Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Drillers: Bemutatkozás

2013.06.26. 16:28 - Tomi_Tanguay

A baseball farmligák második legmagasabb vonalának számító Double-A sorozat Texas League-jének Északi divíziójában játssza mérkőzéseit a Tulsa Drillers csapata a ONEOK Field-en, s a Colorado Rockies fiók együtteseként szolgálnak.

A Drillers története egészen 1975-ig vezethető vissza, amikor még a louisianai Lafayette székhelyen tevékenykedtek, majd az egyel magasabb osztályban szereplő Tulsa Oilers megszűnését követően, 1977-ben költöztek át Tulsa városában. A megalakulástól egészen 2002-ig a Texas Rangers farm kirendeltsége voltak, menet közben háromszor (1982, 1988 és 1998) hódították el a Texas League bajnoki címét, 1999-ben és 2002-ben pedig a keleti divízió győztesei voltak. A 2002-es évben a Rangers új farmcsapatot hozott magának létre a ligában a Shrevport Swamp Dragons személyében, azóta a Rockies folytat együttműködést az oklahomai klubbal.

A tulsai csapat kifejezetten fontos szerepet tölt be a Rockies életében, hiszen az együttműködés óta számtalan későbbi meghatározó játékos kezdte el profi szárnybontogatását a Drillers mezében. A teljesség igénye nélkül elég csak Tulowitzki-t, Holliday-t, Hawpe-ot, Iannetta-t, Jimenez-t vagy Francis-t említeni, de a közelmúltban feltűnt tehetségek közül is Fowler, Rosario, Rutledge és Friedrich is korábban a tulsaiak kiválósága volt.

A Drillers történelmének legfeketébb napja kétségtelenül 2007. július 22-e volt. Ezen a napon az ütő edző Mike Coolbaugh 35 esztendősen életét vesztette, amikor mérkőzés közben az egyes bázison egy ütés fejen találta őt és a szakszerű orvosi kezelés ellenére kevesebb mint egy órán belül elhunyt.

A csapat keretét jelenleg is komoly tehetségek erősítik, mint például a korábbi egyetemi amerikai futball irányító, Kyle Parker. A 2010-es draft első körös kiválasztottja első Double-A szezonjában jelenleg 12 hazafutással és .271-es átlaggal a csapat legjobbjai közé tartozik. Érdemes odafigyelni a másik outfielder Kent Matthes szereplésére is, a mieink másik komoly tehetsége 32 RBI-val még Parker-nél is sikeresebb. A kezdő dobó Tyler Matzek ugyancsak első körös kiválasztott volt 2009-ben, a lefty dobó az idei első 14 start után 3-6-os győzelem-vereség mérleggel és 4.04-es ERA-val rendelkezik.

A Drillers a 2013-as szezon derekához közeledve 36 győzelemmel és 38 vereséggel a második helyet foglalja el a Texas League északi csoportjában a Springfield Cardinals mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr985379243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása