Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes basketball: jó formában a Bölények

2013.12.31. 01:08 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Már javában tart az egyetemi kosárlabda-bajnokság (NCAA), így itt az ideje, hogy minél előbb átrágjuk magunkat a csapatok eddigi teljesítményén. Először a Colorado Buffaloes gárdájával foglalkozunk, hiszen Tad Boyle legénysége eddig meggyőzően teljesít, 13 mérkőzésből 11-et megnyert – bár Pac-12 riválisaik ellen még nem játszottak, a konferenciameccsek még csak ezt követően következnek.



Askia Booker, Xavier Johnson, Spencer Dinwiddie, Josh Scott – az ő nevük ismerősen csenghet blogunk olvasói számára, hiszen már nem az első évüket töltik az egyetemi csapatban. A Baylor elleni nyitó meccsen mindannyian kezdők voltak, az ötödik ember Wesley Gordon volt. A 72-60-as vereség fő oka az volt, hogy a csapat támadásban igen vérszegény volt.

A rossz szezonkezdet után azonban magukra találtak a boulderiek, és a dallasi vereséget követően odahaza nyerni tudtak a UT Martin ellen 91-65-re. Három nappal később, november 13-án a Wyoming vérzett el 63-58-ra a Coors Events Centerben, Gordonon kívül a kezdő többi tagja egyaránt tíz pont fölött zárt, ráadásul Scott még kilenc lepattanót is összeszedett. A csapat nem játszott ezúttal sem jól, „csúnya” játékkal nyert, de célját elérte.

November 24-ig további négy meccset játszott még odahaza a Buffaloes, mindet megnyerte. A Jackson State 94-70-re veszített, és látszólag jót tesz a csapatnak a reggeli 6:30-as edzés, ami Boyle mester szerint mentálisan megerősíti a társaságot. Heten is tíz pont felett zártak, többek között a kezdőként lehetőséget kapó Jaron Hopkins is, aki a hiányzó Johnsont pótolta. Az Arkansas State-et 93-70-re győzte le a Colorado University, a vezetőedző pedig a hibák mellett sok pozitívumot is látott. Scott 20 pontnál állt meg, a csereként beálló George King 11-ig jutott.

Két szorosabb mérkőzés zárta a novemberi, hazai meccsek sorát, de a UC Santa Barbarát 76-68-ra, a Harvardot pedig 70-62-re verték Bookerék. A guard 14 pontot ért el, míg Dinwiddie 24-et. Boyle igen mérges volt az övéire, hiszen az ellenfél egyik bedobója, Taran Brown 23 pontig jutott, mindössze három alkalommal hibázva – ez úgy történhetett meg, hogy védekezésben nem figyeltek igazán a boulderi bölények. A Harvard veretlenségi sorozatát a Colorado szakította meg, köszönhetően Scott dupla-duplájának és Dinwiddie 17 pontjának is. Boyle szerint jó meccset láthatott a 9770 néző, aki a helyszínen tekintette meg az összecsapást, ráadásul a hazaiak hátrányból fordítva, nagyot küzdve nyertek.

November utolsó napján az Air Force látta vendégül a Buffaloest. A Bölények 81-57-re nyertek az állami rivális ellen, Scott harmadik dupla-dupláját érte el a szezonban, Boyle pedig nagyon elégedett volt a látottakkal. Fort Collinsban a Colorado State sem tudta megállítani Dinwiddie-éket, 67-62-re nyert a CU – a bedobó remek napot fogott ki, 28 ponttal zárt, Booker 12-vel, Hopkins (csereként beállva) tízzel.

December 7-én ismét Boulderben lépett pályára a csapat, ellenfele a Kansas volt, a kilátogató 11113 nézőnek (teltház) pedig nem kellett csalódnia, 75-72-re nyertek kedvenceik. Johnson (14 pont), Scott (14), Booker (15) és Dinwiddie (15) is remekelt, a vezetőedző pedig oda-vissza volt. Hogy miért is? Mert a hatodik helyen rangsorolt KU-t verte a csapat, ráadásul úgy, hogy a dudaszó közvetlen megszólalása előtt Booker egy triplára vállalkozott, és talán élete kosarát szerezte, ezzel felejthetetlen emlékeket szerezve magának, társainak és a szurkolóknak is.

Még az Elonnal szemben 80-63-ra megnyert meccsen is sok hibával játszott a 21. helyen rangsorolt CU, mégis megszerezte sorozatbeli 10. győzelmét, amire az egyetem kosárcsapatának történelmében 52 éve nem volt példa. A jó sorozat december 21-én, az Oklahoma State otthonában szakadt meg, a boulderiek 78-73-ra kaptak ki. Hiába Scott dupla-duplája (20, 12), Booker 19 és Dinwiddie 18 pontja, a csapat vereséget szenvedett, Boyle pedig saját magát hibáztatta a lefújást követően a kudarcért.

Az óévet azonban sikerült győzelemmel zárni, Boulderben a Georgia ellen 84-70-re diadalmaskodtak Scotték. Boyle értékes sikerről beszélt, hiszen a SEC-ben szereplő ellenfél jó erőkből áll, mégis a CU jött ki jobban. Scott dupla-duplája mellett a másik négy alapember is tíz pont felett zárt.

A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján a CU-nak nem sok esélye van arra, hogy bejusson az NCAA nagydöntőjébe, de néhány bravúros eredményt még könnyen elérhet. Amerikai sport akciók itt érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr35718326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása