Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Friss offseason hírek

2011.02.03. 16:44 - Tomi_Tanguay

Az utóbbi hetekben sem tétlenkedtek a Colorado Rockies vezetői és a denveri baseball csapat újabb akciókat hajtott végre a közelmúltban. Sikerült megegyeznünk valamennyi olyan játékossal, akiknek új fizetést kellett megállapítani a következő szezonra, aláírattunk még néhány új játékost, sor került egy szerződéshosszabbításra és még egy kisebb csere üzletet is végre hajtottunk. Lassan befejeződik a téli holtszezon és megkezdődhet a felkészülés a 2011-es bajnokságra, de egyelőre még mindig a pályán kívül zajlottak az események a színfalak mögött.

Starting pitcher Jason Hammel #46 of the Colorado Rockies delivers against the the San Francisco Giants at Coors Field on July 24, 2009 in Denver, Colorado.
















Arbitration eligible:

A múltkori írásban arról számoltam be, hogy az új fizetés megállapításra jogosult hat játékos közül már néggyel egyezségre jutottunk (Lopez, Belisle, Lindstrom, Paulino), azóta pedig a maradék két delikvens is aláírt, még mielőtt a bizottság állapította volna meg a 2011es keresetüket.
- A rotation ötödik számú embere Jason Hammel szinte a dupláját keresheti eddigi gázsijának, miután a közelmúltban újabb két évre kötelezte el magát a Rockieshoz. A jobb kezes dobó idén 3 milliót, jövőre már 4.75öt kaszálhat. Kissé nehezen érthetőek a túlzott igények, mert bár voltak jó időszakai az elmúlt év közben, ugyanolyan komoly hullámvölgyeket is el kellett viselnünk tőle, sőt az utolsó hetekre teljesen elgyengült a dobó karja. 2009es megszerézése óta a sor legvégén 20-17es győzelem-vereség mutatóval és 4.57es ERAval tevékenykedett, míg a 2010es szezont tekintve 10-8as W-Lt és 4.33as ERAt jegyzett, ami karrierje legjobb évének számított. Talán erre fel a nagyobb bizalom felé, a még mindig csak 28 éves dobó pedig nagyon reméli, hogy élni tud a lehetőséggel és jövőre egy minden korábbinál határozottabb évet futhat.
- Szintén emelést kardoskodott ki magának Ian Stewart, aki egy évre 2.2875 millió dollárért írt alá hozzánk a 2011es szezonra, az eredeti 2.6 millás szándékából még engedett, így a klub 2.1es ajánlatához közelebb született megállapodás. Emellett további 62 500 dollár bónuszhoz juthat, ha legalább 600 ütési lehetőséget kap a következő évadban. Nagy eséllyel a rajton a csapat kezdője lehet 3B poszton és csak rajta múlik, hogy megtudja-e tartani pozícióját, ehhez talán valamivel kiegyensúlyozottabb ütőjátékra lenne szüksége, mint az elmúlt két idényben tette. Az előzetes tervek szerint az ötödik ütőnk lehet a sorban CarGo és Tulo mögött, ami nagy lehetőség lenne a kibontakozásra. A 2007es bemutatkozása óta összesítve 54 hazafutást és 181 pontot érő megmozdulást jegyez a nagy ligában, ebből a HRok közel felét, 25 darabot a 2009es évben ütötte, viszont közben mindössze .228as átlagot ért el és a tavalyi .256 is csak csekély előrelépés volt. Stewart bízik benne, hogy az új hitting coach Carney Lansford irányítása alatt visszanyerheti a kiegyensúlyozottan erős formáját, ugyanis annak idején 2007ben a Triple-A-ben együtt dolgoztak, amikor .323al lengetett és 34 meccs után felkerült a Rockieshoz.

- Visszatér a csapathoz egy minor szerződéssel a korábbi denveri hős Willy Taveras, miután a 2007es World Series résztvevő csapatunk tagja január utolsó napjaiban elfogadta az edzőtáborra szóló meghívásunkat. A kiváló dominikai outfielder négy évvel ezelőtt a csapatunk leadoff hittereként .320as átlagot és 33 bázisrablást regisztrált, 2008ban pedig 68 SBvel toronymagasan a liga legjobb rablója lett, de az ütő teljesítménye jelentős romlásnak indult. Ezt követően még a Reds és a Nationals csapatainál tűnt fel, de a tavalyi évad jelentős részét a farmligában töltötte, most újra egykori sikerei helyszínén szeretne vissza kapaszkodni az MLB-be. Egyfajta sokadik számú OF lehet a csapatunknál, a veterán Payton távozásával szükségünk volt egy hasonló megbízható tartalékra, aki sérülések esetén vagy a keretbővítés után lehet bevethető.

- További két kevésbé neves játékos is farmszerződést kötött a csapatunkkal, konkrétan az utility man Alfredo Amezaga és a veterán elkapó Chad Moeller, jelentettük be január 26án. A 33 éves Amezaga szerződtetésével növelni szerettük volna a középső infielder posztokon bevethető játékosaink számát és egy újabb tipikus "2nd chance" igazolás, mivel a 2009es súlyos térd műtétje óta nem lépett pályára az MLB-ben. Előtte 2006 és 2009 között a Marlinsben .320as átlaggal célzott 417 meccs alatt. Most azonban kénytelen lesz a farmligából felküzdeni magát, ha van még benne annyi, hogy vissza tudja nyerni korábbi formáját. Eközben a catcher már a 36. életévébe lép lassan, eddig 11 szezont töltött el a ligában, de tavaly csak pár mérkőzésen tűnt fel a Yankeesben, a mindenkori ütési hatékonysága nem túl hízelgő .226os.

- Végrehajtottunk egy kisebb tradet az Okland Athletics csapatával és a két klub közt két farmligás dobójátékos cserélt gazdát. A Sky Sox egyik fontos kezdő dobóját áldoztuk fel Chaz Roe személyében, akit az offseason korábbi szakaszában a major infielder Jose Lopez érdekében a Seattlehöz küldtünk. Az ő helyére szerettünk volna most egy Triple-A szinten megbízható dobót találni így kötöttük meg az üzletet az A's-szel. A csere értelmében a Class-As fiatal Ethan Hollingsworthot váltottuk Clayton Mortensenre. Az új szerzemény a 2007-es draft 36. helyén az első kompenzációs körben kelt el a Cardinals választásaként, később a Matt Holliday csere formájában került az oaklandiekhez. Azóta jobbára a legmagasabb tartalék bajnokságban tűnt fel (31-27 W-L és 4.29 ERA a Triple-A-ben), de 7szer már kezdő volt az MLB-ben, ezalatt viszont csupán 7.12es ERAt regisztrált. A tavalyi szezonban egyetlen startja volt a nagyok között, azonban a Sacramento fiókcsapatában egész jól muzsikált, 26 kezdő meccsen 13 győzelem, 6 vereség, 4.25ös ERA és 112 strikeout volt a mérlege. Nálunk várhatóan csak a Colorado Springsben juthat neki szerep, de extrém esetben akár a bullpenünkben is helyet kaphat. Mortensen befért a klub 40es keretébe is, helyette némi meglepetésre a nagyok közt tavaly debütáló ifjú dobót Samuel Dedunot tettük ki erről a listáról.


















- Biztossá vált a balos cseredobó Joe Beimel távozása a csapattól, mert a rutinos játékos a közelmúltban a Pittsburgh Pirateshez írt alá. A rutinos reliever napokkal az elhatározása előtt közölte, hogy a Rockies nem kereste őt meg és sajnálattal tapasztalta, hogy helyette inkább fiatalabb játékosokat szorgalmaznak a posztjára. Nem volt meglepetés a távozása, hiszen az elmúlt szezont bár jól kezdte, a hajrára igencsak megúszott és 3.40es ERAt ért el 71 mérkőzés közben való pályára lépése alatt.

- Végezetül egy kifejezetten nagy hír is történt, hiszen szerződést hosszabbítottunk a cseredobó Rafael Betancourttal, akinek erre a szezonra még élő szerződése volt a csapathoz. A megbízható cseredobó az új megállapodás értelmében további egy évre írt alá, az azt követő szezonra pedig a klubnak opciós joga lesz rá. A kilencedik nagy ligás szezonjára készülő Betancourt az előző idényben 5-1es győzelem-vereség mutatót postázott és 3.61es ERAt termelt 72 találkozó alatt, több alkalommal emlékezetes módon látta el a feladatát, a 7-8. inningekbeli szerepvállalásai nagy részében sikerrel tartotta meg a csapata vezetését és közben 89 strikeoutot osztott ki mindössze 8 darab walk ellenében. A denveri csapatot másfél éve erősítő dobójátékos a korábbi megállapodása szerint 3.77 milliót kereshet 2011ben, míg az új szerződése értelmében jövőre 4 millió ütheti a markát és amennyiben 2013ra is megtartjuk, akkor már 4.25 millával gyarapodhat a bankszámlája.

