Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies offseason: Újabb erősítések

2010.12.10. 15:51 - Tomi_Tanguay

Bő egy héttel az előző offseason kiadásunk után ismét történt egy bejegyzésre való esemény a Colorado Rockies téli tranzakció között, ezekről megint készítettem egy kis beszámolót.






















- Mindenek előtt egy kellemetlen hírről vagyunk kénytelenek írni, mivel hétfő este a floridai Winter Meetingsen tartozkodó Jim Tracy a szállodában váratlanul elájult. Ezután egy napot a kórházban töltött, és próbálták megvizsgálni mi okozta a rosszul létet, de az orvosok semmi komoly rendellenességet nem találtak az 55 esztendős menedzser szervezetében, így kiengedték őt, remélhetőleg később sem lesz semmi problémája.

- A múlt hétvégén köttetett meg az a csere, amiben a távozó Barmest helyettesítettük az infielden egy hasonlóan rutinosabb játékossal. Megszereztük Jose Lopezt a Seattletől és a Triple-A csapatunk kezdő dobóját Chaz Roet küldtük érte a Marinersnek. A venezuelai új igazolás leginkább 2B és 3B posztokon vethető be, hét MLB szezonjának jelentős részét a kettes bázison játszotta le a mezőnyben, de tavaly már a belsőpálya bal szélén tűnt fel a Mariners védelmében és 322 asszisztjával a legeredményesebbnek bizonyult az egész bajnokságban a 3Bek közt. A 27 éves Lopez számára a 2010es esztendő nem sikerült a legjobban, mindössze 10 hazafutásra és 58 futás kikényszerítésére volt képes 150 meccs alatt .239es átlaggal. De korábban nem egyszer képes volt már 20 HR és 70 RBI szezonokra, karrierje összesített ütési hatékonysága pedig .266os. A távozó Roe a csapatunk első körös választása volt még a 2005ös drafton, nagy tehetségnek indult, de a legmagasabb farmligában megrekedt, tavaly például csak 9-13as győzelem-vereség mérleget és 5.98as ERAt regisztrált 27 start alatt a Sky Soxban. Így annyira nem jelent veszteséget a távozása, Lopez pedig remélhetőleg Denverben újra magára találhat a honfitársai között.

- A napokban egy szabadügynök igazolásra is sor került, mert bár az első kiszemelt Berkmanról lemaradtunk, gyorsan felkaptunk egy elérhető potenciális 1Bt Ty Wigginton személyében, akivel két éves megállapodást kötött a klub össz 7.5 millióért és még egy opciónk is lesz rá a 2013as évadra. Rutinos ütőjátékos, aki az egyes, kettes, hármas bázison egyaránt bevethető, az ALben DHt is játszott már, sőt egykoron még a külső bal szélen is megfordult. Az elmúlt szezont a Baltimoreban töltötte, ahol 22 hazafutást és 76 pontot postázott, de csupán .248as átlagteljesítményre futotta közben. A 33 éves ütő bizonyára Heltont tehermentesítheti az első bázison és megbízható párost alkothatnak, de alkalom adtán könnyen más infield pozíciókon is feltűnhet, ha a szükség úgy kívánja. Wigginton pályafutása korábbi szakaszában már a Mets, a Rays, a Pirates, az Astros csapatainál is megfordult, karrierje során .277es az átlaga és már az 500 RBIt is átlépte bő 1000 meccs után.

- Ezzel a két fenti új érkezővel biztossá vált, hogy nem tartunk igényt a két rutinos belsőpályás ütőre, Melvin Mora és Jason Giambi szolgálataira a következő szezontól kezdve, előbbi már el is kötelezte magát az NL West rivális Arizonához.

- Egyre komolyabb erőkkel keresünk egy elkapót Chris Iannetta mellé, aki valószínűleg kezdő lehet a tavasztól, de egy megbízható csere ember mindképpen kéne még a keretbe. Iannettaban a tavalyi gyengébb offenzív teljesítménye ellenére töretlenül bízik a vezetőség, jövőre is meg fogja kapni a lehetőséget. Kicsit kedvezőtlen, hogy sorra maradunk le a jobb nevekről, mivel a fő kiszemeltek közül Paulino nemrég máshova írt alá, B. Molina és R. Martin irányába pedig szintén elhalni látszanak az érdeklődéseink, így egyelőre bizonytalan a dolog, hogy kivel tudunk erősíteni. Közben a napokban a tavaly minket erősítő Miguel Olivo a Seattlehez kötelezte el magát, ő tehát már biztosan nem tér vissza Denverbe.

- Tulowitzki múlt heti gigaszerződése után szóba került, hogy a csapat szeretne egy hasonlóan hosszabb megállapodást kötni a gárda másik sztár ütőjével Carlos Gonzalezzel. A jelek szerint CarGo és ügynöke Scott Boras egyaránt nyitott a hosszabb denveri maradás felé, ami azért érdekes, mert e játékosügynök híres róla, hogy a FA piac felé tereli a klienseit a hosszabbítás helyett. Most azonban meglepően jónak tűnnek az esélyek, hogy sikerülhet tető alá hozni egy 100 millás üzletet a következő 6-7 évre vonatkozóan, de erről majd később tudhatunk meg többet.

- A Rockies továbbra is szeretné erősíteni a keretét, a már említett backup catcher mellett még egy cseredobó érkezésére mindenképpen lehet számítani, és állítólag szeretnénk még igazolni egy shortstopként megbízhatóan bevethető játékost, ha esetleg Tulowitzki idén is megsérülne és helyettesítenie kéne őt valakinek, mivel Barmes már nem lesz erre a feladatra.

- Január 15ig kell döntést hozni a 2010es első draftolt Kyle Parkernek, hogy részt szeretne-e venni a Rockies Spring Trainingen vagy végképp a futball karrierjét erőlteti. A Clemson University külsőpályás ütője az ősszel még amerikai focizott az egyetemi bajnokságban, és az alapszakaszt 173.25 passzolt yard átlaggal, valamint 12 TD-passzal és 10 interceptionnel zárta, a Tigrisek december 31i bowl mérkőzésén még biztosan a futball pályán szurkolhatunk érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr72506654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.10. 19:00:21

ütős lett a football kép a végére:-D

Tomi_Tanguay 2010.12.10. 19:43:44

na épp ez az, hogy nem ütős hanem tojáslabdás:D

Tomi_Tanguay 2010.12.14. 10:03:39

lee 100millás szerződést kötött a philsel:D ezek is állatok:)

Coach Sacco 2010.12.15. 12:18:16

Mostanában nincsenek friss hírek lehetséges új igazolásokról?

Tomi_Tanguay 2010.12.15. 15:37:01

állítólag rich hardent akarjuk longmannek, a napokban dőlhet el hogy hova kerül

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.17. 00:19:57

hoztunk még egy catchert Ianetta mögé. Jose Moralest a Twinsből. Switch hitter, Puerto Rico-i. Keveset játszott eddig az MLB-ben. Ott viszont igen jó az AVG-je, viszont HR-t akkor üt amikor Filip józan :P
Valami tucat single-A relievert adtunk érte.
Sokkal nem lett jobb a helyzet, majd Pagnozzi, McKenry és ő eldönti az ST alatt, ki lesz a backup.

Viszont a jó RP-k sorra igazolnak máshová :(

Tomi_Tanguay 2010.12.17. 04:49:54

érdekes most úgy néz ki hogy három vagy inkább négy ember harcol a backup catcher posztért: morales, pagnozzi, mckenry + pacheco. bargast adtuk érte, őt még én sem vágom kicsoda:D
szóba került most a RP aardsma a marinersel, nem lepődnék meg rajta mert szivesen üzletelünk velük:P

Tomi_Tanguay 2010.12.18. 02:56:18

a napokban eldőlhet francis sorsa, hogy vajon marad-e nálunk. máshol könnyen több szerepet kaphat és nagyobb fizetése is lehet, szóval egyáltalán nem biztos. azért jó lenne megtartani, mert nagy arc és hátha összekapja magát újra

Tomi_Tanguay 2010.12.18. 02:57:32

tracy elmondta hogy már sokkal jobban van, mint a winter meetings alatt. nem volt komoly dolog, de akkor nagyon megijedt.

Tomi_Tanguay 2010.12.19. 19:11:50

leigazoltuk mike jacobsot. rutinos 1B, elvileg minor contract, arra biztosíték hogy heltonnak megint beszarna a háta akkor ő jöhetne fel.

leading candidates: Aaron Heilman, Todd Coffey, Jon Rauch and Chad Qualls. Grant Balfour, who compiled a 2.28 ERA in 57 appearances with Tampa Bay in 2010, is on their radar, but he's a longshot because he wants a three-year contract

francis döntése a jövő hét elejére várható hogy mennyiért maradna

Tomi_Tanguay 2010.12.21. 08:18:10

leigazoltuk a SP billy buckner, csak minor contract. a dbacksben és a royalsban tűnt fel de kurva szar statjai voltak, 6.00s ERA és hasonlók:D sztem ez a csávó a skysoxban sem lesz tényező, de majd meglátjuk

Coach Sacco 2010.12.21. 17:05:47

@Tomi_Tanguay: Boldog névnapot, ha ma tartod! :)

Tomi_Tanguay 2010.12.21. 18:05:40

köszönöm mester! önnek is hasonlókat:D

foppa21 2010.12.21. 19:59:01

boldog névnapot mindenkinek!:-D


süti beállítások módosítása