Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 15 Broncos vs Patriots: jó ellenfél, sok hiba, megvan a baj

2011.12.23. 22:31 - StormST

A Denver Broncos (8-5) az NFL tizenötödik játékhetében a New England Patriots (10-3) gárdáját fogadta a decemberhez képest ismét szokatlanul jó időben, +17 fokban, a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban. Sajnos rossz hírek érkeztek a csapat háza tájáról a meccs előtt, a védelem egyik vezére, Brian Dawkins, nem tudta vállalni a játékot az előző héten összeszedett nyaksérülése miatt. Ezen kívül fejtörést okozott még David Bruton kiválása is, hiszen ő a special teams egység egyik fontos tagja az utóbbi években. A szokásos keretszűkítést ezúttal nem úszta meg még Mike Mohamed, Manny Ramirez, Tony Hills, Julius Thomas és Derrick Harvey.





















A vendégek nyerték a pénzfeldobást és úgy döntöttek, hogy a második félidőt akarják kezdeni. Így tehát a touchback után a Tim Tebow vezette denveri támadósor léphetett először pályára a teltházas stadionban:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Erik Decker, Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Daniel Fells, Dante Rosario
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


McGahee futásával indult a meccs, ami 4 yard-os lett, majd Tebow futott kétszer is, bár a második inkább menekülésnek volt mondható, de mivel az első 2, a második pedig 7 yard-ot ért, így meglett az első 1st down. McGahee kapta újra a labdát, szépen elrobogott a fal jobb oldalán és csak 19 yard megtétele után tudták megállítani, már a Patriots térfelén a 48-on. Ismét ő jöhetett, egy 3 yard-os futás jött össze belőle középen. A következő play a meccs első sikeres passzjátékát hozta, Lance Ball kapta el Tebow passzát, 7 yard-ot és 1st down-t szerzett vele. A 38-ról érkezett az 1&10, Jeremiah Johnson jött futni, a fal jobb oldalán talált egy lyukat és 25 yard-os „vágtája” után a 13-ról jöhetett a 1st down. Visszatért McGahee és 4 yard-dal közelebb juttatta a Broncos-t a touchdown-hoz. Tim Tebow talán passzolni akart volna, de egy védő, Rob Ninkovich átjutott a falon és úgy tűnt, hogy elkapja a QB-t, de ő ki tudott bújni a tackle-ből és meg tudott indulni az endzone felé és ha már elindult, akkor be is jutott mielőtt el tudták volna kapni. Prater sajnos egy ritka hiba miatt kihagyta az extra point-ot, Britton Colquitt nem tudta megfogni Lonnie Paxton snap-jét és a labda messzire hátra pattant. Egy vendégjátékos felszedte a pattogó játékszert és egészen a Broncos endzone-jáig futott vele, mivel nem ismerte a szabályt, miszerint a play-nek vége van, amikor az első védő a labdához ér -> 6-0.

Jöttek a Patriots rettegett támadói, az alábbi felállású védelem ellen:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT: Marcus Thomas
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Wesley Woodyard
CB: Champ Bailey, Andre Goodman, Chris Harris
S: Rahim Moore, Quinton Carter


