy meccs volt, szoros mérkőzésen kaptunk ki. Tanulni fogunk belőle, túl leszünk rajta” – mondta Eustachy a találkozót követően, melyen Avila mellett Bejarano és Santo nyújtott még jó teljesítményt, de a csereként beálló De Ciman, Cohn párost is dicséret illeti. 3044 néző lehetett a szemtanúja annak, ahogy a Moby Arenában a Rams 109-55-re legyőzi a Southwestern Oklahoma State legénységét. Soha nem dobott még a csapat Eustachy irányítása alatt 100 pont felett egy meccsen. Hatan is minimum tíz vagy annál több pontot dobtak.

A rviális Denver 80-70-re nyert Fort Collinsban, hiába Avila (16 pont, 4 lepattanó, 6 assziszt) és Bejarano (17, 12, 3) kimagasló teljesítménye. Octeus és De Ciman is 12-12 ponttal zárt. A UIC-t (74-61) karácsony előtt, míg a Lamart (86-71) az ünnep után verte a Rams. Mind a két összecsapáson kiválóan játszott az Avila, Bejarano kettős, a Lamar ellen J.J. 33 pontig menetelt. A tízmeccses hazai sorozat a San Diego State-tel szemben ért véget, vereséggel. Ugyan a vendégek 71-61-re nyertek, mégis nagyon szoros volt az összecsapás, Eustachy büszke is volt játékosai teljesítményére, akik közül Bejarano volt a legeredményesebb 22 ponttal és nyolc lepattanóval.

Bejarano jó formája a folytatásban is kitartott, 25 egységgel zárt a New Mexico otthonában, a Colorado State azonban 80-73-ra kikapott esélyesebb ellenfelétől. Első két konferenciameccsét tehát vereséggel kezdte a CSU, viszont a folytatásban a San Josét (66-64) és a Fresno State-et (76-57) is sikerült két vállra fektetni. Avila mind a két összecsapást dupla-duplával zárta, de Bejarano is hozta a szokásos teljesítményét, míg De Ciman a San Jose, Octeus pedig a Fresno ellen volt igazán elemében.

A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján a CSU-nak nem sok esélye van arra, hogy bejusson az NCAA nagydöntőjébe, de néhány bravúros eredményt még könnyen elérhet. Amerikai sport akciók itt érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr305768753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása