Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos TC, part 2.

2009.08.10. 21:34 - StormST

Nos, véget ért egy újabb hét a Broncos edzőtáborban...

Kezdeném a fontosabb, még le nem írt, vagy csak commentekben említettekkel:

-Mindkét első körös rookie, Ayers (#56) és Moreno (#27) is aláírta szerződését, mindketten 5 évre, Moreno egész szép pénzért (23 millió, 13 garantált). Mindketten az aláírás után az első adandó alkalommal edzésbe is álltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayers-ről lehet többet elmondani, nagyon jók róla a benyomások, úgy néz ki, hogy be tud illeszkedni a hibrid védelembe és OLB és DE poszton is bevethető lesz. Moreno csak vasárnap edzett, de egyből megmutatta, hogy nem fél senkitől, DJ ellen is belement a tackle-be.

-Jarvis Moss visszatért a csapathoz, miután pár napig fontolgatta a visszavonulást. Ayers miatt még inkább visszacsúszott a depth chart-on és egyébként se sikerült még felérnie az elvárásokhoz, emiatt kért időt a gondolkodásra. A visszatérésben valószínűleg az a 3,2 millió dollár is szerepet játszhatott, amit vissza kéne fizetnie. Az edzéseken néha villan, kiderül, hogy lesz-e helye az 53-as keretben.

-Sajnos egy úkabb játékos került fel az IR listára, J’Vonne Parker DE. Ezzel Moreno roster helyének problémája is megoldódott.

-Dawkins sajnos kézsérülést szenvedett, aminek a súlyosságát nem lehet pontosan tudni, 1-2 hetet kell állítólag kihagynia és egy kisebb műtéten is átesett.

-Marshall sajnos még mindig nem edz, de JMD azt mondta, hogy nem aggódik miatta, mert ott van minden megbeszélésen, látja az összes videót, az összes javítást és még van egy hónapja, hogy fizikálisan felkészüljön a szezonra.

Kicsit bővebben az elmúlt napokról, 1-2 apróságot kiemelve:

Augusztus 4: ezen a napon csak egy edzés volt, egyben ez volt Moss visszatérésének napja is, valamint Ayers első teljes edzése is. JMD itt jelentette be, hogy az előző nap hordágyon levitt Greisen egész szezonra kidőlt és helyette Braxton Kelley tárt vissza a csapathoz. Dawkins ezen az edzésen sérült meg, helyette Bruton állt be a secondary-be és meg is ragadt ott egész hétre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 NFL bíró is részt vett az edzésen, köztük, érdekes módon, Ed Hochuli is. Ha már ott voltak, akkor elmagyarázták az új szabályokat és a csapat 11-11 elleni gyakorlataiban fújták is a sípot. Az edzés végén hatalmas, jégbe hűtött dinnyeszeletek várták a játékosokat.

Augusztus 5:

  • AM: ez azon kevés edzések egyike volt, amire nem engedték be a szurkolókat. Több veterán is pihenőt kapott, így Stokley, Graham, Wiegmann és DJ se edzett. Ez meg is kavarta a felállást mindkét oldalon, Ben Hamilton például centert játszott, amire college óta nem sok alkalma volt. Támadásban az I-formation-re gyúrtak és a futók elkapásaira. A secondary és a LB-ek a lábmunkát gyakorolták, a ST pedig a kickoff szituációkat.
  • PM: Stokley és Graham visszatértek, utóbbira főleg azért volt szükség, mert 11-11 elleni goal-line szituációkat gyakorolt a csapat, 3 TE-el a támadóknál, 4 DL, 4 LB és 3 S  felállással a védelemben. Nyújtás után JMD a pálya egyik sarkába hívta a csapatot egy különleges, beavatás-szerű gyakorlatra. A pályamunkások erős locsolással eláztattak egy sávot a pályából és a rookieknak egyesével be kellett vetődniük, hogy felszedjenek egy fumble után ottmaradt labdát.További nehezítésként Lonnie Paxton egy slauggal még locsolta is a vetődő játékosokat, valamint pár vödör víz járt kézről-kézre a veteránok között. Két fiatal edző, Ben McDaniels és Jay Rodgers is beszállt, amivel kiérdemeltek egy kis megbecsülést a játékosoktól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusztus 6:

  • AM: mivel a délutáni edzést az INVESCO Field @ Mile High stadionban tartották a szurkolók előtt, ezért a délelőtti edzést kicsit lazábbra vette a csapat. Főleg szituációs gyakorlatok voltak, 4th&goal, Hail Mary offense és defense, 2-point conversation, kick return. Az edzés végén egy rookie-veterán 11-11 elleni összecsapást vezényeltek le az edzők.
  • PM: a sok új játékos először léphetett Broncos szerelésben a Mile High gyepére, mindezt több, mint 13 000 néző előtt tehették. A csapatban eddigre kialakultak az első kezdő felállások: a támadóknál a tavalyi fal maradt, azaz Clady, Hamilton, Wiegmann, Kuper és Harris, a 2 TE szintén maradt Graham és Sheffler, RB-ben Buckhalter és Jordan kapott kb. ugyanannyi lehetőséget Hillis-el FB-ben és néha RB-ben, Royal, Gaffney WR-ben ill. Stokley a slotban. Kyle Orton pedig a kezdő QB. A védelemben a 3-4-es felállás lesz az alap, amiben ezen a napon DE-t Ryan McBean és Kenny Peterson játszott, NT-ben elég biztos helye van Ronald Fields-nek, OLB-ben Dumervil és Darrell Reid játszott, ILB-ben DJ és Andra Davis helye szintén elég stabil. Dawkins sérülése miatt a secondary a Champ - Bruton - Hill - Goodman felállásban játszott. Ehhez a csapathoz még nickel szituációkban Jack Williams, Wesley Woodyard és Ayers. A nézők nem voltak igazán elégedettek Orton produkciójával, akitől Goodman 2 alkalommal is elég simán elcsente a labdát és összességében se volt igazán jó napja. Stokley volt talán az egyetlen, akivel igazán jól megértették egymást. Hozzá tartozik még a dologhoz, hogy a védelem nagyon erősen a pass rush-ra helyezte a hangsúlyt. Az edzők rendesen a headseteken keresztül tartották a kapcsolatot a játékosokkal. Ez volt az utolsó nap, amin a bírók is részt vettek és aktív részesei is voltak az estének, főleg a meccs szituációkban, amikből többet is végig csinált a csapat.