A vendégek passzal akarták kezdeni a meccset, de a RB Kevin Faulk felé szálló passz sikertelen lett. Faulk futott egy 1 yard-ost, így egyből egy 3&9-be sikerült belekényszeríteni a New England-et. Nem remegett meg sajnos Tom Brady keze, a második számú TE-jét, Aaron Hernandez-t találta meg a pálya közepén, Carter egy kicsit lemaradt, majd kapott még pár jó blokkot, így Tebow régi egyetemi csapattársát csak 46 yard után sikerült a földre vinni a Broncos 33-as vonalán. BenJarvus Green-Ellis érkezett egy futásra, de Bunkley 0 yard-on tartotta, aztán Brady balra indított el egy passzot, Goodman rossz döntést hozott és így lemaradt Chad Ochocinco-ról, aki egy 33 yard-os TD-t ért el, az elsőt ebben a szezonban. Steven Gostkowski bevágta az XP-t, így vezetést szerzett a Patriots -> 6-7. Quan Cosby megpróbálkozott egy kickoff return-nel, de a -6-ról csak a 18-ig jutott, így onnan kellett elkezdeni a következő drive-ot. Nem okozott gondot a 2 yard-dal hátrébbról való indulás, főleg McGahee első, bal oldali futása miatt, ami a Broncos 47-es vonalán ért véget, vagyis 29 yard-os lett. Ball jött, de őt -1 yard-on tartották, de ez se jelentett gondot, mivel Tebow Bay-Bay-nek passzot, aki a Patriots 32-es vonaláig jutott. Érkezett Lance Ball egy újabb próbálkozásra, ezúttal sokkal sikeresebben, át tudott jutni a falon, majd elindult a jobb oldalvonal felé, ki is jutott a szélre, a védők nem tudták se utolérni, se megállítani, végül benyújtotta a labdát az endzone-ba, a touchdown-t a bírók egy visszanézés után is érvényesnek látták, így jöhetett úja Prater egy extra point-ra és ezúttal sikerült hiba nélkül megoldania mindenkinek a feladatát. Gyors válaszra tehát még gyorsabb viszontválasz érkezett, újra átvette a vezetést a Broncos -> 13-7.

Danny Woodhead futásával kezdett a New England, ez 3 yard-os lett, 2&7-nél pedig Rob Gronkowski volt Brady célpontja, de nem sikerült játékba hozni a kiváló TE-et. 3&7-nél is „Gronko” volt a célpont, de a passz ezúttal se lett sikeres, de mivel Chris Harris-t szabálytalannak látták a bírók, így ajándékba kapott 5 yard-ot és egy 1st down-t a Patriots. Green-Ellis futását Harris 0 yard-on tartotta, majd Brady két sikertelen passza következett, így a meccs során először puntolniuk kellett, melyet a magyar származású Zoltán Mesko végzett el, a labda végül a denveri 29 yard-on állapodott meg. 3:11 maradt még az első negyedből, Tebow pedig egy 22 yard-os passzal indította a drive-ot, Decker volt az elkapó, máris a vendégek térfelén járt a Broncos. Jött egy trükkös play, aminek a végén Bay-Bay próbált meg egy passzot Ball-nak, de egy kicsit rövid lett a labda. Ball ezután egy futással jött, középen át is jutott, 12 yard-ot és 1st down-t szerzett. A következő futása csak 1 yard-os lett, Tebow passzát 2&9-nél pedig levédekezték, így egy new englandi időkérés után 3&9 jött. Tebow indult meg shotgun-ból a jobb oldalon, meg is csinálták neki a helyet, csak 19 yard után, a Pats 17-es vonalán tudta földre vinni az ex-Bronco Nate Jones. 0:22 maradt még a negyedből, ez Ball 2 yard-os futásával pergette le a Broncos, viszont közben a vendégek idei legjobb pass rusher-e, Andre Carter lent maradt, úgy kellett levinni a pályáról és ezen a meccsen már nem lépett pályára. Az első negyed után az eredmény: 13-7.
























Egy 2 yard-os Bay-Bay Tebow összjáték nyitotta a második negyedet, így 3&6 jött, amit Tebow próbált futva megoldani, de csak 5 yard-ot haladt vele, így a Patriots már nem is kérte a közben Kuper ellen megítélt büntetést. Jött tehát Matt Prater egy 26 yard-os FG-ra és magabiztosan be is vágta, tovább növelve a vezetést -> 16-7. Brady-ék passzal indították a soron következő drive-jukat, ismét Hernandez volt az elkapó, 8 yard-ot szerzett. Jött egyből a következő átadás, ennél a Pats idei sztárja, Wes Welker felé és ő is megcsinálta az elkapást, ami 5 yard-os lett, így jöhetett az 1&10. Egy incomplete passz után 2&10-nél Danny Woodhead futott 8 yard-ot, 3&2-nél pedig meglepő módon Hernandez futhatott, a védőket is meglepte, csak 16 yard után tudták elkapni a Broncos 43-as vonalán. Hernandez 1 yard-os elkapása után Woodhead-é jött, ami már 12 yard-os lett, így újabb 1st down következett. Újra Woodhead került elő, két futással, egy 4 és egy 6 yard-ossal hozott még egy 1st down-t. A 20-ról jött az 1&10, Brady Welker-nek passzolt, aki az elkapás után becsúszott az endzone-ba és a bírók megadták a TD-t, ám ezt a videóbíró jelzése alapján visszavonták és az 1-ről jöhetett az 1&goal. Green-Ellis próbált meg futva bejutni, de ez nem sikerült neki, így jöhetett a 2&goal. Ezúttal passzot választottak és Hernandez-nek sikerült is szabadra játszania magát az endzone végében, így meglett a TD, amihez Gostkowski szolgáltatta XP-ot is, 2 pontra csökkentve a vendégek hátrányát -> 16-14.

Cosby ismét egy return-t csinált, ezúttal kicsit sikeresebben, mivel a -3-ról a 23-ig jutott. Sajnos azonban a drive nagyon hamar véget ért, mivel 1&10-nél a jobbra futó Ball kezéből a Patriots védői ki tudták ütni a labdát és meg is szerezték, így a 19-en kapta vissza a támadás jogát a vendégcsapat. Stevan Ridley is pályára lépett és majdnem egyből meg is lett a fiatal futónak a 1st down, de pár inch még hiányzott, de ezt Brady egy középső „nyomulással” hozta. A 8-ról jött a 1&goal, először Hernandez csinált egy elkapást, de ez csak 2 yard-os lett hála Moore-nak, majd Woodhead futott még 3 yard-ot, így 3&goal jött a 3-ról. Brady ismét Hernandez-zel akarta megoldani a TD-t, de ezúttal nem voltak sikeresek, így a védelemnek sikerült egy 21 yard-os Gostkowski FG-on tartania a Patriots támadóit, de a vezetést így is át tudták venni -> 16-17. Ezután a 20-ról kezdhettek támadni a denveri támadók, Bay-Bay 15 yard-os elkapásával pedig jól is indult az akció. Ball futott 11 yard-ot, azaz újra 1st down jöhetett. Bejött Johnson futni, de Tebow nem adta át neki a labdát, hanem maga akart vele futni, de ezt a Carter helyére bejött Mark Anderson nem ette meg, elkapta Tebow-t és a földre vitel közben kiverte a kezéből a labdát és rá is vetődött a játékszerre, így tehát gyors egymásutánban kétszer kapott kiváló kezdési pozíciót ajándékba a New England, ezúttal a denveri 40-ről indulhattak. Ridley futását DJ és Doom 0 yard-on tartotta, majd egy büntetés következett korai bemozdulásért, így 2&5 jött. Welker csinált egy 4 yard-os elkapást, 3&1-nél pedig Green-Ellis próbált futva 1st down-t szerezni, de Mays és Marcus Thomas megakadályozta ebben. A Patriots időt kért, majd úgy döntöttek, hogy nekimennek a 4&1-nek. Futás ellen készült a Broncos, Brady viszont passzolt, Hernandez egyedül maradt, végül pedig csak a 6-on sikerült a földre vinni, 25 yard-ot ért az elkapás, ami után jött a 2-minute warning. Ridley futása jött a szünet után, majdnem be is ért az endzone-ba, de egy kicsi még hiányzott, így 2&goal lehetett. A korábbihoz hasonló playt hívták, Brady nyomult az endzone felé a falemberei mögött. Amikor kibukkant a testek sűrűjéből, akkor a labda az endzone fölé ért, így a bírók megadták a TD-t és ezt egy videós visszanézés után is tartották. Gostkowski bevágta ismét az XP-t, így 8 pontosra nőtt a különbség -> 16-24.

Cosby ismét nem elégedett meg egy sima touchback-kel, ez pedig ismét rossz döntésnek bizonyult, mivel a -5-ről csak a 13-ig jutott. 1:12 maradt még a negyedből  és a Broncos érthető módon passzokkal próbálkozott, de előbb Royal-lal, majd Bay-Bay-el se tudott Tebow sikeres passzjátékot összehozni. 0:58-nál ezért úgy döntöttek John Fox-ék, hogy egy kicsit még pörgetni kell az órát, így egy Ball futás következett, de mivel csak 7 yard-os lett, így a Broncos első punt-ja következett a New England utolsó időkérése után. Colquitt 60 yard-os punt-ja után Julian Edelman 14 yard-os visszahordást hajtott végre. 0:40-nél támadhatott saját 34-es vonaláról a Patriots és Brady 14 yard-os passza után, amit Gronkowski kapott el, már a 49-en voltak. Brady egy spike-kal megállította az órát, ami után két sikertelen passzkísérlet következett, így 0:14-nél Mesko punt-olt. Cosby a 12-n próbálta meg elkapni a labdát, de nem sikerült megszelídítenie a játékszert, amit így Dane Fletcher meg tudott szerezni a Broncos 16-os vonalán. Mivel maradt még 0:03, így pont volt elég idő egy 34 yard-os FG-ra, ami Gostkowski be is vágott, így a katasztrofális, csupán 6 Broncos támadó play-t tartalmazó második negyed után, melyben 3 labdát is sikerült eladni, a különbség 11-re nőtt. A félidőben az eredmény tehát: 16-27.

A második félidőt, mivel az elsőben ezt választották, a Patriots kezdhette. Brady Gronkowski-nak passzolt a line of scrimmage mögött és  a védők egyből odaértek, így csak -4 yard-os lett az elkapás. A következő snap-et Brady-nek nem sikerült elkapnia, így az hátrafelé pattogott a földön, mire a QB meg tudta szelídíteni, addigra Von oda tudott érni és a földre vitte őt -5 yard-on. (először sack-nek gondolta mindenki, de a statisztikusok máshogy gondolták) 3&19 jött volna, helyette 3&24 következett, mivel Brady nem tudta elindítani időben a play-t. A saját 6 yard-járól indíthatta a játékot a New England, Welker kapott egy passzot, de csak a 20-ig jutott, így úgy tűnt, hogy sikerült megállítani a drive-ot, de mivel a bírók (eléggé szőrösszívűen) Ayers-nél szabálytalanságot láttak, ezért bár csak a 11-ről, de egy ajándék 1&10-el folytathatták Brady-ék a támadást. Ridley futott 4 yard-ot, majd egy sikertelen passzjáték után Tiquan Underwood csinált egy 13 yard-os elkapást, így folytatódhatott tovább a drive. Ridley jött be futni és a jobb oldalon talált is helyet a futásra, így mire Moore ki tudta lökni a pályáról, addigra már a Broncos 48-án volt, 24 yard-ot haladt előre. Ridley futott még 3 yard-ot 1&10-nél, majd egy incomplete passz jött. 3&7-nél Brady újra passzolni akart volna, de a hazai oldalon nagyon jó ütemben küldték Carter-t egy blitz-re, nem volt aki blokkolja és így el tudta érni Brady-t, egy -4 yard-os sack lett belőle. A 49-ről jöhetett Mesko punt-ja, Royal a 10-en csinált fair catch-et. McGahee futásai nyitották a Broncos drive-ját, előbb 5, majd 6 yard-ot tepert, így meg is lett a 1st down. Tebow passza jött, Bay-Bay volt a célpont, ő pedig megharcolt a 1st down-ért, 16 yard-ot szerzett, újra 1&10 jött. Ball futott 2 yard-ot, Tebow „menekült” még 6-ot, majd 3&2-nél újra Ball jött 2 yard-dal, ez pont elég lett egy 1st down-hoz. Tebow futott 2 yard-ot, majd Bay-Bay felé dobott egy passzot, de nem lett jó az átadás. 3&7-nél is passz jött volna talán, de ez sose derült ki, mivel Anderson elkapta Tebow-t egy -10 yard-os sack-re. Colquitt punt-ja előtt még egy false start is becsúszott, így a 35-ről indult a felszabadítás. 50 yard-os lett a punt, Edelman akart egy return-t csinálni, de rögtön azután, hogy a 15-ön elkapta a labdát Matt Willis odaért és meg is csinálta a tackle-t, 0 yard-os lett a return.

Mindössze 4:07 maradt még a negyedből, Brady Green-Ellis-nek passzolt, ő pedig a 36-ig jutott a labdával, Harris büntetését már nem is kérték a vendégek. Green-Ellis három futása következett, 7-2-5 yard-osak, tehát a 1st down is meglett. Az 50-ről jött az 1&10, majd a 37-ről a következő, hála Welker elkapásának. Ezt követően Hernandez volt az elkapó, 8 yard-ot szerzett, de ehhez még hozzá jött 15 yard büntetés is, mivel Ryan McBean „jó szokásához híven” ismét sisakrácsot rángatott. 14 yard-ot kellett még megtenni a vendégeknek, majd Gronkowski elkapása után már csak 10-et. Woodhead jött futni, középen indult el, csináltak neki helyet és a védők nem is tudták megállítani mielőtt beért az endzone-ba, így Gostkowski XP-je már 18-ra növelte a különbséget 0:45-el a negyed vége előtt -> 16-34. Cosby kapott még egy esélyt a visszahordásra, de ismét nem tudott nyugton maradni, az 5-ről akart return-t csinálni, de újra elejtette a labdát és bár fel tudta szedni, csak a 8-ig jutott vele. Maradt még 0:36 a negyedből, McGahee futott 9 yard-ot, de Franklin-nél holding-ot láttak, így 1&14 jött. 0:09 maradt még, Ball próbált futni, de nem jutott előre, a negyednek pedig vége lett. A harmadik negyed után az eredmény: 16-34.





















Passzjáték nyitotta a negyedik játékrészt, bár majdnem safety lett, viszont Tebow kezéből kiverték a labdát, mielőtt a földre vitték volna, ő pedig fel tudta venni a és még el tudott indítani egy passzot Bay-Bay felé, igaz az sikertelen lett, de legalább nem lett nagyobb baj. 3&14-nél Tebow indult meg középen a nagy nyomás miatt, de csak a 14-ig jutott, a bírók pedig egy elég nyilvánvaló facemask rángatást figyelmen kívül hagytak, így punt-olni kellett. Colquitt punt-ja 55 yard-os lett, Edelman return-je 9 yard-os, így a 40-ről jöhetett a Patriots. Green-Ellis kapott egy rövid passzot, 11 yard-ot haladt vele, így meglett a 1st down. Újra Green-Ellis jött, ezúttal egy futással, de Wesley Woodyard megfogta 0 yard-on. Passzjáték jött volna, de Doom végre egyszer át tudott jutni a blokkolóján és teljesen üresen kapta el Brady-t, aki nem is látta, hogy érkezik, egy -6 yard-os sack-et írtak be a statisztikákba. 3&16-nál Edelman kapott egy rövid passzot, de Bunkley 7 yard után elkapta így véget ért a vendégek drive-ja.

