Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Yankees - Rockies 2:1 L

2011.06.27. 09:20 - Tomi_Tanguay

Ezen a hétvégén a Colorado Rockies együttese a sztárcsapat New York Yankees otthonában szerepelt és a három találkozóból az elsőt sikerrel el tudtuk hozni. Az előző párharc nyerések után most a két vereség is belefért ebben az interleague seriesben.





















1. meccs, péntek: Yankees-Rockies 2-4

A legfontosabb interleague párharcunkat péntek este kezdtük meg a Yankees otthonában, amikor egy nagyon izgalmas Ubaldo-Burnett dobó csemegére volt kilátás. A mezőnyben belül Helton-Nelson-Tulo Wiggy kezdett, kívül a Blackmon, CarGo, S. Smith hármas, az elkapó Iannetta, a DH pedig a nagy visszatérő Giambi volt. A kezdés kicsit nehézre sikeredett, a támadásunkban semmi nem történt, majd Ubaldo rögtön két walkot engedett, ezután Rodriguez talált be egy RBI doublelal, de aztán Nelson jóvoltából egy lineout double playel mentettünk. Ezt követően az egyetlen villanásunk alkalmával Giambi kiegyenlített egy solo HRból, majd két single ellenére feltartóztattuk a hazai akciót. A harmadik inningben két séta és egy CarGo ground-rule double jóvoltából feltöltöttük a bázisokat egy kiesővel, amikor Helton pakolt be egy RBI singlet, Tulo viszont double play áldozata lett. A következő hazai akcióban rögtön jött egy single, majd a hármason lévő futót Rodriguez küldte haza egy sac flyból, így 2-2re módosult az állás. Aztán tőlünk Giambi sétált, S. Smith pedig egy doublet pakolt be, amely helyzetnél Wigginton tudott eredményes lenni egy groundout közben, majd még két sétával loadedot értünk el, de Nelson forceouttal végezte, viszont a házigazdák nem is jutottak pályára, legalább egy ponttal vezettünk. Az ötödikben Tulowitzki növelte tovább a különbséget egy solo homerunnal, majd még két single után fejeződött be a denveri akció, közben Ubaldo is két vetélytársat engedett fel, de egy caught stealinget is végrehajtottunk. A hatodikban részünkről történt egyetlen pályára lépés, amikor Nelson egy strikeout közbeni wild pitch jóvoltából foglalhatta el az első bázist, elrabolta még a kettest, de tovább már nem jutott el. A hetedik közben dobót cseréltek a házigazdák, de biztosan tartották vissza a triónkat, míg a Yankees egy Nelson fielding errort használt ki, de utána biztos védekezéssel sorban három outot hajtottunk végre. Az ezt követő akcióban két kieső után két emberrel mentünk előre, azonban Nelson ellen véget ért az akció, viszont a reliever M. Reynolds magabiztosan osztotta ki a három ütőt. Az utolsó támadásban már csak Giambi tudott felmutatni egy 2out singlet, de Street egyetlen single ellenében magabiztosan lezárta a mérkőzést, így 4-2es győzelemmel nyitottuk a seriest.
- A meccs első pontját még nem mi szereztük, de később folyamatosan vezettünk és a végéig tartottuk az előnyt. Az egykori Yankees játékos Giambi nagyot játszott ismét, miután a veterán harcos 3/4es hatékonysággal zárta a meccset és egy solo HRt is bepakolt a második inningben, illetve összesen két futással zárt. A nagy öreg DH már a nyolcadik hazafutást ütötte az évben és .300 felé közelít az átlaga, majd a hajrában Young Jr helyettesítette pinch runnerként. Tulowitzki ugyancsak eredményes tudott lenni egy hazafutással, négy kieséses játék mellett ez volt a napi egyetlen ütése, amely már a 14. HR volt tőle az évben. Gonzalez a sor élén két doublet és egy walkot ért el két kiesés mellett, így 17 két bázisos ütésnél tart idén. Helton 1/5ös hatékonysága közben egy RBI single megmozdulásból talált be, amivel a 32. pontot érő megmozdulását szállította. S. Smith és Wigginton szintén képesek voltak még egy-egy ütésre a kieséses játékaik közben, a 3B még nagyszerű játékot is végrehajtott egy groundoutért védekezésben. Iannetta ugyan ütést nem tudott felmutatni, de három alkalommal is sétával léphetett tovább és csak egyetlen strikeoutos búcsút szenvedett el. Vele elletétben Blackmon mindössze 0/4re volt képes és még három társát fent is hagyta. A 2B Nelson még rosszabbul járt, ugyanis egyetlen sétát leszámítva négyből négyszer kiesett öt left on basesel együtt, ráadásul még az idei második errort is elérte, némileg javít a megítélésén a nagyszerű lineout double play megoldása. A kezdő dobó Jimenez alaposan megmutatta magát élete első meccsén a Bronxban, végig iszonyatosan biztosan játszott és az első hét inninget mindössze a két korai ponttal aszolválta, négy-négy ütést és sétát kapott, közben pedig hét alkalommal tartóztatta fel strikeouttal a riválisait. 119 dobásig bírta a terhelést, a pénteki már a harmadik győzelme volt a szezonban, mellyel 4.50esre javította az összetett ERAt. M. Reynolds három mezőny általi outtal tartóztatta fel a három ellenfelét a nyolcadik játékban, mellyel a 13. holdot könyvelhette el magának a szezonban. Street a végén egyetlen ütés ellenére biztosan megtartotta az előnyünket, így 25. próbálkozásából immár a 23. savet jegyezte.



















