Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Megvan az első győzelem

2013.04.10. 17:18 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids csapata a múlt hétvégén hazai pályán 1-0-ra győzte le legnagyobb riválisát, a Real Salt Lake-et, aminek köszönhetően megszerezte szezonbeli első sikerét.



Óscar Pareja vezetőedző több alapemberére sem számíthatott sérülés miatt, így ismét több fiatal is lehetőséget kapott: Irwin – Mullan, O’Neill, Wynne, Klute – Harris, Thomas, LaBrocca – Powers – Buddle, Brown alkotta a kezdőt.

Hajtotta a bizonyítási vágy a Coloradót, már a mérkőzés első perceitől irányította a találkozót a hazai együttes. Előbb egy szögletrúgást követően kellett a vendégeknek takarítaniuk saját kapujuk előtt, ez volt a mérkőzés első lehetősége. Még csak az 5. percben jártunk, amikor Nick LaBrocca a bal oldalról centerezett, labdáját Edson Buddle kezelte le, majd kihasználva a RSL védőinek ügyetlenségét, valahogy Atiba Harris elé tudta pöccinteni a játékszert, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt, 1-0. A 28 éves játékos a 2006-os és a 2007-es szezonban a utah-iakat erősítette, most volt csapata ellen tudott eredményes lenni.

Három perccel a Rapids vezető gólja után nagyon határozottan büntetőt ítélt a játékvezető. A vendégek egy szögletet végezhettek el, majd a bíró szerint Dillon Powers szabálytalankodott Kyle Beckermannal szemben – a visszajátszásból azonban tisztán látszik, a volt Rapids-játékos nem kicsit rá is játszott az esetre. A labda mögé a jó formában lévő Álvaro Saborío állt, viszont büntetőjét Clinton Irwin a bal oldali kapufára tolta, így maradt a 1-0-s hazai vezetés. Irwin a télen érkezett Coloradóba, korábban a USL Pro-ban védett, ami a harmadosztálynak felel meg a tengerentúlon.

Az első tíz perc izgalmait követően visszavettek a csapatok a tempóból, inkább a mezőnyben folyt a harc a labdáért. Az első félidő hajrájában aztán ismét nagy lehetőségek adódtak a hazaiak előtt. Előbb Deshorn Brown szerezhetett volna gólt Harris remek indításából, de a vendégek portása szögletre mentett, majd a beívelt sarokrúgást követően Buddle fejelt nem sokkal Nick Rimando kapuja fölé – a rutinos amerikai válogatott csatár továbbra is adós első góljával.

A második félidő elején a nagy kedvvel játszó Rapids ismét helyzetbe került. Buddle ért el egy indítást az alapvonal előtt, majd jobbal beívelte a labdát LaBroccának, aki nem kezelte azt le, egyből lőtt, és bár ő is gólt szerezhetett volna, inkább Harrisnek volt erre nagyobb esélye, de a középpályás már nem érte el a bal kapufa mellett elguruló labdát. A vendégek a 64. perc végén kerültek ismét helyzetbe, ám Saborío lövését Irwin ekkor is hárította.

Ezt követően a házigazdák kétszer is eldönthették volna a mérkőzést, de sem Brown, sem a helyére csereként beállt Jamie Smith nem tudott a kapuba találni, így az utolsó pillanatokig maradtak izgalmak. A ráadásban nem sok kellett a Salt Lake egyenlítő találatához, de Saborío még úgy sem tudott eredményes lenni, hogy csapattársára támaszkodva a legmagasabbra emelkedett – két méterről a kapu mellé fejelt.



Győzelmének köszönhetően tehát a Rapids megszerezte első sikerét 2013-ban, ez pedig lélektanilag biztos sokat jelent a Pareja-csapatnak. Több jó teljesítmény is volt az RSL ellen, menjünk szépen sorban. Irwinről beszéltek a legtöbbet a tengerentúli sajtóban, a foci hírek telis-tele voltak az ő nevével, a hét védése is a 24 éves kapushoz fűződik. Powers zsinórban második alkalommal lett a legjobban teljesítő újonc, de Brown sem panaszkodhat, több helyen dicsérték őt is. Wynne-ről eddig nem esett szó, a védőt a hét csapatába választották. A gólszerző Harris is kifejezetten jól játszott, több helyzete volt, amiből egyszer eredményes tudott lenni, és társainak is több jó passzt adott.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 13 pont (4-1-1)
2. Chivas USA 10 pont (3-1-1)
3. Los Angeles Galaxy 8 pont (2-0-2)
4. San Jose Earthquakes 8 pont (2-2-2)
5. Vancouver Whitecaps 7 pont (2-2-1)
6. Real Salt Lake 7 pont (2-3-1)
7. Portland Timbers 6 pont (1-1-3)
8. Colorado Rapids 5 pont (1-3-2)
9. Seattle Sounders 1 pont (0-3-1)

Vasárnap majd a négy meccs óta veretlen Chivas USA otthonába látogat a Rapids, és mivel ilyen jó formában van az ellenfél, nem meglepő, hogy a sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján ők a találkozó esélyesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr55215450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.04.10. 19:41:55

nagyon kellett már ez a győzelem, nem voltak jók az esélyek ennyi hiányzóval de sikerült. jó lenne ha a chivas usa ellen is tudnánk folytatni és legalább egy döntetlen összejönne

melo15 2013.04.12. 20:40:53

nem olyan rossz ez a fiatalos csapat, talán végre szerencsénk is lesz

foppa21 2013.04.12. 21:31:12

két kapust már elküldtünk az edzésekről szerződés nélkül, most larry jackson van nálunk próba játékon

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.13. 20:49:40

Irwin Wins Save of the Week
GK is first Rapids player to earn top MLS Save since weekly honor started in 2011

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.14. 04:00:11

Rapids lineup (4-4-2): Irwin, Mullan, Wynne, O'Neill, Klute, Harris, Thomas (c), Powers, LaBrocca, Brown, Buddle.

Tomi_Tanguay 2013.04.14. 07:51:34

úgy látom hogy győztünk 1-0ra. lassan csak beindul a szekér?

melo15 2013.04.15. 08:12:16

tényleg lassan összeáll a csapat, ha egyszer emberi időben játszunk talán megnézek egyet és nem csak összefoglalót olvasok/látok

foppa21 2013.04.15. 16:41:28

@melo15: legközelebb pl szombat éjfélkor játszunk a sounders ellen

foppa21 2013.04.15. 16:43:18

egyébként szép győzelem volt, sajnos ezt a meccset én is elmulasztottam, de az összefoglaló alapján megérdemelten győztünk. sok helyzete volt mindkét csapatnak, mi belőttük a tizit, ők nem. ez döntött. támogatom irwint nagyon, egyetértek filippel hogy kapja meg a lehetőséget, bár kicsit aggódom hogy csak fellángolás a mostani parádé és később vissza fog esni. de érdekes kérdés lesz ha esetleg kitart a formája, mi lesz ha pickens visszatér...? ugye moort se raktuk be az eltiltása után, olyan jól nyomták középen o'neillék

foppa21 2013.04.21. 17:15:30

sajnos itthon 1-0ra kikaptunk a seattletől. közben rivero már játszott a tartalékok meccsén


süti beállítások módosítása