Mesko punt-ja a 7-ig szállt, onnan Royal a 11-ig hordta vissza, így nem túl jó helyről kezdődhetett a Broncos drive-ja. 11:19 marad a meccsből, így ha fel akart zárkózni a hazai csapat, akkor gyors és eredményes akciókra volt szükség. Egy 8 yard-os passzal sikerült elindítani a drive-ot, ezt egy 14 yard-os követte, mindkét esetben Bay-Bay volt az elkapó, jöhetett egy 1st down. A következő passz nem lett jó, majd Tebow beszedett egy -8 yard-os sack-et, 3&18-ra kényszerült a hazai támadósor. Tebow elindított egy hosszú passzot újra Bay-Bay felé, sikeres is lett az átadás, 39 yard-ot ért és így a New England 36-os vonaláról jöhetett egy 1st down. Ment egy rövid passz Ball-nak, aki kis híján újra bejutott az endzone-ba, de végül 2 yard-dal előtte a földre vitték. 1&goal-nál Tim Tebow, ahogy már többször láthattuk tőle ilyen rövid távolságoknál, a jobb oldalon indult az endzone felé Beadles háta mögött és ezúttal is sikerült a labdát benyújtania az endzone-ba. Prater extra point-jával ezúttal se volt gond, 11 csökkent újra a különbség -> 23-34. A vendégek próbálkozását Ridley 4 yard-os futása nyitotta, ezt pedig a nagyon üresen maradó Gronkowski elkapása követte, mire Harris utolérte és a földre vitte, már eljutott egészen a Broncos 38-as vonaláig, az elkapás hossza 38 yard volt. Újra Ridley futott, ezúttal 3 yard-ot, így Brady újra egy TE-jének passzolt, ezúttal Hernandez-nek, aki 16 yard-ot szerezve a 19-ig jutott. Woodhead jött futni, 6 yard-ot ért el, 2&4-nél pedig Hernandez csinált egy 5 yard-os elkapást, ám ezt egy 10 yard-os holding büntetés miatt érvénytelenítették, így 2&14 jött. Brady újra Hernandez-nek passzolt, az elkapás ezúttal is sikeres lett és csak az 1 yard-on sikerült a földre vinni. Brady próbált volna meg újra befutni, de DJ megfogta -2 yard-on, ám ez nem számított, mivel 12 védő volt a pályán, újra 1&goal jött az 1-ről. Brady próbálkozott még kétszer, mindkétszer megfogta a védelem és mindkétszer időt kért a Broncos. Bunkley lent maradt a második futás után és már nem tudott visszatérni. Jött Green-Ellis egy próbálkozásra és ő már sikerrel tudott járni, így Gostkowski FG-jával együtt újra 18-ra növelte a különbséget a New England, az órán pedig már csak 4:10 maradt -> 23-41.


















Nekiindult még egy drive-nak a Broncos, Willis elkapásával kezdtünk, ami 15 yard-os lett, így jöhetett a 1st down. Ball kapta a következő passzot, ez az elkapás 8 yard-os lett, de helyette egy 5 yard-os büntetést kaptak a vendégek. Tebow menekült el egy blitz elől a bal oldalon és csak 30 yard után ment le a földre a Patriots 30-as vonalánál. Ball lett volna a következő célpont, de nem lett jó a passz, 2&10-nél pedig nem volt célpontja Tebow-nak, így elérte a pass rush, -7 yard-os sack lett belőle. Royal felé szállt egy hosszú passz 3&17-nél, de csak 4&17 jött a New England időkérése után. Minden mindegy alapon egy passzjáték jött, de ismét jól védekezett a vendégek védelme, Tebow jó sokáig menekült, nem akarta feladni, így viszont végül egy -28 yard-os sack-kel vitték a földre a saját 35-jén és még a labdát is megkapta a Patriots. 2:17 marad, Green-Ellis futott 17 yard-ot, de ezt egy holding miatt elvették és 1&20 jött. Green-Ellis futott még egyet a 2-minute warning előtt, ez csak 2 yard-os lett. Ridley kapta a labdát 2&18-nél, futott 8 yard-ot, a Broncos pedig kikérte az utolsó idejét. Újra Ridley futott, ezúttal 7 yard-ot, 4&3-at előkészítve. Mivel az órát akarta lepergetni a New England, ezért nekimentek a 4&3-nak, de Harris -2 yard-on tartotta Ridley-t. 1:08-nál kapta vissza még egyszer a labdát a Broncos, de 4 lehetőséggel se sikerült megcsinálni a 1st down-t, így végül visszakapta egy térdelés erejéig a Patriots, a meccsnek pedig vége lett. A végeredmény: 23-41.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 11/22 sikeres/összes passz, 194 passzolt yard; 12 próbálkozás, 93 futott yard, 2 futott TD, 1 elvesztett fumble
McGahee: 7 próbálkozás, 70 futott yard
Ball: 11 próbálkozás, 64 futott yard, 1 futott TD, 1 elvesztett fumble; 2 elkapás, 41 elkapott yard
D. Thomas: 7 elkapás, 116 elkapott yard
Cosby: 4 kickoff return, 17 visszahordott yard AVG; 1 punt return, 1 elvesztett fumble
Prater: 1/1 FG, 2/2 XP (26 yard sikeres)
Colquitt: 3 punt, 47.3 yard AVG
Harris: 9 tackle
Moore: 6+1 tackle
M. Thomas: 6+3 tackle
Carter: 5+2 tackle, 1 sack
Dumervil: 1+1 tackle, 1 sack