Augusztus 7: ezen a napon csak 1 edzés volt, kipihenhette a csapat az előző esti hosszabb tréninget. Igazából csak átmozgató edzés volt, inkább csak apróságokra mentek rá az edzők és a tempó is elég laza volt. Az edzés végén két DL játékos mehetett punt-ot elkapni, a sikeres elkapás díja pedig a szombati pihenőnap előtti este kijárási tilalmának elengedése volt. A veteránok embere, Kenny Peterson elsőre megoldotta, a rookieké Chris Baker az elsőt eléggé benézte, de kapott JMD-től egy lehetőséget a javításra. A második punt hosszú lett, jöhetett a harmadik lehetőség, amivel már tudott élni, a fiatalok nagy örömére.

Augusztus 9: ez nap volt az első, amikor Moreno is megjelent és egyből bevetésre is került, kiszorítva LaMont Jordan-t a kezdő támadósorból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A védelembe is bekerült pár új arc, Mario Haggan és Marcus Thomas is több lehetőséget kapott. A TE-ek a LB-ek ellen mentek és bár Richard Quinn-t először könnyen elnyomták, később tudott javítani, köszönhetően a mindenkin átmenő Graham tanácsainak. Champ nagyot alkotott, többször is megakadályozta a támadókat, vagy elütötte, vagy megszerezte a labdát.

Augusztus 10: a csapat ezen a napon ismét a stadionba látogatott, ám ezúttal zárt kapuk mögött folyt a gyakorlás. Az edzői stáb a gyakorlatok mellé pár olyan apróságot is beiktatott, mint a meccs eleji bevonulás megyszervezése, a bemelegítésnél használatos elhelyezkedést és az edzők kommunikációját. Az edzést fentről, a boxból követte a DC Mike Nolan és az OC Mike McCoy is, valamint a TE coach Clancy Barone is. AZ OL és a DL edzett egymás ellen 1-1 ellen, valamint sokféle meccs szituáció is terítékre került, Goodman ismét jó napot fogott ki és az egész védelem egyre jobban mozgott.

Nos, kicsit bő lére eresztve, de messze nem mindent leírva, ennyi történt az elmúlt héten... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr201301482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.11. 22:20:43

Nagyon király lett! :) Alapos és színvonalas. Köszi az írást! :)
Ez a locsolós tréning nagyon állat lehetett. :D
Jól van, hogy Ayers és Moreno a hold-out után vagy annak ellenére is remekül hozza magát, mindkettejük jó formájára szükségünk lesz az idényben.
Egyedül már megint ez a tömérdek mennyiségű sérülés, ami aggaszt, de az amerikaifociban, pláne Denverben, szinte alap... :(
Meg a viselkedése és a nyilatkozatai alapján egyre szimpatikusabb kezd lenni nekem JMD. Ahhoz képest, hogy elsőre mit gondoltam róla. Na, lehet megkövezni... :)

StormST 2009.08.11. 22:30:15

@Filip89: Én nem látom súlyosnak a sérülés helyzetet. Bár van 2 IR-es, de egyik se komoly játékos, egyáltalán nem volt biztos helyük az 53-ban, rajtuk kívül csak Dawkins és Marshall hagyott ki sok edzést, de tegnap pl. csak ők hiányoztak meg Jordan. Harris ma már újra edzett, vele sincs gond... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.12. 05:14:25

Akkor lehet már csak paranoiás vagyok a tavalyi szezon után, ami nem csoda. :)

Dawyd728 2009.08.12. 13:06:57

Nagyszerű írás grat. Vége felé olyan érzésem volt mintha könyvet olvasnék, ami beránt és nem ereszt. Már várom a kövi összefoglalót:)

StormST 2009.08.12. 14:46:02

@Dawyd728:
:) THX!

Ha minden rendben megy, akkor pénteken írok a TC preseason előtti utolsó pár napjáról...

Tomi_Tanguay 2009.08.12. 18:41:46

sztem is jól sikerült. érdekes, pedig nem ismerem igazán az amerikaifocit:)
mikor kezdjük az előidényt?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.08.12. 19:35:31

@Tomi_Tanguay: Szombat, 04:00 San Francisco 49ers - Denver Broncos!

Tomi_Tanguay 2009.08.12. 20:58:39

@Filip89: pont a retkes SF? azokat már csak a giants miatt is megkell basznunk:D


süti beállítások módosítása