2. meccs, szombat: Yankees-Rockies 8-3

Szombat délben játszották a második meccset, melyre több helyen is változtattunk a kezdőn: S. Smith húzódása miatt Spilbo lett a RF, a bal szélre Blackmon helyett EYJR került, illetve elkapónak Pagnozzi szállt be, Iannetta pihent. Az első támadásban nem sok vizet zavartunk, viszont a Yankees azonnal ütést ért el, Gardnert pedig Granderson küldte haza első pontért, majd hozzá hasonlóan Rodriguez is betalált egy RBI singlelel, végül egy Nelson-Tulo-Helton double play révén hárítottunk, de így is 2-0val kezdtek a hazaiak. Másodszorra Tulo single után zsinórban három emberünk búcsúzott, míg a dobó részt két single ellenére lehoztuk. A harmadik inningben egyetlen CarGo walkkal tudtunk bázisra kerülni két kieső után, ezzel szemben a NYY újra erőszakos támadást vezetett, out nélkül elfoglalták a két pontszerző területet, ahonnan Rodriguez küldte be mindkét társát egy 2run RBI doublelal, majd Swisher is eredményes volt egy sac flyból, így már 5-0ra léptek meg tőlünk. Ezt követően mindössze Tulo révén jegyeztünk fel egy singlet, közben két elszenvedett single után egy Cook-Tulo-Helton double play és egy Granderson elleni SO által védekeztünk. Az ötödik tetején Spilbo vert be egy doublet, de a harmadik kanyarnál tovább nem jutott el, ezalatt egy séta utáni double playt hajtottunk végre védekezésképpen. A következő akcióban EYJR és Helton jutott előre egy-egy single révén, ám fontos helyzetben Tulo dupla játékba futott bele, Giambit pedig dobás utáni kiejtéssel szórták ki, így újabb lehetőséget szalasztottunk le. Ezután Cook megint betlizett, egymás után két doublet szedett be, Posada szállította a hatodik futást, majd két kieső után dobót cseréltünk, az utolsó outot már Brothers hozta. A nyolcadik menet alatt Pagnozzi jegyzett egy singlet, két groundout közben eljutott a harmadik bázisra, a pinch hitter S. Smith pedig bevágott egy RBI singlet, amivel végre szépítettünk. Viszont a Yankees sem hagyta még annyiban és a folytatásban Betancourt ellen egy séta után Teixeira lőtt be egy 2run HRt, végül az utolsó akcióban a hazai csere dobóval szemben Wigginton egy 2run HRt vágott, miután Giambi walkot követve bombázott a bal oldalra, de ennél többre már nem voltunk képesek, 8-3ra simán elvesztettük a második felvonást.
- 15-8 arányban túl ütötték a csapatot és főleg a két starter dobó közti különbség jelentette a jókora differenciát az egész meccsen. Az egyetlen ütőnk több találattal Tulowitzki volt, három beállás alatt két singlet ért el, közben mindhárom denveri DPben benne volt, majd a meccs második felében pihenőt kapott és Herrera játszott SSt helyette. Wigginton 3Bként kezdte a meccset és az első bázison fejezte be, egyetlen ütése volt a mérkőzésen, amikor három kieséses játék után a kilencedik inningben beküldött egy két pontos hazafutást, önmaga tizedik HR volt az évben. Spilborghs volt sokáig az egyetlen emberünk, aki extra base hitre volt képes az idei ötödik double találata révén, illetve még egy sétát is összehozott, amit nem sokan mondhattak el magukról. Helton egyetlen ütése mellett kétszer is dobás utáni kiejtéssel búcsúzott, bemutatott egy remek fogást az egyes bázis közelében, majd a hajrában pihenőhöz jutott. A RF/2B Young Jr és az elkapó Pagnozzi mindketten 1/4es hatékonysággal végeztek, előbbi elkönyvelte az idei második hibáját és egy outfield assistot, utóbbi pedig az első futásunkat szállította. A poszt nélküli ütő Giambi ezúttal képtelen volt érvényes találatra, mindössze egy sétát harcolt ki, míg megint Nelson négyből négy alkalommal kiesett. Csereként állt be a hajrában S. Smith, az egyetlen beállásában egy RBI singlet szállított a szépítésért, illetve a 0/2es Blackmon is a végén tűnt fel a bal szélen. Cook a harmadik vereségét szenvedte el a szezonban, nem egyszer jókora bajba került, hamar megpecsételődött a sorsa, esélye sem volt a Yankees ütői ellen. Nem teljes hat játék alatt 12 ütést és 6 futást szenvedett el, majdnem 100 dobásra volt ehhez szüksége. Brothers fejezte be a hatodik játékot, az első emberének még sétát adott, de a következőt SOval tolta le. Mortensen két ütés és egy single közben teljesítette a maga egy játékát. Betancourt a nyolcadik dobórészben elszenvedett egy 2run HRt, így ellene hozták a hetedik és a nyolcadik futást a mérkőzésen.

3. meccs, vasárnap: Yankees-Rockies 6-4

A vasárnap délutáni záró meccsre nagyrészt visszatért a pénteki kezdőnk, mivel az elkapó Iannetta volt, a két szélső outfielder pedig Blackmon és S. Smith, azonban az előző két találkozóval ellentétben 2B poszton Herrera kezdett Nelson helyett. Mindkét oldalon egy-egy fiatal dobó várta a mérkőzést, Nicasio és Nova csapott össze a series győzelemért. Az első támadásban CarGo és Herrera két kiesés közben ütés nélkül jutott a pontszerző bázisokra, de a Giambi elleni strikeouttal véget ért a kibontakozás, míg Nicasio hiba nélkül tartotta vissza az első három new yorki ütőt. A második inning alatt Wigginton solo hazafutása jelentette a vezetést, utána még Blackmon vitt be egy singlet, de Iannetta ellen double play révén védekeztek, azonban a házigazdák továbbra se fértek pályára. Az egész harmadik játszmában csupán Helton jegyzett egy walkot, Nicasio változatlanul hibátlan teljesítménnyel tartotta magát. Ezután S. Smith és Wiggy single találatok révén nyomultunk előre, de Blackmon double playt szenvedett el, közben a Yankees negyedszer se tudott bázisra jutni. Az ötödik játék első embereként Iannetta tűzött ki egy solo HRt, aztán CarGo kiharcolt egy sétát, sikerrel elrabolta a kettes bázist, egy groundouttal pedig a hármasra jutott, ahonnan Helton küldte be egy sac fly által, mellyel már 3-0ra vezettünk. 13 egymást követő kiejtés után megszakadt Nicasio perfect mérlege, és egy single után Swisher rögtön bevert neki egy 2run HRt, majd Posada is kilőtt egy solo shotot, így villámgyorsan ki tudtak egyenlíteni 3-3ra. A következő denveri támadásnál két out után Wigginton durrantott egy újabb solo HRt, ezzel visszavettük a vezetést. Azonban Nicasio kieső nélkül engedett fel két embert, a csere dobó Belisle ellen pedig Rodriguez egyenlített egy RBI singlelel, utána viszont egy Tulo-Helton dupla játékkal befejeztük Cano ellen. Ezt követően Iannetta ért el egy singlet, majd egy sikeres rablás közbeni throwing errot kihasználva egyből a hármasra ért, de Helton képtelen volt haza küldeni őt. A hetedik dobó játék alatt a hazaiak két futót is pályára küldtek, majd Nunez talált be egy RBI singlelel Belisle ellen, a végén M. Reynolds fejezte be a részt két kiejtéssel, majd a nyolcadik tetején képtelenek voltunk elkerülni a három kiesést. A folytatásban M. Reynolds nyelt be egy HRt Teixeiratól, ami után Lindstrom szállította a három outot. A végső kísérletünkben a closer Rivera biztosan tartóztatta fel a sor utolsó három tagját, így nem történt már változás, 6-4re elvesztettük a meccset.
-  A 3-0s és a 4-3as vezetés ellenére vesztettünk, a hátrányba kerülés után képtelenek voltunk már válaszolni, hiába végeztünk még 7-7re az ütésekben. Wigginton elképesztő napot produkált, négy lehetőségből három ütést, köztük két solo HRt vitt be, mellyel éves átlagát .275re emelte, közben már 12 hazafutásnál és 32 RBInál tart a 2011es szezonban. Mellette még Iannetta is két ütést hozott a sor legvégéről, az elkapó a tizedik hazafutását vágta idén, egyben már 30 futást érő megmozdulásnál tart. Az újonc Blackmon négy beállás alatt egyetlen singlet ért el, ezzel hosszú időn után leesett az átlaga .300 alá. Vele együtt a másik szélső outfielder S. Smith szintúgy 1/4es mérleggel végzett, három kiesése közül kettőt egyenesen dobás után szenvedett el. Ezen kívül más nem tudott ütést hozni, de Gonzalez legalább a két strikeout mellett két sétát és egy futást is hozzátett a meccshez, mely közben a 12. rablását is elérte. Helton egyetlen walkot harcolt ki, illetve a 33. pontját szerezte egy sac fly jóvoltából két out play közben. A kezdőbe visszatérő Herrera nem tudott élni a lehetőséggel, mind a négy akcióban kiesett, három embert bázison is hagyott. Giambi ugyanúgy 0/4et regisztrált, kétszer strikeouttal szórták ki, az utolsó két meccsen neki sem igazán ment a játék. Tulowitzki is csatlakozott a négyből semmivel végzők táborához, közben pedig megtörtént az évi negyedik errorja, ugyanakkor egy bravúros védekező játékot is bemutatott. Nicasio tökéletesen kezdte a meccset, az első 4.1 játékban perfect volt, utána sorban kapta a találatokat és a hatodik közben le kellett cserélni. Négy-négy futást és ütést kapott rövid időn belül, három pontot a back-to-back HRokból szenvedett el. Belisle már az ötödik BSt jegyezte az évben, nem tudta javítani a starter hibáit, négy kiejtése közben egy earned runt is elszenvedett, így övé lett a vereség. M. Reynolds két ütőt búcsúztatott el, de beszedett egy solo HRt. Lindstrom a nyolcadik játék három kiesőjét abszolválta, még egy strikeout is jutott neki.

A NL West állása:

1. San Francisco Giants 44-34 (78 meccs)
1. Arizona Diamondbacks 43-36 (79 meccs, 1.5
GB)
3. Colorado Rockies 38-39 (77 meccs, 5.5 GB)
4. Los Angeles Dodgers 35-44 (79 meccs, 9.5 GB)
5. San Diego Padres 34-45 (78 meccs, 10.5 GB)

A Giants megerősítette helyét az élen az Indians söprésével, közben a D'backs 2-1re bukott a Tigers ellen, a mieinkhez hasonló különbséggel veszítette el az LAi párharcot a Dodgers, a Padres pedig egyetlen győzelemre megközelítette őket a Braves felülmúlásával. A következő napokban a SF a Cubshoz megy, az Arizona a Clevelandet fogadja, a LAD Minnesotában lép fel, a SD a Royals ellen játszhat.

A Rockies számára most következhet hétfőn egy pótló meccs a Chicago Cubs ellen, amelyet még április 27én halasztottak el a Wrigley Fielden. A Chacin-Garza összecsapás nagy csatát ígér, de hozni kéne valahogy ezt a mérkőzést, melynek pontos kezdési időpontja: hétfő, 20:20. Gyertek ma este szurkolni a csapatért! GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr493016171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 09:25:21

az egy cubs meccsről irjak külön?:D

StormST 2011.06.27. 09:38:11

@Tomi_Tanguay: :) Szerintem nyugodtan hozzácsaphatod a következőhöz, bár majd a Nagyúr megmondja... :)

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 19:10:38

mai lineup: cf gonzalez, 2b herrera, 1b helton, ss tulowitzki, rf smith, 3b wigginton, lf blackmon, c iannetta, p chacin

20:20kor kezdődik!

foppa21 2011.06.27. 20:22:50

most győzni kell!!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 20:29:54

Herrera lábát elvitte egy hit-by-pitch. :/

StormST 2011.06.27. 20:44:01

Hát, ez a vezetés nem tartott sokáig... :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 20:45:53

Nem igaz, hogy egyedül Castro-ra kéne figyelnünk, erre aláz minket ma is.

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 21:04:39

az elsőben cargo solo HR, herrera hbp, sorban három out
chacin egy triplet kapott, ramirez 2run HR

a másodikban három kiesés
náluk double, a hármasig jutott
1-2

foppa21 2011.06.27. 21:16:57

chacin most sajna sebezhetőbb a szokásosnál

StormST 2011.06.27. 21:35:15

Húúú, de szarul ütünk megint...

Még egy picit reménykedem, mert Garza már 60 pitch-nél jár, talán hamarosan kiszáll...

StormST 2011.06.27. 21:41:33

Hát baszki, hogy Garza-t 4 pitch-el sétáltatjuk, ilyen a világon nincs. Nem dobott egy értelmes pitch-et se. Asszem végképp megzavarodott a második homártól, vagy Jani hülyült meg...

foppa21 2011.06.27. 21:45:09

mi történt csacsival?:-(

StormST 2011.06.27. 21:45:16

Még egy walk, áááááhhhh......

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 21:51:09

a harmadikban háromból három out
ott két single, herrera-helton double play.

a negyedikben csak tulo single
chacin ellen pena solo HR, 2outnál még egy double, walk, WP scores loadednál
1-4

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 21:52:27

Chacin még mindig fiatal és rutintalan, nagyon tehetséges, erőn felül teljesít ebben a szezonban, de vele is előfordulhat, hogy rosszabb napja van.

StormST 2011.06.27. 22:05:48

@Filip89: Jó, ez természetesen ok, de azért egy pitcher ellen, ahol 90%-ban mindegy, hogy hová dobod, illene eltalálni a strike zone-t... :P

Mondjuk alapból nem rajta múlik, mert megint nagyon ocsmány a támadójátékunk... :(

StormST 2011.06.27. 22:07:20

:P Mondjuk épp most kapta a harmadik homárt, nagyon illene már levinni, mert csak leégeti magát. Már ez előzőben le kellett volna...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 22:09:35

@StormST: Ja, inkább foppa kérdésére volt ez a válasz. :)

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 22:41:13

az ötödikben blackmon reached error, iannetta GIDP, chacin so
tőlük double, pena 2run HR, még egy walk és két SO

a hatodikban herrera single, WP és throwing errorból ment a hármasra, helton RBI single, két out a végén
brothers ellen walk
2-6

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 22:58:44

a hetedikben semmi
mortensen ellen ramirez solo HR
2-7

Coach Sacco 2011.06.27. 23:02:20

Sajnos sima verés néz ki, ennél többre számítottam. :(

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 23:20:12

a nyolcadikban cargo solo HR és három out
mortensen ellen walk, herrera-tulo-helton DP
3-7

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 23:28:03

a kilencedikben tulo single, s.smith walk, utána sorban három kieső:(
3-7, ez nagyon gyenge volt chacintól meg az ütőktől is, holnap délelőtt akkor megírom róla:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.28. 07:34:07

Wilson elhagyta a Single-A-csapatunkat, és ősztől a Wiscosin-en folytatja a football karrierjét.


süti beállítások módosítása