Elég kemény pofont kapott tehát a liga egyik legjobb csapatától a Broncos, de ebben sok volt a saját hibáinkból is, nem csak az ellenfél jó játéka volt az ok. Nagyon hiányzott a pályáról Brian Dawkins is, hiányzott a rutinja és vezéregyénisége is. Azt már régóta sejtettük, hogy gondjaink lesznek a Patriots kiváló TE-jeivel, Dawkins kiesésével pedig ez a helyzet tovább romlott.

A támadósor nem végzett nagyon rossz munkát, de sajnos az eladott labdákkal, főleg a második negyedben túl nagy hátrányt szedtek össze. Tebow 11/22-es passzmutatóval, 194 passzolt és 93 futott yard-dal, valamint 2 futott TD-vel zárt, így ő rá a fumble-jén kívül nem igazán lehetett panasz. McGahee 70 futott yard-ja se volt rossz, neki eladott labdája se volt, szintén jó teljesítményt nyújtott, ráadásul így már csak 10 yard-ra van szüksége az 1000 yard-os határ eléréséhez. Ball 64 yard-ja (1 TD) se rossz, de a fumble-je nagyon káros volt. Bay-Bay 116 elkapott yard-ja érdemel még kiemelést, most már kezd stabilan jó teljesítményt nyújtani.

A védelemben már sajnos nehezebb jó teljesítményt kiemelni, bár Von-ra és Doom-ra semmiképpen se lehetett komoly panasz. Harris volt az egyik, akin elég sok kulcs elkapást csináltak, valamint a Mays-Woodyard MLB pároson, ők coverage-ben sajnos nem jó megoldások. Azonban olyan emberek is hibáztak, akik nem szoktak, így DJ és Champ is.

Az AFC West divízió állása a 15. játékhét után (W-L):


1. Denver Broncos 8-6
2. Oakland Raiders 7-7
3. San Diego Chargers 7-7
4. Kansas City Chiefs 6-8

Egyre jobban összerázódott a csoport, mivel a mieink mellett a második helyezett Raiders is vesztett, méghozzá egy kiélezett találkozón buktak el 28-27 arányban a Lions ellen. Eközben a Chiefs a forduló meglepetését okozva 19-14-re elpáholta címvédő, eddig még veretlen Packers-t, míg a Chargers a vasárnap esti rangadón aratott 34-14-es sikert a Ravens felett. A szombati (!) játéknapon rendeznek még egy KC-OAK csoportrangadót, míg a SD a Detroit gárdáját láthatja vendégül.

Következik a Buffalo Bills (5-9) elleni idegenbeli párharc szenteste. Még mindig mi vezetjük az AFC West-et és bár sokféle lehetőség lehet még a playoff szempontjából a maradék két fordulóban, de a lényeg az, hogy a Broncos a saját jövőjének a kovácsa, mivel ha mindkét maradék meccsünket megnyerjük, akkor mindenképpen bejutunk. Várhatóan hóban és hidegben kell majd ezt a meccset lejátszanunk, ez jelenthet némi gondot, de talán nem túl nagyot. A Bills jelenleg a liga legrosszabb formájában lévő csapata, mivel utolsó 7 meccsüket elvesztették, de semmiképpen se lehet őket félvállról venni, így ezúttal is a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr643492090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.24. 04:57:08

szerencsétlen meccs volt. saját magunkat vertük meg a hibáinkkal, ha úgy játszottunk volna végig, ahogy az első negyedben akkor minimum szoros meccsre kényszerítettük volna őket szvsz...


süti beállítások módosítása