A Rockies jelenlegi 40 fős kerete:

Dobók: Matt Belisle, Rafael Betancourt, Bruce Billings, Jhoulys Chacin, Aaron Cook, Matt Daley, Jorge De La Rosa, Edgmer Escalona, Jason Hammel, Ubaldo Jimenez, Matt Lindstrom, Franklin Morales, Clayton Mortensen, Juan Nicasio, Felipe Paulino, Matt Reynolds, Greg Reynolds, Cory Riordan, Esmil Rogers, Huston Street, Casey Weathers
Elkapók: Chris Iannetta, Michael McKenry, Jose Morales, Jordan Pacheco, Willin Rosario
Belső pályások: Hector Gomez, Todd Helton, Jonathan Herrera, Jose Lopez, Chris Nelson, Ian Stewart, Troy Tulowitzki, Ty Wigginton
Külső pályások: Dexter Fowler, Cole Garner, Carlos Gonzalez, Seth Smith, Ryan Spilborghs, Eric Young


Közeleg a tavaszi felkészülés, a Spring Training meccsei február 26-tól március 30-ig fognak tartani Arizonában. Addig még az offszezonban zajlanak az események, közben a játékosok lassan megkezdik a felkészülést, mi pedig időről időre folyamatosan be fogunk számolni a legfontosabb aktuális tudnivalókról. A 2011-es MLB szezon április 1-jén veszi kezdetét a csapat számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr762636143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.02.03. 16:58:21

na akkor itt egy új írás! várjuk még a további akciókat mert kisebb minor dealek még biztos lesznek:)

foppa21 2011.02.03. 19:15:30

várom már a tavaszt az MLS és az MLB rajt miatt! a betancourt hosszabbitást szerintem nagyon jól csináltuk

Tomi_Tanguay 2011.02.03. 19:25:09

érdekes hogy mennyi emberrel hosszabbítottunk több évekre úgy hogy még élő szerződésük volt: tulo, cargo, lindstrom, hammel. most meg beton. elég agresszív offszezon volt, de szerintem ezek jó üzletek voltak, csak hammelt fogadom kétkedve

Coach Sacco 2011.02.03. 20:31:40

Engem az érdekel, hogy szerintetek ebből a sok nagy visszatéréből, hány fog beválni? Már az előző írásban is voltak olyanok, akik minor szerződést kaptak és hosszú sérülés után próbálkoznak, és ebben is. Igaz, ha csak 1-2 név bejön, már nagyon jól járhatnánk. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.04. 11:01:56

@Coach Sacco: Szerintem lehet bennük potenciál, rutinos emberek, akik egykor már jók voltak, csak elvesztették a ritmust. Nyilván azért próbáltunk meg többet, hogy hátha valamelyik beválik, híresek voltunk ilyenekről. Én Taveras-ra leszek a leginkább kíváncsi. :)

Tomi_Tanguay 2011.02.04. 13:24:41

megvannak a mezszámok a következő szezonra. morales váltott 26osra, francis korábbi számára.
az újaké:
• 27 -- Right-handed pitcher Matt Lindstrom
• 59 -- Right-handed pitcher Clayton Mortensen
• 52 -- Right-handed pitcher Felipe Paulino
• 22 -- Infielder Jose Lopez
• 21 -- Utility man Ty Wigginton
ezen kívül csak az edzők közt voltak váltások:D

Tomi_Tanguay 2011.02.04. 19:34:37

ja hát karlra mit szóljak:D még szerencse hogy az ember mindenhez ért:D de jó hogy nem játszani hívtuk:P

Coach Sacco 2011.02.04. 20:01:28

@Filip89: Ezzel az erővel az Avalanchebe is hívhattuk volna, hogy kezdjen valamit a védelemmel. :D

Tomi_Tanguay 2011.02.05. 15:52:12

biztosnak tünik hogy a michael young ügyből nem lesz semmi. bár mi még mindig nyitottak lennénk, de rajtuk áll:P
mindegy szerintem inkább hagyni kéne, elég mélynek tűnik már a keretünk, szerintem nem lesz gond az infielden

haromt · http://90es.blog.hu 2011.02.05. 23:04:30

@Tomi_Tanguay: Éppen hogy most megint felerősödtek a dolgok. De mi csak akkor mennénk bele ha átvállalnak valamennyit a fizujából. Na meg nem akarunk top prospectet adni. Ha visznek sok pénzt, akkor a legvalószínűbb egy olyan lehetőség, hogy adjuk José Lopezt, meg valami prospecteket. Elvileg Cookot-ról volt esetleg szó de azt mi nem akarjuk. Meglátjuk. Szerintem ma vagy holnap végleg lezárul az ügy mert komolyan tárgyalunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 00:28:42

Jó lenne ha összejönne, és Lopez-en kívül nem kéne más major játékost beleadnunk.

haromt · http://90es.blog.hu 2011.02.06. 01:20:03

Állítólag azt szeretnénk, hogy legalább 20 millát vállaljon át a Rangers Young fizujából, ami 48milla 3 évre.
Ha nem visznek el ennyi zsét akkor nem fogunk belemenni

Tomi_Tanguay 2011.02.06. 14:46:33

akkor egy kanyarral lemaradtam:D
nem tudom hogy mennyire lenne jó, szerintem nélküle se lennénk rosszak. lehetne 2nd hitter ami mellette szól.

Coach Sacco 2011.02.06. 16:25:12

Nem kell csak összekevernénk Eric Younggal. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.06. 16:41:39

Ez a veszély nem áll fent, mert Eric színesbőrű, Michael pedig nem. Talán meg tudnánk különböztetni őket, ha nagyon akarjuk. :D

Tomi_Tanguay 2011.02.06. 20:33:50

kéne mára az action, ha már forsberg is ma robbantott:D

Coach Sacco 2011.02.07. 15:25:10

@Filip89: Ez alapján annyira nem mi vagyunk az esélyesek érte. Gondolom nem tetszik nekik, hogy szeretnénk, ha vállalnának a fizetésből és top prospectet sem áldoznánk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.08. 03:01:44

Igen, most megint úgy néz ki, hogy nem mi vagyunk a favoritok érte.

Tomi_Tanguay 2011.02.08. 17:36:59

állítólag összesen 8 csapat van versenyben youngért. rajtunk kívül még a dodgers, az angels, a padres, a twins, a yankees, a cards, és az astros.

Tomi_Tanguay 2011.02.09. 08:25:17

ST roster:

1 YOUNG, Eric Jr.
2 TULOWITZKI, Troy
3 TAVERAS, Willy
5 GONZALEZ, Carlos
6 AMEZAGA, Alfredo
7 SMITH, Seth
8 McKENRY, Michael
9 STEWART, Ian
10 NELSON, Chris
12 ROSARIO, Wilin
14 GARNER, Cole
15 PAGNOZZI, Matt
16 STREET, Huston
17 HELTON, Todd
18 HERRERA, Jonathan
19 SPILBORGHS, Ryan
20 IANNETTA, Chris
21 WIGGINTON, Ty
22 LOPEZ, Jose
23 GIAMBI, Jason
24 FOWLER, Dexter
26 MORALES, Jose
27 LINDSTROM, Matt
28 COOK, Aaron
29 DE LA ROSA, Jorge
31 DALEY, Matt
32 SMITH, Greg
34 BELISLE, Matt
35 JACOBS, Mike
37 REYNOLDS, Greg
38 JIMENEZ, Ubaldo
40 WHITE, Sean
41 MOELLER, Chad
43 VARGAS, Claudio
44 CREDE, Joe
45 CHACIN, Jhoulys
46 HAMMEL, Jason
47 JOHNSON, Alan
48 ROGERS, Esmil
50 WEATHERS, Casey
51 REYNOLDS, Matt
52 PAULINO, Felipe
53 FRIEDRICH, Christian
54 STULTS, Eric
56 MORALES, Franklin
58 PACHECO, Jordan
59 MORTENSEN, Clayton
60 JOHNSTON, Andrew
61 ESCALONA, Edgmer
62 NICASIO, Juan
63 BETANCOURT, Rafael
64 GOMEZ, Hector
65 BILLINGS, Bruce
66 RIORDAN, Cory
67 BROTHERS, Rex
70 BLACKMON, Charlie
71 WHEELER, Tim
72 PAULSEN, Ben
73 BUCKNER, Billy
74 JORGENSON, Adam
75 FIELD, Thomas
76 IRIBARREN, Hernan
77 WEISER, Keith

Tomi_Tanguay 2011.02.09. 08:27:30

több forrás szerint végeztünk a young üggyel, keveslik amit adnánk érte. úgy hogy ennyi volt.

foppa21 2011.02.09. 14:09:11

@Tomi_Tanguay: a két futball irányító nem lesz? wilson és parker?

Tomi_Tanguay 2011.02.09. 18:11:16

nincsenek. wilsonról már korábban kiderült hogy nem lesz. parkerrel nem tudom mi lett, lehet hogy a sérülése miatt.

Tomi_Tanguay 2011.02.09. 19:31:51

hosszabb beszélgetés tracyvel:
www.denverpost.com/rockies/ci_17334547
elmondott néhány fontos dolgot

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.11. 16:36:29

Cook szurkolói kérdésekre válaszolt, bízik a sikeres visszatérésben. Mondjuk emlékszem tavaly is hasonló volt, hogy fogyott és milyen jó lesz, erre láttuk mi történt. Mondjuk több peches sérülése volt, és még fasszíVotto is eltörte a lábát. :P

www.denverpost.com/fanmail/ci_17353932


süti beállítások módosítása